Iranians History on This Day
روز و ماه خورشيدي و يا ميلادي مورد نظر را انتخاب و كليد مشاهده را فشار دهيد
ميلادي
   خورشيدي

 
2 ژوئن
 
جستجو:

 
 


 هديه مولف

اين سايت مستقل و بدون كوچكترين وابستگي؛ هديه ناچيز مولف كوچك آن به همه ايرانيان، ايراني تبارها و پارسي زبانان است كه ايشان را از جان عزيزتر دارد ؛ و خدمتي است ميهني و آموزشي كه خدمت به ميهن و هموطنان تكليف و فريضه است كه بايد شريف و خلل ناپذير باشد و در راه انجام تكاليف ميهني نياز به حمايت مادي احدي نبايد باشد، و نخواهد بود. انتخاب موارد براي نگارش و عرضه در سايت نظرشخص مولف است.
 

 










   لينک به اين صفحه  

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان در طول تاريخ در اين روز 2 ژوئن
ايران
... و قبرس هم بر قلمرو امپراتوری ایران اضافه شد
محاسبات تقویمی نشان می دهد که جزیره 9 هزار کیلومتری قبرس Cyprus در مدیترانه شرقی در ماه ژوئن سال 545 پیش از میلاد بر قلمرو ایران ـ اَبَرقدرت جهان وقت، افزوده شده بود و این زمان در کتابهای تاریخ قرون قدیم مندرج است.
     این جزیره که از نظر وسعت، سومین جزیره مدیترانه بشمار می رود تا مارس 332 پیش از میلاد [ 4 ـ 5 ماه پس از نبرد ایسوس] هنوز در دست ایرانیان بود. نبرد ایسوس [ناحیه ای در سوریهِ امروز] که در آن یک سپاه از ارتش ایران از اسکندر مقدونی شکست خورد در نوامبر 333 پیش از میلاد روی داده بود. ناحیه ایسوس تا ساحل مدیترانه [خلیج اسکندرون که بعدا و به مناسبت آن پیروزی نظامی به نام اسکندر مقدونی نامگذاری شده است] فاصله زیاد ندارد.
     در دوران حکومت ایران بر قبرس، نهال و بذر بسیاری از درختان میوه منطقه مدیترانه و نیز حَنا (برای تهیه رنگ قرمز) از این جزیره به ایران و نهال و بذر چند نوع انگور ایران به آنجا منتقل شد. ایرانیان از معادن مس قبرس بهره برداری می کردند. قبرس 19 دهه یک پایگاه دریایی ایران در مدیترانه بود.
     به تحریک آتنی ها و همزمان با سایر ایونی ها، قبرسی ها در سال 499 پیش از میلاد برضد امپراتوری ایران دست به شورش زدند که به دست آرتی بیوس Artybius ـ ژنرال ارتش ایران سرکوب شدند [آرتی بیوس تلفّظ یونانی نام این ژنرال است]. قبرسی ها در سال 344 پیش از میلاد نیز به یک شورش محدود دست زده بودند که بی نتیجه بود. آن بار، شاه هخامنشی ایران شورشیان را بخشود. پیش از ایرانیان، مدتی هم آشوریان بر قبرس حکومت کرده بودند.
     در پی شکست نظامی ایران در نبرد ایسوس از اسکندر، قبرس برای همیشه از ایران جدا شد و پس از درگذشت اسکندر، توسط اسکندریانِ حاکم بر مصر ازجمله پتولمیس Ptolemies اداره و کاملا یونانیزه ـ Hellenization شد.
     این جزیره استراتژیک در سال 58 پیش از میلاد به دست رومیان افتاد که از سال 1570 عثمانیان جای آنان را گرفتند و مهاجرت تُرکان به آن جزیره آغاز شد. از سال 1878 انگلیسی ها حاکم بر قبرس شدند و قبرس در پی یک رشته مبارزات میهنی از سال 1960 استقلال یافت ولی طولی نکشید که تُرکان ساکن شمال این جزیره با حمایت نظامی ترکیه اعلام استقلال کردند و از 1974 این جزیره دارای دو دولت است. تُرکان نزدیک به یک چهارم نفوس این جزیره اروپایی ـ آسیایی یک میلیون و دویست هزار نفری را تشکیل می دهند. انگلستان هنوز پایگاه نظامی خودرا در این جزیره حفظ کرده است.
    
قلمرو امپراتوري ایران در دوران هخامنشیان ـ جزيره قبرس در مديترانه شرقي با دايره مشخص شده است

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اعتراض تاريخي ايران به دولت انگلستان درباره بحرين
دکتر مصدق
12 خرداد 1331 (دوم ژوئن 1952) وزارت امور خارجه ايران (دولت دكتر مصدق) طي يادداشتي به دولت انگلستان تاكيد كرد كه امضاي هرگونه قرارداد اين دولت (انگلستان) با بحرينِ ايران را، نقض تعهدات و يك «دو ـ رويي» محض مي داند.
    در اين يادداشت آمده بود كه دولت انگلستان طبق اسناد موجود از زمان شاه عباس صفوي (شاه عباس يکم) به بعد، بارها پذيرفته است كه مجمع الجزاير بحرين گوشه اي از قلمرو ايران است. بنابراين، نبايد با متمرّدين اين جزاير قرارداد امضاء مي كرد. دولت انگلستان با اين عمل غير قابل قبول، تعهدات خود و موازين بين المللي را نقض كرده و شئون و حيثيت خودرا ناديده گرفته است، ايرانيان از حق خود و تماميت وطن نخواهند گذشت.
     نسخه اي از اين يادداشت به سفارت انگلستان در تهران تسليم شده بود.
    سه دهه بعد، يكي از موارد جرم اميرعباس هويدا كه در بهار سال 1358 به حُکم قاضي شرع دادگاه انقلاب اعدام شد؛ گذشتن از حقوق ايران در قبال بحرين و تَن دادن به تجزيه کشور بود كه وي در زمان نخست وزيري اش در مجلس حاضر شده بود و بدون كسب نظر ملت ايران در يك رفراندم، از آن صرف نظر كرده بود.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اشاره ها و سرنخهاي روز براي بررسي پژوهشگران
جوان چینی که در ایران با چند دختر و زن ایرانی رابطه برقرار کرده بود دستگیر شد
خبرگزاری مِهر سه‌شنبه 11 خرداد 1400 (یکم ژوئن 2021) به نقل از دادستان کاشان از بازداشت یک مرد جوان چینی در پی انتشار ویدئوهایی از رابطه‌اش با دختران ایرانی خبر داد.
    روح الله دهقانی دادستان کاشان گفت که این شهروند چین دوشنبه شب (دهم خرداد) توسط مأموران انتظامی در عوارضی نزدیک کاشان (ایستگاه دریافت عوارض ـ تول ـ از اتومبیل های عبوری) شناخته و دستگیر شده است.
    دادستان کاشان گفت که متهم پس از تفهیم اتهام، تحت‌الحفظ به تهران منتقل خواهد شد تا مراحل قضایی، طبق پرونده ای که برایش تشکیل شده است انجام شود.
    ماه گذشته این جوان چینی ویدئوهایی در شبکه یوتیوب از روابطش با شماری از دختران و زنان ایرانی منتشر ساخته و ادعاهایی علیه آنها مطرح کرده بود که انعکاس رسانه ای داشت.
    در پی انتشار این ویدئوها و واکنش های متعدد در شبکه‌های اجتماعی، هفته گذشته پلیس ایران از تشکیل پرونده علیه این جوان چینی خبر داد. این پرونده، شماری شاکی خصوصی هم دارد. هنوز نام این شهروند چین و وضعیت دیدار و اقامتش در جمهوری اسلامی ایران رسانه ای نشده است.
    
تصویر این جوان چینی که خبرگزاری مِهر در کنار خبر دستگیری او قرار داده بود

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
دنياي هنر
روزی که راج کاپور درگذشت
راج کاپور
راج کاپور کارگردان و بازیگر فیلم های سینمایی هند دوم ژوئن 1988 (12 خرداد) در 63 سالگی درگذشت. وی برجسته ترین بازیگر و فیلمساز هند بشمار آورده شده است. وی در ایران نیز از شهرت ویژه برخوردار بود. بیشتر فیلم های راج کاپور در ایران نمایش داده شده بود. عناوین بیشتر فیلم های او از واژه های فارسی انتخاب شده اند ازجمله «آواره»، «دیوانه»، «آه» و «عاشق».
     راج کاپور در شهر پیشاور به دنیا آمده بود. در آن زمان ـ دسامبر 1924، پیشاور از شهرهای هندوستانِ انگلیس بود که اینک از پاکستان است و عمدتا پشتون نشین. در تاریخ هنرِ نمایش، راج کاپور را بنیادگذار بالیوود (هالیوودِ هند) نوشته اند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در دنياي اقتصاد
اقتصاددان آلمانی و 7 سال وزیر اقتصاد رایش سوم افزایش حجم نقدینگی را یک بلا و آفت خوانده و راه حل ارائه داده است ـ اندرزهای اقتصادی او
Walther Funk
والتر فونک Walther Funk اقتصاددان آلمانی، وزیر اقتصاد رایش سوم به مدت 7 سال، که از او اندرزهای متعدد بجای مانده است 31 ماه می 1960 درگذشت. فونک (به تلفظ انگلیسی؛ فانک) که پیش از وارد شدن به دستگاهِ دولت ناسیونال سوسیالیست آلمان، سال ها سردبیر یک روزنامه اقتصادی در آلمان بود؛ حجم بالای نقدینگی را برای جامعه یک آفت و بلا توصیف کرده است. [در آن زمان و پس از جنگ جهانی اول، آلمان دچار تورّم و عمدتا ناشی از حجم وسیع و روزافزون نقدینگی بود، زیرا که هزینه های دولت بالا بود و این هزینه ها را از راه چاپ کردن پول تأمین می کرد].
    Funk نوشته بود که بلای نقدینگی بدتر از شکست در جنگ، زلزله سراسری، شیوع بیماری همه گیر و خشکسالی است. [در پی جنگ جهانی اول و از آخرین ماه آن، بیماری نوظهورِ معروف به آنفلوآنزای اسپانیایی شیوع یافته بود که دهها میلیون نفر را در چندین کشور بی جان کرد]. این آفات ممکن است قابل پیشگیری نباشند، ولی کنترل حجم نقدینگی و تورّم در دست دولت است. جنگ را می شود، هر آن با تسلیم شدن به دشمن پایان داد ولی پایان دادن به تورم، فوری و آنی نیست و سال ها ریاضت کشی لازم است. بنابراین، باید ازافتادن به ورطه تورّم و انتشار پول کاغذیِ بیشتر و تحمّل حجم آن خودداری کرد.
    به نوشتهِ Funk، دولت های آلمانی پس از جنگ اول ساده اندیشی کردند و مردم جنگ زده را با چاپ اسکناس راضی کردند و مردم نمی دانستند، زیان پول اضافی را باید خودشان بپردازند و جبران آن آسان نیست. پول چاپ کردن آسان ترین راه برای یک دولت است که باید از آن اجتناب کند، زیراکه به «بن بست» ختم می شود.
    فونک در مقاله دیگری به دولت اندرز داده بود که یک برنامه ریاضتی 5 ساله تدوین کند و از مردم بخواهد و آنها را آموزش دهد که امساک را تحمل کنند، صرفه جو شوند تا کشور پایدار بماند. او شهرهای بزرگ را در دوران تورم، میکرب بیماری اقتصاد خوانده بود و اندرز داده بود که دولت، انتقال نفوس اضافی از شهرهای بزرگ را ولو موقتا تشویق و تسهیل کند.
    Walther Funk آزمندی و نبود یک دستگاه کنترل و حساب رسی بی نظر و سختگیر را عامل دوشیده شدن مردم و کشور به دست شماری کم و فرصت طلب، توصیف کرده بود که راه حل آن مصادره اموالی است که از طرق گرانفروشی، احتکار و ساخت و پاخت [رانت] و ... به دست آورده اند. همین اصل مصادره اموالِ کسب شده از راه تجاوز که فونک گرانفروشی، احتکار و دوشیدن مردم را تجاوز به شهروندان خوانده بود مورد توجه بسیاری از سران دولت های وقت قرار گرفته بود. [دوشیدن مردم، اصطلاحی است که وی بکار برده بود].
    این اقتصاددان، برای کنترل قیمت ها، ایجاد فروشگاههای تعاونی و دولتی را توصیه کرده بود تا قیمت ها از راه رقابت میان فروشگاههای دولتی ـ تعاونی و آزاد کنترل شوند.
    همین نوشته ها، حزب ناسیونال سوسیالیست آلمان را بر آن داشت که از Funk دعوت به همکاری و عضویت کند که بعدا وزیر شد. او با اخراج یهودیان از آلمان موافقت نداشت. او باور داشت که سوسیالیسم مطلق (مارکسیسم) با طبیعت بشر سازگار نیست و نظام شوروی، زمانی از درون فرو خواهد باشید و نیازی به جنگ با آن دولت نیست که هیتلر اعتنا نکرده بود. وی چندین بار هم گفته و تکرار کرده بود که نباید بهانه به دست دولت واشنگتن داد تا وارد جنگ شود که هیتلر پاسخ داده بود که با آمریکا دوست هستیم و سر جنگ نداریم.فونک که در 1890 در یک خانواده آلمانی در کالینینگراد (گوشه جدا افتاده روسیه درساحل بالتیک) به دنیا آمده بود پس از شکست هیتلر در جنگ جهانی دوم، در دادگاه فاتحان جنگ (دادگاه نورِنبرِگ) محاکمه و محکوم به زندان شد و تا سال 1957 در زندان بود.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو دموکراسي
«کَمپین» انتخاباتی، تريبوني آزاد براي افشاء گري و برملأ ساختن ضعف ها و نارسايي ها
«کَمپین» انتخاباتی از دیرزمان سر ِ نخ به دست تاریخنگاران داده است تا قضایا ازجمله کمبودها، نارسایی ها، نقض حق، فساد و تباهی را دنبال و ریشه یابی کنند که تا ابدیّت برای یادآوری باقی بماند؛ عبرت آموز و پیشگیر از تکرار و نیز مدرک جرم و کیفرخواست برای قاضی «دادگاه تاریخ» باشد. این کمپین ها به صورت امروز که از نیمه دوم قرن نوزدهم تریبون های آزاد برای طرح عیب ها و افشاء گری ها بوده است از بهار سال 1392 هجری (2013 میلادی) در جمهوری اسلامی ایران نیز به صورت عنصری تازه وارد کمپین انتخابات شده است. این افشاءگری ها در عین حال هشدار و اعلام خطر ِ خروج از راه و افتادن به بیراهه هستند. ژورنالیسم است که زمینه تحقیق را برای «هیستریوگرافی ـ تاریخ نگاری» آماده می کند.
     طبق اسناد، کَمپین انتخاباتی و در نتیجه افشاء گری ها ریشه در دمکراسی آتن و روم باستان دارد. در عهد باستان، در شهر رُم حتی محلی برای ایراد نطق های عمومی و انتقاد و ... ساخته شده بود که بقایای این محل در این شهر نگهداری می شود.
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
دنياي ورزش
دختر 17 ساله ایرانی که تاریخساز شد
سی ام می 2021 و در هفتمین روز مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی جوانان جهان در تاشکند (پایتخت ازبکستان)، دوشیزه 17 ساله ایرانیِ متولّد اصفهان ـ یکتا جمالی در گروه A دسته 87 کیلوگرم بانوان با 8 شرکت‌کننده دیگر به رقابت پرداخت.
    یکتا جمالی در حرکت اول یک‌ضرب وزنه 85 کیلوگرم را بالای سر بُرد. در حرکت دوم وزنه 90 کیلوگرم را مهار کرد. وی در حرکت سوم نیز بلند کردن وزنه 92 کیلوگرم را به ثبت رساند و مدال برنز حرکت یک‌ضرب را بدست آورد.
    این نخستین بار بود که جمالی در مسابقات جوانان جهان شرکت کرده بود و مدال برنز او، اولین مدال بانوان ایران در مسابقات قهرمانی جوانان جهان محسوب می شود.
    
یکتا در جریان مسابقه در تاشکند

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در دنياي تاريخ‌نگاري
روزشمار تاریخ ایرانیان ـ بزرگترین کرونیکل ژورنالیستی به زبان فارسی در اینترنت 21 ساله شد ـ تاریخ نگاری ژورنالیستی در یک نگاه

    



    
    نیمه ماه مِی (اردیبهشت) سالروز آغاز بکار این کرونیکل ژورنالیستی (روزنگار به روش تاریخ نگاری ژورنالیستی ـ درج رویدادها از هزاران سال پیش تا امروز ـ روز به روز برحسب زمان وقوع) است که آنلاین کردن آن از سال 2002 ( 1381 ه. ش.) شروع شده است. مقدمات کار، درست از یک سال پیش از آنلاین شدن آن آغاز شده بود.
    کرونیکل نویسی (تاریخ نگاری به صورت روزشمار ـ انشاءِ وقایع بر حسب زمان وقوع در زير هم و جدا از وقوع رویدادهای روزهای دیگر) به شکل و ترتیب امروز، از قرن شانزدهم رو به تکامل گذاشته و «کلود فوشه» فرانسوی متولّد جولاي (ژوئیه) 1530 آن را وارد مرحله نویني کرد که تکامل آن ادامه دارد. تاريخ آنلاين ما، ترکيبي از کرونيکل نويسي و تاريخ نگاري ژورناليستي است. پيدايش تاريخ نگاري ژورناليستي و سرنخ دادن به پژوهشگران بعدي و ثبت وقايع روز (اصطلاحا؛ تاريخ جاري) مربوط به قرن بيستم است. در قرن بیستم میلادی، چند استاد رشته تاریخ و ژورنالیسم در اروپا و آمريكا روش تاريخ نويسي براي رسانه ها را ابداع كردند به نام «جُرناليستيك هيستريوگرافي»، كه اصول و قواعد ويژه دارد.
     کرونیکل نویسی نیاز چندان به فوت نُت نویسی و بیبلیوگرافی ندارد. رسانه ها عمدتا از این روش برای یادآوری گذشته استفاده می کنند ـ البته به صورت تاريخ نويسي ژورناليستي که تعريف و روش تاريخ نگاريِ ژورناليستي بحث ديگري است.
    نوشیروان کیهانی زاده و از شهریور 1335 روزنامه نگار و از دهه 1340 تاریخ نویس و مؤلف تاریخ ـ کرونیکل ژورنالیستی ـ آنلاین:
    www.iranianshistoryonthisday.com براي نخستين بار از نیمه دوم سال 1350 (دسامبر 1971) مطلب «امروز در تاريخ» را به روش کرونیکل نویسی ژورنالیستی براي كانال 2 تلويزيون ملّي ایران (در آن زمان کانال رنگي) ايجاد كرد که در دنباله آخرين بخش اخبارِ شب که قسمت بين المللي آن را خود او تنظيم و دبیری مي کرد پخش می شد، با این سرخط: اين بود رويدادهاي امروز ایران و جهان و حالا نگاهي داريم به رويدادهايی که در چنين روزي در طول تاريخ اتفاق افتاده است (مشابه آنچه را که شبکه تلويزيوني فاکس نيوز، پخش آن را از قرن 21 ـ 30 سال بعد آغاز کرده است). بعدا (سال 1353 ه. ش.) وی همین مطالب را روز به روز در بولتن روزانه خبرگزاري پارس (ايرناي امروز) براي استفاده مطبوعات قرار می داد و از آغاز زمستان سال 1356 هم در صفحه ششم روزنامه اطلاعات درج می کرد و بعضا با عکس های مربوط و از سال 1373 در روزنامه ایران. کیهانی زاده پيش از روزنامه ايران، اين مطالب را براي روزنامه همشهري فاکس (فَکس) می کرد که در اين روزنامه در ستوني با عكس، در صفحه «دور دنيا» به چاپ مي رسيد كه مهندس محمد عطريانفر سردبير وقت اين روزنامه خواست به «برگي از تاريخ» تغيير عنوان دهد و در صفحه آخر اين روزنامه چاپ شود و به همين ترتيب در روزنامه شرق پس از اينکه وی (عطریانفر) سردبيرکل اين روزنامه شده بود. پس از روزنامه شرق هم، این ستون در روزنامه اعتماد، روزنامه کرمانِ امروز و ... به چاپ می رسيد. برخي از رسانه های فارسي و بعضا دو زبانه درون مرز و برون مرز [عمدتا با ذکر مأخذ و رعایت کاپی رایت ـ حقوق مؤلف) بخش هايي را که مورد پسندشان بوده از «تاريخ ايرانيان» نقل کرده اند ازجمله روزنامه ايران تايمز بين المللي چاپ واشنگتن و یک مجله چاپ لس آنجلس و ....
    تاریخ آنلاینِ نوشیروان کیهانی زاده بزرگترین آنلاین به زبان فارسی در اینترنت شناخته شده است، معادل یک کتاب 12 تا 14 جلدی. این تاریخ آنلاین و وِبست های دیگر نوشیروان کیهانی زاده و ازجمله مجله روزنامک او غیر انتفاعی هستند. مؤلف از احدی ـ دولت و یا فرد، کمک مالی دریافت نکرده و نخواهد کرد و حتي براي اين آنلاين و سایر آنلاین هایش، آگهي تجاري هم نخواهد پذيرفت. وی این کار خودرا يک خدمت ميهني ـ انسانی مي داند که به ارتقاء معلومات عمومی کمک می کند و آموزشگر است. کیهانی زاده با فروش خانه ای که در محله تهران شرق داشت در آذرماه 1394 که زمین آن را در سال 1347 خریده بود، بودجه ریالی ادامه کار پُرهزینه این «تاریخ آنلاین برای ایرانیان» را دست کم برای حدود 20 سال دیگر آماده کرده بود که کاهش قدرت خرید ریال او را نگران آینده این آنلاین کرده است.
    به خواست پارسي زبانان منطقه فرارود، بخشی از مطالب تاريخ آنلاين به هزينه کیهانی زاده به حروف سيريليک درآمده است، بخشی هم به انگلیسی ترجمه شده و ضمیمه وبسایت فارسی این تاریخ هستند، ولی دیگر نیازی به ترجمه و ... نیست زیراکه با یک اشاره و کلیک کردن، گوگل همه مطالب را به هر زبان که خواسته شود برایگان ترجمه می کند. راهنمای ترجمه کردن در صدر مطالب هر روزِ تاریخ آنلاین می آید.
    مؤلف تاریخ آنلاین ایرانیان و ناشر مجله روزنامک همچنين در نظر دارد که خاطرات هفت دهه روزنامه نگاري خودرا که بعضا در وبساست «ژورناليست نوشيروان»، این مجله روزنامک و تاریخ آنلاین او آمده و مي آيند تنظيم و به صورت کتاب در یک و یا چند جلد که برای روزنامه نگاران درس خواهند بود منتشر سازد. به علاوه، انتشار يکي ـ دو مجموعه داستان کوتاه که از لا به لاي يادداشت هاي او در دوران خبرنگاری اش انتخاب خواهند شد و مربوط اند به زماني که در تهران خبرنگار حوادث شهري روزنامه اطلاعات و سپس دبير اين ميز بود و نیز مبتکر و گرداننده برنامه رادیویی «در گوشه و کنار شهر». دستچيني از اين تاريخ آنلاين به صورت يک کتاب رِفرنس در دست تهيه براي چاپ است.
    نگارندهِ این تاریخ داراي تاليفات و وبسایت های متعدد است ازجمله
    www.journalist-nushiravan.com
    و
    www.historian-nushiravan.com
    و
    www.rooznamak.com که جدا از اِدیشنِ آنلاینِ مجله روزنامک است.
     تاريخ آنلاین ايرانيان به صورت روزشمار هر روز نيز تكميل، و تصاویر و مطالب بدست آمدهِ تازه در ارتباط با گذشته (تاریخ)، نظرات دریافتی از مخاطبان و تاريخ جاري (وقایعی که بعدا بخشی از تاریخ خواهند شد و یا سند قضاوت) بر آن اضافه و به پرسش های مخاطبان هم در آن (بخش نامه به مؤلف) پاسخ داده مي شود و نظرات ارسالی و پیام های آنان در بخش «پیام ها» درج می شود. تفسیر رویدادهای گذشته و جاری از دیدگاه تاریخ نگار ـ کیهانی زاده در بخش دیدگاه مؤلف در تاریخ آنلاین قرار می گیرد.
    نوشیروان کیهانی زاده مؤلف این تاریخ آنلاین (کرونیکل ژورنالیستی) برای ایرانیان، یکم شهریور 1335 (22 آگوست 1956) و 5 ماه مانده به 20 ساله شدنش، پس از گذراندن «نخستین دوره آموزش روزنامه نگاری ایران به روش نوین و حرفه ای» پیشهِ روزنامه نگاری را از خبرنگاریِ میزِ اقتصادیِ تحریریه روزنامه اطلاعات آغاز کرده و ادامه داده است.
     11 سال از ربع قرن کار او در روزنامه اطلاعات، پوشش حوادث شهر تهران و اخبار پلیسی ـ قضایی بود. پس از آن، او سال ها دبیر اخبار و نویسنده فیچر و نظر، دبیر مطالب فرهنگی و دبیر اخبار بین الملل این روزنامه تا معاونت سردبیر آن بود و در این روزنامه قدیمیِ ایران، ستونِ تفسیر و ستونِ «امروز در تاریخ» داشت.
     کیهانی زاده به موازات کار در روزنامه اطلاعات، از آنجا که دلبستگی ویژه به ژورنالیسم دارد و یک لحظه نمی تواند آن را تَرک کند، در خبرگزاری پارس (ايرنا) دبیر و مفسر اخبار بین الملل، یکی از سردبیران اخبار رادیو سراسری ایران و بیش از 7 سال از سردبیران اخبار در سازمان رادیوتلویزیون ملّی بود. ایجاد «برنامه رادیویی در گوشه و کنار شهر» در نیمه اول دهه 1340 (و از یکم شهریور 1341)، «امروز در تاریخ» برای تلویزیون ملّی (کانال 2 ـ کانال رنگی وقت) از بهمن 1350 و نیز در چارچوب اخبار رادیو، بخشی با هدف آموزش عمومی و ارتقاء سطح معلومات در توضیح کامل هر «رویداد مهم روز» و ... از ابتکارهای او بشمار می روند. همچنین پاسخ به پرسش های بهداشتی ـ پزشکی به نقل از کتاب های دو پزشک آمریکایی ـ دکتر روزِنفِلد و دکتر گریفیت در روزنامه های همشهری و ایران که بعدا کتاب و توزیع شدند.
     کیهانی زاده که فوق لیسانس تاریخ از دانشگاه تهران، فوق لیسانس روزنامه نگاری از دانشگاه دولتی نورفک آمریکا و فوق لیسانس علوم کتاب از دانشگاه دولتی مریلند آمریکا و نیز دکترای تاریخ از آمریکا (سانفرانسیسکو) و یک گواهینامه تاریخ استراتژی و پالیسی از دانشگاه دولتی اُلد دومینیون آمریکا دارد همچنین 22 سال مدرّس تاریخ بود و یک کتاب درسی تاریخ برای دبیرستان های شبانه دولتی و یک کتاب اصول و مقررات آموزش و پرورش برای تدریس در مراکز تربیت معلم تألیف کرد.
     کیهانی زاده دو دوره 4 ساله هم عضو انتخابی شورای آموزش و پرورش تهران بود و در انتخابات دور دوم (مهرماه 1351) با 456 هزار و 751 رای. جمعیت تهران در آن زمان 2 تا 3 میلیون بود. عضویت در این شورا رایگان بود و حق الزحمه ای در کار نبود. بپاس این خدمات، در دهه 1350 (شهریور 1353) نام او را بر یک دبستان در کوی وحیدیه تهران (ناحیه 9 آموزش و پرورش وقت) گذارده بودند ـ دبستان نوشيروان کيهاني زاده.
     نکته دیگری که یادآوری آن لازم است این است که به نظر می رسد از اواسط قرن نوزدهم روي تاريخ هيچ كشوري كار درست و حسابي نشده است، زيرا كه نه مقام هاي مربوط خواسته اند و نه مورخان و روزنامه نگاران زحمت اين كار را به خود داده اند. تاریخ نويسي ادامه كار روزنامه نگاري است که در دهه هاي اخير ايراد فراوان به «روزنامه نگاري» و ادامه آن «تاريخ نگاري» وارد آمده است و تا کنون نتيجه اين بوده است که تا «روزنامه نگاري» به راه اصلي و اصول آن بازنگردد انتظار زيادي از مورّخ نمي توان داشت و تا اين دو حرفهِ مربوط به هم به «اصول و قواعد» خود باز نگردند جوامع ملّي و جامعه جهاني از برخی آسیبها مصون نخواهند بود. صاحبان رسانه ها از پایان قرن 20 و آغاز قرن 21 شده اند بازرگان و يا سياستمدار و به دنبال درآمد و مقام، و روزنامه نگاران هم كه با اميد فراوان و قصد خدمت گام به اين حرفهِ خدمت به انسان مي گذارند در همان اوايل کار سردرگم سراب شده و برخی از آنان ناخواسته به ابزار سياست و خدمه تبليغ تبديل و سپس در متن آن قرار مي گيرند و در چنين شرايط و وضعيت، کار بر تاريخ نويس بسیار سخت، وقتگیر و پُرهزینه می شود. نتيجه اش اين مي شود كه همان اشتباهات تكرار مي شود زیراکه تاریخ نویسی برای پندآموزی و وارد نشدن فَرد، مقام و دولت به راه خطا و اشتباه و نیز تکرار اشتباه گذشتگان است. بنابراين، روزنامه نگاري و تاريخ نگاري نياز به يك انقلاب داخلي دارند و چه كسي و دستگاهی و از كجا اين انقلاب را شروع كنند، معلوم نيست. تا اين انقلاب «در اين حرفهِ به بيراهه افتاده» صورت نگيرد مشكلات بشر در مسير حل شدن قرار نخواهد گرفت.
    ـ ـ ـ ـ ـ
    
    نقل از مجله روزنامک www.rooznamak-magazine.com شماره 99، صفحه آخر
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو رسانه‌ها
گرفتن درس از اشتباهات دیگران ـ کتابی حاوی خاطرات روزنامه نگاران
سه دهه است که به توصیه جامعه شناسان، دولت ها انتشار خاطرات افراد بویژه روزنامه نگاران، کارآگاهان پلیس، دادیاران، مددکاران اجتماعی، دولتمردان و سیاستمداران را تشویق می کنند زیرا که ثابت شده است که ارتکاب اشتباه نه تنها به فرد بلکه به جامعه آسیب می زند و بیان اشتباه و نیز شرح اشتباهات دیگران، چشم اعضای جامعه (مردم) را باز می کند، راه را از چاه تشخیص می دهند و مرتکب اشتباه نمی شوند. از آنجاکه کتابهای خاطرات، مخاطبان فراوان یافته و پُرفروش شده اند، از نیمه دهه یکم قرن 21 روزنامه ها هم به جمع آوری و درج خاطرات اشخاص پرداخته اند که طبق آخرین نظرسنجی به طریقه «میدیا ریسرچ»، حدود 90 درصد مخاطب داشته اند. به عبارت دیگر؛ تقریبا هرکس که روزنامه را به دست گرفته، ستون و یا صفحه خاطرات را خوانده است. مؤلف «این تاریخ آنلاین برای ایرانیان» با همین هدف و جلب موافقت نصرت الله معینیان معاون نخست وزیر وقت و مسئول انتشارات و رادیو، در اَمُردادماه سال 1341 یک برنامه رادیویی روزانه تحت عنوان «در گوشه و کنار شهر» دایر کرد که پخش آن سه سال ادامه یافت و عبارت بود از مصاحبه با افرادی که اشتباه کرده و برای خود و در نتیجه جامعه مسئله و دشواری به وجود آورده بودند و یا سر و کارشان به پلیس و قاضی افتاده بود. یکی از گزارشگران این برنامه، پرویز یاحقّی آهنگ ساز معروف بود. مؤلف این تاریخ آنلاین بود که با نوشته هایش، شورای عالی فرهنگ را تشویق کرد که در کتابهای درسی تعلیمات اجتماعی چهارم دبیرستان (کلاس دهم) روش درست انتخاب زن و یا شوهر (برپایه فرمول دکارت) و نیز انتخاب شغل، محل سکونت و ... را بگنجاند.
    داریوش آرمان از دبیران تحریریه روزنامه ایران و زمانی دبیر میز حوادث شهری این روزنامه که قبلا خبرنگار و از آغاز انتشار دوره کنونی روزنامه ایران (روزنامه دولت) با آن همکار بوده و اشتباهات و لغزش هارا مشاهده کرده و ناظر بوده است، در این دهه (دهه 1390) کتابی را تألیف کرده است که حاوی تجربه های خود او و مشاهدات و خاطرات اهل تجربه است. وی چند خاطره در این زمینه را هم از میان خاطرات مؤلف این تاریخ آنلاین دستچین کرده است. هدف و اقدام او که خدمتی به هموطنان است قابل تحسین است.
    مؤلف این تاریخ آنلاین و ناشر مجله روزنامک با 64 سال تجربه مستمر روزنامه نگاری (از يکم شهريور 1335 تا کنون)، به موازات دبیری اخبار بین الملل و نوشتن تفسیر فرهنگی، از مهرماه 1336 تا مهرماه 1347 حوادث شهر تهران را تحقیق و در روزنامه اطلاعات منتشر می کرد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
ساير ملل
سالگرد درگذشت گاريبالدي ـ ميهندوست بزرگ ايتاليايي
Giuseppe Garibaldi

جويسپي گاريبالدي Giuseppe Garibaldi ميهندوست بنام ايتاليا كه در تامين وحدت وطن خود، پس از 14 قرن از هم پاشيدگي، جانفشاني بسيار كرد دوم ژوئن 1882 در 74 سالگي درگذشت. وي چهارم ژوئيه (جولاي) 1807 به دنيا آمده بود. كاوور Camillo di Cavour با زبان و قلم و گاريبالدي با تفنگ، وحدت ايتاليا را تامين كردند كه كاري بس دشوار بود. گاريبالدي پس از بيرون آوردن مناطق متعدد ايتاليا از دست حكام مستقل، براي تحقق آرزوي ديرينش كه شهر رُم بار ديگر پايتخت ايتاليا شود، با مردان خود دو بار به اين شهر كه در دست پاپ بود حمله بُرد كه پادشاه كاتوليك فرانسه به كمك پاپ نيرو فرستاد و نظاميان فرانسوي كه از لحاظ شمار و تسليحات بر مردان گاريبالدي برتري داشتند تا مدتي مانع الحاق رم به ايتالياي واحد شدند. در كتاب سرگذشت گاريبالدي آمده است: بُرد تفنگهاي فرانسويان دو برابر تفنگهاي مردان گاريبالدي بود و اين وضعيت براي گاريبالدي يك عُقده شده بود به گونه اي كه پس از تامين وحدت، شهر به شهر مي رفت و از مهندسان و صنعتگران ايتاليايي مي خواست كه سلاحهاي برتر بسازند و مي گفت كه تا دنيا چنين است و حرف آخر را گلوله مي زند، ايتاليا هم بايد بهترين توپها را داشته باشد تا از حق و منافع خود دفاع و ديگران را وادار به رعايت حق و قبول خواستهايش كند.
    گاريبالدي يك جمهوريخواه بود ولي به نظر اكثريت احترام مي گذاشت و هنگامي كه پارلمان ايتاليا راي به پادشاهي امانوئله بر همه ايتاليا داد آن را پذيرفت مشروط بر اين كه حكومت در دست نخست وزير باشد (نظام پارلماني). نظام پادشاهي ايتاليا تا بعد از جنگ جهاني دوم ادامه داشت و دوم ژوئن 1949 با رفراندم به جمهوري تغيير يافت.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
ازدواج رئیس جمهوری 49 ساله با دختر 21 ساله در کاخ سفید واشنگتن



    دوم ژوئن 1886 گلور کلیولند Glover Cleveland بیست و دومین رئیس جمهوری آمریکا که چهل و نه سال داشت و هنوز ازدواج نکرده بود با فرانسیس Frances Folsom بیست و یک ساله که دختر بسیار زیبای یک آشنای متوفای او بود ازدواج کرد و مراسم عروسی در کاخ سفید واشنگتن برگذار شد. این، تنها عروسی یک رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید بوده است.
    کلیولند در عین حال تنها رئیس جمهوری آمریکا بوده است که دو دورهِ ناپیوسته (متناوب؛ از1885 تا 1889 و از 1893 تا 1897) بر فدراسیون آمریکا ریاست کرده است. وی که از حزب دمکرات بود یک سال پس از ورود به کاخ سفید ازدواج کرد. کلیولند که 24 ژوئن 1907 درگذشت با فرانسیس دارای 5 فرزند شدند. فرانسیس 39 سال پس از فوت کلیولند و در سال 1947 درگذشت.
    «تاریخ» از کلیولند به عنوان مردی ضد فساد دولتی (کورَپشِن) و مخالف هرگونه سوبسید و کمک مالی غیرضروری به مؤسسات و افراد یاد کرده است. وی عقیده داشت که کمک های مالی غیرضروری دولت به اتباع، آنان را بی انگیزه، چشم به دست دولت و تنبل بار می آورد که در درازمدت به زیان کشور تمام خواهد شد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
مرگ 19 افسر اطلاعاتی و 6 افسر پلیس و ارتش انگلستان در یک سانحه هلی کوپتر!
دوم ژوئن 1994 و زمانی که مسئله ایرلند شمالی داغ بود بر اثر سرنگون شدن یک هلی کوپتر چینوک ساخت بوئینگ آمریکا وابسته به نیروی هوایی انگلستان که از شهر بلفاست (ایرلند شمالی) بپرواز درآمده بود در ناحیه ای در جنوب غربی اسکاتلند، 19 افسر اطلاعاتی انگلستان وابسته به اینتلیجنس سرویس این کشور (سازمان ام. آی ـ 5) کشته شدند. در این حادثه شش افسر ارتش و پلیس نیز جان سپرده بودند، به علاوه 4 تن کارکنان هلی کوپتر ـ جمعا 29 تَن. هلی کوپتر 29 سرنشین داشت که هیچیک از آنان زنده نماندند.
    رسانه های لندن درباره این حادثه نوشته بودند که 19 افسر اطلاعاتی مقتول از زبده ترین ماموران امنیتی، جاسوسی و ضد جاسوسی انگلستان بودند. فاصله ایرلند شمالی از محل سقوط هلی کوپتر در اسکاتلند، زیاد نیست.
     علت وقوع این حادثه اعلام نشد ولی روزنامه ها و نمایندگان مجلس انگلستان تا مدت ها این سئوال بدون پاسخ را مطرح می کردند که چرا باید این همه افسر اطلاعاتی ارشد و باتجربه در یک هلی کوپتر حمل می شدند. پارلمان انگلستان تا سال 2011 قضیه را بررسی و دنبال می کرد.
    
بقایای هلی کوپتر چینوک پس از سقوط و آتش گرفتن

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
افشاگر ماجراي «واترگيت» پس از 32 سال خودرا آفتابي كرد ـ نگاهي کوتاه به ماجراي واترگيت که به کناره گيري نيکسون انجاميد
William Mark Felt در 91 سالگي

سي و يكم ماه مي 2005 افشاگر ماجراي واترگيت يا Watergate Scandal كه باعث كناره گيري ريچارد نيكسون و تغيير مسير تاريخ آمريكا و تا حدي جهان شد خودرا معرفي و اصطلاحا آفتابي كرد و نويسندگان واشنگتن پُست كه ماجراي واترگيت سال 1972را از قول يك آگاه ناشناس افشاء كرده و اين ناشناس را در خبر خود «ديپ تروت!Deep Throat = زبان شُل، کسي که نمي تواند زبانش را کنترل کند» نوشته بودند تاييد كردند كه افشاگر ماجراي واترگيت همان بود كه خودرا معرفي كرده است و آنان طبق قولي كه داده بودند در طول 32 سالي که گذشت از افشاء نام او خودداري كرده بودند و اينك كه خودش آن را اعلام داشته، تعهد آنان به حفظ راز پايان يافته است.
     «مارك فلتMark Felt» معاون پليس امنيت داخلي آمريكا (اف.بي.آي) در زمان حكومت نيكسون، كه در سال 2005 نود و يک ساله و در سانتا رزا (كاليفرنيا) زندگي مي کرد چند روز پيش از آفتابي کردن خود، مشاور قضايي اش را فراخوانده و از او خواسته بود كه به مجله «ونيتي فرVanity Fair» بنويسد كه وي قضيه واترگيت را به «باب وودوارد Bob Woodward» خبرنگار اينوستيگيتيو واشنگتن پست گفته بود و از او خواسته بود كه نامش محرمانه بماند.
    سه شنبه (31 مه 2005) در پي انتشار مجله، اصحاب خبر به محل سكونت «ويليام مارك فلت» رفتند و او مطلب منتشره در مجله را تاييد كرد.
    ماجراي واترگيت طبق گزارشهاي منتشره، از اين قرار بود که تني چند از همكاران و دستياران ريچاد نيكسون كه براي تجديد انتخاب او در انتخابات نوامبر 1972 تلاش مي كردند درصدد به سرقت بردن «برنامه هاي تبليغات انتخاباتي و فهرست كمكهاي مالي افراد و کمپاني ها به حزب دمکرات» از ستاد انتخاباتي «مك گاورن» نامزد اين حزب كه در ساختمان «واترگيت» در شهر واشنگتن استقرار داشت، ضبط مکالمات مراجعين اين ستاد و گرفتن مخفيانه عکس و فيلم از آنان بر مي آيند تا با عمل متقابل تبليغات رقيب را خنثي کنند. در اجراي اين نقشه، افرادي تعيين مي شوند. اينان در نخستين ساعات بامداد 17 ژوئن آن سال وارد ساختمان واترگيت مي شوند ولي هنگام کارگذاري دستگاه استراق سمع و دوربين مخفي دستگير مي شوند و از جيب آنان که پنج تن (چهار نفرشان ساکن شهر ميامي فلوريدا) بودند شماره هاي تلفن دو تن از همکاران نيکسون در کاخ سفيد و مقداري اسکناس هاي صد دلاري و ... به دست مي آيد و معلوم مي شود که يکي از آنان قبلا براي سازمان «سي.آي.ا» کار مي کرده و حقوق مي گرفته و ....
    اين رويداد به اطلاع «باب وودوارد» خبرنگار اينوستيگيتيو واشنگتن پست مي رسد، و ماوقع پس از بررسي هاي وودوارد به صورت خبر در مي آيد و با تاييد «برنستاين» و «بردلي» دبير ميز مربوط و سردبير وقت اين روزنامه انتشار مي يابد. [وودوارد قبلا افسر سابق نيروي دريايي آمريکا بود که پس از انقضاي خدمت و انجام تحصيلات روزنامه نگاري وارد اين حرفه مي شود و تا مرحله روزنامه نگاري اينوستيگيتيو پيش مي رود که جزئيات تحقيقات او به صورت گزارش در روزنامه و نيز کتاب انتشار مي يابد. اينوستيگيتيو در اصطلاح روزنامه نگاري يعني روزنامه نگار در نقش کارآگاه پليس و بازپرس].
    در پي افشاگري واشنگتن پست و جنجال متعاقب آن، جمعي از همكاران نيكسون كناره گيري و 40 نفر از اعضاي ستاد انتخاباتي او دستگير و محاكمه مي شوند ولي خود او مي گويد كه شخصا از ماجرا بي خبر بوده و وارد جزئيات كار ستاد انتخاباتي اش نمي شده است. بعدا گم شدن نوارهاي ضبط صوت كاخ سفيد و انتشار مطالب ديگر، كنگره آمريكا را برآن داشت كه نيكسون را محاكمه پارلماني (ايمپيچمنت) كند كه وي در آستانه محاكمه، در آگوست 1974 كناره گيري كرد و جرالد فورد جانشينش وي را بخشيد و از مجازات رهانيد.
    درباره ماجراي واترگيت چند كتاب تاليف و يك فيلم سينمايي (تحت عنوان همه مردان پرزيدنت) ساخته شده ولي نام افشاگر اصلي قضيه تا 31 ماه مي 2005 براي مردم روشن نبود.
    
فِلت در سال 1972

شخص نيكسون همان زمان حدس زده بود كه افشاگري كار چه مقامي بوده است. شبكه ان.بي.سي. سه شنبه شب (31 مي 2005) ضمن انتشار مشروح خبر، فيلم مذاكره نيكسون با مشاورانش را كه توسط دوربين كاخ سفيد (نصب شده در اطاقها) گرفته شده و ضميمه اسناد مربوط بوده است پخش كرد. طبق اين فيلم، نيكسون به مشاورانش گفته بود: اين افشاگري زير سر «مارك فِلت» است. يكي از مشاوران گفته بود كه «مارك فِلت» يهودي است. نيكسون با خشم رو به او كرده و گفته بود كه چرا يك يهودي را معاون اف.بي.آي كرده ايد و .... (از زمان نيکسون، مکالمات و رفت و آمدهاي کاخ سفيد روي نوار و فيلم ضبط مي شود).
    به نوشته «باب وود وارد»، آشنايي وي با «فِلت» اتفاقي و در زماني بوده که او به عنوان افسر نيروي دريايي ميان ستاد نيروي دريايي و کاخ سفيد رفت و آمد داشته و پس از روزنامه نگار شدن به تماس با او ادامه داده و به دوستي و اعتماد في مابين انجاميده است. «فِلت» که در سال 1972 مرد شماره 2 اف بي آي بود انتظار داشت که پس از درگذشت «هوور» که در ماه مي آن سال فوت شد به رياست آن سازمان منصوب شود که نيکسون فرد ديگري از دوستداران خود را منصوب کرد که باعث دلخوري «فِلت» شد. ادامه آشنايي فلت و وودوارد که به دوستي و اعتماد انجاميده بود احتمالا سبب شده بود که فلت قضيه واترگيت را به او بگويد و نيکسون سقوط کند. قبلا ( در ماه مي 1972) تلاشي صورت گرفته بود که درجريان تيراندازي به جورج والاس (نامزد انتخابات) پاي نيکسون به ميان کشيده شود که يک توطئه بود.
فِلت در آغاز کار ضد جاسوسي


    «فِلت» که از دوران جنگ جهاني دوم کار ضد جاسوسي مي کرد يک بار هم متهم به بازکردن بدون مجوز خانه هاي مردم و ورود به آنها شده بود و محکوميت يافته بود که رونالد ريگن رئيس جمهوري پيشين او را بخشيده و از مجازات رهانيده بود.
    قضاوت درست درباره انگيزه هاي اين افشاگري و انگيزه آن هنوز زود است
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
80 سال ازدواج
Florence and percy


    فلورنس اروسميت 100 ساله و شوهر 105 ساله اش پِرسي (عكس بالا) يکم ژوئن 2005 هشتادمين سالگرد ازدواج خود را جشن گرفتند.
     به نوشته گينِس ـ كتاب ركوردها، اين زن و شوهر انگليسي طولاني ترين ازدواج را در جهان از 1975 تا 2005 به دست داشتند. اين زن و شوهر گفته بودند كه رمز پيروزمند بودن ازدواجشان اين است كه به يكديگر «نَه» نگفته اند و هميشه «بله عزيزم» بر زبانشان بوده است و با هم رو راست بوده اند و به يكديگر اعتماد كامل داشته اند.
    فلورنس و پرسي گفته بودند که داراي سه فرزند، شش نوه و 9 نوه زاده هستند.
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
يک طلاق خونین دیگر ـ مرد 73 ساله زن مطلقه اش، وکیل قضایی و 3 دوست او را کشت
Carey Hall Dyess
دوم ژوئن 2011 «طلاق» در آمریکا مسئله خونین دیگری آفرید. در اين روز در منطقه «یاما» در ایالت آریزونا، کری هال دایس Carey Hall Dyess هفتاد و سه ساله که از سال 2006 درگیر مسئله طلاق بود در چهار نقطه دو شهر مجاور زن مطلقه اش تریسا61 ساله،جیمز سیمسون James Simpson«دوست پسر» 75 ساله او، اسکات فینی و زنش سیندی Scott& Cindy Finney از دوستان خانوادگی تریسا و همچنین جرولد شلی Jerrold Shelly وکیل قضایی ویژه طلاق و امور خانوادگی را با شلیک گلوله کشت، از شهر دور شد و در کنار یک بزرگراه در داخل اتومبیلش خودکشی کرد. کری پیش از همه سراغ زنی به نام لیندا از دوستان تریسا رفته و اورا تیر زده بود، ولی این زن تنها مجروح و در بیمارستان درمان شده است.
    به باور کری، این افراد درمحکوم شدن او در دادگاه طلاق به تریسا کمک کرده بودند. حکم طلاق پس از 14 ماه ـ در سال 2008 [سه سال پیش از کشتار دوم ژوئن 2011] صادرشده بود ولی دعاوی مالی و حاشیه ای کری و تریسا ادامه داشت و کری در ماجرای طلاق خودرا مغبون و متضرر می دانست.
    تریسا چهارمین زن کری بود. کری تا ده ـ 12 سال پیش از این کشتار در ایالت واشنگتن زندگی می کرد.
    مشکلات قضایی طلاق در کشورهای صنعتی و طول رسیدگی قضایی و انتظار است که افرادرا از ازدواج فراری می دهد و به زندگی مشترک ولی بدون امضای قرارداد ازدواج روی می آورند. فرار از فرزند آوردن هم در این کشورها، روشی متداول شده است زیرا که نسل نسبتا آگاه کنونی نمی خواهد که خودرا گروگان فرزند کند. فرزند اینک بمانند گذشته سرمایه ای برای خانواده نیست، نوعی گرفتاری و درد سر تصور می شود.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تاريخ از نگاهي به تصوير
انفجار دو مسجد شیعیان در شرق کشور سعودی در دو جمعه متوالی و اعلام تصمیم داعش


این عکس پس از انفجار جمعه یکم خرداد 1394 = 22 ماه می 2015 (سوم شعبان) در مسجد امام علی ابن ابی طالب (ع) در ناحیه قدیح از منطقه شیعه نشین القَطیف (شرق کشور سعودی و غرب خلیج فارس)، از محل انفجار گرفته شده و در رسانه ها انتشار یافته بود. انفجار در جریان نماز جماعت صورت گرفته بود. طبق گزارش های اولیه، در این توطئه 21 تَن مقتول و 101 نفر مجروح شده بودند که وضعیت جراحت 12 از مجروح شدگان وخیم گزارش شده بود. از گزارش های چنین بر می آید که داعش که افراد آن سُنّی هستند مسئولیت این انفجار را که تظاهرات و اعتراضات شیعیان منطقه را در پی داشت برعهده گرفته است. داعش جمعه بعد (هشتم خرداد = 29 ماه می) درصدد انفجار دیگری در مسجد امام حسین (ع) در شهر دمّام (واقع در همان منطقه و در همسایگی ظَهران و خُبِیر) برآمد که فرستاده آن که بر بدن خود مواد منفجره بسته و لباس زنانه پوشیده بود در مدخل مسجد شناخته شد و همانجا خودرا منفجر کرد که تنها چهار تَن کشته شدند. در پی این انفجارها، داعش اعلام کرد که قصد براندازی شیعیان از کشور سعودی را دارد. شیعیان عمومادر شرق این کشور سکونت دارند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
برخي ديگر از رويدادهاي 2 ژوئن
  • 1491:   هنري هشتم که ازدواجهاي متعدد او و گردن زدن همسرانش به جاي طلاق گفتن آنان و درگيري با پاپ بر سر طلاق و ازدواج مجدد و اعلام استقلال کليساي انگلستان به رياست خود صفحات تاريخ را پر کرده است متولد شد.
        
        
  • 1763:  
    پونتیاک

    پونتياك Pontiac (متولّد 1720 در اُهایو و متوفی در 20 اپریل 1769 در ایلی نوی) رئيس قبايل متحده بوميان شمال آمريكا (سرخپوستان) بزرگترين پادگان نظامي انگلستان در ميشيگان را تصرف و شهر مكيناو را از چنگ اروپاييان مهاجر خارج ساخت. وی خود از طایفه اُداوا = اوتاوا بود.
        
        
  • 1774:   دولت لندن اجراي قانون استقرار سربازان انگليسي در خانه مهاجرنشين ها در آمريكا را صادر كرد كه يك اشتباه بود و باعث خشم مهاجران شد كه اين قانون را «غيرقابل تحمل» اعلام كردند و گروه ـ گروه به انقلاب استقلال پيوستند.
        
        
  • 1793:   در پاريس 29 تَن به اتهام «ضد انقلاب» دستگیر و محکوم به گردن زده شدن باگيوتين شدند. همين كار سبب رويگردان شدن مردم از انقلاب و سرآغاز شكست آن شد. اين عده اتهام «ضد انقلاب» بودن را رد كرده بودند.
        
        
  • 1848:   كنگره اسلاو نژاد هاي اروپا با هدف ايجاد يك كنفدراسيون در پراگ كار خود را آغاز كرد كه با توطئه اروپاي غربي رو به رو شد و به نتيجه نرسيد ولي اين فكر مخصوصا در روسيه هنوز باقي و زنده است.
        
        
  • 1896:   ماركوني اختراع راديو را به ثبت داد.
        
        
  • 1921:   کنگره آمريکا (قوه مقننه) به بوميان اين سرزمين (اصطلاحا سرخپوستان) که از هزاران سال پيش در اين کشور بودند و مالکان اين سرزمين، بالاخره تابعيت آمريکا اعطاء کرد!. به عبارت ديگر، مهاجرانِ آمده از کشورهاي ديگر ـ «بوميان» را تبعه کشور اجدادي شان کردند ـ کشوری که از هزاران سال پیش در آنجا زندگی می کردند. نخستین دسته اروپاییان انگلیسی در سال 1607 میلادی پای بر خاک آمریکای شمالی گذارده و به تدریج مالک آن شده بودند.
        
        
  • 1949:   ماوراء اردن ـ کشور «ساخت انگلستان» به اردن هاشمي تغيير نام داد.
        
        
  • 1949:   جمهوريت ايتاليا پس از روشن شدن نتيجه رفراندم اعلام شد. در اين رفراندم از ايتاليايي ها خواسته شده بود كه ميان نظام پادشاهي و جمهوريت، يكي را انتخاب كنند كه اكثريت راي به جمهوري شدن داده بود و امبرتو دوم پادشاه وقت ايتاليا اين نتايج را پذيرفت و كنار رفت.
        
        
  • 1953:   الیزابت دوم متولّد 21 اپریل 1926 که پس از درگذشت پدرش پادشاه انگلستان شده بود در این روز (دوم ژوئن 1953) تاجگذاری کرد. وی در سال 2017 نود و یک ساله بود و 54 سال پادشاه انگلستان.
        
        
  • 1967:   (1346 هجري) در برلين غربي، برضد پهلوي دوم ـ شاه وقت ايران ـ كه به اين شهر رفته بود تظاهرات دامنه داري صورت گرفت كه ضمن آن يك نفر كشته شد.
        
        
  • پيام‌هاي تازه
    عکسی از برادران رایت و نخستین پرواز با هواپیما در آمریکا در کتابی تازه
  •  
        پرسش یک مخاطب که يکم ژوئن 2015 ايميل فرستاده بود:
        
        "ممکن است عکسی واضح تر، از برادران رایت و نخستین پروازشان درج کنید. نه تنها دیدنی است بلکه تشویق آمیز برای دنبال کردن اکتشاف و اختراع؟.".
        
        پاسخ:
        
        اخیرا یک کتاب دیگر درباره آن دو برادر (ویلبِر و اُرویل رایت) و نخستین پرواز در ناحیه کیتی هاک (کارولینای شمالی ـ ساحل اقیانوس اطلس، دسامبر 1903) چاپ و به توزیع داده شده و روزنامه ها در صفحه ویژه بررسی کتاب های تازه و نقد کتاب، درباره این کتاب مطلب نوشته اند.
         عکسی را که یک روزنامه در صفحه ویژه کتاب، در کنار مطلب مربوط، به صورت مجموعه چاپ کرده جالب تر تشخیص داده شد و همان را در اینجا برایتان کُپی می کنیم. نام مؤلفِ کتاب ـ دیوید مککلو نیز روی جلد کتاب چاپ شده که اگر بتوانید در اینترنت بیابید، بخوانید. ضمنا، این تنظیم مطلب در روزنامه نشان می دهد که روزنامه ها در عصر اینترنت چگونه نقد کتاب و معرفی کتاب های نو را درج می کنند و دنبال این نوع اخبار هستند، تا سیاست:
        
    کُپی مجموعه تصاویر از آن روزنامه از صفحه «کتاب ها»






  •  

    مطالعه اين سايت و نقل مطالب آن با ذكر ماخذ (نشاني کامل سايت و نام مولف آن) آزاد است، مگر براي روزنامه هاي متعلق به دولت و دستگاههاي دولتي؛ زيرا كه مولف اين سايت اكيدا «روزنامه نگاري» را كار دولت نمي داند. روزنامه عمومي به عنوان قوه چهارم دمكراسي بايد كاملا مستقل از دولت و سازمانهاي عمومي باشد تا بتواند رسالت شريف خود را به انجام برساند.


     تماس با مولف:

    editor (a) iranianshistoryonthisday.com
    n.keihanizadeh (a) gmail.com