Iranians History on This Day
روز و ماه خورشيدي و يا ميلادي مورد نظر را انتخاب و كليد مشاهده را فشار دهيد
ميلادي
   خورشيدي

 
3 آوريل
 
جستجو:

 
 


 هديه مولف

اين سايت مستقل و بدون كوچكترين وابستگي؛ هديه ناچيز مولف كوچك آن به همه ايرانيان، ايراني تبارها و پارسي زبانان است كه ايشان را از جان عزيزتر دارد ؛ و خدمتي است ميهني و آموزشي كه خدمت به ميهن و هموطنان تكليف و فريضه است كه بايد شريف و خلل ناپذير باشد و در راه انجام تكاليف ميهني نياز به حمايت مادي احدي نبايد باشد، و نخواهد بود. انتخاب موارد براي نگارش و عرضه در سايت نظرشخص مولف است.
 

 










   لينک به اين صفحه  

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان در طول تاريخ در اين روز 3 آوريل
ايران
قتل خسروپرويز ـ شاهي كه اشتباهش امپراتوری ايران ـ اَبَرقدرت وقت را برباد داد ـ درسي برای قدرت ها و نیز آنان كه مي خواهند زمامدار شوند
سکه زرّين خسروپرويز با تصوير او
طبق برخي از كتاب هاي تاريخ، خسرو پرويز ـ شاه ساساني ايران كه از 31 دسامبر 627 (نيمه شب و آغاز سال 628) در كاخ سلطنتي تيسفون بازداشت بود سوم اپريل 628 ميلادي به تصميم افسران ارشد و مقامات تراز اول دولت و تائيد پسرش «شيرويه» كشته شد و اين قتل، آغاز پايان امپراتوري توانمند و پهناور ايران در عهد باستان بود كه این ابرقدرت یک دهه بعد از آن در قادسیه از عرب مسلمان شکست خورد، ظرف 14 سال فروپاشید و مهاجرت قبایل عرب از جنوب غربي و سپس اقوام آلتائيك از شمال شرقي به ايرانزمین آغاز شد و آسيب ديدگي اصلي، از همين مهاجرت ها بود كه شاهان هخامنشی، اشکانی و ساسانی ايران 12 قرن مانع از آن شده بودند تا تخريب فرهنگي صورت نگيرد. مي دانيم كه كوروش بزرگ جان خودرا در راه ممانعت از همين مهاجرت ها به تاجيكستان امروز ازدست داد. مورّخان ديگر، قتل خسروپرويز را چهار روز پس از بازداشت، و در ژانويه 628 نوشته اند. به نوشته پاره اي دیگر از مورخان، خسروپرويز چند هفته در تاريکخانه كاخ سلطنتي زنداني بود كه تصميم به قتل او گرفته شد و مرگ او در ماه فوريه سال 628 صورت گرفت.
     خسرو پرويز در طول سلطنت خود با لشكركشي هاي غير ضروري و تصرف نقاط دوردستي چون اسكندريه مصر و نيز رنجاندن و از دست دادن ژنرالهايي چون بهرام مِهران (بهرام چوبين) و شهربراز و عصبي ساختن مسيحيان با انتقال صليبي كه مسيح در مارس سال 33 ميلادي (گود فرايدي) در اورشليم با آن مصلوب شده بود از فلسطين به تيسفون، كشور را تضعيف و در برابر انبوهي دشمن قرارداده بود. علت بازداشت او در كاخ، رها ساختن ارتش ايران در برابر روميان در«نينوا ـ موصل» و فرار به تيسفون و پناه بردن به شراب بود.
     پس از وي شيرويه به نام قباد دوم شاه ايران شد و با اين كه با دادن امتيازهاي متعدد صلح با امپراتوري روم شرقي (بيزانتيوم) را خريد نتوانست به آشفتگي داخلي پايان دهد و از اضمحلال تدريجي امپراتوري جلوگيري كند. فساد اداری ـ اقتصادی و گسترش فاصله فقیر و غنی هم مزید علت شده بود. به اين ترتيب، اشتباهات يك فرد يك امپراتوري كهن را برباد و مسير تاريخ جهان را تغييري كلي داد. در مدارس پرورش زمامدار و دوره هاي تاريخ استراتژي و پاليسي، كارهاي خسروپرويز (تحت عنوان اشتباهات سياسي ـ نظامي خسرو دوم) وسيعا و از ديد انتقادي تدريس مي شود تا مديران بعدي كشورها؛ چنان اشتباهاتي را مرتكب نشوند كه تنها در دو قرن گذشته ويلهلم دوم، نيكلاي دوم، هيتلر، گورباچف و ... شدند.
    تاریخ نگاران به افرادی که مدیریت یک کشور را به دست می گیرند اندرز می دهند که علل سقوط قدرت ها از عهد باستان تا دوران معاصر ازجمله سقوط هخامنشیان، ساسانیان و صفویان ایران و همچنین اسپانیا در قرون جدید و فرانسه، انگلستان، عثمانی و شوروی دوران معاصر را مطالعه کنند و درس بگیرند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
حمايت سردارِ سپه از برقراري نظام جمهوري، کشتار سلطنت طلبان در بهارستان و ماجراي قهر کردن ژنرال رضاخان و رفتن او به رودهِن
ژنرال رضاخان در سال 1303
نيمه اول فروردين 1303 وقت كشور بر سر بحث درباره مسئوليت نظم ميدان بهارستان و معارضه شديد موتمن الملك رئيس مجلس و ژنرال رضاخان نخست وزير و سردارِ سپه گذشت. موتمن الملك استدلال مي كرد كه ميدان بهارستان به منزله قسمتي از محوطه مجلس بشمار مي رود و واحد انتظامي مستقل مجلس مسئول حفظ نظم آن است و سردار سپه مي گفت كه او مسئول حفظ نظم همه كشور از جمله ميدان بهارستان است و بر همه نيروهاي مسلح از جمله گارد مجلس فرماندهي فائقه دارد.
    اين معارضه پس از سركوب تظاهرات مخالفان برقراري نظام جمهوري در ايران آغاز شده بود كه در ميدان بهارستان برگزار شده بود. ژنرال رضاخان كه در آن زمان از هواداران برقراري نظام جمهوري بود دستور داده بود كه هواداران ادامه نظام سلطنتي را در ميدان بهارستان به گلوله ببندند كه ضمن آن عده اي كشته و گروهي مجروح شده بودند. قرار بود مجلس تصميم به انتخاب نظام حكومتي ايران بگيرد.
    در پايان اين معارضه كه با ميانجيگري تني چند از رجال رفع شد و درست روزي كه سردارسپه قول به دست برداشتن از حمايت از برقراري نظام جمهوري داد، سلطان احمد شاه قاجار كه در پاريس بود و از هواداري رضاخان از جمهوريت آگاه شده بود با ارسال تلگرامي به تهران او را از نخست وزيري بركنار و از مجلس خواست كه مستوفي الممالك را به جايش برگزيند كه رضاخان به حالت قهر كناره گيري كرد و به «رودهن» رفت كه گروهي از مردم، روزنامه ها و نظاميان به پشتيباني از او برخاستند و لشكرهاي غرب و شرق آماده عزيمت به تهران و تصرف پايتخت شدند، به مجلس اخطاردادند و ... كه در اين شرايط مجلس بارديگر به رضاخان راي اعتماد داد و احمد شاه كه 16 فروردين پدرش محمدعلي شاه مخلوع در پاريس فوت شده بود و سرگرم عزاداري بود مجبور به قبول نظر مجلس شد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تاسيس پليس سياسي (اطلاعات شهرباني = اطلاعات نيروي انتظامي) در ايران به ابتکار سرتيپ آيرم
سرتيپ آيرُم (آيروم)
سرتيپ محمد حسين آيرم (آيروم) كه دوم فروردين 1310 رئيس شهرباني (پليس همه ايران = نيروهاي انتظامي) شده بود شانزدهم اين ماه (پنجم اپريل 1931) واحد پليس سياسي (اداره اطلاعات شهرباني = نيروي انتظامي) را داير كرد. اين نخستين بار بود كه چنين سازماني در ايران به وجود مي آمد. يكي از دواير اين سازمان اختصاص به مراقبت از نشريات و روزنامه نگاران داشت. سرتيپ آيرم متولد باكو و افسر سابق قزاق كه با سيستم هاي اطلاعاتي روسيه و آلمان آشنا بود و به اين دو كشور سفر كرده بود، سبك كار اطلاعات شهرباني ايران را عمدتا برپايه پليس سياسي آلمان قرارداده بود.
     اين واحد پس از تاسيس، به طور سرّي دست به تهيه گزارش از رفتار و كردار و حتي زندگاني خصوصي رجال، مقامها، روزنامه نگاران و روشنفكران وقت زده بود كه بعدا روال كار ساواك هم قرار گرفت و هربار كه در شرايطي ازجمله اشغال نظامي ايران در شهريور 1320 و انقلاب سال 1357، اين گزارشها آشگار شد معلوم گرديد كه برخي از آنها مغرضانه بوده و يا در تهيه و تنظيم بيشتر اين گزارشها دقت لازم بعمل نيامده بود و سيستم تحليل گزارش وجود نداشت و براي تحليل كه وظيفه اصلي يك دستگاه اطلاعاتي است كارشناس تربيت نشده بود و اين پرونده ها مشمول قواعد مرور زمان نمي شد که يک استاندارد بين المللي هستند. با وجود اين، بنظر مي رسد كه اين گزارش ها هنوز در پرونده محرمانه افراد باقي مانده و هنگام بررسي سوابق (بك گراوند چك) مورد توجه قرار مي گيرند.
     پس از اشغال نظامي ايران در شهريور 1320 گروهي مدعي شدند كه دستگاه پليس سياسي وقت مرتكب آزار و ارعاب هم مي شده و در قتل مخالفان در زندان با تزريق آمپول هوا، و ترور آنان در گوشه و كنار احيانا دست داشته است.
    آيرم كه پيش از اشغال نظامي ايران، به آلمان رفته بود، پس از سقوط دولت نازي آلمان هم تا پايان عمر (سال 1948) در اتريش زندگي مي كرد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اديان و روحانيون
مصلوب شدن مسيح، طبق برخي تحقيقات
طبق تحقيق «هامفريز» و «وادينگتون»، حضرت عيسي (ع) پيش از ظهر 3 آوريل (اپریل) سال 33 ميلادي پس از تاييد حُكم اعدام از سوي «پونتيوس پيلاته Marcus Pontius Pilatus» فرماندار رومي فلسطين (در زمان امپراتور تيبريوس) مَصلوب شد. مسيحيان عمدتا جمعه پيش از عيد پاک (ايستِر*) را به عنوان روز مصلوب شدن مسيح برگزار مي کنند و آن را جمعه مقدس و يا «گود فرايدي» مي خوانند. در سال 2008، گود فرايديGood Friday = هالي فرايدي (جمعه مقدس) مصادف با 21 مارس بود و در سال 2018 مصادف با 30 مارس. در اين روز در سال 33 ميلادي، حكمران رومي وقت اورشليم، مسيح را مصلوب كرد. مسيح در خارج از ديوار اورشليم مصلوب شد.
    نوشته هايي هم وجود دارد که مصلوب شدن مسيح را 30 آوريل سال 30 ميلادي نشان مي دهد.
    
*
    Wikipedia
    
    Easter, also called Pascha (Greek, Latin) or Resurrection Sunday, is a festival and holiday celebrating the resurrection of Jesus from the dead, described in the New Testament as having occurred on the third day of his burial after his crucifixion by the Romans at Calvary c. 30 AD

    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو دموکراسي
پيدايش حكومت پارلماني درجهان
سوم آوريل 1077 ميلادي، منطقه خودمختار فريول = فريولي (Friuli) واقع در شمالي شرقي ايتاليا داراي حكومت پارلماني و مجلس شد. اين، قديمي ترين نظام پارلماني جهان است و پس از آن انگلستان. در نظام پارلماني، مجلس مقنّنه (نمايندگان مردم) دولت را انتخاب مي كند و دولت پاسخگوي مجلس است و اگر اعتماد مجلس را ازدست بدهد منحل خواهد شد.
    «فريولي» ميان شمالي ترين ساحل آدرياتيك و كوههاي آلپ قرارگرفته و از اسلواني فاصله چنداني ندارد. اين منطقه كه در عهد باستان محل سكونت دسته اي از كلت ها Celt بود بعدا ضميمه امپراتوري روم گرديد و بارها مورد حمله قبايل ژرمن و ... قرار گرفت. شهر «يودينUdine» مقرّ حكومت «فريولي» يك ميليون نفري است، كه مردمي قانونمند و با مدنيتي بسيار بالا دارد. در طول قرن بيستم نزديك به يك ميليون تن از مردم اين منطقه به ساير نقاط اروپا، قاره آمريكا و استراليا مهاجرت كردند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
ساير ملل
... و به اين ترتيب «فلوريدا» به اسپانيا تعلق گرفت!
Juan Ponce de Leon
دوم اپريل 1513 خوان پونسه دو لئون Juan Ponce de Leon دريانورد اسپانيايي به عنوان نخستين اروپايي گام بر ساحل «فلوريدا» گذارد. وي در جستجوي چشمه آب حيات بود كه شنيده بود در اين منطقه است. خوان پونسه از همراهان كلمبوس در دومين سفر او به قاره آمريكا بود. وي قبلا يك افسر سوار در ارتش اسپانيا بود و در نبرد مربوط به بيرون راندن آخرين موروها (مراكشي ها ـ اعراب مسلمان) از شبه جزيره ايبريا (اسپانيا و پرتغال) شركت كرده بود. خوان پونسه پس از ورود به فلوريدا، با اينكه در اين منطقه زيبا و آفتابي كه به صورت باريكه اي قسمتي از اقيانوس اطلس را از خليج مكزيك جدا ساخته صدها هزار بومي متمدن ساكن بودند آن را ملك و متعلقه پادشاه اسپانيا اعلام داشت. بعدا مهاجران اروپايي در آنجا ساكن شدند و شروع به فراري دادن بوميان به منطقه اي كردند كه امروز «استِیت جورجيا» نام دارد.
    سه قرن بعد، دولت واشنگتن در مرزهاي فلوريدا به جنگ با بوميان جورجيا پرداخت و در تعقيب آنان وارد فلوريدا شد. اين وضعيت آشفته و جنگ و گريزها سرانجام سبب شد كه دولت اسپانيا حاضر به قبول پيشنهاد واشنگتن مبني بر فروش فلوريدا شود و فلوريدا هم پس از انجام معامله، يكي از اعضای فدراسيون آمريكا شده است.
     يكي از شهرت هاي جهاني فلوريدا، پس از آفتاب تابان، آب فراوان، مركبّات و كوبايي بسيار؛ موضوع ترديد به انتخابات در آن از ماشين هاي راي گيري تا شمارش و ... است كه بزرگترين مورد آن در انتخابات نوامبر سال 2000 مشاهده شد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اعدام ژنرال ژاپني به جرم واداركردن اسيران آمريكايي به پياده رفتن يك راه طولاني
سوم اپريل 1942 حمله ژاپني ها به نيروهاي آمريكايي درمنطقه باتان Bata an فيليپين آغاز شد. ژنرال Masaharu Homma ماسا هارو هوما فرمانده نيروهاي امپراتوري ژاپن پس از پيروزي، اسيران آمريكايي و فيليپيني و حتي مجروحان را به يك راهپيمايي بسيار طولاني كه عنوان «راهپيمايي مرگ» گرفته است وادار كرده بود تا به اردوگاه ويژه بازداشتي ها برسند.
    دولت ژاپن در آگوست 1945 و در پي بمباران اتمي دو شهر آن كشور توسط نيروي هوايي آمريكا تسليم شد و ژنرال «ماساهارو» بعدا به اتهام شكنجه اسيران جنگي (اجبار به پياده روي مرگ) محاكمه و درست در همين روز (سوم اپريل) در سال 1946 اعدام شد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
آرامش نسبي در عراق در بهار 2008 - نفوذ ايران ـ نقش سردار قاسم سليماني در ايجاد سازش
انفجارهاي مرگبار مارس 2008 در كربلا باعث ورود مجدد شيعيان مسلح به خيابانها شده بود


    از آغاز اپريل 2008 و در پي توصيهِ مقتدا صدر به افراد مسلحي كه در چند شهر شيعه نشين عراق از جمله بصره و عماره و نيز محله «صدرسيتي» بغداد به زد و خورد خياباني با نيروهاي دولتي عراق و نظاميان خارجي پرداخته بودند، آرامش نسبي به اين مناطق بازگشته بود. مقتدا صدر خواسته بود كه آتش بسي را که هفت ماه پيش از آن اعلام كرده بود ادامه يابد و افراد مسلح خيابانها را ترك كنند. زد و خوردهاي افراد مسلح شيعه با نظاميان يك هفته طول كشيده بود. اين زد وخوردها در پي انفجارهاي عمدتا انتحاري در مناطق محل اجتماع شيعيان ازجمله كربلا و محله هاي جنوبي بغداد و نيز تقويت نظاميان عراقي در بصره آغاز شده بود. تقويت نيروهاي دولتي عراق در بصره در پي اعلاميه دولت انگلستان كه قصد كاهش نيروهاي خود را در اين منطقه دارد آغاز شده بود. دولت لندن زد و خوردهاي هفته آخر مارس 2008 را بهانه قرار داده و از بازگردانيدن نيروهاي خود از جنوب عراق اعلام انصراف داده بود!. انفجارهاي انتحاري كربلا و مناطق شيعه نشين تقريبا همزمان با ديدار «از قبل اعلام نشده» ديك چِني معاون رئيس جمهوری وقت آمريكا از عراق آغاز شده بود كه سفر چِني متعاقب ديدار سناتور مك كين نامزد وقت جمهوريخواهان از عراق جنگزده صورت گرفته بود.
    سناتور مك كين (سناتور وقت و متوَفّی در آگوست 2018) ضمن اين ديدار گفته بود كه اگر به كاخ سفيد برود و جاي جورج بوش را بگيرد و ضرورت ايجاب كند تا صد سال نيروهاي مسلح آمريكا را از عراق خارج نخواهد ساخت!. وي افزوده بود: حال كه آمريكا در عراق است بايد به هدف هاي خود دست يابد و سپس خارج شود. ديك چني نيز درطول اقامت در بغداد از كشورهاي عربي خواسته بود كه ميدان عراق را خالي نگذارند و به فعال كردن سفارتخانه هاي خود و اعزام سفير اقدام كنند كه اگر جاي آنها در عراق خالي بماند توسط ديگران (اشاره به ايران) پُرخواهد شد. اين خواست «چني» در قطعنامه بيستمين نشست سران اتحاديه عرب هم آمده بود که در دمشق و اواخر مارس 2008 برگزار شد بود.
    در همان زمان، گروه خبري «مك كلاچي» در گزارشي مفصل و تفسيرگونه درباره اوضاع روز عراق نوشته بود كه بازگشت آرامش نسبي به عراق پس از حضور افراد مسلح شيعه در خيابانهاي بصره و كوت و ... نفوذ وسيع ايران در عراق را ثابت كرد و نشان داد كه اين نفوذ بيش از قدرت المالكي نخست وزير [وقت] عراق است. اين گروه خبري سپس به نقش ژنرال قاسم سليماني (برخاسته از استان كرمان) از فرماندهان سپاه پاسداران در ميانجي گري (ميان مقتدا صدر و دولت عراق) و برقراري آرامش مجدد اشاره كرده و نوشته بود: سردار سليماني كه كمك كرد افراد مسلح دفعتا از خيابانها خارج شوند يكي از مقام هاي ايران است كه دولت آمريكا نام او را در «واچ ليست» قرار داده است.
    خبرگزاري هاي غرب قبلا عكس هايي از مراجعه نظاميان و افراد پليس عراق به نمايندگان مقتدا صدر و تسليم سلاح هاي خود به آنان را ارسال داشته بودند كه در رسانه ها انتشار يافته و مخاطبان را در قبول اعلاميه هاي رسمي دولت آمريكا دچار ترديد كرده بود.
    
نتايج تجديد زد و خوردها از تخريب و انفجار تانك تا كشته شدگان پيچيده در كفن ـ پليس و نظاميان دولت عراق سلاح هاي خودرا به نمايندگان مقتدا صدر تحويل مي دهند


     اين خبرگزاري ها همچنين گزارش كرده بودند كه در پي برقراري هر آرامش نسبي در عراق، گدايان بارديگر در خيابانها و معابر شهرهاي عراق ظاهر مي شوند و خارجيان وجود آنان را نشانه آرامش مي پندارند و از هتل ها خارج مي شوند!. به ضمیمه یکی از این گزارش ها، عكس زير از يك گدا در بغداد كه يكم اپريل 2008 در رسانه های مشترک خبرگزاری انتشار يافته بود به عنوان اثبات اين نظر ارسال شده بود. قطعا با مشاهده اين عكس، اين سئوال از ذهن مخاطبان رسانه ها مي گذرد: ... پس درآمد هنگفت عراق از نفت خود و ... چه مي شود و به جيب چه كساني مي رود؟!.
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
برخي ديگر از رويدادهاي 3 آوريل
  • 1453:   شهر قسطنطنيه پايتخت روم شرقي به محاصره نيروهاي محمد دوم (محمد فاتح) سلطان عثماني ها درآمد كه تا 29 ماه مه اين سال ادامه يافت. پس از سقوط اين شهر و تبديل نام آن به اسلامبول بود كه مورخان آغاز دوره تاريخي تازه اي تحت عنوان «قرون جديد» را اعلام كردند. دولت اتاتورك در آغاز دهه 1930 نام اسلامبول (شهر اسلام) را به استانبول تغيير داد.
  • 1865:   در جريان جنگ داخلي آمريكا، در اين روز شهر ريچموند ويرجينيا پايتخت كنفدراسيون آمريكا به تصرف نيروهاي فدراسيون (شمالي ها) درآمد و ديري نپاييد كه ايالات جنوبي اسلحه بر زمين گذارده و تسليم شدند و جنگ داخلي بسيار خونين آمريكاي شمالي پايان يافت.
  • 1885:   مهندس آلماني، گوتليب دايملرGottlieb Daimler طرح انجين (موتور انفجاري) را به ثبت داد.
  • 1917:   لنين در چنين روزي به روسيه بازگشت و رهبري جنبش براي انقلاب را كه در اكتبر همين سال (هفت ماه بعد) به پيروزي رسيد به دست گرفت. وي كه قبلا در سويس بود با كمك دولت آلمان به روسيه بازگشته بود. آلمان در حال جنگ با روسيه بود.
  • 1922:   استالين دبير اول حزب كمونيست روسيه شوروي شد.
  • نامه به مولف
    به امید اینکه سرقت معنوی بخشی از فرهنگ ایرانیان نشود
  •  
        این ای ـ میل دوم اپریل 2013 (13 فروردین 1392) واصل شد و چون فرستنده نام خودرا در زیر آن آورده بود، عینا درج می شود تا مورد توجه قرار گیرد. مقامات اجرایی نباید هر مسئله ای از جمله «نقل نوشته یک نویسنده و پژوهشگر» را که حاصل عُمر اوست موکول به شکایت شاکی به دستگاه قضایی کنند و منتظر تصمیم این دستگاه شوند. در مورد کشورهای فدراسیونی که دولت فدرال اختیارات محدود دارد بمانند آمریکا، هند، آفریقای جنوبی و ...، بلی. در جمهوری اسلامی ایران قدرت مرکزی و اختیارات در دست دولت است و قوه اجرایی مجری قوانین و ضوابط و محافظت از حقوق فرد و جامعه. رسیدگی به نقض و یا بی اعتنایی به این قوانین، ضوابط و حقوق برعهده دستگاه قضایی است:
        
        باسلام و قدردانی از تلاش علمی شما؛
        
        در رابطه با مطلب مربوط به سرلشکر قره نی (مندرج دراین تاریخ آنلاین ـ دوم آوریل)، در یک وبسایت مقاله ای را دیدم که به نظرم رسید بخشی از محتوای مطلب شمارا عینا و البته بدون ذکر منبع نقل کرده است. از آنجا که حسّاسیت شمارا نسبت به مالکیّت معنوی پژوهش هایتان می دانم، لازم دیدم که قضیه را به اطلاع برسانم.
        این وبسایت؛ پارسین دات کام/ فارسي است.
        با امید اینکه سرقت معنوی، بخشی از فرهنگ عمومی ما [ایرانیان] نباشد.
        
        پیروز باشید ـ شهاب سامانی
        
        ـــــ
        
    مؤلف اين تاريخ آنلاين سپاسگزار خواهد بود اگر عزيزان و مخاطبان ديگر مواردي از نقل بدون ذکر مأخذ از اين تأليف را ببينند و گزارش کنند.





  •  

    مطالعه اين سايت و نقل مطالب آن با ذكر ماخذ (نشاني کامل سايت و نام مولف آن) آزاد است، مگر براي روزنامه هاي متعلق به دولت و دستگاههاي دولتي؛ زيرا كه مولف اين سايت اكيدا «روزنامه نگاري» را كار دولت نمي داند. روزنامه عمومي به عنوان قوه چهارم دمكراسي بايد كاملا مستقل از دولت و سازمانهاي عمومي باشد تا بتواند رسالت شريف خود را به انجام برساند.


     تماس با مولف:

    editor (a) iranianshistoryonthisday.com
    n.keihanizadeh (a) gmail.com