Iranians History on This Day
روز و ماه خورشيدي و يا ميلادي مورد نظر را انتخاب و كليد مشاهده را فشار دهيد
ميلادي
   خورشيدي

 
22 ژوئن
 
جستجو:

 
 


 هديه مولف

اين سايت مستقل و بدون كوچكترين وابستگي؛ هديه ناچيز مولف كوچك آن به همه ايرانيان، ايراني تبارها و پارسي زبانان است كه ايشان را از جان عزيزتر دارد ؛ و خدمتي است ميهني و آموزشي كه خدمت به ميهن و هموطنان تكليف و فريضه است كه بايد شريف و خلل ناپذير باشد و در راه انجام تكاليف ميهني نياز به حمايت مادي احدي نبايد باشد، و نخواهد بود. انتخاب موارد براي نگارش و عرضه در سايت نظرشخص مولف است.
 

 










   لينک به اين صفحه  

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان در طول تاريخ در اين روز 22 ژوئن
ايران
هون ها، پس از فرار از دست ايرانيان - جنگ كاتالون و شكست آتيلا
تصویری از آتیلا

یک گروه بزرگ از هون ها Huns كه اوايل دهه 440 ميلادي بدست ارتش ايران (زمان پادشاهي يزدگر دوم) از شمال قفقاز به اروپا رانده شده بودند، در فرانسه و در نبرد كاتالون Battle of the Catalaunian Fields در نزديكي رودخانه لوآر ـ (كه از بيستم تا 22 ژوئن سال 451) طول كشيد از واحدهاي مشترك رومي (روم غربی)، گُل (فرانسه) و ژرمن (آلماني) شكست خوردند و سرانجام به سرزمين مجارستان (كه به نام آنان هونگري = هنگري ناميده مي شود) قانع شدند. فرانسه آخرین منطقه پیشروی هون ها بود.
    «آتيلا Attila» فرماندهي هون ها را در جنگ كاتالون، برعهده داشت. هون ها که اقتصاد دامداری داشتند و در منطقه وسیعی در شرق رود وُلگا (Eurasia) بسر می بردند مهاجرت تعرّض گونه خود را از سال 370 میلادی به غرب ولگا و در جهت های شمال قفقاز، مناطق اطراف دریای سیاه و اروپای شرقی و مرکزی آغاز کرده بودند که تا نیمه دوم قرن پنجم میلادی ادامه داشت، نخست مناطق واقع در جنوب روسیه کنونی و سپس رومانیِ امروز و بلغارستان را تصرف و در این مناطق دولت تشکیل داده بودند.
    هون ها در آغاز مهاجرت و پس از نشستن برجای الان هایِ آرین تبار Alans، به اندیشه ورود به قلمرو ایران در قفقاز شمالی و روم در منطقه دانوب مرکزی افتاده بودند که از ارتش ایران شکست خوردند و متوجه اروپا شدند.
    آتیلا (453-406) که از سال 434 تا 453 بر هون ها ریاست و فرماندهی می کرد پیش از شکست در نبرد کاتالونا، نواحی متعددی را در منطقه بالکان تصرف کرده بود ولی نتوانسته بود Constantinople (قسطنطنیه ـ استانبول) پایتخت روم شرقی را تصرف کند. آتیلا که 47 سال عُمر کرد از بانویش کرِکا Kreka سه پسر داشت.
     پيش از يزدگرد دوم، شاپور دوم (ذوالاكتاف) دسته دیگری از هون ها را كه در شمال منطقه فرارود (طبق نامگذاری جغرافيون آمريكايي؛ آسياي ميانه) قصد ورود به ايرانزمين را كرده بودند درهم شكسته، و فراري داده بود. ایرانیانِ عهد باستان شدیدا با مهاجرت اقوام و گروههای با تمدن و فرهنگ ضعیف و منش بدور از اخلاقیات به ایرانزمین مخالف بودند و در طول سیردریا (رود سیحون) به مرکزیت خُجَند پادگانهای متعدد به نام «مرزبان» تاسیس کرده بودند که تا پایان کار یزدگرد سوم در سال 651 میلادی پابرجا بودند و حذف این پادگانها، به طوایف آلتائی Altai People (ساکنان مناطق شرق کزاخستانِ امروز تا مغولستان) فرصت داد که نخست به فرارود و سپس به چند منطقه دیگرِ ایرانزمین مهاجرت و بعضا تعرّض کنند و مقیم شوند. خلفای عباسی مردان آلتائی را در امور نظامی خود بکار گرفتند و بعضا تا درجات نظامی بالا ارتقاء یافتند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
روزي که كرمان به دست عرب افتاد - اشاره اي به احساس ناسيوناليستي کرماني ها
شهر كرمان در نخستين روز تابستان سال 654 ميلادي (22 ژوئن و در آن سال مصادف با يكم تيرماه) به تصرف عرب درآمد که «مجاشع بن مسعود سلمي» فرماندهي آنان را بر عهده داشت. مؤلف تاريخ «منتظم ناصري» وقوع اين رويداد را سال 651 ميلادي مطابق سال 31 هجري ذكر كرده است!.
     اگر سال 651 را مأخذ قرار دهیم، هنگام تصرف كرمان، هنوز يزدگرد سوم ـ شاه ساساني ـ زنده و در شهر مَرو (خراسان بزرگتر) بود كه وي نيز در همين سال ترور شد.
     «مجاشع» پس از تصرف كرمان و دعوت شهروندان به اسلام، به دلايل امنيتي اجازه نداد كه سپاهيانش در شهر مستقر شوند؛ زيرا شنيده بود كه كرمانيان به آيين زرتشت تعصب مي ورزند و شديدا ناسيوناليست هستند. بنابراين، لشكريان او در يک روستاي كوچك در چهار فرسنگي جنوب شهر كرمان (كه بعدا معروف به قنات غسّان شده است) خيمه زدند و مستقر شدند. سپس نواحي ديگر كرمان تا «سِند» به تصرف مسلمانان عرب درآمد، ولي شهر كرمان همچنان مركز حكومت منطقه بود.
    با وجود سقوط شهر کرمان؛ تا سالها، بسياري از مناطق كوهستاني ايالت كرمان تسليم نشده بودند از جمله منطقهِ «راين Rayen» كه دژي مستحكم داشت، و در دامنه كوه هزار واقع شده است.
     در آن زمان فرماندهي سپاه عرب که موفق به تصرف راین نشده بود براي سكونت عرب هاي مهاجر كه هميشه در پي لشكر در حركت بودند «قرية العرب» را در ايالت كرمان ساخت كه كرمانيان آن را «دِه تازيان» مي ناميدند و هنوز هم بعضي از مردم به همين نام مي خوانند.
    در همين سال (654 ميلادي) سرزمين هاي شرقي ديگر ايران از جمله سيستان بزرگتر، قندهار و كابل به دست عرب افتاد كه شهر زرنگ (زرنج) به عنوان حكومت نشين آنها تعيين شده بود.
    درباره احساسات شديد ناسيوناليستي كرمانيان نوشته اند كه مردم اين استان كه در سابق و تا اواخر پادشاهی پهلوی دوم وسيعتر و شامل بندرعباس و قسمتي از سواحل درياي عُمّان بود، با اين كه قرن ها حكمران سلجوقي و قراختائي (Turkic) داشتند، حتي يك واژه از زبان اين دو قوم را ياد نگرفتند.
    هزار و 140 سال پس از افتادن کرمان به دست عرب، در همین ماه (17 ژوئن 1794) شهر كرمان که بيش از يك ماه در محاصره نيروهاي آغامحمدخان قاجار بود سقوط کرد و خانِ [ایل مغول تبار] قاجار دستور بیرون آوردن بیش از بیست هزار جفت چشم از مردان، قتل چهار هزار نفر ديگر، فروش اسيران به بردگي و تخريب كرمان را صادر كرد. چنين فاجعه بشري نهايت وحشي گري بشمارآورده شده است.
گنبد جبليه (كرمان)


    
همراهان اسکندر مقدونی کرمان را (که در نقشه امپراتوری ایران به فارسی مشخّص شده است) کرمانیا = کارمانیا تلفظ می کردند و به همین صورت در نوشته هایشان منعکس است

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
فكر تاسيس خبرگزاري در ايران ـ ايجاد خبرگزاري پارس ـ مسابقه تاسيس خبرگزاري و عمدتا به دليل کمک مالي دولت
پهلوی یکم (رضاشاه) كه از تركيه ديدار مي كرد يکم تيرماه 1313 پس از بازديد و مشاهده طرز كار «خبرگزاري آناتولي» در اين کشور، تصميم گرفت كه ايران هم داراي يك خبرگزاري مشابه آن شود و این تصميم خود را به دولت ابلاغ كرد.
    در اجراي اين تصميم، 50 روز بعد (19 اَمُرداد 1313) خبرگزاري پارس آغاز بكار كرد و به پوشش خبرهاي داخلي (عمدتا مؤسسات دولتي) و گزارشهاي ساير كشورها (عمدتا به صورت ترجمه از خبرگزاري هاي خارجي و راديوهاي مربوط) پرداخت.
    روزنامه هاي بزرگ تهران در دهه های بعد (پس از رویداد شهریور 1320) از نقل اخبار اين خبرگزاري اكراه داشتند زيراكه نمي خواستند كه كنترلِ خبري شوند و یا اینکه اخبارشان مشابه يكديگر و متحدالمآل (بخشنامه وار) باشد. اين واکنش سالها ادامه داشت. در دهه هاي 1330 و 1340 راديو دولتي، تلويزيون غير دولتي و روزنامه هاي كم تيراژ و كم درآمد كه عايدي آنها منحصر به اعلانات دولتي بود، تنها مصرف كنندگان اخبار آن خبرگزاري دولت بودند. تلویزیون دولتی که از 1345 آغاز بکار کرده بود، تنها اخبار داخله (اخبار کشور) را از خبرگزاری پارس می گرفت و نقل می کرد. تلویزیون دولتی، خود مشترک خبرگزاری های اصطلاحا بین المللی شده بود، اخبار آنها را انتخاب، ترجمه و پخش می کرد.
    پس از تاسيس سازمان راديو تلويزيون ملّي (از ادغام رادیوها و تلویزیون های کشور با هم در یک سازمان ـ مستقر در جام جَم) در سال 1350، اين سازمان براي خود يک خبرگزاري مستقل به وجود آورد و از آن پس مشتريان اخبار معمولی خبرگزاري پارس (نه، اخبار اصطلاحا غیر منتشره آن که در بولتن های ویژه قرار می گرفت و برای مقامات ارسال می شد) عمدتا روزنامه هاي كم تيراژ بودند و نزديك بود كه تعطيل شود كه امیرعباس هويدا نخست وزير وقت يكي از دوستان خود (حسینقلی جوانشیر) را به رياست آن منصوب كرد و به حمايت پرداخت و روزنامه ها هم تشويق به نقل اطلاعيه هاي رسمي (دولتي) از آن شدند. با وجود اين، سردبيران روزنامه هاي بزرگ (کيهان،اطلاعات و آيندگان) اجازه استفاده از خبرهاي خارجي و اخبار متفرق آن را نمي دادند.
     در پي انقلاب سال 1357، اين آژانس دولتي (خبرگزاری پارس) به خبرگزاري جمهوري اسلامي تغيير نام داده است که به «ايرنا» ـ حروف اول ترجمه انگليسي نام اين خبرگزاريIslamic Republic of Iran News Agency ـ معروف شده است. از زمان بکار برده شدن عنوان اختصاري «ايرنا»، اين پرسش به ميان آمده است که چرا با توجه به اين که "i" در اول دو کلمه قرار دارد حرف «الف» را از کلمه (ايران) نگرفتند تا «ايرانا» به مفهوم آژانس خبري ايران نوشته و خوانده شود. در زمان رسميت يافتن تغيير نام، کمال خرازي (بعدا وزير امور خارجه) مدير عامل اين خبرگزاري بود.
    از دهه 1380 و عمومیت یافتن اینترنت و آنلاین ها و آسان شدن کار، تاسيس خبرگزاري در ايران به صورت يک مسابقه (و قارچ وار) درآمده است و چون دولت به اين خبرگزاري هاي عمدتا کوچک که شمارشان از رقم ده و بیست فراتر رفته است کمک مالي مي دهد افزايش آنها که ظاهرا از مشتريان خود وجهي هم دريافت نمي کنند ادامه دارد. بيشتر اين خبرگزاري ها، هرکدام با چند نفر اداره مي شوند و اينترنتي هستند (به صورت وبسايت ـ وبلاگ)، مطالب داخلي خودرا از وبلاگ دفاتر روابط عمومي موسسات و مقامات (و بتازگی از اکونت های آنان در سوشل میدیا ـ شبکه های اجتماعی) دريافت و عینا و عمدتا بدون دوباره نویسی و تنظیم ژورنالیستی نقل مي کنند، نوار مصاحبه ها و سخنرانی ها را عینا پیاده می کنند و مطالب خارجي آنها ترجمه و يا نقل از منابع ديگر است (که يک خبرگزاري داخلی نبايد مُبَلّغ و مترجم خبرگزاري ها و راديو - تلويزيونهاي خارجي باشد. تنها مي تواند از آن منابع سرنخ به دست آورد و يا اين که يکي دو پاراگراف از مطالب آنها را من باب سند نقل کند)، لذا دامنه فعاليت برخی از آنها محدود است. دیده شده است که پاره ای از سازمانها ازجمله قوه مقننه و قوه قضائیه، وزارت ورزش و ... هم دارای خبرگزاری ـ خبرگزاری عمومی ـ شده اند که انواع اخبار را نقل می کنند و عمدتا عین اطلاعیه و بدون تنظیم ژورنالیستی.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
عزل ابوالحسن بني صدر از رياست جمهور و تيترهاي کيهان در اين باره
بني صدر 30 سال پس از برکناري

بيست و دوم ژوئن 1981 (مصادف با يكم تيرماه 1360) آيت الله خميني رهبر وقت پس از دريافت نامه اكبر هاشمي رفسنجاني رئيس وقت مجلس شوراي اسلامي، ابوالحس بني صدر را از رياست جمهور ايران بر كنار كرد. بني صدر قبلا خود را پنهان كرده بود كه بعدا گزارش شد با كمك مجاهدين خلق از ايران خارج شده و به دولت فرانسه پناه برده است. بني صدر پيش از انقلاب هم در فرانسه بود كه با هواپيماي آيت الله عظمی خميني به ايران بازگشته بود و داراي مقام و منزلت شده بود.
     هاشمي رفسنجاني در نامه خود نوشته بود كه مجلس به رياست او در جلسه 31 خرداد (21 ژوئن) با 177 راي موافق از ميان 190 نفر نماينده حاضر، طرح بي كفايتي بني صدر را تصويب كرد.
     در پي عزل بني صدر از قائمقامي فرماندهي كل قوا، 16 ژوئن 1981 دو فوريت طرح «بررسي كفايت رئيس جمهور» در مجلس به تصويب رسيده بود و از روز بعد بررسي طرح و بحث از انتخاب زودرس رئيس جمهور و تشكيل شوراي موقت رياست جمهور آغاز شده بود. در اين فاصله روزنامه بني صدر (به نام انقلاب اسلامي) توقيف و برخي از كاركنان دفتر رياست جمهور بازداشت شده بودند. دفاتر ويژه بني صدر در شهرها كه مامور جمع آوري شكايات مردم و رسانيدن به او بودند نيز منحل شده بودند.
    
بني صدر 22 سال پيش از برکناري

روزنامه كيهان [در آن زمان] به مديريت محمد خاتمي (رئيس جمهور پیشین) در شماره يكم تيرماه 1360 خود اين تيتر ها را درباره بركناري بني صدر زده بود:
     177 نماينده مجلس با شعار «مرگ برآمريكا»، عدم كفايت سياسي بني صدر را تصويب كردند. بني صدر در پي عزل از رياست جمهوري تحت تعقيب قضايي قرار گرفته است و کسي حق ندارد او را پنهان کند و پناه دهد، حل مسئله بني صدر بزرگترين پيروزي داخلي انقلاب بود، شاپور بختيار در فرانسه گفته است كه بني صدر ادامه دهنده راه مصدق و رضا پهلوي مظهر قانون اساسي ايران است.
    طبق گزارش کیهان، اتهامات وارده به بني صدر عبارت بودند از تحريک گروهها و مردم برضد نظام اسلامي و تشويق زندانيان به اعتصاب غذا و ....
     همزمان با مصوبه مجلس درباره عدم كفايت سياسي بني صدر، 15 زن و مرد كه بيستم ژوئن 1981 در جريان تظاهرات و زد و خوردهاي خياباني دستگير شده بودند مفسد في الارض و محارب با خدا شناخته شده و اعدام شدند. برخي از آنان حاضر به معرفي و بيان هويّت خود نشده بودند. اعدام شدگان مجاهدي، پيكاري و چريك فدايي خلق اعلام شده بودند.
بخشي از صفحه اول کيهان يکم تيرماه 1360

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تعریف «ضد انقلاب» از دیدگاه بنی صدر
ابوالحسن بنی صدر (متولد فروردین 1312 و متوفی در 17 مهر 1400 در 88 سالگی در فرانسه) نخستین رئیس جمهور وقت در مصاحبه اي كه 19 خرداد 1359 (نهم ژوئن 1980 و سه ماه و ده روز پیش از آغاز جنگ عراق و ایران) انتشار يافته بود گفته بود: "بدترين شكل اجراي حاكميّت، اِعمال خشونت و بی اعتنایی به قوانین موضوعه و اصول قانون اساسی است.".
    وي اخطار كرده بود كه در برابر عمل خلاف قانون دست روي دست نمي گذارد و آرام نمي نشيند. او گفته بود: "در جمهوري اسلامي، گروهي مايلند من رئيس جمهور باشم ولي آنان ـ خود ـ وظايف مرا انجام دهند.".
     بني صدر كه یک سال بعد برکنار و مجبور به فرار از ايران و اقامت در اروپا [فرانسه] شده است در اين مصاحبه به زعم خود، «فرصت طلبان» را تهديد كرده بود و گفته بود كه عده اي طالبند قدرت منحصرا در دست آنان باشد و هر کار که دلشان بخواهد بکنند.
    بنی صدر چندی پس از اقامت در فرانسه درباره اتهام «ضد انقلاب» و تعریف اصولی این واژه گفته بود که در جریان هر انقلاب [در مورد ایران؛ سال 1357] به فرد و افرادی که در برابر انقلابیون و خواست های آنان [شعارهای انقلاب] ایستادگی کنند ضد انقلاب گویند و تا چند ماه پس از پیروزی انقلاب، و از این پس، «ضد انقلاب به کسی باید گفته شود که شعارها و خواست های زمان انقلاب را که مردم برای رسیدن به آنها بپاخاستند و جان برکف نهادند نادیده بگیرد، نقض کند و یا بر پایه منافع خود تفسیر و تعبیر کند. شعارها و خواست های انقلاب در اصول قانون اساسی می آید و نقض این اصول نیز یک عمل ضد انقلابی است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اعدام اميراني ناشر مجله خواندنيها پس از اعدام دکتر فرزامي مترجم و مفسر خبرگزاري پارس
يکم تيرماه 1360 (ژوئن 1981) علي اصغر اميراني ناشر مجله خواندنيها و صاحب يك چاپخانه بزرگ در تهران و در آن روز 65 ساله، به حكم قاضي شرع دادگاه انقلاب در زندان قصر اعدام شد.
     اميراني كه كار مطبوعاتي خودرا از روزنامه اطلاعات آغاز كرده بود و به مدت چهار دهه «خواندنيها» را منتشر مي ساخت متهم شده بود كه با اسرائيل و نيز سازمان اطلاعات و امنيت ايران (ساواك) ارتباط داشت و بر وفق خواست شاه و در جهت تحكيم پايه هاي سلطنت پهلوي مقاله مي نوشت.
     اميراني چهل روز پس از پيروزي انقلاب دستگير ولي در تيرماه سال 1358 آزاد شده بود. وي چند ماه بعد بار ديگر بازداشت و اين بار پس از محاكمه اعدام شد. «عفو بين المللي» كه يك سازمان غيردولتي است در پي دومين بازداشت اميراني، به حمايت از او دست به تلاش زده بود كه شرح آنها در رسانه ها منعكس شده است.
    قبلا دکتر سیمون فرزامی مترجم (زبان فرانسه) و مفسر اخبار بین الملل خبرگزاری پارس به همین اتهامات اعدام شده بود.
اعدام امیرانی تیتر صفحه اول روزنامه اطلاعات (یکم تیرماه 1360)

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
زمین لرزه های پُرتلفات بوئین زهرا، رودبار و مَنجیل در ژوئن 1990 و ژوئن 2002
در این روز (یکم تیرماه 1381= 22 ژوئن 2002) در منطقه بوئین زهرا (استان قزوین) یک زمین لرزه به شدت شش و نیم در مقیاس ریشتِر روی داد و باعث مرگ 261 و جرح بیش از 1500 تَن شد، به علاوه ویرانی بسیار. این زلزله که 20 پَسلَرزه داشت تا مسافت 300 کیلومتری کانون آن (آوَج ـ چَنگوره) و ازجمله غرب تهران احساس شد. منطقه بوئین زهرا روی یک گُسَل بزرگ قرار گرفته است. دهم شهریور 1341 (تابستان 1962) نیز زلزله شدید و پُرتلفاتی در منطقه بوئین زهرا روی داده بود که تهران را هم به لرزه در آورده و به پایتخت خسارات واردساخته بود.
    21 ژوئن 1990 (در آن سال مصادف با 31 خرداد 1369) و 12 سال پیش از زلزله بوئین زهرا، یک زمین لرزه به شدت 7 و 4 دهم در مقیاس ریشتر در منطقه سد سفید رود (رودبار و مَنجیل ـ جنوب استان گیلان ـ بالاتر از مرز شمالی استان قزوین) روی داد که تا زنجان، آذربایجان شرقی، قزوین، مناطق غربی استان مرکزی، استان گیلان و غرب استان مازندران احساس شد و تا 112 کیلومتری کانون زلزله ویرانی و تلفات ببار آورد. این زمین لرزه که دو سال پس از پایان جنگ عراق با ایران روی داد دهها هزار تن را کشت و یا مجروح ساخت و معادل ده میلیارد دلار زیان مالی وارد ساخت و صدها هزار تَن بی خانه شدند. ایران روی کمربند زلزلهِ کره زمین واقع و هر چند وقت یکبار دچار این حادثه طبیعی شده است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تصویب کلیّات «تغییر داده شده!» طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای در مجلس ـ گزارش تحلیلی کیهان، تذّکر توکّلی و توضیح رسایی
روزنامه کیهان (وابسته به دفتر رهبری جمهوری اسلامی ایران) تیتر اول شماره یکم تیرماه 1394 خودرا به ایجاد تغییراتِ «تأمل برانگیز» در طرحِ ِ پارلمانی ِ الزام ِ دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای ایران و به زعم این روزنامه؛ رقیق سازی آن اختصاص داده بود که تیتر و مطلب آن عینا برای ماندن در تاریخ و قضاوت آیندگان ـ با توجه به نتایجی که داشته و در پیش خواهد داشت و تحقیق پژوهشگران که چه کسانی این تغییرات را باعث شده اند در زیر نقل شده است:
    
    طرح صیانت از حقوق هسته‌ای، رقیق‌سازی شد!
    
    کلیات طرح شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای الزام دولت [قوه مجریه] به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای [ایران] روز گذشته [31 خرداد 1394] در حالی با 199 رأی موافق به تصویب رسید که تغییرات قابل تأملی در آن صورت گرفته است و رقیق‌سازی آن به شکلی است که عملا اهداف اصلی و عمده این طرح، خنثی شده است. الزامات صریح و روشن طرح اولیه با افزودن یا کاستن برخی موارد باعث شده [است که] مَفَرهایی برای دادن امتیازات غیرموجه به وجود آید.
    براساس ماده واحده قرائت شده از سوی رئیس مجلس؛ در راستای صیانت از منافع ملی و رعایت مقررات پادمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌‌ای، هر گونه نتایج مذاکرات هسته‌ای با کشورهای 1+5 در صورتی معتبر است که الزامات زیر به صورت شفاف رعایت شود:
    1- لغو تحریم‌ها به‌طور یکجا و کامل باید در متن توافق نامه درج شده [شود] و در روز اجرای تعهدات ایران انجام شود.
    2- آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب توافق نامه پادمان مجاز به انجام نظارت‌های متعارف از سایت‌های هسته‌ای است و دسترسی به اماکن نظامی، امنیتی و حساس غیر هسته‌ای، اسناد و دانشمندان ممنوع است؛ باید مصوبات شورای عالی امنیت ملّی رعایت شود.
    3- هیچ محدودیتی برای کسب دانش و فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و تحقیق و توسعه پذیرفته نیست و باید مصوبات شورای عالی امنیت ملّی رعایت شود.
    در تبصره یک [1] این ماده واحده آمده است: براساس اصول 77 و 125 قانون اساسی نتیجه مذاکرات باید به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
    در تبصره دو [2] نیز تاکید شده است: وزیر امور خارجه موظّف است روند اجرای توافق نامه را هر شش ماه یکبار به مجلس شورای اسلامی گزارش کند و کمیسیون امنیت ملی مجلس هر شش ماه یکبار گزارش روند حسن اجرای توافقنامه را به نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارائه می‌نماید [خواهد کرد].
    گفتنی است رئیس مجلس پس از قرائت متن ماده واحدهِ تغییریافته طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای گفت: متنی که تهیه شده است همان متن قبلی است البته یکسری اصلاحات ویرایشی [!] در آن انجام شده است، کلیّات این طرح را در جلسه یکشنبه در مجلس تصویب کردیم و جزئیات آن در جلسه بعد به رأی گذاشته خواهد شد.
    [و در پی اظهارات رئیس مجلس] وکلای ملّت با 199 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموعه 213 نماینده حاضر در مجلس ماده واحده این طرح را به تصویب رساندند.
    پس از تصویب کلیّات آن طرح با آن رأی بالای نمایندگان، فریاد «مرگ بر آمریکا» در صحن علنی مجلس طنین‌انداز شد.
    
    فرآیند رقیق‌سازی!
    
    گفتنی است از بند یک ماده واحده قبلی که با تغییراتی کلیات آن دیروز [31 خرداد 94] تصویب شد عبارت «لغو کامل و یکپارچه همه تحریم‌های مقرر در قطعنامه‌های شورای امنیت، مصوبات اتحادیه اروپا، کنگره و دولت آمریکا» حذف و عبارت «در روز توافق» به عبارت «در روز انجام تعهدات ایران» تغییر یافته است.
    بر اساس این گزارش در بند یک ماده واحده جدید آمده است: لغو تحریم‌ها به صورت یک جا و کامل باید در متن توافقنامه درج شده و در روز اجرای تعهدات ایران، انجام شود.
    در بند دو این ماده واحده نیز عبارت «با هر بهانه‌ای» حذف و عبارات «در چارچوب توافقنامه پادمان» و «مصوبات شورای عالی امنیت ملی باید رعایت شود» به آن اضافه شده است.
    بر این اساس، در بند دو ماده واحده اصلی آمده بود آژانس انرژی اتمی مجاز به انجام نظارت‌های متعارف از سایت‌های هسته‌ای است، و دسترسی به کلیه اسناد دانشمندان و اماکن نظامی، امنیتی و مکان‌های حساس غیرهسته‌ای با هر بهانه‌ای ممنوع است.
    این بند به این صورت تغییر یافته است: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب توافقنامه پادمان، مجاز به انجام نظارت‌های متعارف از سایت‌های هسته‌ای است. دسترسی به کلیه اماکن نظامی، امنیتی و حساس غیرهسته‌ای، اسناد دانشمندان ممنوع است. مصوبات شورای عالی امنیت ملّی باید رعایت شود».
    در بند 3 متن اصلی آمده بود: «هیچ محدودیتی برای کسب دانش و فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و زنجیره تأمین و تولید در تحقیق و توسعه پذیرفته نیست»، که در متن جدید عبارتِ «و باید مصوّبات شورای عالی امنیت ملّی رعایت شود» اضافه شده است.
    در تبصره 1 ماده اصلی آمده بود: «نظارت بر حسن اجرای توافقنامه توسط هیئتی ۷ نفره از نمایندگان مجلس شورای اسلامی منتخب مجلس انجام خواهد شد. این هیئت موظف است هر سه ماه یک بار گزارش روند اجرای توافق را به صحن علنی ارائه کند»، که ‌این تبصره تغییر داده شده و به این صورت در آمده است: «براساس اصول 77 و 125 قانون اساسی، نتیجه مذاکرات باید به مجلس شورای اسلامی ارائه شود».
    تبصره جدیدی نیز به متن اصلی اضافه شده که براساس آن «وزیر امور خارجه موظف است روند اجرای توافق نامه را هر شش ماه یکبار به مجلس شورای اسلامی گزارش دهد. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هر شش ماه یک بار گزارش روند حسن اجرای توافقنامه را به نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارائه می‌کند».
    
    تذکر احمد توکلی [نماینده وقت مجلس] و پاسخ علی لاریجانی [رئیس مجلس] گفتنی است. در جریان [بحث برای] تصویب کلیّات آن طرح، احمد توکلی در نشست علنی صبح دیروز [31 خرداد 94] طی تذکری آیین‌نامه‌ای نسبت به از دستور کار خارج شدنِ «بررسی طرح الزام دولت به حفظ حقوق هسته‌ای» انتقاد کرد و اظهار داشت: در بند 9 دستور کار هفته گذشته صحن علنی [جلسه علنی]، «بررسی» طرحِ الزام دولت به حفظ حقوق هسته‌ای آمده بود [که حذف شده است!].
    علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکّر احمد توکلی گفت:‌ موضوع هسته‌ای جزء مسائلی است که به شورای عالی امنیت ملی مربوط می‌شود و شورای عالی امنیت ملی نیز درباره این‌گونه موارد نظراتی دارد، لذا باید این‌گونه طرح‌ها با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی به تصویب برسد. ما می‌خواهیم در کشور به یکدیگر کمک کنیم نه اینکه مسئله جدیدی برای کشور بسازیم، تصریح کرد: شورای عالی امنیت ملی یکسری چارچوب‌های مشخص دارد، ما باید در این زمینه هماهنگی لازم را داشته باشیم، چون بحث فروش سیب‌زمینی در کشور که نیست بلکه بحث یک موضوع مهم کشور است. باید در این زمینه توجه لازم را داشته باشیم، این موضوع در هیئت رئیسه مجلس هم مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بنا شد درباره طرح هسته‌ایِ نمایندگان مجلس، چارچوب‌های مورد نظر مقام معظم رهبری حتما رعایت شود. لذا این طرح باید پس از مشورت با شورای عالی امنیت ملی به تصویب برسد. شورای عالی امنیت ملّی ملاحظاتی درباره طرحِ الزامِ دولت به حفظ حقوق هسته‌ای کشورمان دارد که ما این ملاحظات را به نمایندگان مجلس منتقل کردیم. متأسفانه برخی از این ملاحظات در مجلس رعایت نشده است، ما چون می‌خواهیم با رأی بالایی طرح مذکور را در صحن علنی تصویب کنیم، لذا باید به یکدیگر در این زمینه کمک کنیم.
    
    در پاسخ به علی لاریجانی، حمید رسایی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی [نماینده وقت] به خبرگزاری فارس گفته بود: طبق قانون اساسی، مصوّبات شورا [شورای عالی امنیت ملی] در صورت تأیید رهبر معظم انقلاب برای مجلس الزام‌آور می‌شود. اما شورای عالی امنیت ملی هیچ مصوبه‌ای در این زمینه ندارد.
    رسایی منظور رئیس مجلس از ملاحظات شورای عالی امنیت ملی را نظرات و مکاتبات علی شمخانی دبیر این شورا و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ذکر کرده و گفته بود که اینها شورای عالی امنیت ملی نیستند.
    



    
تیتر اول روزنامه دیگر تهران؛ عصر ایرانیان

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
نظرات یک کارشناس ایرانی: موضوع هسته ای بهانه است، رفع تحریم مسائل را در کوتاه مدت حل نخواهد کرد ـ راهِ حل؛ داخلی است ـ تعجب از عمل مجلس
این پیام ساعت 11 بامداد دوشنبه یکم تیرماه 1394 دریافت شد که فرستنده آن خواسته است که درج شود شاید که مورد توجه قرار گیرد و کمکی به حل مسائل باشد. او با یک انشای خوب نوشته است:
    
    "من در ایران درس حقوق و در انگلیس مدیریت سازمانهای عمومی [دولتی] و بازرگانی خوانده ام و در یک شرکت کانادایی ـ ژاپنی کار می کنم ولی در ساعات فراغت خبرهای ایران را در وبسایت خبرگزاری های تهران و منابع دیگر می خوانم و بعضی از آنها را برحسب موضوع در فلش آرشیو می کنم. خواندن خبر تصویب کلیّات طرح الزام دولت به حفظ حقوق هسته‌ای و تغییراتی که بدون بحث و گفت و گو، در جملات و عبارات آن داده شده مرا متعجب کرد و برایم روشن نیست که کجا و کدام نمایندگان و یا هیأت رئیسه این تغییرات را داده اند. قاعدتا تغییر نمی تواند به این سرعت و بدون بحث علنی انجام شود. چه کسانی پشت این تغییر بوده اند، نمی دانم. تعجب دیگر من این است که همان تهیه کنندگان طرح هم بدون بحث و اظهار نظر، آن را با این تغییرات تصویب کرده اند. این تغییرات، هدف اولیه طرح را تغییر داده است. برای مثال: به جای عبارت لغو کامل و یکپارچه همه تحریم‌ها ـ از قطعنامه‌های شورای امنیت گرفته تا مصوبات سازمان اتحادیه اروپا و مقننه آمریکا در روز توافق یعنی همزمان با هم، شده است این عبارت: «در روز انجام تعهدات ایران»، و این، آغاز تأخیر پشت تأخیر و بهانه های گوناگون و دبه درآوردن است که این تعهد انجام نشد و آن وعده رعایت نشد و تعلیق به محال.
    منع صریح بازرسی از مراکز نظامی و امنیتی شده است مجاز به انجام نظارت‌های متعارف از سایت‌های هسته‌ای است. با این اختیار دادن، هر چند وقت خواهند گفت که شنیده اند در فلان مرکز نظامی و حتی زیر اطاق فلان فرمانده پادگان فعالیت هسته ای صورت می گیرد و می خواهند بروند و بازرسی کنند. اگر موافقت شود که نهایت ضعف و نیاز را ثابت می کند و آغاز مداخلات دیگر (که به نظر بعضی ها، هدف اصلی همین است) و اگر موافقت نشود که باز تحریم و ادامه تحریم. نظارت هیات منتخب مجلس بر حسن اجرای توافق نامه، شده است: بر پایه اصول 77 و 125 قانون اساسی، نتیجه مذاکرات باید به مجلس شورای اسلامی «ارائه» شود. «ارائه شدن» یعنی نشان داده شدن، اطلاع داده شدن و .... آن دو اصل قانون اساسی، غیر قابل نقض شدن هستند یعنی طبق آن دو اصل، بدون تصویب جزئیات توافق در مجلس، اجرای آنها خلاف قانون است و طبق یک ضابطه جهانی، مجالس مقننه بر رعایت و اجرای مصوبات خود باید نظارت داشته باشند.
    به نظر من [مخاطب و فرستنده ای ـ میل]، این طرح که کلیات آن به تصویب رسیده، اگر به صورت قانون تصویب شود و شورای نگهبان هم آن را تأیید کند یک عقب نشینی است و از یک حکومتِ برخاسته از انقلاب چنین انتظاری نیست. رئیس شورای نگهبان اخیرا در چند سخنرانی، با روند جاری مخالفت کرده است. نمایندگان مجلس باید آنچه را که بر دولت مسکو از سال 1982 تا به امروز گذشت مرور کنند. غرب نخست با سران مسکو قرار داد تحدید سلاح های استرتژیک را امضا کرد، بعد قول داد که اگر پیمان ورشو منحل شود، اتحادیه ناتو تبدیل به یک بنیاد سیاسی خواهد شد و هزینه هر دو طرف می شود کم. مسکو فریب خورد و بلوک شرق فروپاشید و متعاقب آن شوروی. غرب به این هم قانع نشد و ناتو را تا قلمرو شوروی گسترش داد و اینک می خواهد وارد اوکراین ـ قلب روسیه تزارها شود. مطمئن باشید که بازهم دست از سر مسکو برنخواهد داشت. فعالیت هسته ای بهانه فعلی و آسانتر تحریم ایران است و از این بهانه ها فراوان و پی در پی به میان کشیده خواهند شد. ایران چهار سال فرصت داشت تا به جای تسلیم خواست قدرت ها شدن، راه حل داخلی بیابد، واردات را به حد اقل برساند، سطح تولید را بالا ببرد و بی نیاز از خارج، که نکرد. نه تنها نکرد بلکه هر ماه به 76 میلیون نفر هم هر کدام 14 دلار می دهد یعنی هرماه معادل تقریبا یک میلیارد و یکصد میلیون دلار و امروزه معادل نیمی از درآمد نفت. ایران در طول 7 سالِ پیش از تشدید تحریم ها، تقریبا 700 میلیارد دلار درآمد نفتی داشت و مسئله. مسائل ایران تورم صعودی نقدینگی، کاهش تولیدات و روزافزون بودن واردات است. حل مسئله تحریم که سریع، قطعی و کامل نخواهد بود فقط ممکن است در درازمدت مسئله را تخفیف دهد. رفع تحریم در هر میزان، تنها به سود 300 تا 500 توانگر تمام خواهد شد که در دوران سه رئیس جمهور قبلی ساخته شدند و همان ها عامل فشار برای نیل به سازش در مذاکرات هستند تا جنس وارد کنند، پیمانکاری ها را از سر بگیرند و .... همین ها از سال 2011 (1390) با تبلیغات خود همه مسائل را به تحریم پیوند زدند و چون آقای حسن روحانی از زمان دو رئیس جمهور قبلی و ریاست بر شورای امنیت ملی شهرت حل مسئله هسته ای داشت و با رئیس جمهوری فرانسه عکس گرفته بود، وقتی که شورای نگهبان نامزدی اورا تأیید کرد، مردم وی را حلال مسئله دانستند و در آخرین روز تصمیم به انتخاب او گرفتند. هر سازش و توافقی هم که به دست آید دشوار است که در دو سال آینده مشکل اقتصاد ایران در این وضعیت پر آشوب خاورمیانه بر طرف شود. راه حل مسائل ایران مدیریت شایسته و سختگیر است. می گویند که تا یک سوم واردات ایران قاچاق است. این، یعنی زیان دولت از گمرکات. نوشته اند که سیگار و میوه هم قاچاقی وارد ایران می شود که از اون حرفهاست. بله که صادرکنندگان خارجی آماده سفر به ایران برای فروش هستند ـ فروش اتومبیل و ... ولی واردات بر مشکل ایران خواهد افزود. ایران نباید روی چین حساب کند زیراکه بیشترین سود از تحریم ایران، دارد نصیب آن می شود. تجربه نیروگاه بوشهر ثابت کرد که روی وعده روس ها هم نباید حساب کرد، می خواهند که با ورق ایران با غرب بازی کنند. ایران با این مردم با استعداد، وسعت خاک و منابع می تواند به خوبی و بدون نیاز به دیگران روی پای خود بایستد و دوباره بگویم که شرط آن، انتصاب مدیر شایسته و سختگیر و بی توجه به مادیات است.".
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
يادآوري به شورای نگهبان در مورد خطر رای گیری الکترونیک
جمعه نوزدهم ژوئن 2015 (29 خرداد 1394) یک مخاطبِ این تاریخ آنلاین با ذکر نام و آدرس، در یک ای ـ میل از فلوریدا (آمریکا) نوشته بود:
     "در خبرهای اینترنتی خواندم که می خواهند «رأی گیری» در ایران را الکترونیک کنند. خواستم سطور زیر را بنویسید تا وظیفه خودرا نسبت به وطن نیاکان و زادگاه خودم اداء کرده باشم:
    لازم است که آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان که این شورا ناظر بر انتخابات است، پیش از موافقت با رأی گیری الکترونیک، گزارش های رسانه ای پرونده های انتخاباتی و رای گیری الکترونیک در آمریکا را در دادگاههای ایالت های فلوریدا، اهایو، مینه سوتا و ... بخواند تا بداند که این نوع رای گیری دقیق نیست و امکان تقلّب در آن، زیاد. ببینید، همین چند روز پیش اعلام شد که یک نفر که در چین نشسته تمام حساب ها و مکاتبات کارکنان وزارت دفاع آمریکا را می خواند و دست می برَد. مگر همین سال گذشته ننوشته بودند که ایرانیان از تهران وارد حساب های بانک های آمریکا شده اند. موضوع هک Hackکردن کار تازه ای نیست. ماجرای پیروز شدن جورج بوش (پسر) در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حوزه فلوریدا را که شنیده اید که موضوع تا دیوان عالی آمریکا بالا رفت و نیز چند ماه جرّ و بحث بر سر انتخابات سناتوری مینه سوتا. خبرهای رسانه ای این دست بردن های کامپیوتری سبب شده است که در بیشتر کشورها، بازگشت به رای گیری با ورقه کنند و بقیه کشورها ازجمله آمریکا با هر دو نوع ـ هم ورقه و هم الکترونیک تا اگر به نتیجه الکترونیک اعتراض باشد، اوراق را بخوانند. رأی فرد چیز کوچکی نیست، باید سند داشته باشد. اگر هَک و تقلب هم نشود نمی توان به رای گیری کامپیوتری قلبا اطمینان داشت که مراقبت از آراء نقض حق الناس است و بی دقتّی در آن، مسئله سیاسی ساز. با شناسایی که از ایران دارم، احتمالا صاحب یک شرکت در صدد دادن طرح الکترونیک کردن رای گیری برآمده تا به پولی برسد.".
    
    این ای میل به انگلیسی واصل شده بود که ترجمه شد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تیترهایِ صفحات اول شماره هایِ یکم تیرماه 1398 چند روزنامه تهران حاوی اخبارِ داخلیِ روز

    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
رئیس مجلس، یکم تیرماه 1399: مذاکره با آمریکا مطلقاً ممنوع است
سردار محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در اظهارات پیش از دستور جلسه علنی یکشنبه یکم تیرماه 1399 گفت که مذاکره با آمریکا مطلقاً ممنوع است. وی گفت که کشورهای بلوک غرب بویژه آمریکا یک بار دیگر ماهیّت غیرقابل اعتماد و خصمانه خود را به ملت ایران نشان دادند و راه ما؛ مقاومت هوشمندانه و فعّال در برابر دشمن خواهد بود.
     تأکیدهای سردار قالیباف تیتر برخی از روزنامه های شماره دوشنبه دوم تیرهاه 1399 تهران شده بود. دو تیتر از دو روزنامه به عنوان نمونه:
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
با آغاز تیرماه 1399؛ دلار آمریکا در کانال 19 هزار تومان و سکه طلا عبور از خط 8 میلیون تومان
تیتر اول روزنامه صبح نو ـ شماره دوم تیرماه 1399 در این باره:
    



    
    ـ ـ ـ ـ ـ
    
    به گزارش یکم تیرماه 1401 خبرگزاری تَسنیم، طبق اعلام دبیرکل کانون صرافان؛ قیمت ارز هم‌اکنون [یکم تیرماه 1401] در اکثر صرافی‌ها بین ۲۹هزار و ۳۰۰ تومان تا ۳۰هزار تومان در نوسان است [در یکم تیرماه 1401].
    به گزارش سی و یکم خرداد 1401 همین خبرگزاری، در این روز [31 خرداد 1401] در بازار آزاد، قیمت طلای 18عیار هر گرم یک‌ میلیون و 431 هزار تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح قدیم 14 میلیون و 400 هزار تومان و قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید نیز 15 میلیون و 400 هزار تومان بود.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
روزی که آیت الله رئیسی برنامه خود برای مبارزه با فساد، رانت و تبعیض، تماس با مردم، انتخاب مدیران با نظر مردم و مدیریت نقدینگی را اعلام کرد
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی نخستین مصاحبه عمومی مطبوعاتی در کسوت رئیس جمهور منتخب را ظهر سی و یکم خرداد 1400 و سه روز پس از انجام انتخابات برگزار کرد و گفت که حضور مردم پای صندوق های رأی گیری به رغم برخی گله‌مندی‌ها از وضعیت و شرایط اقتصادی پیام های متعدد داشت که یک پیام آن؛ ضرورت تغییر در وضعیت و شرایط اقتصادی و زندگی آنان، مبارزه با فساد، فقر و تبعیض و در یک کلمه؛ اجرای عدالت در تمام شئون زندگیِ شان، پافشاری بر ارزش‌های انقلاب اسلامی و تداوم راه امام بود. این پیام برای دولتِ مردمی [دولت او] و همه مدیران و مسئولانی که به نام دولت، خدمتگزار مردم خواهند بود باید دقیقا شنیده شود و به عهد خود با مردم وفادار باشند. باید به عهدی که با مردم بسته ایم وفادار بمانیم. وفاداری به این عهد آن است که با همه وجود، تلاش برای خدمتگزاری به مردم، رفع مشکلات پیش روی و باز کردن گره‌ها کنیم. ان‌شاءالله وضعیت و شرایط به نفع مردم و برای گشایش در زندگی آنان تغییر خواهد کرد. سیاست داخلی ما و اولویّت‌های ما در این دولت بهبود وضعیت کسب ‌و کار مردم خواهد بود. در برخی از حوزه‌ها به دلیل کم‌توجهی‌ها، سوء مدیریت‌ها و عدم توجه به داشته‌های داخلی که کشور از آن برخوردار است و نیروی جوانِ کارآمدی که در کشور می‌تواند منشأ بسیاری از تحولات شود، مشکلاتی داریم.
    آیت‌الله رئیسی گفت: بهبود شرایط، در دولت و نظام اداری کارآمد رقم‌ زده خواهد شد. به بروکراسی که بسیاری از تحولات در کشور را مانع می‌شود، باید حتماً پایان داد و یک نظام اداری کارآمد، سالم و قانون‌مدار توسط نیروهای کاردان، انقلابی و فسادستیز در کشور شکل خواهد گرفت.
    رئیس جمهور منتخب تصریح کرد: "عقب‌ماندگی‌هایی از جمله در جهت اجرای عدالت داریم که کشور باید در جهت تأمین و بسط عدالت گام بردارد. در این دوره از مدیریتِ دولت [دولتی که از 12 مرداد کار خودرا آغاز خواهد کرد]، محور تحوّل، اجرای عدالت بر بستر گام دوم انقلاب اسلامی خواهد بود و در این راستا، حتماً به تمام اسناد بالادستی یعنی قانون اساسی جمهوری اسلامی، سیاست‌های مصوب نظام و برنامه‌های توسعه توجه خواهد شد.".
    آیت‌الله رئیسی همچنین گفت: "امیدواریم اقدامات ما در جهت بهبود شرایط، گره‌گشایی جدّی از زندگی مردم داشته باشد و امید را به دل ها بازگرداند و اعتمادی که به دلایلی مخدوش شده است، به مردم و جوانان عزیزمان بازگردد به‌نحوی‌که احساس همگان این باشد که دولت، دولت امیدآفرین و اعتمادساز است.".
    رئیس جمهور منتخب گفت: دولت [دولت آینده ـ دولتی که وی در صدر آن قرار خواهد داشت] مربوط به یک جریان و جناح خاص نیست. دولت و مدیران همکار با آن در سراسر کشور کسانی خواهند بود که وطن‌دوست هستند و دغدغه مردم و انقلاب را دارند و تمامی تلاش آنان رفع مشکلات مردم و گرفتاری‌های معیشت شهروندان خواهد بود. در سراسر کشور هرکس دلش برای مردم و انقلاب بتپد، او همکار ما در جای‌جای کشور خواهد بود. مردم همکاران ما خواهند بود.
    آیت‌الله رئیسی گفت: در خصوص سیاست خارجی، دنیا باید بداند که وضعیت تغییر کرده است و این وضعیت و شرایط جدید پیش روی دنیاست. سیاست فشار حداکثری علیه ایران کارساز نشده است و باید تجدیدنظر کنند و از راه خود برگردند. ملت ایران نشان داده است که در برابر فشارها مقاومت و ایستادگی دارد. سیاست خارجی دولت ما از برجام شروع نمی‌شود و به آن نیز محدود نخواهد شد. ما تعامل را با همه کشورهای دنیا به عنوان یک اصل مهم در دستور کار قرار خواهیم داد. این تعاملِ گسترده و متوازن در سیاست خارجی خود را به عنوان یک اصل دنبال خواهیم کرد. در مذاکرات، هر مذاکره‌ای که منافع ملی ما در آن تضمین شود حتماً مورد حمایت خواهد بود، اما ما وضعیت اقتصادی و شرایط مردم را به این مذاکرات گره نخواهیم زد و اجازه نخواهیم داد که به نحوی مذاکره برای مذاکره باشد. اجازه نخواهیم داد مذاکراتِ فرسایشی شکل بگیرند. هر نشستی باید همراه با نتیجه باشد ـ نتیجه محوری موضوع ما است و باید آورده‌ای برای ملت بزرگ ایران داشته باشد. در راستای آورده‌ای برای ملت ایران و رفع محدودیت‌ها و تحریم‌ها و راستی آزمایی موضوع ارتباطات را دنبال خواهیم کرد.
     رئیس جمهور منتخب در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما [رادیوتلویزیون] که اولین دستوری که در نخستین روز کاری دولت جدید صادر خواهید کرد چه خواهد بود؟، گفت: در روز آغاز کارِ دولت اعلام خواهیم کرد که تمام بسترهای فسادزا و بسترهایی که در کشور ایجاد رانت می‌کند باید خاتمه داده شود، یعنی تمام دستگاه‌های اداری موظف هستند که زمینه‌های رانت‌خواری و فساد را در کشور از میان بردارند و ساز و کارها اصلاح شود و اولین اقدام ما در زمینه وضعیت اشتغال و مسکن مردم خواهد بود.
    آیت‌الله رئیسی در پاسخ به این سؤال خبرنگار «یورونیوز» که برجام و احیای آن چقدر برای شما اهمیت دارد و پیام شما برای آمریکا و اروپا چه خواهد بود، اظهار داشت: اروپا و آمریکا باید نگاه کنند که خودشان نسبت به برجام چگونه اقدام کرده‌اند. آمریکا برجام را نقض کرد و اروپایی‌ها هم به تعهدات خود عمل نکردند. تأکید من به مقامات آمریکا این است که بر اساس برجام، موظف به رفع کامل تحریم‌ها بودید و نکردید، برگردید و تعهد خود را اجرا کنید. و پیام من به اروپایی‌ها این است که تحت‌فشارها و سیاست‌های خارجی آمریکا قرار نگیرید و به آنچه در برجام متعهد شده اند، عمل کنند. خواست مردم ما از دولت منتخب خود این است که احقاق حق کند و ما حق آنها را دنبال خواهیم کرد.
    رئیس‌جمهور منتخب در پاسخ به سوالی گفت که نقدینگی در کشور باید مدیریت شود و ما این را اولویّت خود می‌دانیم. باید نقدینگی را به طرف تولید سراریز کنیم. ساز و کارهایی که بتواند نقدینگی را به طرف تولید و رونق سوق بدهد، در دستور کار خواهد بود. نظر کارشناسان اقتصادی بر این است که رشد نقدینگی [حجم پول درجریان] موجب مشکلات جِدّی در کشور شده است. ما تولید را پُرجاذبه خواهیم کرد و معاملات غیرمولّد مانند رفتن به‌طرف ارز، طلا و مسکن را بی‌حاذبه، به‌نحوی که نقدینگی به طرف تولید برود و این نیز به ساز و کارهایی نیاز دارد و با یک بخشنامه و یک سخنرانی نمی‌شود و با اقدام و عمل امکان‌پذیر است و دولت ما با جدیّت، رونق تولید را دنبال خواهد کرد.
    آیت‌الله رئیسی در پاسخ به این سؤال خبرنگار شبکه تلویزیونی آمریکایی «ان بی سی» که آیا قصد دارید تیم فعلی مذاکره‌کننده هسته‌ای را حفظ کنید یا نه، پاسخ داد: تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کار را دنبال می‌کند، گزارش‌ کار را به ما داده‌اند. تیمِ سیاست خارجی دولت من در حال بررسی گزارش هایی است که تیمِ در حال مذاکره داده است و اما در مورد تحریم‌ها، آمریکا موظف است که تمامی تحریم های ظالمانه نسبت به ملت ایران را رفع کند و آنچه که بارها تاکید شده ـ هم در این دولت و هم در دولت آینده تداوم خواهد داشت. رفع تحریم‌ها و راستی آزمایی محور بحث سیاست خارحی ما خواهد بود و این سوال مطرح است که چرا به رغم این که دولت و ملت ایران به تعهدات خود عمل کرده، آنها در انجام تعهدات خود نسبت به ملت ایران کوتاهی می‌کنند. ما در این قضیه که مطالبه ملت ایران است مجدانه پیگیری خواهیم کرد.
    رئیسی در پاسخ به این سوال خبرنگار روزنامه شرق که آیا شما به لحاظ آماری و گزارش‌های اعدادی و ارقامی نسبت به وضعیتی که کشور در آن قرار دارد، آگاه هستید؟، و با توجه به اینکه در دنیا و ایران روال شده است که سران دولت ها پس از آغاز کار گزارش صدروزه دهند، آیا شما چنین کاری خواهید کرد؟، گفت: وضعیت آمار و ارقام در کشور روشن است. مراکز رسمی همچون مرکز آمار ایران، آمار و گزارش ارائه می‌کنند. آمار از دید نخبگان و رسانه‌ها امری پنهان نیست. اختلاف آماری ممکن است وجود داشته باشد، اما آمار پنهان نیست.
    مردم باید بدانند که دولت در چه شرایط و وضعیتی آغاز به کار می‌کند. آمار و ارقام، وضعیت و شرایط به عنوان گزارشِ شناخت از وضع موجود پیش روی ملت و رسانه‌ها خواهد بود. ما، هم وضع مطلوب و هم وضع موجود را ترسیم می‌کنیم و تفاوت آن را بیان می‌داریم و تلاش خواهیم کرد که وضع موجود را به وضع مطلوب نزدیک و فاصله را کمتر کنیم. آنچه که ملت بزرگ ایران از دولت می‌خواهد این است که عمل به وعده‌های خود را فراموش نکند. ما گزارش‌ها از وضعیت را پیش روی همه قرار خواهیم داد و نه فقط صد روز بلکه از ابتدای کار، همه سمت‌گیری‌های خود را در جهت اجرای وعده‌ها به مردم اعلام خواهیم کرد و آنان را در جریان امور قرار خواهیم داد. من با ارتباطی که با مردم دارم و این ارتباط تداوم خواهد داشت، در ابتدای کار ـ هفته‌ای یک بار و در ادامه، ماهی یک بار ارتباطم را با رسانه‌ها حفظ خواهم کرد. این نشست ما [مصاحبه عمومی 31 خرداد 1400] می‌تواند برای دولت و رسانه‌ها به عنوان پُل ارتباطی ما و مردم، دغدغه‌ها را دنبال و پیگیری کند تا مردم در جریان پیشرفت کارها، اقدام و عمل از سوی دولت قرار بگیرند. دولت باید مردم را در جریان کارها قرار بدهد. محور کار ما در دولت، اقدام و عمل خواهد بود که مردم و دستگاه‌ها را در جریان پیشرفت امور می‌گذاریم. اگر هم مشکلی باشد حتماً با مردم در میان می‌گذاریم تا به حل آن کمک شود و نیز از مشکلات پیشگیری شود. دستگاه ها به طور خاص و خود من به عنوان خدمتگزار، اگر مشکلی باشد، مردم و بویژه نخبگان را در جریان امور قرار خواهیم داد.
    آیت‌الله رئیسی در پاسخ به سؤال خبرنگار الجزیره درباره اتهامات برخی از سازمان‌های حقوق بشر علیه وی و تأثیر احتمالی این موضوع بر روی نحوه تعامل با سران کشورها به‌ویژه کشور‌های غربی گفت: من از ابتدای مسئولیت به‌عنوان یک حقوق‌دان و قاضی همواره مدافع حقوق مردم بودم. امروز کسانی که در دنیا حقوق بشر را نقض می‌کنند باید پاسخگو باشند. اگر یک حقوق‌دان، یک قاضی و یک دادستان در کسوت قضاوت از حقوق مردم و امنیت جامعه دفاع کرده است باید مورد تقدیر و تشویق قرار بگیرد که امنیت مردم را در مقابل هجوم‌ها و تهدید‌ها حفظ کرده است. افتخار من در کِسوت دادستان هرکجا که بودم دفاع از حقوق، امنیت و آسایش مردم بوده و در این راستا تلاش خواهم کرد، امروز هم در جایگاه ریاست جمهور خود را به دفاع از حقوق بشر از هر قومی و با هر گویشی و در هرکجا از دنیا که باشد موظف می‌دانم. اگر امروز کسانی که مدعی حقوق بشر هستند با به وجود آوردن داعش و گروه‌های مسلحی که به جان مردم و ملت‌ها انداختند مورد مواخذه و محاکمه قرار بگیرند، یقین بدانید دنیا به صلح و امنیت خواهد رسید.
    آیت الله رئیسی در پاسخ به این سئوال خبرنگار روزنامه جام‌جم که پرسید یکی از دغدغه‌هایی که این روزها دلسوزان انقلاب با آن روبرو هستند افزایش گلایه‌های مردم از عملکرد مسئولان است به‌ویژه این ناراحتی در طبقه ای از جامعه که از ولی‌نعمتان انقلاب محسوب می‌شوند، شما چه برنامه‌ی مشخصی برای احیای سرمایه اجتماعی، ایجاد هم‌بستگی و روحیه امید در جامعه دارید؟ گفت: چه آنان که به من و یا به کاندیداهای دیگر رأی دادند و یا به خاطر شرایط کرونایی و به دلایل دیگری پای صندوق‌های رأی حاضر نشدند، من خودم را خادم همه ملت ایران می‌دانم و خودم را موظف می‌دانم که از حقوق مردم پاسداری و صیانت کنم، لذا نسبت به کاهش هزینه‌های اجتماعی و افزایش سرمایه‌های اجتماعی اقدام خواهم کرد. هر امری که بخواهد سرمایه اجتماعی را افزون کند و از هزینه‌های اجتماعی بکاهد، جزء دستور دولت مردمی ما خواهد بود.
    رئیس جمهور منتخب در پاسخ به پرسش خبرنگار «سی اِن اِن» که نظر او را درباره سخنان «جو بایدن» به حصول یک توافق جامع در حوزه‌های هسته‌ای موشکی و منطقه‌ای سئوال کرد گفت: مسائل منطقه‌ای و موشکی قابل مذاکره نیست. به موضوعی که پس از مذاکره، روی آن توافق شده، قرارداد آن منعقدشده و آمریکا به رعایت آن متعهد شده [برجام] عمل نکرده‌اند، چگونه می‌خواهند وارد مباحث جدید و نو شوند؟. چرا «بایدن» به توافق قبل [برجام] متعهد نیست. ملت ایران از برجام خاطره خوشی ندارد. آمریکا نسبت به همان تعهد خود پایبند باشد.
    آیت الله رئیسی در پاسخ به سؤال خبرنگار راپتلی روسیه که پرسید در صورت لغو تحریم‌ها و برداشته شدن آن و اگر خواست‌هایی که ایران داشته انجام شود، برای رفع مشکلات بین دو کشور، آیا حاضر است با رئیس‌جمهور آمریکا ملاقات داشته باشید؟، صریحا گفت: خیر [نَه].
    رئیسی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری ایسنا که درباره ترکیب احتمالی اعضای کابینه دولت سیزدهم پرسید، گفت: همان‌طور که بارها اعلام کردم، من به‌صورت «مستقل» وارد میدان شدم، برای تشکیل دولت، خودم را در مقابل خداوند متعال مسئول می‌دانم و فقط وامدار ملت خواهم بود. در تشکیل دولت، نگاه من به انقلابی بودن، کارآمد بودن، فساد ستیزبودن و مردم‌دار بودن است. اینها‌ شاخص‌هایی است که مورد توجه من خواهد بود. اما توصیه‌ام به رسانه‌ها این است که گمانه‌زنی نکنید. ما برتر از این، سامانه‌ای در اختیار قرار می‌دهیم که نه فقط اصحاب رسانه که نخبگان کشور و همه آحاد مردم با شاخص‌هایی که آنجا اعلام می‌کنیم افرادی که در هر کوی و برزن موردنظرشان هست و فکر می‌کنند به‌عنوان یک خدمتگزار و مدیر در دولت آتی می‌توانند تأثیر داشته باشند حتماً معرفی و پیشنهاد کنند. برنامه دولت ما شایسته سالاری خواهد بود. من [آیت الله رئیسی] در این قضیه از نگاه مردم و نخبگان استقبال می‌کنم. این سامانه‌ تا چند روز دیگر در اختیار همگان قرار خواهد گرفت.
    وی با بیان اینکه ارتباط مردم با او از طریق اقوام خویشان و بستگان نباید تنظیم شود گفت: ما سامانه‌ای را برای ارتباط دائمی با مردم و همه سطوح اجتماعی فعّال خواهیم کرد. این ارتباط یک ارتباط کاملاً سازمان‌یافته و برنامه‌ریزی‌شده خواهد بود. ارتباط من به‌عنوان خادم جمهور با همه سطوح جامعه یک برنامه منظّم کاری خواهد بود. مدیران همکار من نیز چنین ارتباطی با مردم خواهند داشت.
    آیت‌الله رئیسی از ایجاد و راه‌اندازی سامانه‌ای برای ایده‌ها خبر داد و گفت: اگر افرادی از نخبگان، اصحاب رسانه، دانشگاهیان و حوزویان و همه صاحبان اندیشه و خرد ایده‌ای برای اداره دولت و برای سامان دادن به وضعیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی دارند ما در این بانکِ ایده‌ها، از نظرات آنان استفاده خواهیم کرد. این ایده‌ها قطعا برای دولت گره‌گشا خواهد بود. نظرات و دیدگاههای این عزیزان برای ما بسیار مغتنم است.
    در پاسخ به سوال خبرگزاری ایلنا در خصوص برنامه دولت آینده برای تامین کالای اساسی برای اقشار آسیب پذیر گفت: اساس کار ما این است که باید ارتباط سفره مردم و کالای اساسی با «دلار» یا به نحوی خارج از کشور را در یک کارِ میان مدت و بلند مدت قطع کنیم به نحوی که ملت ما در تامین کالاهای اساسی به خودکفایی واقعی برسد. این کار را در کشور اجرایی می‌دانیم و ما از ابتدای دولت حتما خودکفایی ملت و دولت در حوزه کالاهای اساسی را کلید خواهیم زد. موضوع کالا‌های اساسی در اولویت دولت است.
    آیت الله رئیسی در پاسخ به سوالی در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای کشور گفت: اقدامات هسته‌ای ما مسالمت‌آمیز و در جهت فوایدی است که این علم و دانش در عرصه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی و پزشکی دارد و این اقدامات جمهوری اسلامی به سازمان‌های بین‌المللی مربوط اعلام شده و کاملا در چارچوب مقررات است و این سازمان ها به آن اعتراف کرده‌اند.
    آیت‌الله رئیسی در پاسخ به یک سؤال خبرنگار شبکه المیادین گفت: جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده است که فلسطینیان صاحب فلسطین هستند. سیاست جمهوری اسلامی همان است که امام گفتند و در قانون اساسی ما نیز تصریح‌شده و همواره حامی مظلومان خواهیم بود، فلسطین مظلوم واقع شده و ما حامی فلسطین خواهیم بود.
    رئیس‌جمهور منتخب در خصوص مسئله یمن گفت: یمن باید هرچه زودتر بدست خود یمنی‌ها تدبیر و مدیریت شود و هرگونه دخالت سعودی‌ها و کشورهای حامی سعودی در هجوم به کودکان، زنان، خانه و سرزمین یمنی‌ها باید متوقف شود.
    رئیس‌جمهور منتخب درباره رابطه با کشور سعودی گفت که رابطه با همه کشورها و تعامل با آنها به‌ویژه با کشورهای همسایه جزو اولویّت‌های ماست و در بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور، مانعی از طرف جمهوری اسلامی نیست و این سیاست را قبلاً اعلام کردیم و داشتن روابط با عربستان و دیگر کشورها هیچ مانعی ندارد.
    رئیسی در این نشست مطبوعاتی که دهها روزنامه نگار ایرانی و خارجی در آن حضور داشتند گفت: همچنان که دولت خود را نسبت به تأمین امنیت مردم در داخل کشور موظف می‌داند نسبت به ایرانیان خارج از کشور هم خود را وظیفه مند می‌داند، آنها ایرانی هستند و ما نسبت به آنها هم مسئولیت داریم.
    آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه باید ورود ایرانیان به کشور تسهیل شود، اظهار داشت: این موضوع باید از طرف همه دستگاه‌های مربوط مَدِ نظر قرار گیرد. باید سرمایه‌گذاری در وطن توسط ایرانیان خارج از کشور تشویق شود و در اولویت قرار گیرد. ایرانی که در خارج از کشور درآمدی کسب کرده بهترین مکان، امن‌ترین مکان برای سرمایه گذاریش داخل ایران است چرا که این سرزمین، سرزمین آبا و اجدادی آنان است. دولت امنیت را برای همه کارآفرینان و سرمایه‌گذاران به‌ویژه ایرانیان خارج از کشور تضمین می‌کند.
آیت الله رئیسی در جریان مصاحبه عمومی 31 خرداد 1400 که گفت با رئیس جمهوری آمریکا ملاقات نخواهد کرد


    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو انديشه
ستايش «ويكو» از كردار و گفتار ايرانيان عهد باستان - نسبت مستقیم میزان ناامنی، جنایت و فساد در هرجامعه با ضعف اخلاقیات در آن جامعه
G.B.Vico
23 ژوئن (دوم تیرماه) زادروز فيلسوف، تاريخدان و سخنران ايتاليايي «جيواني باتيستا ويكو G.B.Vico» است كه در سال 1668 به دنيا آمده بود و 76 سال عمر كرد. وي كه از انديشمندان دوران روشنگري اروپاست ايرانيان عهد باستان را به راستگويي ستوده و آنان را مردمي به دور از ريا و تزوير، و پرهيزگار از تعدّي به حقوق ديگران خوانده و در رساله خود «در اهميت راستي و حقيقت»، اين موارد را ذكر كرده و در فصلي از اين رساله با آوردن مثل هايي از منش ايرانيان باستان ثابت كرده است كه اعتقاد و عادت به راستي و حقيقت باعث سازندگي و خلاقيّت مي شود كه حاصل آن ارتقاء تمدن بشري است.
    «ویکو» نوشته است که مدنيّت رفيع ايرانيان عهد قديم نتيجه عادت وسواسانه آنان به راستگويي و درستكرداري و اندیشه نیک بود.
    «ويكو» آموزش اخلاقيات و مراقبت در رعايت دقيق آنهارا بزرگترين تكليف و رسالت هر حكمران و مديریّت جامعه قرارداده است. وي که در زمينه هاي انساني و انساندوستي و بلاغت فرضيه هاي متعدد دارد می گوید که میزان ناامنی، جنایت و فساد در هرجامعه نسبت مستقیم با ضعف اخلاقیات در آن جامعه دارد لذا مدیران هر جامعه باید به موازات تامین رفاه، به تحکیم و تقویت اخلاقیات بپردازند تا اعضای جامعه از عُمر کوتاه خود لذّت ببرند و تشویش و نگرانی نداشته باشند. یک انسان ـ هرکه باشد اواخر عمر نیاز به رعایت احوال خود دارد و در جامعه ای که مادیگری جای اخلاقیات را گرفته باشد رعایت احوال سالخوردگان، واقعی و صمیمانه نیست و اگر هم سایه ای از آن باشد تصنعی و نمایشی است و عُمق ندارد. توجه به احوال سالخوردگان از خصوصیات جامعه ایرانی است که با وجود تحولات بسیار همچنان باقی مانده است [اظهارات ویکو مربوط به قرون هفدهم و هجدهم است] و سالخوردگی در ایران یعنی به دست آوردن پروانه احترام و ایرانیان در هر مراسمی و سالروزی، نخست به دیدار و دستبوس پیران و سالخوردگان می روند و آنان را با این رسم کهن شاد می کنند.
     با این تعاریف، «ویکو ـ اندیشمند قرون 17 و 18» ایرانیان را مردمانی وارث تمدنی پیشرفته توصیف کرده که نیاکان آنان دارای فرهنگی پیشرفته و غنی بوده اند و برخلاف جوامع انسانی دیگر، کوشش داشتند که فرهنگ خودرا تبلیغ کنند و سعی مورخّان آنان این بود که جنگهای دولتِ شان در طول تاریخ را جنگ دفاعی وانمود کنند و با این کار ضمن تایید وفاداری خود به اخلاقیات، میهندوستی شان را ثابت کرده اند.
     در ژوئن سال 2001 به مناسبت گذشت 333 سال از تولد «ویکو» رسانه ها در گوشه و کنار جهان به تشریح اندیشه ها، نوشته ها و گفته های او پرداخته و روی رعایت اخلاقیات در ایران باستان تمرکز کرده بودند و برخی از آنها به شرخ تبلیغات وسیع پارسیان در گوشه و کنار جهان برای نشان دادن تاریخ و فرهنگ درخشان ایرانی پرداخته و تاکید کرده بودند که این پارسیان بدون چشمداشت و دریافت کمک، داوطلبانه و خودجوش به تبلیغ وطن نیاکان ادامه می دهند.
     می دانیم که تبلیغات میهنی این پارسیان در سه چهار سال اخیر وارد فاز گسترده ای شده و دهها وبلاگ و نشریه آنلاین ازجمله اَمُردادنیوز به زبان انگلیسی وارد کار این تبلیغ داوطلبانه شده و با برگزاری آیین های ایرانی در سراسر جهان به تبلیغ منش ویژه و اخلاقیات هموطنان ادامه می دهند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
برنستاين پدر سوسيال دمكراسي: فساد اداري، ضعف اقتصاد و فقر اخلاقيات موانع دمكراسي اند
Eduard Bernstein
سوسيال دمکرات هاي اروپا 22 ژوئن سال 1949 در اعلاميه پايان نشست خود از «ادوارد برنستاين» به عنوان پدر سوسيال دمکراسي نام بردند.
     ادوارد برنستاين Eduard Bernstein، نخست افكار ماركسيستي داشت که بعدا با پاره اي از عقايد «ماركس» مخالف شد از جمله از ميان بردن تدريجي طبقه متوسط به سود طبقه كارگر (وُرکينگ کلاس). وي برخلاف ماركس عقيده داشت كه كاپيتاليسم با تضادهاي داخلي از ميان نمي رود، بلكه فقظ تضعيف مي شود.
     برنستاين (برنشتاين) مي گفت كه از طريق دمكراسي (پارلمان) بايد كاپيتاليسم را تعدیل کرد و به حدّ اقل رساند يعني طبقه بدون سرمایه و خارج از معاملات پول و دلّالی بايد به قدري پیشرفت کند و تقويت شود كه به صورت يك وزنه سياسي درآيد و سپس از اين وضعيت خود، براي تعدیل مسالمت آميز کاپیتالیسم و نظامهاي کاپيتاليستي استفاده كند. وي مي گفت به همان گونه كه همه براي شكار كردن حيوان ضعيف حمله مي كنند، سُستي ها و نارسايي هاي مديريت هاي انتخابي يک كشور هم باعث تضعيف اين بنيادها و نارضايي مردم از آنها مي شود و توصيه مي كرد كه طبقه كارگر يا معتقدان به سوسيال دمكراسي بايد با استفاده از اين ضعف و نيز با روشن ساختن مردم، آراء آنان را به دست آورند، وارد پارلمان، مجالس مقنّنه و شوراها شوند و قوانين را با هدف تغيير تدريجي كاپيتاليسم تصويب كنند. به عبارت ديگر؛ شکار بايد نخست خسته، فرسوده و بي رمق شود تا به آساني ازپاي درآيد. برنستاين تاكيد مي كرد كه با انقلاب و انهدام نظام كهن و از اين راه، نمي شود به آساني به يک نظام سوسيال دمكرات پايدار رسيد. بنابراين، برنستاين با ديكتاتوري پرولتاريا و انقلاب پرولتاريائي مخالف بود. برنستاين (برنشتاين) مي گفت که تجربه انقلاب فرانسه ثابت کرد که ممکن است انقلابيون به دليل تضاد و برخورد با يکديگر، نتوانند دوران سازندگي را آغاز و يا به انجام برسانند و «دوران تخريب» پس از انقلاب طولاني شود، مردمِ نااميد عصيان کنند، يا نظاميان دست به کودتا بزنند و يا شکست خوردگان از انقلاب بازگشت کنند و نتيجه مطلوب حاصل نشود. ناپلئون که ازفرزندان انقلاب بود با مشاهده ناخرسندی مردم از وضعیت اداره کشور (نه انقلاب) پا به میان نهاد، نخست نظام کنسولی و سپس امپراتوری برقرارکرد که بازگشتی به گذشته بود. [مورخان، فروپاشی شوروی در 1991را اثبات درستی اظهارات برنستاین دانسته اند.].
     برنستاين بكاربردن عنوان «مدينه فاضله» را دوست نداشت و عقيده داشت كه چنين آرزويي در آينده نزديك تحقق نخواهد يافت. برنستاين مي گفت كه براي داشتن نظام سوسيال دمكراسي نبايد اميد به يك انقلاب قاطع و عصيان عمومي بست، بايد از طريق دمكراتيك قدرت را به دست گرفت. بايد عمل كرد و لحظه اي نياسود و در درجه اول وجدان و ضمير مردم را بايد روشن ساخت و اين كار جز با كتاب و نشريات و نطق و بحث و مناظره عمومي امكان پذير نيست.
     به گفته برنستاين، مردم نسبت به اخلاقيات اگر چه خودشان گاهي آن را نقض مي كنند حساسيت خاص دارند و به كسي اعتماد مي كنند كه ضعف اخلاقي نداشته باشد و منّزه باشد.
     آخرين نظريه برنستاين اين است كه تا كشوري داراي نظم اقتصادي و بوروكراسي معقول نشود به دمكراسي واقعي نخواهد رسيد. وي فساد و انحطاط اداري، فقر اخلاقيات و ضعف اقتصاد را مانع از رشد دمكراسي و حکومت قانون در يك كشور خوانده است. او به دولتهاي سوسياليستي و سوسيال دمکرات توصيه کرده است؛ آن گونه رفتار کنند و جامعه خود را بسازند که ملل ديگر مشتاق و خواهان چنان نظامي شوند. به عبارت ديگر؛ به آن چه که تبليغ مي کنند (مي گويند) عمل کنند تا سرمشق قرار گيرند.
     بسياري از فلسفه دانها و استادان علوم سياسي هم برنستاين را از مبتكران اصلي نظام «سوسيال دمكرات» كه نوعي «سوسياليسم» ملايم است مي دانند كه اينك در كشورهاي متعدد حكومت را به دست دارد و پس از فروپاشي شوروي، سوسياليستهاي افراطي روش خود را به آن نزديك كرده اند.
     برنستاين سردبير روزنامه ارگان حزب سوسيال دمكرات آلمان Der Sozial Demokrat بود كه در خارج از آلمان چاپ مي شد. وي به مدت 21 سال اين روزنامه را در لندن منتشر كرد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو رسانه‌ها
آغاز «ژورنال نويسي» و ايجاد چنين ستون هايي در رسانه هاي چاپي ـ ژورنال نويسي در ايران
انتشار منظم ستون «ژورنال» در روزنامه ها را ژوئن 1904 ذكر كرده اند زيرا كه يك روزنامه آمريكايي 22 ژوئن اين سال به مخاطبانش اطلاع داده بود كه از شماره بیست و پنجم ژوئن، ستون هاي «ژورنال» داير مي كند.
     اين ستونها که از آغاز عصر اینترنت، متاع خواندني تر رسانه های چاپی را تشکیل می دهند توسط روزنامه نگاران قديمي تر (كه خوانندگان با نامشان آشنا هستند) نوشته می شوند و حاوي مطالبي از جمله مشاهدات روزمره، شرح مسافرت، تداعي و برداشتشان از خبرها، تشريح سابقه رويدادها به علاوه بيان نظر، احساس و عواطف خود نسبت به برخي از آنها و انعكاس ضعف ها و قوّت ها، يادآوري ها، ترسيم وضعيت روزگار، بازتاب كارهاي ماندني، انتقال دانش، و آموزش عمومي و همچنین خاطره نگاری هستند. نظرسنجي های بين المللي سال های 2004 و 2014 (هر ده سال یک بار) از مخاطبان روزنامه ها نتایج مشابهی را به دست داد و نشان داد كه در عصر اينترنت توجه مخاطبان به آن ستونها، و همچنين مقالات، تحليلها، تفسيرها و نظر خوانندگان (صفحه نامه ها) روزافزون است زيرا كه منابع سريعتري براي رساندن «اخبار مطلق» در دسترس مخاطبان قرار گرفته است و مخاطبان از روزنامه ها ـ تحليل، مقاله، جزئيات و «نظر» و مطالب حاشیه ای (ساید لایت) مي خواهند.
     نظر سنجی سال 2007 نیویوزک تایمز از مخاطبانش نشان داد که جالبترین بخش از مطالب این روزنامه؛ مشاهدات معمولی روزنامه نگاران، شرح سفر و اظهارنظر آنان توأم با ذکر خاطره از رویدادهاست. از آن پس فرستادن روزنامه نگار به شهرها و کشورهای دیگر تا چندبرابر گذشته افزایش یافته است.
     در ايران، در نيمه دوم دهه 1340، آن زمان كه دكتر علي اصغر صدر حاج سيدجوادي سردبير روزنامه اطلاعات بود، چنين ستونهايي در اين روزنامه تحت عنوان «پنج ستون از پنج نويسنده» داير شد و مدت ها ادامه يافت كه با رفتن او از این روزنامه، اين ستون ها هم تعطيل شد.
     دکتر علي اصغر صدرِ حاج سيدجوادي که از فعالان بنام انقلاب سال 1357 بود در تابستان 1397 در فرانسه فوت شد. وي در زمان حکومت دکتر مصدق، با کمک يارانش، جناح سياسي معروف به «نيروي سوم» را به وجود آورده بودکه نوعي ليبرال سوسياليست بود. دکتر علي اصغر صدرِ حاج سيدجوادي (برادر احمد و حسن که احمد در بهار 1392 و حسن در تابستان 1397 فوت شدند) همچنين در زمينه هاي متعدد يک فرضيه پرداز بود. وي در تهران در نشريات متعدد سردبير بود و در زماني که در فرانسه بود از پاريس براي روزنامه هاي فارسي زبان ساير کشورها ازجمله هفته نامه دو زبانه «ايران تايمز» چاپ واشنگتن مقاله (نظر) مي نوشت.
دکتر علي اصغر صدر حاج سيدجوادي در سال هاي 2011 و 1979

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
ساير ملل
انگليسي ها در سوراخ جهنم! - به دهانه توپ بسته شدن هندی ها توسط استعمارگران انگليسي
22 ژوئن سال 1756 به دستور سراج الدين «نواب بنگال» 146 شبه نظامي انگليسي را در يك اطاق كوچك حبس كردند (که برخي از آنان را از سوراخي كه در سقف ايجاد كرده بودند به داخل اطاق و بر سر ديگران افكنده بودند) و اين عمل باعث خفه شدن 123 تن از انگليسي ها شد. مورخان انگليسي در تاليفات خود از اين اطاق به عنوان «سوراخ سياه جهنم» نام برده اند.
     در پي قتل نادر ـ شاه ایران در کودتاي دهم ژوئن 1747 در نزديکي قوچان، انگليسي ها جرأت يافته و براي استعمار هندوستان متوسل به نيروي مسلح شده بودند. آنان قبلا به بهانه تجارت و تحت نام كاركنان كمپاني هند شرقي، در برخي از نقاط بندري هند استقرار يافته بودند.
    بايد دانست پس از آن که انگليسي ها بر شبه قاره هند مسلط شدند، هرگاه که با قيام مسلحانه هنديان به ويژه در قرن نوزدهم رو به رو مي شدند آنان را پس از سرکوب و دستگيري به دهانه لوله توپ مي بستند و اعدام مي کردند تا باعث ترس ديگران شود و اصطلاحِ به «دهانه توپ بستن» از همان زمان رايج شده است که ظالمانه ترين نوع اعدام شناخته شده است و تصويري از يک نمونه آن در زير آمده است.
     عکس، نشان مي دهد که چگونه انگليسي ها مخالفان هندي خود را به دهانه توپ مي بستند و سپس توپ را شليک مي کردند تا فرد مخالف هنگام خروج گلوله، قطعه - قطعه شود:
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تسليم شدن فرانسه در دو «22 ژوئن» به فاصله 125 سال از يكديگر!
در تاريخ فرانسه «22 ژوئن» يادآور دو بار تسليم شدن اين كشور در برابر نيروي خارجي است. 22 ژوئن سال 1815، فرانسه پس از شكست در نبرد واتِرلو (بلژیک) تسليم نيروهاي اتحاديه ـ كشورهاي متحد بر ضد ناپلئون - آلمان و انگلستان ـ شد. ناپلئون، خود سه روز پس از اين شكست تسليم شده بود كه به جزيره سنت هِلن تبعيد شد و در همانجا در حبس خانگي انگليسي ها درگذشت.
    در همين روز (22 ژوئن) در سال 1940 پس از شكسته شدن خط دفاعي «ماژينو» و تصرف شهر پاريس توسط نيروهاي هيتلر، دولت وقت فرانسه به شكست نظامي اعتراف و تسليم نظر آلماني ها شد و تَن به امضاي قراداد ترك مخاصمه و خلع سلاح ارتش خود داد.
    اين تكرار دو رويداد در «يك روز از سال» به فاصله 125 سال از يكديگر، مصداقي ديگر از «فلسفه تاريخ» بشمار مي آيد.
    
ساختماني در جزيره سنت هلن که ناپلئون در آن بازداشت بود

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
ترور فيلد مارشال انگليسي



    فيلد مارشال «سِر هنري ويلسون» كه در جنگهاي برمه، افريقاي جنوبي و جنگ جهاني اول در جبهه فرانسه شركت كرده و مدال هاي متعدد به دست آورده بود 22 ژوئن سال 1922 در لندن توسط جمهوري خواهان ايرلند ترور شد.
    جمهوريخواهان ايرلند به وي كه اصلا ايرلندي بود و پس از جنگ جهاني اول نماينده مجلس انگلستان شده بود برچسب خيانت به زادگاه خود زده بودند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تعرض آلمان به روسیه با 40 روز تأخیر و رو به رو شدن با سرمای روسیه و ... هیتلر در اندیشه کمک ایران ـ نشست محرمانه هیتلر
ساعت 3 و 15 دقیقه بامداد 22 ژوئن 1941 به وقت برلین (تیرماه)، به رغم وجود یک پیمان عدم تعرض میان آلمان و شوروی [... امضاء شده در23 آگوست 1939] و اعتماد استالین به آن و تقسیم لهستان میان آلمان و روسیه، به دستور هیتلر 3 میلیون و 200 هزار نظامی آلمانی با 3 هزار تانک، هفت هزار توپ و سه هزار هواپیما از سه جهت قلمرو دولت مسکو را مورد تعرض قراردادند و ظرف مدتی کمتر از سه ماه با تصرف بلاروس و اوکراین و بخش هایی از روسیه به 35 مایلی مسکو رسیدند. در این تعرض که عنوانِ Operation Barbarossa داشت، در این تهاجم بیش از 500 هزار نظامی متحدین آلمان نیز شرکت داشتند (نیروهای مهاجم حدود 3 میلیون و 800 هزار).
     طبق اسنادی که در دهه های پس از جنگ جهانی دوم برملاء شده است و مصاحبه با مقامات بازمانده رایش سوم ازجمله «برتولد آلبرت سپیر» وزیر تدارکات نظامی هیتلر که تا سال 1981 زنده بود، هیتلرِ ضدکمونیسم و هوادار ناسیونال سوسیالیسم از دیرزمان در صدد تصرف روسیه بود و پس از به زانو درآوردن فرانسه و دست انداختن بر بلژیک، هلند و اسکاندیناوی (کشورهای اصطلاحا؛ نوردیک) و بویژه بعد پیروزی در دونکرک، در نشستی محرمانه از ژنرالهایش خواسته بود که نقشه تعرض به شوروی را بگونه ای آماده کنند که در ماه می آغاز شود تا پیش آغاز زمستان سخت روسیه، مسکو فتح شود و .... هیتلر از دوران زندانی بودن در دهه 1920 در اندیشه تصرف روسیه بود و در کتاب «نبرد من» این موضوع را آورده که برای تامین نیاز صنعت آلمان به مواد خام و نیز تامین فضای زندگانی برای نفوس اضافی آلمان و تولیدات کشاورزی و تأمین مواد غذایی برای آلمانی های آینده نیاز به اراضی اضافی روسیه و منابع عظیم آن است. به علاوه، باید روس ها را از دست یهودیان بلشویک که تصمیم گیری ها عمدتا در دست آنان است نجات داد. [استالین و مقامات روس در تعامل با هیتلر به این نوشته او که اندیشه و برنامه اش بود و میلیونها تن آن را در کتابش خوانده بودند توجه نکرده بودند!، البته هیتلر هم به ماجرای شکست نظامی ناپلئون در تعرض سال 1812 به روسیه و به رغم تصرف مسکو، سرانجام؛ شکست و بازگشت پُرتلفات و در نتیجه انهدام او توجه نداشت. هیتلر حتی با فراموش کردن این اقدام روس ها که در مسیر پیشروی نیروی نظامی ناپلئون معروف به ارتش بزرگ؛ روستاها و آبادی ها را سوختند و ویران کردند تا علوفه و خواربار به دست دشمن نرسد و فرانسویان از گرسنگی از پای درآیند روی تامین قسمتی از خواربار مورد نیاز ارتش خود از مناطق متصرفی احتمالی روسیه حساب کرده بود.]. هیتلر چنان به پیروزی ـ ظرف سه ـ چهارماه (پیش از فرارسیدن سرمای روسیه) اطمینان داشت که لباس زمستانی کافی برای نظامیانش تهیه نکرده بود.
     پیش از تنظیم نقشه تعرض، شماری از ژنرالهای آلمانی و مقامات سیاسی ـ اداری رایش سوم با ذکر دلایلی خواسته بودند که در این کار عجله نشود. دلایل آنها از این قرار بود:
    ـ نخست باید کار انگلستان را یکسره کرد که می تواند دولت واشنگتن را تشویق و حتی مجبور به ورود به جنگ کند و این دولت برای نجات خود از رکود اقتصادی و ورود هرچه بیشتر به صحنه بین المللی، آمادگی این کار را دارد. به علاوه، دولت لندن می تواند نظامیان بیشتری را از هند وارد منطقه مدیترانه و اروپا کند. دولت لندن می تواند تا 50 میلیون هندی را وارد میدان جنگ کند.
    ـ دولت مسکو که نیمی از 5 میلیون نظامی خودرا به سیبری فرستاده تا ژاپن که چین را متصرف شده از اندیشه تعرض به این منطقه (سیبری) و تکرار تعرض سال 1905 بازدارد می تواند ظرف مدتی کوتاه تا دوبرابر این شمار، در برابر ما نظامی قرار دهد. هم اکنون نیز 2 تا 3 میلیون نظامی، بیش از 11 هزار تانک و بیش از 7 هزار هواپیما در اختیار دارد.
    ـ ما برای مدتی طولانی خواربار، کارگر غیر نظامی و نفت در ذخیره نداریم. ما در جریان کمک به ایتالیا، قسمتی از توان نظامی خودرا در رزمگاههای مدیترانه بکار انداخته ایم و معلوم نیست که چه وقت فراغت یابیم.
    هیتلر با شنیدن این نظرات، در مورد ورود آمریکا به جنگ گفته بود که گمان نمی کند چنین شود، زیراکه آمریکا هنوز دچار رکود اقتصادی است. به علاوه، آلمان با آن دولت دشمنی ندارد و درصد بزرگی از شهروندان آمریکا، آلمانی تبار هستند و می دانید که آلمانی هرجا که باشد برایش آلمان در ردیف اول است و به آلمانی بودن مباهات می کند. وی در مورد نفت و نظامیان هندی گفته بود که آن شمار هندی نمی توانند از راه دریا منتقل شوند، گذرگاههای دریایی اطراف اروپا در تیررس ما هستند و ما راه زمینی را با کمک ایران که در آرزوی بازآوردن قطعات امپراتوری پیشین است کنترل خواهیم کرد، اطمینان دارم که ایران به ما کمک خواهد کرد و ما می توانیم در رسیدن به نفت باکو روی کمک ایران (رضاشاه) حساب کنیم. ایران دارای ارتشی سختکوش و بزرگ است و ایرانیان ـ از کوچک و بزرگ ـ در آرزوی پس گرفتن قفقاز و آسیای میانهِ خود از روسیه و بازگردانیدن افغانستان و بلوچستان به قلمرو نیاکان هستند، اینان یک ملت با فرهنگ یکسان هستند. [هیتلر که روی شخص رضاشاه حساب می کرد به یک موضوع توجه نداشت و آن خیانت چند افسر ارشد ـ از تبار قفقازی ها در ارتش ایران بود که دیدیم رشوه و وعده گرفتند و بدون اطلاع رئیس وقت کشور، 24 آگوست 1941= شهریور 1320 ـ همان زمان که مسکو در تیررس آلمانی ها بود ـ سربازان وظیفه ارتش ایران را به مرخصی فرستادند و پیش بینی هیتلر بر باد رفت، ایران اشغال نظامی و مسیر ارسال اسلحه، کمک نظامی و خوار و بار به روسیه شد و مارشال ژوکف نظامیان هیتلر را عقب راند و 21 اپریل 1945 به دروازه های برلین رسید.].
    هیتلر در آن نشست (به روایت اسناد محرمانهِ بدست آمده و اعترافات حاضران در نشست و اطرافیانش) در مورد سرمای روسیه گفته بود که اطمینان دارد و با محاسباتی که کرده است، تا آغاز ریزش برف و یخبندان روسیه مسکو را متصرف خواهیم شد و این، باید هدف ما باشد، سپس قفقاز را بگیریم و جماهیر شوروی را به چهار کشور تقسیم کنیم بگونه ای که دیگر نتوان آنهارا یکپارچه کرد و همچنین از راه زمینی به کمک ژاپن که بخش بزرگی از چین و همه کره را در دست دارد بشتانیم. [با شش هفته عقب افتادن تعرّض آلمان به شوروی ـ از نیمه ماه می به 22 ژوئن، پیش بینی هیتلر برای تصرف مسکو پیش از ریزش برف منتفی شد و نظامیان او در ماه سپتامبر به نزدیکی مسکو رسیدند و متوقف شدند و مارشال ژوکوف پس از مدتی جنگ و گریز و خسته کردن نظامیان هیتلر و بازکردن آب سد و رودخانه به زیر پای آلمانی ها و یخ زدگی این آب ها، ششم دسامبر و در هوای سی و چند درجه زیر صفر با تاکتیک تمرکز آتش توپ کار عقب راندن آنان را آغاز کرد و 21 اپریل 1945 به دروازه های برلین رسید و هیتلر مجبور به خودکشی شد.]. در مورد تامین خوراک در محل نیز، نقشه هیتلر به رغم تصرف اوکراینِ شوروی که تولیدات فراوان غله دارد عملی نشد و روس ها به سبک سال 1812، تاکتیک زمین سوخته را به اجرا درآوردند و چیزی برای آلمانی ها جز بیش از یک میلیون نظامی کشته و حدود یک میلیون نظامی اسیر باقی نگذاشتند که صدها هزار تن از این اسیران از گرسنگی و بیماری های ناشی از آن مردند. تامین کارگر از مناطق متصرفه برای کار در داخل آلمان نیز عملی نشد. برای مثال: از ... فرماندار آلمانی ناحیه خارکوفِ اشغال شده (واقع در شمال شرقی اوکراین و قرن ها بخشی از روسیه) خواستند که کارگر به آلمان بفرستد و او کتبا پاسخ داد که هزار کارگر اوکراینی برابر یک کارگر آلمانی بازده ندارد [خرج او بیش از دخل اوست]، نظام کمونیستی شوروی در طول این دهها سال و تضمین تامین معیشت و رفاه، این مردم را تنبل کرده است، حاضرند گرسنگی بخورند ولی کار نکنند.
    یک اشتباه دیگر هیتلر هم این بود که نزدیک به یک سوم نظامیان مأمور تصرف روسیه شوروی را روانه استالینگردا در منطقه وُلگا (جنوب شرقی روسیه و شمال دریای کاسپیَن ـ دریای مازندران) کرده بود و این تقسیم نیروها، پیشروی آنها را کُند و به شکست انجامیده بود. نیروهای آلمان در جریان پیشروی در جماهیریه شوروی، به تصمیم هیتلر سه دسته شده بودند که یک دسته هم در اوکراین سرگرم نبرد با نیروهای شوروی بودند. هدف هیتلر از تصرف اوکراین و ماندن در آنجا، دستیابی به منابع معدنی، غلات و بنادر جنوب غربی دریای سیاه بود و همچنین ازمیان بردن یهودیان اوکراین که صدها هزار تن بودند و بسیاری از آنان فرار کردند و به مناطق دیگر رفتند.
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
پيشنويس قانون اساسي كشورهاي متحدهِ اروپا که به جایی نرسید و اینک احیاء ناسیونالیسم موجودیت اتحادیه را به مخاطره افکنده است
20 ژوئن 2003 ( 30 خرداد 1382) اصول 400 گانه قانون اساسي «كشورهاي متحده اروپا» كه براي تدوين آن 105 نماينده و مشاوران آنها 16 ماه تلاش كرده بودند در اجلاس سران اين ممالك که در يونان برگزار شده بود تاييد شد، ولی .... در اين اجلاس قرار براين شده بود که يک سال بعد (ژوئن سال 2004)، اين طرح در بروکسل مورد بررسي نهايي قرار گيرد و سپس براي تصويب توسط يکايک کشورهاي عضو به اين ممالک ارسال شود و درباره آن در هرکشور رای گیری صورت گيرد، و اين کار فراتر از سال 2007 نرود.
    طبق آن طرح قرار بود همه نفوس ممالك 25 گانه عضو اتحادیه [در سال 2007 دارای بيست و هفت و اینک 28 عضو كه بازهم عضو تازه خواهد پذيرفت] در صورت تصويب نهايي آن متساوي الحقوق و اتباع «اتحاديه» شوند و«كشورهاي متحده اروپا» داراي يك رئيس انتخابي [رئیس کنفدراسیون ـ رئیس کشورهای متحده] باشد. همچنین طبق طرح [معلّق]، قرار بود که اتحاديه اروپا همانند «ايالات متحده آمريکا» كه در آغاز كار يك وزير داشت (وزير امور خارجه) داراي چنين وزيري باشد و راه براي داشتن وزير دفاع هم كاملا بسته نشده بود. رئيس اتحاديه و وزير امور خارجه اش داراي شخصيت مستقل حقوقي يعني داراي اختيار امضاي معاهده با كشورهاي ديگر مي بودند. در اين طرح، مجازات اعدام و برده داري ـ برده داری نوع جدید؛ بیگاری کشیدن و وادارکردن به خودفروشی و ... ـ در کشورهای عضو منع شده و برای كناره گيري اعضاء از اتحاديه، شرط و منعی پيش بيني نشده بود . تصميمات در اين اتحاديه قرار بود با اكثريت آراء اتخاذ شود، نه اتفاق آراء و هدف اين بود كه از به وجود آمدن هرگونه بُن بَست در تصميم گيري ها جلوگيري شود.
     در جریان کار، ایرلندی ها و دانمارکی ها طرح را به رفراندم گذاردند که این عمل مورد تایید نخست وزیر انگلستان نیز قرار گرفت و متعاقب آن چند دولت اروپایی تصمیم به انجام رفراندم سراسری گرفتند ازجمله فرانسه، اسپانیا، پرتغال، لوکزامبورگ و .... اين طرح در چند کشور تصويب شد ولي فرانسويان و هلندي ها آن را رد کردند و آن را در بُن بست قرار دادند زيرا که بايد همه اعضاي اتحاديه آن را تصويب مي کردند تا بتواند قانون شود و به اجرا درآيد.
    با اين وضعيت، «طرح» آينده مبهمي پيدا کرد. 21 ژوئن 2007 سران اعضاي اتحاديه در بروکسل گرد آمدند تا مسئله را با اصلاح طرح و يا تنظيم طرح ديگري حل کنند که قرار شد مفاد پیمان های قبلی از پیمان رُم (که بازار مشترک ایجاد کرد) به این سوی مورد تجدید نظر قرارگیرند و برحسب شرایط روز اصلاح شوند که تا اواخر آن سال این تجدید نظر [تجدید نظر در طرح 400 ماده ای مصوّب در نشست ژوئن 2003 سران در آتن و ایجاد استیت های متحده، چیزی مشابه ایالات متحده آمریکا و عمدتا مشابه کنفدراسیون کانادا]صورت گرفت و پیمان تازه ای امضاء شد که از سال 2009 به اجراء گذارده شده است.
     کشورهاي عضو اتحاديه اروپا در ماه می 2004 (زماني که 25 عضو داشت) جمعا داراي 450 ميليون تَن جمعيت و يك اقتصاد 9 تريليون دلاري بودند.
     براي تامين وحدت اروپائيان، در طول تاريخ تلاشهاي فراوان به عمل آمده و اين فكر از روميان است، ولي چون در آن برتري يك كشور منظور بود به حقيقت نپيوست. انتخابات سال 2014 برای تعیین نمایندگان پارلمان اروپا نشان داد که در بیشتر کشورهای اروپایی، مردم گام به ناسیونالیسم گذارده اند و بنابراین، اتحادیه اروپا بویژه پس از رفراندم خارج شدن انگلستان از اتحادیه، آینده مبهمی دارد. مهاجرت ها و تفاوت های فرهنگی و زبان و رفتار باعث احیاء ناسیونالیسم در هر کشور شده است. همچنین ممکن است که دولت مسکو به خود آید و باردیگر، اسلاوهای اروپا را به سوی خود بکشاند و نیز با ورود اعضای جماهیریه پیشین (شوروی) به اتحادیه اروپا عملا مخالفت کند و بر سر این مخالفت ایستادگی.
    
سران کشورهاي عضو اتحاديه در 21 ژوئن 2007 در بروکسل و بيش از تشکيل اجلاس

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
روزي که اختيارات حکومتي به دولت موقت عراق انتقال يافت ـ گزارش نيويورک تايمز درباره همکار «سيا» بودن اياد علاوي نخست وزير دولت موقت عراق!
نيويورك تايمز در شماره 21 ژوئن 2004 خود گزارش خبرنگارانش «دكستر فيلكينز» و «سوميني سنگوپتا» در عراق را چاپ كرده بود كه نوشته بودند: «اَياد عَلاوي» رئیس دولت موقت عراق كه در آن ماه تعیین شده بود بيش از يك دهه همكار «سيا» بود و این موضوع در رسانه های برخی کشورها انتشار یافته و به گوش عراقی ها رسیده است. طبق این گزارش، علاوي پس از سه دهه اقامت در خارج، همزمان با ورود نيروهاي آمريكا به عراق، به اين كشور بازگشته و یک سال پس از بازگشت نخست وزیر دولت موقت شده و حکمران آمریکایی عراق اداره کشوررا به او تحویل داده است [داده بود].
    در این گزارش آمده بود که علاوي كه همكاري تنگاتنگ با «سيا» برضد رژيم صدام حسين داشت با تاکيد گفته بود كه برضد ناامني در عراق و عوامل آن دست به هر اقدامي كه در توان داشته باشد خواهد زد. او افزوده بود: "ما در برابر افراد مسلح ـ از هرگروه، دست بسته نخواهيم ايستاد.".
     این دو روزنامه نگار نوشته بودند که معلوم نيست اعلام حالت فوق العاعده از سوي علاوي در عراق كارايي داشته باشد زيرا كه نيروهاي نظامي آمريكا با همه تجهيزات پيشرفته و سختگيري نتوانستند آرامش کامل برقرار كنند. ساختار عراق با کشورهای دیگر فرق دارد و بنابراین نمی توان درباره نتایج تصمیمات و اقدامات پیش گویی کرد.
    پال برمر Paul Bremer مقام آمریکایی که پس از اشغال نظامی عراق، به مدت 15 ماه حکمران این کشور بود 28 ژوئن 2004 در مراسمی کوتاه و با حضور ایاد علاوی نخست وزیر موقّت، نامه اختیارات حکومتی را که در یک پوشه جلد شده قرار داشت به مدحت المحمودی قاضی ارشد عراق تسلیم کرد و از همانجا به فرودگاه رفت و عراق را ترک گفت.
     در اثنای مراسم تحویل اختیارات که به صورتی نیم محرمانه برگزارشده بود صدای تیراندازی و انفجار از گوشه و کنار بغداد به گوش می رسید. مراسم در منطقه حفاظت شده شهر بغداد که به صورت قلعه درآمده است صورت گرفت (عکس زیر):
28 ژوئن 2004 برمر (حکمران آمریکایی عراق) با حضور علاوی، اسناد تحویل اختیارات را به قاضی عراقی می دهد


    درست ده سال پس از این نقل و انتقال، عراق که در این مدت هم چندان آرام نبود و انفجار و خون قطع نمی شد دچار یک جنگ داخلی کوتاه مدت شده بود. مجله تایم پشت جلد و شش صفحه از صفحات آخرین شماره ژوئن 2014 خودرا به وضعیت عراق اختصاص داده بود. مایکل کراولی نویسنده این تفسیر طولانی (از صفحه 28 تا صفحه 34) این مجله بود. وی تاریخچه این سرزمین، از قرن هفتم میلادی (پس از پايان کار امپراتوري ساسانيانِ ايران که پايتخت آن تيسفون در سي و چند کيلومتري بغداد بود) تا 2014 را برنگاشته و درباره عراق ـ کشوري ساخت انگليس پس از جنگ جهاني اول از کُرد، ترکمان و عرب، شيعه و سني و اينکه بعيد است کُردهاي عراق که سال ها با حمايت آشگار و پنهان آمريکا با دولت بغداد جنگيدند انديشه استقلال را به فراموشي بسپارند پیش بینی هایی کرده است. عراق در دوران حکومت عثماني مرکب از سه ايالات جدا از هم آن حکومت بود. حدود 200 سال ميان ايران و عثماني بر سر سرزمين عراق امروز جنگ بود. در زیر کُپی پشت جلد مجله تایم در این باره:
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
گزارش ژوئن 2004 «سی بی اس» از ادعای اينترنتي القاعده مبنی بر هواداری پلیس دولت سعودي از آن
سي. بي. اس - يک شبكه تلويزيوني آمريكا 20 ژوئن 2004 به نقل مطالب سايت «القاعده در جزيرة العرب» تحت عنوان صوت الجهاد پرداخت و گفت كه به ادعاي اين سايت اينترنتي، پليس سعودي سمپات القاعده لباس و خودرو با مارك پليس در اختيار عوامل القاعده گذارده بود و آنان به لباس پليس در آمده و در مسير فرودگاه رياض اقدام به بازرسي اتومبيل ها كرده، «پال جانسون» آمريکايي را يافته، به اتومبيل ديگر منتقل ساخته و ربوده بودند.
    مقامات وقت کشور سعودي فورا اين گزارش را ردّ كردند و اعلام داشتند كه مبارزه اينترنتي به همان اندازه مبارزه مسلحانه خطرناك است و هدف مطالب «صوت الجهاد» که در 40 صفحه تنظيم شده ضربه زدن به دولت سعودي و نشان دادن عدم وفاداري پليس اين كشور نسبت به دولت است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
مصاحبه تلويزيوني ژوئن سال 2004 كلينتون و چند افشاگري
در پي پخش مصاحبه يك ساعته بيل كلينتون رئيس جمهوري پيشين آمريكا با شبكه A.B.C كه 20 ژوئن 2004 انجام شده بود، عوامل حزب جمهوريخواهان حمله به اورا از سر گرفتند و حتي بر ضد او به دادن آگهي تبليغاتي به تلويزيونها دست زدند!.
    «راش ليمبو» مفسر راستگراي راديو در حمله به كلينتون كتاب او را به جاي «ماي لايفMy Life» «ماي لايMy Lie به معناي دروغ من» ناميد.
    كلينتون در اين مصاحبه در مورد خطر القاعده گفته بود که اين خطر را داشتم به بوش مي گفتم ولي وي حتي امكان نداد حرفم را تمام كنم و .... كلينتون درباره حمله موشكي به اردوگاه بن لادن در افغانستان كه به دستور او صورت گرفته بود گفته بود كه «سيا» به او گزارش نادرست داده بود. «سيا» گزارش کرده بود كه بن لادن در اردوگاه است كه درست نبود.
     كلينتون از «کنِت ستار» بازپرس ويژه رسيدگي به پروند يك معامله زمين كه توسط او صورت گرفته بود (اراضي وايت واتر) گفته بود كه اين بازپرس به جاي انجام ماموريت خود، طبق نقشه (توطئه) جمهوريخواهان عمل کرد و سراغ مسائل خصوصي او از جمله اتهامات زن بازي رفت و سالها وقت آمريكا را تلف كرد و دهها ميليون دلار هزينه روي دست ماليات دهندگان گذاشت.
    كلينتون در اين مصاحبه گفته بود كه يك رئيس دولت بايد نخست سراغ حل مسائل اقتصادي كشور برود تا كارايي و دلسوزي خودرا نسبت به ملت نشان دهد كه دولت جورج دبليو بوش چنين نكرده است (نکرده بود).
    او سپس به دوران كودكي خود و اينكه مادرش پنج بار به چهار مرد شوهر كرد و او همانند توپ فوتبال در اين خانه و آن خانه سرگردان بود پرداخته، و غير مستقيم به جامعه آمريكا حالي كرد كه بوش مانند او طعم گرسنگي را نچشيده و رنگ فقر را نديده است. کلينتون در عين حال اعتراف كرد كه در مورد رابطه با بانو «مونيكا لوينسكي» کارمند کارآموز در کاخ سفيد كه يك اشتباه محض بود مرتكب دروغگويي به بازپرس شده بود.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اظهارات زندانبانانِ آمريكاييِ صدام حسين درباره او که در «تاريخ» خواهد ماند تا مورد قضاوت قرار گيرد
صدام، زماني که زنداني بود

مجله آمريكايي «جي كيو» در شماره ماه ژوئيه 2005 خود كه دوشنبه 20 ژوئن انتشار يافت مصاحبه با پنج نظامي آمريكايي از ايالت پنسيلوانيا از جمله جسي داوسن25 ساله، جاناتان ريز 22 ساله و شان ا’شي را كه ده ماه زندانبان سلول صدام حسين در عراق بوده و به وطن باز گشته بودند منتشر ساخت كه وسيعا در رسانه هاي آمريكا نقل شده بود و شبكه هاي تلويزيوني، خود جداگانه با اين نظاميان كه درجه گروهباني دارند مصاحبه كرده بودند.
    اين نظاميان گفته بودند كه صدام حسين همچنان خود را رئيس جمهوري عراق و اسير جنگي آمريكا و كشورش را تحت اشغال نظامي مي داند، ولي جز با جورج بوش و پدر او، خصومتي نسبت به ساير آمريكائيان نشان نمي دهد و معتقد است كه روزي به قدرت باز خواهد گشت و عراقي ها هر روز كه بگذرد به اهميت كارهاي او پي مي برند.
    به اظهار اين نظاميان، صدام گفته بود: جورج بوش مي دانست كه عراق داراي سلاح كشتار جمعي نيست و در صورت تصرف عراق چنين سلاحي به دست نخواهد آورد و در انظار جهانيان دروغگو خواهد شد. با وجود اين، دست به حمله زد و اينك توي آن مانده و در باتلاق عراق دست و پا مي زند. اگر بوش با او مستقيما وارد مذاكره شده بود نه تنها هدفهايش تامين مي شد، بلكه كار هم به اينجا نمي كشيد كه نه روي خروج از عراق را داشته و نه قادر به ماندن در آن باشد. «صدام» از جورج بوش و پدرش به عنوان دو دولتمرد بد و ناشي نام برده و گفته بود كه كلينتون مردي قابل قبول و «ريگان» خوب بود.
    صدام درباره دستگيري اش به اين نظاميان گفته بود كه تنها يك نفر مي دانست كه او كجا خود را پنهان كرده است و اين فرد به امانت به خاطر پول خيانت كرد و جاي او را نشان داد تا پاداش هنگفت (اعلام شده) را از آمريكا بگيرد كه مبلغ آن را بر در و ديوار در پوسترها اعلان كرده بودند.
    صدام گفته بود كه در جريان بمباران كاخش در بغداد، او در يك تاكسي از اين سوي به آن سوي مي رفت و تانكهاي آمريكا را مي ديد. آمريكايي ها حتي نمي دانستند كه او در چه كاخي زندگي مي كند و ساختمانهاي ديگر را بمباران مي كردند.
    اين نظاميان در مصاحبه هاي خود گفته بودند كه صدام به زبان انگليسي آشنا است ولي كلمات را درست تلفظ نمي كند و آنان به مرور زمان با طرز تلفظ او آشنا شده بودند. وي گاهي آنان را پدرانه اندرز مي داد كه چگونه ازدواج كنند، داراي خانه شوند و به تكميل تحصيلات ادامه دهند. صدام به آنان توصيه مي كرد كه با زن كم هوش و سالمندتر از خودشان ازدواج نكنند و بايد در اين انتخاب مهم دقت كنند.
    به اظهار اين نظاميان، صدام از ميكرب مي ترسيد و اين ترس تا حد وسواس بود. پس از دست دادن به هر فرد، دستش را با صابون مي شست. ميزش را شخصا تميز مي كرد و لب به ميوه اي كه ديگران آن را پوست گرفته و قاچ (قاش) كرده بودند نمي زد. هفته اي دو بار به حمام مي رفت و لباسش را خودش مي شست. او مي دانست كه همه حرفها و حركاتش در سلول ضبط مي شود و از اين بابت ترسي نداشت. اين نظاميان گفته بودند كه هنگام خدا حافظي با صدام، وي به آنان گفت كه پس از بازگشت به قدرت به او نامه بنويسند تا از آنان براي ديدار از عراق دعوت كند!.
    به اظهار اين نظاميان، صدام خود را تنها فردي مي دانست كه مي تواند آرامش و رفاه را به عراق بازگرداند.
    دوتن از اين نظاميان كه وابسته به گارد ملي پنسيلوانيا بوده اند پس از مصاحبه با شبكه هاي تلويزيوني، به مصاحبه با ساير رسانه ها ادامه داده و چهره بهتري از صدام براي جامعه آمريكا ترسيم كرده اند.
    صدام حسين در آخرين روز سال ميلادي 2006 اعدام شد. تصميم به اعدام کردن او تقريبا ناگهاني اتخاذ شده بود زيرا هنوز به بسياري از موارد اتهامي او رسيدگي نشده بود. تنها به يک اتهام رسيدگي شده و حکم صادر شده بود. رئيس جمهور عراق حکم اعدام را امضا نکرد و اعدام به امضاي نخست وزير (المالکي) انجام شد. بيشتر اصحاب نظر گفته بودند که گمان نمي کردند صدام اعدام شود.
    
صدام حسين پس از به دار آويخته شدن

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
دو گزارش تامل برانگيز تلويزيوني در ژوئن 2005: بازار آمريکا و پوشاک دوخت بنگلادش و ساعت ساخت چين
19 ژوئن 2005 شبكه «ان.بي.سي.» در برنامه «دِيت لاين» گزارش مفصل و مصورّي از كارخانه هاي ساخت پوشاك در بنگلادش پخش كرد كه نشان مي داد از لحاط شرايط و محيط كار وضعيت چندان مناسبي نداشتند و مُزدِ بُرِشكاران و دوختگران حدود ده سِنت (یک دهم دلار) در ساعت بود. محصول كار اين كارگاهها عمدتا به آمريكا صادر مي شود و در اينجا با بَه بَه و چَه چَه در فروشگاههاي بزرگ زنجيره اي همچون «وال مارت» بفروش مي رسد. بهاي فروش اين پوشاك در آمريكا نزديك به پنج برابر قيمت آن در بنگلادش است.
    برخي از آمريكاييان كه اين برنامه تلويزيوني را ديده بودند گفته بودند كه با مشاهده زجر و چهره عرق ريز زنان دوختگر بنگلادشي، ديگر رغبت پوشيدن محصول دسترنج آنان را نخواهند داشت مگر اين كه برايشان ثابت شود كه مزد آنان منصفانه شده است و شرايط كارگاه (از لحاظ ساعات كار، بيمه و محيط) بهبود يافته است.
     در برنامه ديگر كه 18 ژوئن 2005 از شبكه «اي.بي.سي.» پخش شد يك كارخانه بزرگ ساعت سازي شيكاگو نشان داده شد كه مدير آن از كاهش سفارش مي ناليد و مي گفت: ما هر دستگاه ساعت ديواري را كه مشتري آن دولت و سازمانها و شركت ها هستند به 23 دلار مي فروشيم ولي همين ساعت با كيفيت ضعيف (نامرغوب) از چين وارد مي شود و به پنج دلار بفروش مي رسد و مشتريان ما، حتي سازمانهاي دولتي ترجيح مي دهند كه ساعت چيني بخرند!.
    شکايت آمريکاييان از کالاهاي نامرغوب وارداتي روزافزون است ولي سود کمپاني هاي بزرگ در اين واردات است که وارد مي کنند و تا چند برابر قيمت مي فروشند. ارزان بودن کالا در مبدأ، به دليل مزد کم کارگر (استثمار انسان) است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
ويتنام و اولويت آموزش علوم كامپيوتر در مدارس ـ روابط حسنه متقابل آمريکا و ويتنام
Phan Van Khai

بيست و يکم ژوئن 2005 «فان وان كاي Phan Van Khai» رئيس وقت دولت ويتنام با جورج بوش رئيس جمهور وقت آمريكا در كاخ سفيد واشنگتن ملاقات و پيرامون گسترش داد و ستدهاي دو كشور مذاكره کرد.
     «فان» متوّلد 1933 که از 997 تا 2006 نخست وزير ويتنام بود در جريان ديدار يك هفته اي خود از آمريكا، قبلا با رئيس كمپاني مايكروسافت ملاقات كرده و ترتيب همكاري اين شركت با كارشناسان تكنولوژي پيشرفته ويتنام و نيز آموزش بيش از پنجاه هزار تن از معلمان ويتنامي را كه بعدا بتوانند در مدارس اين كشور علوم كامپيوتر درس بدهند داده بود.
    رسانه هاي آمريكا ضمن انتشار گزارش و عكس ديدار فان و بوش، توافق فان با كمپاني مايكروسافت را بزرگ كرده و نوشته بودند كه ويتنام بزودي ژاپن ديگري مي شود زيرا كه آموزش تكنولوژي پيشرفته به بيش از 50 هزار معلم ويتنامي امري بي سابقه است.
    روابط آمريکا و چين پس از جنگ طولاني دو کشور، حسنه و توأم با احترام متقابل است. دو دولت منافع مشترک متعدد دارند ازجمله زير نظر داشتن هر حرکت رژيم پکن. ويتنام با چين اختلاف ارضي دارد که يک بار به جنگ انجاميد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
انتخاب یک سوسیالیست و چریک پیشین به ریاست کشور محافظه کار کلمبیا تفسیرهای فراوان بدنبال داشت و سرآغاز تحولی تازه خوانده شد
19 ژوئن 2022 نتایج دور دوم انتخابات ریاست جمهوری کشور کلمبیا واقع در آمریکای لاتین اعلام شد که برنده انتخابات گوستاوو پترو Gustavo Petro چریک پیشین (guerrilla fighter) و یک چپگرا (سوسیالیست) است و معاون او یک بانوی سیاهپوست (در حالی که کمتر از 7 درصد جمعیت کلمبیا از تبار آفریقایی هستند). گوستاوو که در یک خانواده کشاورز و در روستا بدنیا آمده است از 17 سالگی به صف چریک های Movimiento 19 de Abrilپیوست که این جنبش بعدا به M-19 تغییر نام داد. گوستاوو که نام کامل او Gustavo Francisco Petro Urrego است بعدا و به موازات فعالیت های چپگرایانه به دانشگاه رفت و در رشته اقتصاد تحصیل کرد و فعالیت سیاسی شهری نیز در پیش گرفت و تا سناتوری بالا رفت.
    انتخاب گوستاوو که از هفتم آگوست 2022 امور ریاست کلمبیای یک میلیون و 141 هزار کیلومتریِ 50 میلیون را بدست گرفته است از اخبار مهم و تیتر اولی جهان بود زیراکه کلمبیا از زمان ایجاد آن، در دست محافظه کاران بود و به رغم درگیر بودن دهها ساله با گروههای چریکی، از این محافظه کاری دست بر نداشته بود. اروپاییان در سال 1499 به این سرزمین رسیدند که میان دو اقیانوس واقع شده است و قبلا بزرگتر بود که پامانا را از آن جدا کردند. نام کلمبیا از اسم کریستوفر کلمبوس (کریستف کلمب) گرفته شده است. زمانی که بزرگتر بود، گرانادا گفته می شد. با انتخاب گوستاوو پترو به ریاست جمهوری کلمبیا، بر شمار کشورهای بزرگتر آمریکای لاتین ازجمله مکزیک، شیلی، آرژانتین و ... دارای دولت سوسیالیست افزوده شد. ونزوئلا، کوبا، نیکاراگوئه، بولیوی و ... از قبل سوسیالیست بوده اند، هندوراس و پاناما هم در دست سوسیالیست قرارگرفته اند و احتمال داده می شود که در انتخابات پیش روی برزیل ـ بزرگترین کشور آمریکای لاتین، باردیگر لولا دا سیلوای سوسیالیست رئیس جمهوری شود [که شده است]. سوسیالیسم لاتین های آمریکا ـ جز کوبا از نوع سوسیالیسم ملایم و عملی است که تدریجی و با تحول استقرار می یابد، نَه با انقلاب و سریع (یک شبه). اصحاب نظر فقرِ پی آمد کرونا در افزایش سوسیالیسم خواهان را قبول ندارند و تمایلات سوسیالیستی را به حساب روشن شدن مردم و افزایش شمار باسوادان و تحصیلکردگان و خشم آنها از خودمختاری و سودجویی و نفوذ کمپانی ها و پولدوست ها و گسترش فساد می دانند. اصحاب نظر تعدیل های انجام شده در چینِ پس از مائو و آشنایی هرچه بیشتر لاتین های آمریکا با فرضیه هوگو چاوز (سوسیالیسم نوین) را در توجه نسل جوان در آمریکای لاتین و اروپا به سوسیالیسم معتدل می دانند که پیامبران نیز نظر به تعدیل ثروت و بسط عدالت و انسانیت داشتند و رعایت و تعمیم آن را تأکید کرده اند. این اصحاب نظر، نتیجه انتخابات اخیر پارلمانی فرانسه را هم دنباله همین تحوّل می دانند.
    
گوستاوو پترو در دوران چریک بودن و پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری کلمبیا

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
افزایش 55 درصدی صادرات نفت خام روسیه به چین ـ درآمد روسیه از صدور نفت و گاز در 100 روز اول عملیات نظامی در اوکراین: 98 میلیارد دلار
گزارش های رسانه ای 17 ژوئن 2022 نشان داده است که چین در طول یک ماه پیش از این (ماه می 2022) 8 میلیون و 420 هزار تُن نفت خام از روسیه وارد کرده بود که 55 درصد بیش از ماه می 2021 بود و عنوان صادرکننده ردیف اول نفت خام به چین را بدست آورده بود. همچنین صدور گاز از روسیه به چین نیز در آن ماه 54 درصد افزایش یافته بود. گفته شده است که این وضعیت و عمدتا به علت تحریم روسیه از سوی بلوک غرب ادامه خواهد داشت. روسیه و چین از آغاز سال 2022 اتحاد و دوستی همه جانبه خود را بیش از گذشته تحکیم کرده اند. پیش از این، کشور سعودی صادرکننده ردیف اول نفت خام به چینِ یک میلیارد و چهارصد میلیون نفری بود. از آمارهای گمرکِ چین چنین برمی آید که این کشور در ماه می 2022 بر واردات نفت خام تا حد 12 درصد افزوده بود و میزان این واردات به حدود روزانه ده میلیون و 600 هزار بشکه رسیده بود.
    چین در ماه می 2022 خرید گاز مایع از روسیه را تا حدود 54 درصد افزایش داده بود و به حدود 400 هزار تن رسانده بود. پیش از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین (فوریه 2022) و تحریم بلوک غرب، نیمی از تولیدات نفتی روسیه به غرب صادر می شد. روسیه در طول صد روز اول عملیات نظامی ویژه در اوکراین از صادرات نفت و گاز حدود 98 میلیارد دلار درآمد داشته که به نظر می رسد تحریم بلوک غرب در آن، تأثیر چندان نداشته است.
    هند نیز در ماه می 2022 به خریدار ردیف دوم نفت روسیه تبدیل شده بود. هند خرید نفت از روسیه را چندین برابر گذشته (و گویا تا 24 برابر) و خرید زغال سنگ از روسیه را شش برابر کرده است. گزارش ها همچنین حاکی از آن است که روسیه در فروش نفت و انواع سوخت به چین و هند تخفیف چشمگیر می دهد. چین از ایران و ونزوئلا نیز نفت خام وارد می کند و چون این دو دولت از سوی آمریکا تحریم هستند، این واردات توسط واسطه و عمدتا از طریق مالزیا صورت می گیرد.
دیدارهای صمیمانه پوتین و شی ژینپینگ رهبران روسیه و چین

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
یک بانوی افغانستانی سناتور استرالیا شد ـ به این مناسبت؛ نگاهی کوتاه به تاریخ استرالیا و آینده آن با انتقال قدرت به مشرق زمین
بیستم ژوئن 2022 فاطمه پیمان نخستین بانوی افغانستانی‌ در سمت سناتور، عضو قوه مقنّنه (پارلمان) فدرسیون استرالیا شد. وی 8 ساله بود که از زادگاه خود به استرالیا وارد شده است. به گزارش های رسانه ای، فاطمه پیمان نخستین بانوی مسلمان و با حجاب است که این سمت را بدست آورده است. بانو فاطمه از اعضای حزب کارگر استرالیا است و نامزد این حزب برای سناتور شدن بود. خانواده بانو فاطمهِ 27 ساله در سال 2003 و دو سال پس از ورود نظامیان آمریکا به افغانستان، به استرالیا پناهنده شدند. این خانواده شامل پدر و مادر، سه دختر و یک پسر بودند. پدر فاطمه در استرالیا به کارهای مختلفی از رانندگی تاکسی و کار در رستوران تا ایجاد یک کارگاه آموزش رانندگی اشتغال داشت. وی 3 سال پیش، از بیماری سرطان درگذشت. بانو فاطمه گفته است که پدرش با قایقِ پناهنده بَر از اقیانوس هند گذشت و وارد استرالیا شد و پس از بدست آوردن کارت اقامت، خانواده اش را هم به استرالیا منتقل کرد. آنتونی آلبانیزی Anthony N. Albanese نخست وزیر 54 ساله استرالیا نیز یک ایتالیایی تبار است و از اعضای حزب کارگر (زحمت کشان) استرالیا. هنوز ملکه انگلستان رئیس فدراسیون استرالیای 7 میلیون و ششصد کیلومتریِ 26 میلیونی است.
    نخستین اروپاییان که به استرالیا ـ سرزمینی مسکون رسیدند، هلندی ها و از مأموران کمپانی هندِ هلند (اندونزی) بودند که در نیمه اول قرن هفدهم و در چند سفر اکتشافی به استرالیا رسیدند ازجمله دیدار Abel Tasman هلندی در 1644 (378 سال پیش) و پس از آنان؛ فرانسوی ها. هلندی ها سرزمینِ به آن رسیده را هلند نو و نیز به علت جنوبی بودن استرالیا (جنوبی) نامیدند. همچنانکه جزایر شرقی تر را به نام زیلندِ هلند؛ نیوزیلند. بعدا کاپیتان کوکِ انگلیسی در جریان مسافرت دریایی خود، به استرالیا رسید و آن را ملک و متعلقه پادشاه انگلستان اعلام کرد!.
    بررسی های انسان شناسی نشان داده است که استرالیا از حدود 20 هزار سال پیش مسکونی بوده و ساکنان آن از نژاد مردم آسیای جنوب شرقی. یک اسکلت بدست آمده انسان در استرالیا از قدمت 41 هزارساله آن حکایت دارد که با شکار حیوانات و محصولات جنگلی امرار معاش می کردند. هنگام ورود انگلیسی ها جهت اقامت، شمار بومیان بیش از یک میلیون برآورد شده است.
    نخستين دسته مهاجران انگليسي، عمدتا جانيان زنداني و بدكاره ها (مرد و زن) 18 ژانويه 1788 با یازده کشتی وارد استراليا شدند. اینان که شمارشان 736 مَردِ مجرم زندانی و 188 زن بود و مهاجران انگلیسی بعدي با ازميان بردن بسياري از بوميان استرالیا جاي آنان را گرفتند [همان کاری که قبلا انگلیسی ها در آمریکای شمالی کرده بودند] و استراليا را به صورت يك مهاجرنشين انگليسي در آوردند. استراليا كه از اوايل قرن 20 يك دومينيون مشترك المنافع انگلستان شده است پادشاه اين كشوررا ـ بمانند کانادا ـ همچنان رئيس استراليا مي داند. نخستین محل استقرار اين انگليسي های وارده شده به استرالیا را كاپيتان «جان هانتر» انگلیسی يافته بود كه يك پيشرفتگي 1600 متر در 800 متر آب در خشكي بود و منظره زيبايي داشت و آرثر فیلیپ افسر نیروی دریایی انگلستان و فرمانده گروه، نقطه ورود انگلیسی ها به استرالیا را به نامِ وزیر داخله دولت متبوع «سیدنی ـ اینک بزرگترین شهر استرالیا» اعلام کرد. هفتم فوریه 1788 و پس از استقرار انگلیسی ها در سيدني، پرچم انگلستان بالا رفت و آرثر فیلیپ این سرزمین هفت میلیون و ششصدهزار کیلومتری [کیلومتر مربع] را به نام جورج سوم، ملکِ طلق انگلستان خواند و سپس کشتار صدها هزار بومی استرالیا آغاز شد. آرتور فيليپ فرمانده مهاجران، پيش از استقرار در اين نقطه مجبور شده بود دو كشتي فرانسوي را كه در آن نزديكي سرگرم اكتشافات بودند با شليك توپ دور سازد. در «تاریخ»، محل استقرار و قرارگاه نخستین دسته مهاجران انگلیسیِ استرالیا؛ «پِنال کلنی = مهاجرنشین مجرمان» نوشته شده است. شمار این مجرمان مهاجر تا سال 1792 به سه هزار و 546 مرد و 766 زن رسیده بود. بيشتر اين مجرمان به بيماري مقاربتي و امراض ديگر از جمله آبله مبتلا بودند. بوميان استراليا به آنان با فريادهاي «وارا ــ وارا = گم شوید ـ گم شوید» اعتراض می کردند.
     جغرافيون غرب در همان زمان با هدف كاهش اعتراض آسيايي ها به مهاجرت انگليسي ها به استراليا و نيوزيلند، اين دو سرزمين و جزاير متصرفه پيرامون آنهارا، قاره «اقيانوسيه» ناميدند تا ماهيّتي جدا از آسيا داشته باشند! که این عنوان همچنان باقي مانده است. باوجود اين، اعتراض پايان نيافته است و خطر «سياسي ـ نظامي» در درازمدت در اين منطقه وجود خواهد داشت. امپراتوری ژاپن که انگلیسی شدن استرالیارا ردّ کرده بود در جریان جنگ جهانی دوم و باهدف اروپایی زدایی از مشرق زمین، استرالیا را مورد حملات هوایی متعدد قرارداد. حملات نیروی هوايي امپراتوري ژاپن به استراليا که ضمن آن صدها تن در منطقه «داروين» كشته شدند از 26 ژانویه مصادف با سالروز استقرار نخستین گروه انگلیسی ها در سال 1788 آغاز شده بود. امپراتوري ژاپن با شعار اخراج استعمارگران اروپايي از آسيا، دست به جنگ زده بود و می گفت که خون بومیان بیگناه از زمین استرالیا می جوشد. امپراتوری ژاپن در فوریه 1942 با همین شعارِ اخراج غرب از شرق، سنگاپور ـ مستعمره انگلستان در جنوب شرقی آسیا و نیز مناطقی را که اینک فدراسیون مالزیا خوانده می شود با اسیر کردن جمعا 130 هزار نظامی انگلیسی از دست این دولت خارج کرده بود و همچنین اندونزی را از دست هلندی ها. ژاپن قبلا هنک گنک را هم از دست انگلیسی ها آزاد ساخته بود و منطقه هندوچین را از دست فرانسه و انگلستان و فیلیپین و گوام را از آمریکا و بعدا برمه (میانمار) را از انگلیس. بمباران اتمی آگوست 1945 امپراتوری ژاپن را مجبور به تسلیم کرد، نه جنگ متعارفی که در آن پیروز بود. از اظهار نظر مورخان و مفسران چنین برمی آید که انتقال تدریجی قدرت از غرب به شرق از قرن 21 و نیز طلوع قدرت «اوراسیا»، چین و هند مهاجرنشین های اروپایی مشرق زمین را نگران آینده خود کرده است و آینده روشن نیست.
فاطمه پیمان و انتونی آلبانیزی نخست وزیر فدراسیون استرالیا

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
برخي ديگر از رويدادهاي 22 ژوئن
  • 360:   سال 360 پيش از ميلاد چینی ها كمان ضامندار (كراس باو) ساختند كه در آن زمان يك جنگ افزار پيشرفته محسوب مي شد.
        
        
  • 80:   به امپراتور وقت روم ـ تيتوس ـ گزارش شد كه آمفي تئاتر 55 هزارنفري شهر رم كه ويرانه آن باقي است آماده گشايش شده است.
        
        
  • 1429:   (یکم تیرماه) غیاث‌الدین جمشید کاشانی (کاشی) ریاضی دان و اخترشناس بنام ایرانی درگذشت. [مطلب بیشتری درباره جمشید کاشانی در سایت 23 ژوئن این تاریخ آنلاین]
        
  • 1777:   سقف پول در گردش آمریکا (مهاجرنشینان انگلیسی استقلال یافته 13 گانه) 3 ميليون دلار تعيين، و دستور ضرب سکه طلا تا اين مبلغ داده شد.
        
        
  • 1870:   قانون تاسيس دادستاني کل امريکا (دادستانی فدرال) که بر پليس فدرال و داديارها و بازپرس هاي سراسري (و تا قرن 21 که وزارت امنيت داخلي تاسيس شد بر اداره مهاجرت) نظارت دارد و از دپارتمان هاي قوه مجريه، و جدا از قوه قضائيه آن کشور است به تصويب کنگره آمريکا رسيد. رسانه های برخی از کشورها که از آن به عنوان وزارت دادگستري آمريکا نام برده اند در حقيقت امور تحقيق و پليسي را در مورد جرائم فدرال برعهده دارد (نه جرائم ایالتی و داخلی هر استیت که هر استیت، خود دادستانی مستقل دارد). در فدراسیون آمریکا، دادگاهها ـ از بَدوی تا دیوان عالی ـ مجموعا قوه قضایی بشمار می آیند، نَه دادستان، دادیار و بازپرس که کارشان ادامه وظایف پلیس است.
        
        
  • 1940:   عباس کیارستمی سینماگر ایرانی بدنیا آمد و 76 سال عُمر کرد.
        
  • 1948:   فاتحان غربي اعلام كردند كه تا مطمئن نشوند امنيت در اروپا بَرهم نخواهد خورد نيروهاي خود را از آلمان خارج نخواهند ساخت (كه نيروهاي آمريكايي هنوز هم از آلمان خارج نشده اند!). دولت مسکو در آخرین دهه قرن 20 نیروهای نظامی خود را از آلمان شرقی بیرون بُرد تا وحدت آلمان تأمین شود که باعث تعجب شد، ولی اصحاب نظر در دهه دوم قرن 21 و مشاهده تحولات و سیاست ها، گفته اند که هدف مسکو از تامین وحدت آلمان، ایجاد یک قدرت در اروپا بود که به دولت واشنگتن «نَه» بگوید که دارد می گوید.
        
        
  • 1970:   طبق اصلاحيه شماره 26 قانون اساسي آمريكا كه از 22 ژوئن سال 1970 به اجرا در آمد، حداقل سن «راي دادن در انتخابات» در اين فدراسیون به 18 سال تمام كاهش يافت.
        
        
  • 2002:   زلزله شش و نیم ریشتریِ مناطق شمال غربی ایران حدود 370 کشته و حدود 1500 مجروح تلفات داشت. بیست سال بعد (سال 2022) و در همین روز در شرق افغانستان زلزله روی داد و بیش از هزار تَن را کُشت.
        
  • 2012:   پارلمان پاراگوئه در آمریکای لاتین «فرناندو لوگو» رئیس جمهوری این کشور را استیضاح و برکنار کرد.
        
  • نامه به مولف
    نامه های واصله که از گرانی ها، بحران ارز، دریافت عوارض تصاعدی خروج از کشور، بوروکراسی و ... حکایت داشت
  •   در دو ـ سه هفته منتهی به 21 ژوئن 2018 (31 خرداد 1397)، دبیرخانه این تاریخ آنلاین نامه های متعدد از مخاطبان دریافت کرد که عموما در یکی ـ دو ماه پيش از آن تاريخ به وطن سفر کرده بودند و عمدتا سالخورده و بازنشسته. در این نامه ها از گرانی ناگهانی و بیش از انتظار، بحران ارز و تبعیض در فروش آن، دریافت عوارض تصاعدی خروج از کشور از 220 هزار تومان تا ... و نارضایتی ها سخن به میان آمده بود.
        در اینجا و به لحاظ رعایت آزادی ابراز نظر، شماری از این نامه ها درج می شود:
        
        برای خرید ارز از تهران به کانادا رفتم!
        
        یک مخاطب که نوشته بود؛ 74 ساله، بازنشسته دولت ایران و مقیم آمریکا است:
        "جمع دریافتی یک ساله ام از بازنشستگی و سود پس انداز بانکی، شده بود 51 میلیون تومان. صرّافی های تهران کرکره های خودرا پایین کشیده بودند و خرید از دوره گردها خالی از ترس نبود زیراکه معلوم نبود پلیس مخفی نباشند و یا ارز آنها معتبر باشد و جعلی نباشد. هزار یورو ِ مرسوم مسافر را به مقیمان خارجه نمی دهند. شنیدم که صرّافی هاي ایرانی در کانادا سرگرم کار هستند. تلفن یکی از آنهارا به دست آوردم گفت که پولم را به حساب جاری خود و دارای کارت انتقال بریزم و به تورانتو بروم. بلیت آمریکا با ستاپ اوور (توقف بین راه) در تورانتو خریدم، در اینجا به صرّافی مورد نظر رفتم، در یک آن با کشیدن کارت حساب من، پول مرا به دلارِ کانادا تبدیل کرد که با تبدیل آن به دلار آمریکا و پرداخت کارمزد برایم هردلار 8000 تومان تمام شد. روزی که تهران را ترک کردم، دلار دولتی 4223 تومان بود که اختصاص به ... و واردات داشت و 7250 تومان در دست مردم [بازار آزاد]. چرا نباید در آمریکا، صرّافی از قماش صرّافی های کانادا باشد تا این همه زحمت به خود راه ندهیم؟.".
        
        انتشار شرایط 12 گانه پُمپئو و افزایش 20 تا 30 درصدی قیمت ها!
        
        مخاطب ديگر:
         "در تهران بودم که شرایط 12 گانه پمپئو و پیش از آن تصمیم ترامپ به بازگرداندن تحریم ها انتشار یافت. روز بعد که برای خرید از خانه بیرون رفتم، قیمت ها حتی بهای مستغلات 20 تا 30 درصد افزایش یافته بود، چرا یکشبه؟. می گفتند که حرف دولت کنونی آمریکا [دولت ترامپ] حرف نیست، عمل است، تحریم ها سخت خواهند شد و افزایش خواهند یافت و همه چیز گران خواهد شد و اگر ما از امروز گران نکنیم، همه می آیند و تا چند برابر نیاز، خرید می کنند و چیزی در بساط [انبار] نمی مانَد. من متأسف شدم که چرا قبلا، سوغات سفر، خرید نکرده بودم. پسته در آمریکا ارزانتر از ایران است. آجیل فروش ها می گفتند که امسال پسته های استان کرمان دانه نبسته و کمبود خواهد بود!.".
        
        بهای خانه ای را که فروخته بودم در 9 سال 7 برابر شده است!
        
        مخاطب ديگر:
        "71 ساله ام و معلم بازنشسته آموزش و پرورش ایران و از 11 سال پیش مقیم آمریکا تا فرزندم از من ِ مبتلا به لَقوه و آرتروز نگهداری کند. 9 سال پیش، از ترس اینکه روزی ـ روزگاری حادثه ای روی دهد و مستاجر، خانه ام را صاحب شود آن را که زمینش 144 متر بود به 310 میلیون تومان فروختم و پولش را در بانک سپرده کردم. تورّم و گرانی امسال و مشکل خرید ارز، مرا به فکر برداشت پول از بانک و خرید یک آپارتمان و اجاره دادن آن کرد. سراغ همان بنگاه معاملات مستغلات که خانه را فروخته بود رفتم گفت که با این پول در ورامین هم نمی توانم یک آپارتمان یک اطاق خوابه بخرم. او گفت که خانه قبلی من، یک ماه پیش از آن به 2 میلیارد و صد میلیون تومان بفروش رفته بود یعنی 7 برابر 9 سال پیش!. از غصه و اندوهِ اشتباه خود بیمار شدم و راه بازگشت در پیش گرفتم.".
        
        گرانی و ترس از بازگشت تحریم را فراموش کن، از گسترش بوروکراسی بگویم
        
        مخاطب ديگر:
        "77 ساله و بازنشسته دولت ایران هستم. برای دادن وکالت یکساله دریافت مستمری به اداره بازنشستگی رفتم. گفتند که بخش مربوط به بازنشستگان استان تهران به خیابان چهل ستون، اول کوچه بوعلی سینا منتقل شده است. به سوی آنجا که در یک سراشیبی تند و سنگفرش واقع شده است به حرکت درآمدم که در سراشیبی از پله سنگی افتادم و خون ریزان خودرا به قسمت مربوط رسانیدم. پس از ساعتی در نوبت، به میز کارمند مربوط رفتم. با قیافه و لحنی ـ از دیدگاه من ـ خشونت آمیز وکالتنامه را تأیید کرد و به من داد و گفت که برای دریافت نسخه حُکم افزایش دریافتی به یک دفتر پیشخوان که در هر خیابانی و بعضا به صورت مغازه تأسیس شده اند بروم، هزار تومان بدهم و یک نسخه اش را به اداره مربوط ببرم تا در لیست پرداخت قرار دهند. گفتم مگر همه چیز دیجیتالی نشده، چرا من ببرم، دیجیتالی بفرستند. پنجاه سال پیش هم خودشان می فرستادند که پاسخ نداد. به یک پیشخوان که دفتری خصوصی بود و در یک اطاق با دو دختر کارمند قرار داشت، رفتم گفت که باید کارت ملّی، آخرین حُکم، دفترچه بانک و ... خودرا ببرم. به یک پیشخوان دیگر رفتم فقط کارت ملّی ام را خواست که دادم و حُکم افزایش دریافتی ام را با ذکر «نسخه کارمند» در زیر آن به من داد و هزار تومان گرفت. گفتم این که نسخه کارمند است، و به نظر می رسد که نسخه پرداخت را خودشان به قسمت مربوط می فرستند و لزومی ندارد که من ببرم که اظهار بی اطلاعی کرد. به من گفت که باید کارت ملّی جدید بگیرم. گفتم چقدر طول می کشد گفت که برای انگشت نگاری باید نوبت یک ماهه! بگیرم، بعد عکس و شناسنامه و ... و یکی ـ دو ماه طول می کشد و باید مَبلَغ قابل ملاحظه ای هم اجرت بدهم. گفتم که من در آمریکا هستم و سالی تنها دو ـ سه هفته اینجا می آیم و نمی توانم یکی ـ دو ماه منتظر بمانم. گفت که به او مربوط نیست. گفتم که آیا می داند که در آمریکا شناسنامه هم وجود ندارد؟.".
        
        افزایش مسافران ایرانی ویلچری
        
        مخاطب: "می خواهم درخواست کنم که رئیس جمهور سری به فرودگاه امام بزنند و ببینند که مسافران ایرانی ویلچریِ عازم خارج چند برابر شده اند. یعنی که سالخوردگان که نمی توانند اواخر عُمر تنها باشند، نزد بستگان در خارج زندگی می کنند و باید احوال آنها رعایت شود. من یکی از همین ویلچری هستم. تصمیم گرفته بودم که رنج رفت و آمد نداشته باشم و در ایران بمانم. برایم یک «نگهدار» یافتند گفت که هر ماه 2 میلیون تومان می خواهد، درست برابر دریافتی بازنشستگی من. کرایه یک آپارتمان کوچک هم می شود ماهی یک میلیون و دویست هزار تومان به علاوه هزینه دارو و غذا و پوشاک. پس، راهی نیست جز زندگی با فرزند و در خارج. چرا باید وضعیت طوری می شد که 7 میلیون ایرانی جلای وطن کنند و آرزوی هر ایرانی مهاجرت باشد؟.".




  •  

    مطالعه اين سايت و نقل مطالب آن با ذكر ماخذ (نشاني کامل سايت و نام مولف آن) آزاد است، مگر براي روزنامه هاي متعلق به دولت و دستگاههاي دولتي؛ زيرا كه مولف اين سايت اكيدا «روزنامه نگاري» را كار دولت نمي داند. روزنامه عمومي به عنوان قوه چهارم دمكراسي بايد كاملا مستقل از دولت و سازمانهاي عمومي باشد تا بتواند رسالت شريف خود را به انجام برساند.


     تماس با مولف:

    editor (a) iranianshistoryonthisday.com
    n.keihanizadeh (a) gmail.com