Iranians History on This Day
روز و ماه خورشيدي و يا ميلادي مورد نظر را انتخاب و كليد مشاهده را فشار دهيد
ميلادي
   خورشيدي

 
22 فوريه
 
جستجو:

 
 


 هديه مولف

اين سايت مستقل و بدون كوچكترين وابستگي؛ هديه ناچيز مولف كوچك آن به همه ايرانيان، ايراني تبارها و پارسي زبانان است كه ايشان را از جان عزيزتر دارد ؛ و خدمتي است ميهني و آموزشي كه خدمت به ميهن و هموطنان تكليف و فريضه است كه بايد شريف و خلل ناپذير باشد و در راه انجام تكاليف ميهني نياز به حمايت مادي احدي نبايد باشد، و نخواهد بود. انتخاب موارد براي نگارش و عرضه در سايت نظرشخص مولف است.
 

 










   لينک به اين صفحه  

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان در طول تاريخ در اين روز 22 فوريه
ايران
جريان شکست قوم آوار Avar از ارتش ايران و پراکنده شدن در اروپا
يگانهاي مرزباني ايران مستقر در حاشیه سيردريا (رود سيحون ـ تاجيکستانِ امروز) در يك جنگ يك روزه كه 22 فوريه سال 560 ميلادي روي داد قوم «آوار Avar» را كه در استپ هاي ميان «آلتايي» و «تي ان شان» بسر مي بردند و قصد مهاجرت به منطقه «فرارود» ايران را داشتند شكست دادند و مسير آنان را به سوي اروپا (روسيه امروز و بالكان) منحرف ساختند.
     اين يگانهاي معروف به مرزبان، يك ارتش كامل و يكي از چهار ارتش ايران بودند.
    دسته اي از آوارها سال بعد تلاش كردند تا از دربند قفقاز [حاشيه غربي درياي مازندران و اینک شهری است در داغستان روسیه] بگذرند و از اين ناحيه وارد ايران شوند كه در اينجا هم از سپاهيان ايران به فرماندهي «اسپهبد گيو» شكست خوردند و متواري اروپا شدند كه دهها سال اين قاره مورد تاخت و تاز آنان قرارداشت تا سر انجام «شارلماني» آنان را سركوب كرد، اسكان داد و تعرّض ديگري از آنان مشاهده نشد.
    شكست هايي كه ايرانيان به آوارها وارد ساختند، گفتنش به زبان آسان است. اين قوم خويشاوند مغولان قبلا امپراتوري چين را با حملات خود خسته و فرسوده كرده بود، در حركت به سوي غرب هِپتاليت ها را شكست داده بود و بعدا اسلاوها را مطيع ساخته بود و در بالكان يك امپراتوري موقت تشكيل داده و از امپراتوري روم شرقي باج مي گرفت.
     گمان نمي رود آنطور كه گفته شده است؛ برخي از داغستاني هاي روسيه از اعقاب آن آوارها باشند. چيني ها آوارها را « ژوان ـ ژوان» مي خواندند. زبان آوارها شباهت زياد به زبان هون ها داشت. آوارها سركرده كل خود را «خاقان» خطاب مي كردند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
روزی که قرارداد تركمنچاي امضاء شد و وطن ما تمامیّت و حاکمیّت خودرا از دست داد ـ نگاهی به دو جنگ روسیه با ایران در قفقاز
عباس میرزا و ژنرال پاسکویچ امضاءکنندگان قرارداد ترکمنچای ـ یک نمونه از توپهایی که در جنگ دوم روسیه و ایران بکار رفت

پس از افتادن دژ لنکران به دست روسها در یکم ژانویه 1828 و پیش از آن شکست نیروهای ایران در 31 اکتبر 1927 در اصلاندوز Aslanduz و بازهم به ترغیب و دسیسه دولتمردان لندن، دولت تهران پیشنهاد گفت و گو برای ترک جنگ را پذیرفت. مذاکرات چند روز طول کشید، متن قرارداد 21 فوریه 1828 (دوم اسفند) آماده شد و در جلسه 22 فوريه (سوم اسفند) که در روستاي تركمنچاي برگزار شده بود به امضای عباس میرزا فرمانده نیروهای نظامی ایران (ولیعهد وقت فتحعلی شاه) و ژنرال ایوان پاسکویچ Ivan Paskievich فرمانده نظامی روس رسید که مورخان با تفسیر متن، آن را ننگین ترین قراردادی توصیف کرده اند که ایرانیان در طول تاریخ حیات وطن خود امضا کرده اند. بر پايه این قرارداد، نه تنها وطن ما قسمتهاي ديگري از قلمرو خود (بخشهاي اصلي) را از دست داد و رود ارس Aras River مرز ايران و روسيه تعيين شد بلکه تعهداتی را برعهده گرفت که قبول آن از جانب یک دولت مستقل و حاکم بعید و خلاف منطق بنظر می آید.
     طبق اين قرارداد، نخجوان و ايروان [ارمنستان] را هم از ايران جدا كردند. ارتش ايران با همه ضعف آموزش و تجهيزات از ايروان جانانه دفاع كرده بود. مناطق دیگری که بموجب این قرارداد از پیکر ایران جدا شد عبارتند از: اُردوباد Ordubad، بخش های دیگری از مُغان و لنکران ـ طالِش. این قرارداد حقوق دریانوردی ایران در دریای مازندران را محدود کرد. دولت تهران پذیرفت که به روسیه حق کاپیتولاسیون بدهد و دولت روسیه مجاز باشد که در هرنقطه از ایران که بخواهد کنسولگری دایر و قراردادهای بازرگانی دوجانبه را به اراده و خواست خود تنظیم کند. دولت ایران از بابت جنگ از روسیه رسما پوزش بخواهد و ده کرور طلا [هر کرور 500 سکه] غرامت جنگ بدهد. دولت روسیه در این قرارداد تنها متعهد شد که از شاه شدن عباس میرزا پس از مرگ پدرش حمایت کند [که عباس میرزا 25 اکتبر 1833 و پیش از مردن پدرش ـ فتحعلی شاه درگذشت و به شاهی نرسید].
    جنگ دوم ایران و روسیه که اندکی بیش از دو سال [از 1825 تا اوایل سال 1828] طول کشیده بود نتیجه مستقیم جنگ یکم ایران و روسیه برسر قفقاز بود که هفت سال و از 1804 تا 1813 ادامه داشت.
    
Pavel Tsitsianov

جنگ یکم در پی لشکرکشی روسیه به تفلیس (گرجستان) و استقرار در آن منطقه که گوشه ای از قلمرو ایران در قفقاز بود روی داده بود. دولت تهران با اتکاء بر اتحاد خود با ناپلئون بناپارت [که ناپلئون در سال 1807 در تیلسیت Tilsit با تزار آشتی کرد و از آن پس تعهد خود در قبال ایران را نادیده گرفت!] و اینکه ارتش ایران از لحاظ نفر پنج برابر نیروهای اعزامی روسیه به قفقاز است وارد جنگ شده بود. الکساندر یکم تزار وقت روسیه در آغاز سلطنت خود اعلام کرده بود که تصمیم قاطع به توسعه روسیه [به انجام رسانیدن آرزوهای پتر بزرگ] و تصرف سراسر قفقازرا دارد که هشداری به دولت تهران بود و عامل نگرانی دولت لندن که بیم داشت، روس ها از طریق ایران [که افغانستان بخشی از آن بود] و خلیج فارس به هندوستان رخنه کنند. تعرض به ایران در دو ستون توسط دو ژنرال روس آغاز شده بود؛ ژنرال پاول دمترییویچ سیسیانوف Pavel Dmitryevich Tsitsianov حملات نظامی به باکو و ژنرال ایوان گودویچ Ivan Gudvich به ارمنستان را فرماندهی می کردند. سیسیانوف بیستم فوریه 1806 و در 50 سالگی در جریان معارضه با ایران در باکو کشته شد و در آخرین سال نبرد، ژنرال پیوتر کوتلیارفسکی Pyotr Kotlyarevsky برنده بود. دولت لندن که از پیشروی روسها در قلمرو ایران نگران شده بود دست به میانجیگری زد و روسها که با تعرض ارتش ناپلئون رو به رو بودند و نیاز به دوستی با انگلستان [دشمن شماره یک ناپلئون] داشتند با این میانجیگری و مذاکره برای ترک مخاصمه موافقت کردند مخصوصا که میانجیگری بر عهده سِر گور اوزلی Sir Gore Ousely ـ دیپلمات انگلیسی آشنا با تزار روس واگذار شده بود. متن قرارداد که با انشاء «اوزلی» تنظیم شده بود 24 اکتبر 1813 در دهکده گلستان امضاء شد و برپایه آن؛ گرجستان، مناطق ساحل دریای سیاه واقع در غرب گرجستان ازجمله آبخیزستان [آبخازیا = آبخازیه]، ایمِرتیاImeretia، مِگرلیا Megrelia (اودیشی) و گوریاGuria، همه داغستان (قفقاز شمالی) و ازجمله شهر دربند (دربنت)، و نیز باکو، گنجه، شیروان، شکین (شکی Shakki)، قره باغ، لنکران و ... از ایران جدا شدند. از زمان تاسيس كشور ايران تا آن روز، قفقاز و بویژه جنوبي (اران) گوشه اي از خاك اصلي ايران بود و به شهادت تاریخ، ایرانیان برای محافظت این منطقه دائما و با تمامی امکانات با رومیان و اقوام مهاجر آسیای شمال شرقی جنگیده بودند. میرزا ابوالحسن خان ایلچی از جانب ایران و نیکلای رتیسچف Rtischev از سوی روسیه قرارداد گلستان را امضاء کردند.
     دو جنگ روسیه و ایران، ضعف نظامي ــ اداري، ناآگاهي رجال وقت و مديران كشور از ديپلماسي اروپايي، بي خبري از تحولات جهان و رويدادهاي روز و ناتوان بودن از تحليل آنها و نيز ضعف روانشناسي، بي خيالي و خودخواهي و داشتن مشغله وقتگير و فرصت سوز از جمله بسربردن در حرمسراها و دشمني كردن و رقابت شخصي با يكديگر را آشگار ساخت و تهران را به ميدان رقابت اروپائيان مبدل كرد.
     همه تلاش انگلستان اين بود كه روسها در ايران نفودي بيش از خودشان به دست نياورند و افغانستان کاملا از ایران جدا شود و حائل ميان متصرفات دو قدرت (انگلستان و روسيه) در آسیا باشد.
     مورخان، قراردادهاي گلستان و تركمن چاي و قرارداد تخليه هرات را نتيجه سوء حكومت 131 ساله قاجاریه بر ايران بشمار آورده اند که [برغم دفاع مردانه بوشهری ـ کازرونی ها در برابر تعرض انگلیسی ها ـ در جریان جنگ انگلستان با ایران بر سر هرات] ناسیونالیسم ایرانی را دست کم گرفته بودند و روی آن حساب نمی کردند. تاجيكها و ازجمله هراتی ها پس از سقوط دولت ساسانيان به خود عنوان پارسيبان (پارسي وان) داده و به پاسداري از زبان فارسي و فرهنگ و تمدن ايراني پرداخته بودند.
    باید دانست که دهم فوريه 2008 بي بي سي از قول هارون نجفي زاده از مزار شريف گزارشي مفصل تحت عنوان «مجازات براي بكارگيري زبان فارسي (در برخی نقاط افغانستان)» منتشر كرده بود كه نشان مي داد مقامات دولت كابل چند خبرنويس و مسئول خبر در منطقه بلخ كه واژه هاي پارسي دانشگاه، دانشكده و دانشجو را بكار برده بودند توبيخ كرده اند كه عملي تاسف آور است.
     به اظهار برخی اصحاب نظر، رويدادها و تحولات قرن 20 به ويژه انحلال امپراتوري روسيه (يك طرف قرارداد با ایران) و بعدا فروپاشی اتحاد شوروي [جانشین آن] و نيز وضعیت افغانستان فرصت به دست تهران داده است که اگر بخواهد قراردادهاي گلستان، تركمنچاي، هرات و ... را كه طبق عرف تاريخ، تحميلات نظامي بشمار مي روند و قابل اعراض و اعتراض هستند ـ دست كم روي كاغذ ـ ابطال و كان لم يكن اعلام كند، همچنانکه پس از پیروزی انقلاب، قرارداد سال 1921 روسيه شوروي با ایران را به طور يكجانبه لغو کرد!.
    دوازدهم فوريه 2004، ولاديمير پوتين مرد نیرومند روسيه انحلال اتحاد شوروي در دسامبر 1991 را يك مصيبت اعلام کرد و گفت که ایجاد امپراتوری روسیه نتیجه تلاش و از جان گذشتگی روسها در طول قرنها بود. این بیان صریح بسياري از حسابها را به هم ريخت و به نظر تحلیگران غرب، رشته اي است كه سر دراز خواهد داشت مخصوصا که چند سال پيش از این بیان، مجلس ملی روسیه (دوما) با تصویب یک قطعنامه، انحلال شوروي [در حقیقت امپراتوری روسیه] را عملي غيرقانوني و نامشروع اعلام کرده بود زیرا که برای تحقق آن یک رفراندم سراسری انجام نشده بود و 13 فوریه 2011 بورودافکین Alexei Borodafkin معاون وزارت امورخارجه روسیه ضمن اشاره به مسائل جاری منطقه ـ از اوضاع افغانستان تا بی ثباتی در قفقاز و نیز استفاده از منابع و امکانات دریای مازندان و ... گفت که برای حل این مسائل، روسیه نیاز به همکاری ایران دارد.
تصويري که روسهاي وقت از صحنه امضاي قرارداد ترکمنچاي ترسيم کرده اند ـ تصوير نشان مي دهد که عباس ميرزا و پاسکویچ آماده امضاي قرارداد هستند

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
کودتای سوم اسفند 1299 تهران
تيپ قزاق [مستقر در قزوین] سوم اسفند1299 تهران را متصرف و فتح الله اكبر (معروف به سپهدار رشتي) رئيس الوزراء به سفارت انگلستان كه اين دولت خود حامي كودتا بود پناه برد!.
     تيپ قزاق پس از ديدار و مذاكرات ژنرال انگلیسی ـ «آيرون سايد» با ژنرال رضاخان روانه تهران شده بود و نمايندگان احمدشاه را كه براي مذاكره با رضاخان و انصراف تيپ از ورود به تهران به شاه آباد [واقع در نزدیکی کوی امامزاده حسن و میدان شمشیری کنونی ـ حاشیه جنوب غربی تهران وقت] آخرين محل استقرار آن رفته بودند بازداشت كرده بود. واحدهاي تيپ پس از شنيدن سخنان مهيّج سیّد ضياءالدين طباطبايي يزدي و دريافت پولهايي را كه باخود به شاه آباد برده بود [و گویا این پول را از عوامل لندن گرفته بود و به نام مواجب عقب افتاده قزاق ها پرداخت کرده بود] وارد پايتخت شدند و شهررا كه تنها در دو نقطه مختصر مقاومتي كرده بود متصرف شدند. مقاومت تنها از سوي پليس شهر بود كه با تحمّل چند كشته كنار رفت و روز بعد (چهارم اسفند1299 = 23 فوريه 1921) سلطان احمدشاه قاجار همراه با صدور اعلاميه اي، فرمان رياست الوزرايي سيّد ضياء و سرداريِ سپه ژنرال رضاخان را صادر كرد. احمدشاه كه با صدور این دو اصطلاحا؛ حُکم عملا به كودتا تسليم شده بود در اعلامیه خود اعتراف به غفلت و لاقيدي كابينه هاي قبلي و عدم وجود امنيت دركشور و بلاتكلبفي ملّت كرده بود.
    سيّدضياء، تحصيلكرده فرانسه قبلا در تهران روزنامه منتشر مي كرد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
درج کُپی صفحه اول شماره سوم اسفند 1357 روزنامه اطلاعات (11 روز پس از پیروزی انقلاب) برای یادآوری گذشته و نیز سوژه برای پژوهش



    _ _ _ _ _
    
    چهارم اسفند در سال 1357 جمعه بود و روزنامه های تهران ـ طبق معمول ـ منتشر نشدند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اعلام هزينهِ بيش از اندازه نمايندگي هاي ايران در خارج که رسانه های کشور در بهمن 1383 برایش ارزش انتشار تشخیص ندادند! ـ اهمیت رسانه واقعی
از گزارش بهمن ماه 1383 مركز پژوهشهاي مجلس چنين بر مي آمد كه طبق ارقام بودجه سال مالی 1384، نمايندگي هاي ايران در خارج از كشور، بر حسب تناسب كار پُرهزينه ترين بخش دولتي براي ملّت تشخیص داده شده بودند. بايد دانست كه هفت سال پيش از آن قرار بود اين هزينه با حذف و تعديل كاركنان اين نمايندگيها كاهش يابد كه اين گزارش، عكس قضيه را نشان داد.
    اين گزارش به نقل از خبرگزاري مِهر، تنها در يك روزنامه چاپ تهران انتشار يافته بود و به عبارت دیگر؛ طبق برداشت و تشخیص رسانه های وقت، توضيحات و ارقام آن ارزش خبری و انتشار نداشت!. حال آنکه اگر چنين سرنخي در كشوري ديگر به دست رسانه ها داده شده بود آن را هفته و ماهها دنبال مي كردند و هزينه هاي يكايك اين نمايندگي ها و كارمندان لازم و غير لازم آنها را به دست مي دادند و ريز هزينه هاي آنها از جمله سنجاق هايي را كه بكار برده بودند مي نوشتند تا مردم كه اين هزينه را مي پردازند روشن شوند كه آيا لازم است اين هزينه ها تصويب و پرداخت شود، یا نه؟. دمكراسي يعني اين، يعني داشتن روزنامه حرفه اي و تمام عيار، و تا ما از اين روزنامه ها نداشته باشيم، محكوم هستيم كه اين هزينه هاي غير ضروري را بپردازيم. ممكن است گفته شود كه بايد كارهاي گذرنامه، وكالت، تصديق امضاء و ... اين همه ايراني مقيم خارج انجام شود و .... پاسخ اين است كه طبق يك رسم بين المللي دو برابر اين هزينه را بايد فرد ذينفع بپردازد تا كارش انجام شود. به عبارت ديگر؛ اين نمايندگي ها براي دولت (ملت) بايد پولساز باشند نه هزينه تراش.
    به نظر پروفسور «رابين جورج كالينگوود» تاريخدان و فيلسوف انگليسي، تا يك ملت روزنامه نگار خوب و ماهر و وفادار به اصول اين حرفه را نداشته باشد ازمسئله و دشواري تهي نخواهد شد. وي تاريخنگاري را ادامه روزنامه نگاري دانسته و تاكيد بر افزودن سابقه خبر (تاريخچه رويداد، نه نظر و تفسير) را بر آن دارد كه از آن زمان (گرچه مورد سوء استفاده هم قرارگرفته) رواج يافته است.
    اگر سردبير اجرايي همان یک روزنامه كه خبر اسراف در نمايندگي ها را منتشر ساخته بود از خبرنگار خود خواسته بود كه سابقه بر اين خبر بنويسد مي ديديم كه يكي از انتقادهاي انقلابيون سال 1357 از نظام حكومتي وقت همين ولخرجي هاي خارجي بود و پس از پيروزي انقلاب، بسياري از مقاماتي كه چنين ولخرجي و استخدام هاي فاميلي را در نمايندگي هاي خارج ميسّر ساخته بودند و دوستان را به هزينه ملت به سفر خارج فرستاده بودند جان و اموال خود را از دست دادند كه باز «كالينگوود» توصيه كرده است: سياستمداران و دولتمردان بايد «تاريخ ، يعني خبرهاي ديروز» را مطالعه كنند تا اشتباهات تكرار نشود و با اين عمل (پيشگيري از تكرار اشتباه) از خود نام نيك باقي بگذارند. وي كه مي دانسته ممكن است يك سياستمدار درخواندن خبرهاي ديروز (تاريخچه قضيه) تنبلي كند، اين را به صورت تكليف بر عهده روزنامه نگار قرار داده كه به صورت سابقه بر خبر بنويسد. همين سابقه، مخاطب را روشن و او را مجبور مي كند كه از روزنامه بخواهد قضيه را دنبال كند و بشكافد تا به نتيجه برساند. مخاطب به زور و اجبار متوسل نمي شود و وقتي ببيند يك روزنامه مسئله اي را دنبال نمي كند و يا اينکه خبر را، به صورت ناقص منتشر مي سازد براي خواندن، روزنامه ديگري را انتخاب مي كند و به تدريج فقط روزنامه هاي بهتر يعني حرفه اي در صحنه باقي مي مانند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
رهبر انقلاب و جمهوری اسلامی 29 بهمن 1392 سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» را در 24 اصل اعلام و ابلاغ کرد با تأکید بر اجرای بی درنگ آن
دفتر رهبری انقلاب و جمهوری اسلامی 29 بهمن ماه 1392 سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» را که از چندی پیش وعده آن داده شده بود در 24 اصل اعلام و ابلاغ کرد. تعیین سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران طبق اصل 110 قانون اساسی این جمهوری با مقام رهبری و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام است. در مقدمه این ابلاغیه تأکید شده است که پیروی از الگوی علمی و بومی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی، عامل شکست و عقب نشینی دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی علیه ملت ایران خواهد شد و این اقتصاد مقاومتی همچنین خواهد توانست در بحران‌های رو به افزایش جهانی، الگویی الهام‌بخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت دهد که اجرای آن باعث فائق آمدن بر مشکلاف اقتصادی خواهد بود، و لازم است قوای کشور بی‌درنگ و با زمان‌بندی مشخص، اقدام به اجرای آن کنند.
    اصل یکم سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی:
    تأمین شرایط و فعّال‌سازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایه‌های انسانی و علمی کشور به منظور توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیت‌های اقتصادی با تسهیل و تشویق همکاری‌های جمعی و تأکید بر ارتقاء درآمد و نقش طبقات کم‌درآمد و متوسط.
    اصل سوم:
    محور قراردادن رشد بهره‌وری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید، توانمندسازی نیروی کار، تقویتِ رقابت‌پذیری اقتصاد، ایجاد بستر رقابت بین مناطق و استانها و به کارگیری ظرفیت و قابلیت‌های متنوع در جغرافیای مزیت‌های مناطق کشور.
    اصل چهارم:
     استفاده از ظرفیت اجرای هدفمند‌سازی یارانه‌ها در جهت افزایش تولید، اشتغال و بهره‌‌وری، کاهش شدت انرژی و ارتقاء شاخص‌های عدالت اجتماعی.
    اصل پنجم:
     سهم‌بری عادلانه عوامل در زنجیره‌ تولید تا مصرف متناسب با نقش آنها در ایجاد ارزش، بویژه با افزایش سهم سرمایه انسانی از طریق ارتقاء آموزش، مهارت، خلاقیت، کارآفرینی و تجربه.
    اصل ششم:
    افزایش تولید داخلی نهاده‌ها و کالاهای اساسی و اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات راهبردی و ایجاد تنوع در مبادی تأمین کالاهای وارداتی با هدف کاهش وابستگی به کشورهای محدود و خاص.
    اصل هفتم:
     تأمین امنیت غذا و درمان و ایجاد ذخایر راهبردی با تأکید بر افزایش کمی و کیفی تولید (مواد اولیه و کالا).
    اصل هشتم:
     مدیریت مصرف با تأکید بر اجرای سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف و ترویج مصرف کالاهای داخلی همراه با برنامه ریزی برای ارتقاء کیفیت و رقابت پذیری در تولید.
    اصل نهم:
    اصلاح و تقویت همه‌جانبه‌ نظام مالی کشور با هدف پاسخگویی به نیازهای اقتصاد ملی، ایجاد ثبات در اقتصاد ملی و پیشگامی در تقویت بخش واقعی.
    اصل دهم:
    حمایت همه جانبه‌ هدفمند از صادرات کالاها و خدمات.
    اصل دوازدهم:
     افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیب پذیری اقتصاد کشور از طریق توسعه پیوندهای راهبردی و گسترش همکاری و مشارکت با کشورهای منطقه و جهان بویژه همسایگان.
    اصل سیزدهم:
     مقابله با ضربه پذیری درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز از طریق؛ انتخاب مشتریان راهبردی، ایجاد تنوع در روش‌های فروش، افزایش صادرات گاز، برق، پتروشیمی و فرآورده های نفتی.
    اصل 14 درباره حفظ و توسعه ظرفیت‌های تولید نفت و گاز، بویژه در میادین مشترک است.
    اصل شانزدهم که یک تصمیم ضروری و اساسی تفسیر شده است:
    صرفه جویی در هزینه‌های عمومی کشور با تأکید بر تحول اساسی در ساختارها، منطقی سازی اندازه دولت و حذف دستگاه‌های موازی و غیرضرور و هزینه‌های زاید.
    اصل مهم هفدهم:
    اصلاح نظام درآمدی دولت با افزایش سهم درآمدهای مالیاتی. [که به اظهار اصحاب نظر، باید به صورت انقلابی اجرا شود نه اینکه در چارچوب بوروکراسی و قانون سازی معطل بماند.].
    اصل مهم نوزدهم:
    شفاف‌سازی اقتصاد و سالم‌سازی آن و جلوگیری از اقدامات، فعالیت‌ها و زمینه‌های فسادزا در حوزه‌های پولی، تجاری، ارزی و ... .
    اصل بیستم:
    تقویت فرهنگ جهادی در ایجاد ارزش افزوده، تولید ثروت، بهره‌وری، کارآفرینی، سرمایه گذاری و اشتغال مولد و اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به اشخاص دارای خدمات برجسته در این زمینه.
    اصل بیست و یکم که باید به آن توجه ویژه و فوری شود:
    تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی و گفتمان سازی آن بویژه در محیط‌های علمی، آموزشی و رسانه‌ای و تبدیل آن به گفتمان فراگیر و رایج ملی. [لازم است که بمانند سایر کشورها، رسانه های چاپی ایران یک صفحه اختصاصی اخبار، تفسیرها و تحولات اجرایی این اصول ایجاد کنند و رادیوتلویزیون دولتی یک برنامه دائمی ویژه تا این اصول فراموش نشود و اجرای آن معطل نماند.].
    اصل بیست و دوم:
    دولت مکلف است برای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با هماهنگ سازی و بسیج پویای همه امکانات کشور، اقدامات زیررا معمول دارد: شناسایی و بکارگیری ظرفیت‌های علمی، فنی و اقتصادی برای دسترسی به توان آفندی و اقدامات مناسب، رصد برنامه‌های تحریم و افزایش هزینه برای دشمن، و مدیریت مخاطرات اقتصادی از طریق تهیه طرح‌های واکنش هوشمند، فعال، سریع و به هنگام در برابر مخاطرات و اختلال‌های داخلی و خارجی.
    اصل بسیار مهم بیست و سوم:
    شفاف و روان سازی نظام توزیع و قیمت‌گذاری و روزآمدسازی شیوه‌های نظارت بر بازار.
    اصل بیست و چهارم:
    افزایش پوشش استاندارد برای کلیه محصولات داخلی و ترویج آن.
    .......
    
    نخستین اظهار نظر واصله به این تاریخ آنلاین درباره سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی»:
    
    
حلّال مشکلات ايران امروز [اداري و اقتصادي]

    
    این اصول 24گانه، بسیار مهم و حلّال مشکلات ایران امروز هستند و نباید اجرای آنها در مواردی موکول به تهیه قوانین و مقررات شود که طبق عادت ایرانی و بوروکراسی موجود، تعلیق به محال خواهند شد.
    
    دومین اظهار نظر واصله:
    
    
لزوم انتشار گزارش هفتگي پيشرفت کار اجراي اين سياست ها

    دفتر رهبری باید گزارش هفتگی درباره پیشرفت اجرای این اصول انتشار دهد، در این گزارش به کُندی احتمالي کار و ضعف های اجرایی هم بدون پرده پوشی اشاره شود و گرنه، این اصول ـ مگر آن قسمت که منافع برخی را تأمین کند ـ پس از مدتی عملا بایگانی خواهند شد. مسئله ایران از زمان شاه طهماسب صفوی، بوروکراسی و فساد اداری و حجم بیش از نیاز ادارات و سازمانهای دولتی و گریز از مالیات بوده و نیز سوء استفاده خواص از اجرای تصمیمات و سهم گیری از آنها. در اجرای اصول 16، 17، 19 و 23 باید ضربتی عمل شود تا یک مسئله 500 ساله حل شود. فساد اداری و انتصابات نادرست زاینده همه مشکلات ایران و اسباب ناراضی سازی اتباع هستند.
    
    
    این اظهار نظرها یکم اسفند 1392 واصل شد:
    
    
چرا همه روزنامه ها تیتر سراسری صفحه اول نکرده بودند؟

    
    سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» رهبری جمهوری اسلامی را سی ام بهمن در وب سایت خبرگزاری های داخلی خواندم و انتظار داشتم که تیتر اول شماره روز بعد روزنامه های تهران قرار گیرد. امروز [اول اسفندهاه 1392] صفحات اول روزنامه های تهران را در وبسایت آنها مرور کردم، بعضی از آنها، این خبر را در گوشه ای از صفحه اول قرار داده بودند و تیتر اول آنها (تیتر سراسری) مربوط به خبرهای دیگری بود. تیتر اول (تیتر سراسری) یعنی مهم ترین خبر آن روز و به نظر من که سال ها است در اروپا زندگی می کنم، خبری مهم تر از اعلام آن سیاست ها نبود که اگردقیقا اجرا شوند تحوّل بزرگی در ایران به وجود می آید. نمی دانم که چرا آن دسته از روزنامه ها، اعلامیه رهبری جمهوری اسلامی را که طبق قانون اساسی شخص اول کشور است تیتر سراسری خود قرار نداده بودند. معمولا پی دی اف صفحه اول روزنامه های تهران در وبسایت آنها قرار می گیرد یعنی عین صفحه چاپی آنها. قضاوت دولت های خارجی بر اساس همین صفحات است که مشاورانشان به آنها گزارش می کنند. شنیده بودم که در جمهوری اسلامی مجوّز انتشار روزنامه به متقاضیان مورد اعتماد و اصطلاحا خودی ها داده شده است و تعجب کردم که چرا تیتر سراسری نشده بود. در سفرهایم به ایران دیده بودم که مردم تیترهای صفحه اول روزنامه ها را که روی میز کیوسک ها پهن می شوند نگاه می کنند و تیتر سراسری که با حروف درشت تر است بهتر و آسان تر به چشم می خورد. سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» که به امضای رهبری اعلام و ابلاغ شده اگر به همانگونه اجرا شود تورّم، فساد اداری، ولخرجی از خزانه دولت، کاغذبازی در ادارات، مالیات گریزی و واردات بی رویه و رانت خواری را پایان می یابد و سطح تولید بالا می رود.
    
    
    
ضرورت تشکیل یک هیات نظارت بر اجرای اعلامیه 24 اصلی رهبری

    
    26 سال پیش با مدرک دانشگاهی از ایران و برای ادامه تحصیل به آمریکا آمدم و ماندگار شده ام. در دفتر تحقیقات جهانی دانشگاه کار می کنم و تخصّص من بررسی تحولات آسیای غربی و جنوبی است. در طول این 26 سال فقط سه بار به دیدار از ایران رفتم. مسائل اداری ـ اقتصادی همین ها بوده است که آیت الله خامنه ای راه حل آنهارا در اعلامیه 29 بهمن ماه 1392 قرارداده و برای اجرا به دولت که عبارت از قوای سه گانه هستند ابلاغ کرده است. مسائل اقتصادی عمدتا ناشی از ضعف مدیریت ها و بوروکراسی یک کشور است. تجربه و مطالعات من می گوید که اگر در دفتر رهبری یک هیات نظارت بر اجرای سیاست های اعلام شده تشکیل نشود و جریان اجرا را بررسی و اعلام نکند ـ منفی و یا مثبت، و با مردم در این زمینه تماس دائمی نداشته باشد کار به سامان نرسد. اگر به دولت اکتفا شود آش و کاسه همان خواهد بود که بوده است. این مشکلات را مقامات دولتی در طول زمان به وجود آورده اند و نباید به امید آنها نشست و منتظر شد. اجرای این سیاست ها، هیات نظارت می خواهد. من از راه دور قضاوت می کنم، ولی شرح کارها و نظرات افراد را در سال های اخیر خوانده و آرشیو کرده ام و به نظر من که ریاست بر هیات نظارت با محسن رضایی، صفار هرندی و سعید جلیلی باشد بهتر است.
    
    
لزوم همکاری رسانه ها در جریان اجرای سیاست هاي 24 گانه

    
    تردید نیست که همکاری رسانه ها با اجرای سیاست های داخلی و خارجی آمریکا و چند کشور دیگر باعث پیشرفت آنها و کسب قدرت شده است. اجرای سیاست های 24 گانه رهبر انقلاب و جمهوری اسلامی ایران نیاز به معاضدت و کمک بی دریغ رسانه ها دارد که نگذارند آن سیاست ها به فراموشی سپرده شود. کم نیستند کسانی که اجرای این سیاست ها منافع آنها را به مخاطره می افکند و بعید نیست که اشاراتی هم به برخی از نشریات کنند. حمایت کیهان و چند روزنامه دیگر کافی نیست، همه باید آن موضوع را دنبال کنند که مآلا به سود کشور و همه آنها است.
     من 82 ساله ام با تجربه اداری بسیار ـ در آن نظام و این نظام و از صمیم قلب آرزوی حل مشکلات ایران را دارم. ریشه مشکلات را در سیاست ها و مدیریت های پس از جنگ می بینم. از دست اندرکاران دولت های پس از جنگ [جنگ 8 ساله عراق با ایران]، باید به عنوان مشاور استفاده می شد نه مقام اجرایی. اگر کار آنها بدون عیب و نقص بود که کشور دچار مسائل اقتصادی و اداری کنونی نبود. نمی دانم که دلیل تجدید انتصاب همان مقامات چه بوده است. نظر من نیز مانند شما [مؤلف این تاریخ آنلاین] و بسیاری دیگر این است که تا ایران روزنامه های به معنای واقعی کلمه نداشته باشد مسائل، آن طور که دلخواه است حل نخواهد شد. روزنامه نگار حرفه ای [بدون شغل دیگر، اشتغالات سیاسی، هدف دستیابی به مقام دولتی و پارلمانی و یا کسب منافع اقتصادی] باید روزنامه عمومی منتشر کند نه هرکس دیگر.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
آیت‌الله جنتی خواست که سیاست های اقتصاد مقاومتی، در اجرا به سرنوشت مبارزه با فساد اداری دچار نشود ـ یارانِ «احمدی روشن» را بیرون نکنید
آیت‌الله احمد جنتی در خطبه های نماز جمعه دوم اسفندماه 1392 درباره موضوعات متعدد روز سخن گفت و درباره ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی گفت: مقام رهبری ضمن ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اشاره کرده است که ما برای حل مشکلات خود لازم نیست دست به سمت آمریکا دراز کنیم، ما این قدر در کشور منابع و نیروی انسانی، معادن، ‌ذخایر و امکانات گوناگون داریم که اگر بهره‌برداری شوند یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان خواهیم بود. ما روی گنج خوابیده‌ایم و گرسنه‌ایم و این به دلیل بهره‌برداری نکردن از منابع و امکانات است و به جای اینکه سراغ دشمن برویم باید مشکلات را خودمان حل کنیم. اگر این کار را بکنیم قدرت در دست ما خواهد بود و دشمن ناچار به عقب‌نشینی خواهد شد. تا ما گدای دشمن باشیم؛ بر ما مسلط و مقتدر است. ما باید روی اقتصاد ملّی کار کنیم. سران برخی از کشورها اعلام و ابلاغ اقتصاد مقاومتی از سوی مقام رهبری را به ما تبریک گفتند زیراکه بهترین راه است. قوای سه‌گانه کشور باید این موضوع را جِدّی بگیرند، ما قبلا یک تجربه تلخ داشته ایم. مقام رهبری سران سه قوه را مامور مبارزه با فساد کرده بود که دل‌های مردم امیدوار شد. حالا ببینید که نتیجه چه شد. آیا با این دستور العمل اقتصاد مقاومتی می‌خواهید همان کار را بکنید؟. امیدوارم مسئولین ما در این زمینه [اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی] سرافراز شوند. صدا و سیما [رادیوتلویزیون دولتی] باید در جریان باشد، عملکردهارا بسنجد و یک سال بعد نتیجه را گزارش کند تا معلوم شود که پیشرفت اجرای اقتصاد مقاومتی چه اندازه بوده است.
    خطیب موقت نماز جمعه تهران سپس به موضوع دیگری پرداخت و گفت: عده‌ای شبکه زیرزمینی برای رابطه با آمریکا درست می‌کنند. من نمی‌دانم از کوزه آمریکا چه نوشیده‌اند. ظاهرا که «آمریکادوستی» در اعماق وجود این شمار نفوذ کرده است. می‌خواهید با چه کسی رابطه برقرار کنید؟ مردم، نه آمریکا را قبول دارند و نه شما را. چرا راهتان را از مردم جدا می‌کنید؟. اولا بدانید که این کار شما باطل است و به نتیجه نمی‌رسد و اگر هم در جلسات مخفی، پیام بگیرید و پیام بدهید، مردم با شما نیستند و تا مردم نخواهند، هیچ کاری صورت نمی‌گیرد و مقام رهبری هم در پیشاپیش مردم هستند. اگر به فرض محال، روزی در به روی آمریکا گشوده شود و دوباره در این مملکت نفوذ کند، چه تاجی بر سر شما خواهد گذاشت؟.
    دبیر شورای نگهبان با اشاره به موضوع مذاکرات هسته ای گفت: چیزی که از مذاکره کنندگان ایرانی انتظار داریم این است که از موضع عزّت مذاکره کنند و خط قرمزها را رعایت کنند. ما آنچه را که حق مان است می‌خواهیم و از حق خود نمی‌گذریم. ما باید قدرت دفاعی داشته باشیم. اگر قدرت دفاعی را از خود سلب کنیم، دشمنان هر وقت که بخواهند بر سر ما می‌تازند و دمار از اسلام و انقلاب و انقلابیون در می‌آورند. مذاکره کنندگان ما بدانند که به قول امام، با شیطان بزرگ روبرو هستند. خبرهای موثق رسیده است که متاسفانه دارند یاران «احمدی‌ روشن» را از سازمان انرژی اتمی بیرون می‌کنند، این کار را نکنید، آنان تاجِ سر باید باشند و نباید بیکار شوند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
شورش پناهجویان در جزیره مانوس و کشته شدن یک جوان ایرانی
محمدرضا براتی
بیستم فوریه 2014 اعلام شد که مقتول شورش 17 فوریه (28 بهمن 1392) پناهجویان اردوگاه جزیره Manus متعلق به «پاپائوا نیوگینه» واقع در دریای بیسمارک، یک ایرانی 23 ساله به نام محمدرضا براتی بود و قرار است که دولت استرالیا جنازه اورا به ایران منتقل کند تا به بستگانش تحویل داده شود.
    سال ها است که بیشتر کسانی که جویای پناهندگی و اقامت در استرالیا بوده اند که خود ـ یک مهاجرنشین است از طریق اندونزی و توسط قاچاقچیان به آن کشور می روند. بسیاری از این قایق ها در میان راه غرق و خبرساز شده اند. دولت استرالیا نزدیک به یک سال است که تصمیم گرفته است این پناهجویان غیر مجاز را پس از ورود به استرالیا و یا آبهای آن، به جزیره مانوس ـ یک ایالت «پاپائوا نیوگینه» بفرستد که «پاپائوا نیوگینه» از 1975 کشوری مستقل است. این پناهجویان طبق قراری که دولت استرالیا با دولت«پاپائوا نیوگینه» گذاشته، در جزیره مانوس در شمال پاپائوا نیوگینه در یک کمپ نگهداری می شوند. شمار این پناهجویان به رقم 11 هزار و 341 رسیده است و عموما مرد و یا پسر هستند.
    از آنجا که این پناهجویان در بلاتکلیفی پسر می برند دوشنبه 17 فوریه 2014 دست به اعتراض و تظاهرات زدند و از کمپ خارج شدند که ماموران مراقب، تنی چند از آنان را دستگیر و در قفس آهنین زندانی کردند. تظاهرات ادامه یافت و منجر به درگیری شد که شماری بر اثر ایراد ضرب ماموران مجروح شدند و یکی از آنان نیز گلوله خورد. محمدرضا براتی 23 ساله و ایرانی ـ یکی از اعتراض کنندگان بود که از ناحیه گردن مجروح شد و بر زمین افتاد که یکی از ماموران به جمجمه او لگد زد که کشته شد. وی که 24 جولای 2013 (دوم امُرداد 1392) هنگام ورود به استرالیا دستگیر شده بود از 27 آگوست (پنجم شهریور) در این اردوگاهِ با محدویت های رفاهی نگهداری می شد و بلاتکلیف بود.
    برخی از رسانه ها ضمن انتشار خبر شورش پناهجویان در مانوس و کشته شدن محمدرضا، به سابقه مهاجرت ایرانیان و نیز تاریخچه جزیره مانوس اشاره کرده و نوشته بودند که در 35 سال اخیر و بویژه از سال 1990 میلیون ها ایرانی مهاجرت کرده اند، برخی از طبقه متوسط و با پول [سرمایه] و پاره ای هم برای یافتن کار و این شمار عمدتا جوان و بعضا به صورت غیرقانونی، که برای موافقت با درخواست پناهندگی شان به انواع وسیله و دروغ متوسل می شوند و تاکنون شماری از آنان هم در قایق های قاچاقچیان در دریای اندونزی و دریای اژه و مدیترانه غرق شده اند.
    مجمع الجزایر نیوگینه (گینه نو) که نیمی از آن متعلق به اندونزی است و بخشی از آن پیش از جنگ جهانی اول وابسته به آلمان بود در جریان جنگ جهانی دوم که به تصرف ژاپن درآمده بود صحنه نبردهای پُرتلفات بود و سرانجام به استرالیا داده شد که در 1975 اعلام استقلال کرد و به عضویت سازمان ملل درآمد.
    طبق آمار منتشره، 29 درصد از پناهجویان توقیف شده در استرالیا را ایرانیان تشکیل می دهند و از این لحاظ در ردیف یکم قرار دارند و پس از ایرانیان، افغانان و عراقییان هستند. 96 درصد پناهجویان استرالیا با قایق وارد این کشور و یا آبهای آن شده اند.
گوشه ای از کمپ مانوس آیلند و تنی چند از مجروحین شورش 17 فوریه 2014 ـ شمار مجروحین 77 تن گزارش شده بود

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
عضویت یک وزیر کابینه در هیئت مدیره 10 شرکت غیر دولتی (خبر ویژه روزنامه کیهان در شماره سوم اسفند 1394 این روزنامه)
کیهان ـ روزنامه وابسته به دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران در صفحه دوم شماره دوشنبه سوم اسفندماه 1394 خود در ردیف اخبار ویژه، به نقل از شبکه اطلاع رسانی «راه دانا» نوشته بود:
    "از ابتدای کار دولت یازدهم [کابینه حجت الاسلام حسن روحانی] فعالیت همزمانِ وزیر صنعت در دولت و بخش غیر دولتی خبرساز شده است. «ن.» وزیر صنعت که بیش از 18 شرکت بزرگ و عمدتاً پتروشیمی را راهبری می‌کند، تاکنون حاضر به انصراف از فعالیت‌های خود در بخش خصوصی نشده است. «ن.» مدعی است که از بعضی بنگاهها انصراف داده که البته این موضوع در روزنامه رسمی کشور [که تغییرات شرکت ها قانونا باید در آن درج شود] منتشر نشده است. بانو «سحر ن.» و فعلاً ساکن امارات عربی متحده هم در آن زمینه ها به پدر کمک می‌کند. برخی از بنگاه‌ها را دو دخترش هدایت می‌کنند. ش. م. شریک دیگر آقای «ن.» نیز به سفارش وی به عنوان معاون پتروشیمی‌های وزارت نفت منصوب شده است و زحمت برخی شرکت‌ها را نیز به دوش می‌کشد.".
    کیهان نوشته بود: "موارد دیگری از این عادت و روش، در دولت یازدهم مشاهده شده است. ب. ز. و ح. ف. و ع. ت. و برخی دیگر نیز همین روش را ادامه می‌دهند. وزیر راه و شهرسازی کابینه دولت یازدهم بمانند وزیر صنعت همزمان در دولت و بخش غیر دولتی فعالیت دارد. وزیر راه و شهرسازی که در چند هفته گذشته بخاطر انتقاد از کنترل قیمت‌ها (و سوسیالیست نامیدن سازمان حمایت از مصرف کننده) و تلاش برای خرید ایرباس‌های فرانسه به صدر اخبار نقل مکان کرده بود، همزمان عضو هیئت مدیره بیش از ده شرکت و نهاد اقتصادی غیر دولتی ازجمله شرکت بین‌المللی خانه‌سازی ایرانیان، سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع سیمان، توسعه عمرانی و آبادانی کرمانشاه، شرکت بین‌المللی سرمایه‌گذاری و خدمات مالی خردپایه، مؤسسه اخلاق و اندیشه شهروندی، مؤسسه انجمن مدیریت پروژه ایران، خدمات و پژوهش و مشاوره مالی تابان، شرکت عمران شمس آریا، بارش امید، توسعه مهندسی ایرانیان و گروه مهندسین مدیریت طرح اسوه است.".
    ـ ـ ـ ـ ـ
    «کیهان» اسامی را کامل درج کرده است که ما به حروف اختصاری در آورده ایم. کیهان روزنامه ای است وابسته به دفتر رهبری جمهوری اسلامی و انقلاب و قاعدتا در انتشار مطالب، باید دقّت لازم را به عمل آورد.
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
رشوه گرفتن یک مدیر شرکت نفتی در جمهوری اسلامی!
به گزارش شماره 13941202001326مورخ سوم اسفند 1394 خبرگزاری فارس، یکی از مدیران مجموعه شرکت نفتی پتروپارس به اتهام اخذ رشوه، دستگیر شده بود.
    این فرد به دلیل اخذ رشوه از یکی از مجموعه‌های طرف قرارداد با این شرکت، بازداشت شده بود. پتروپارس یک شرکت پیمانکاری در نفت و گاز است که طرح هایی همچون فاز 12 پارس جنوبی را اجرا کرده است.
    
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو انديشه
اندرزهای شوپنهاور به انسان ها
Arthur Schopenhauer

امروز زادروز آرتور شوپنهاورArthur Schopenhauer فيلسوف آلماني است كه 22 فوریه 1788 به دنيا آمد و قسمتي از فلسفه شرق را وارد فلسفه غرب كرد. او که در 21 سپتامبر 1860 در فرانکفورت درگذشت درباره بوديسم و هندوئيسم وسيعا مطالعه كرده بود. شوپنهاور پیرامون اراده، عقيده، خواست (هوس ـ آرزو) و واقعيت محض كتاب نوشته و در رديف فلاسفه كلاسيك آلمان بشمار مي رود. معروفترین تالیف او «جهان از منظر خواست، آرزو، اراده، توصیف و بازتاب» عنوان دارد. وی گوید که اگر فرد به کاری که به آن علاقه مند نباشد اشتغال یابد از زندگانی راضی نخواهد بود و پیشرفت نخواهد داشت. اگر افراد پیشرفت نداشته باشند جامعه درجای خود «درجا» خواهد زد. بشر باید خواست، هوس و آرزوهایش (از جمله هوسهای غریزی ـ سکس) و اندوخت مال را محدود سازد تا درگیری نداشته باشد و آسان و آسوده زندگی کند. اصرار در رسیدن به هوس و خواست است که در برابر انسان رقیب و دشمن بوجود می آورد و بخل، حسد و فساد تولید می کند. جرمها زاییده زیاده خواهی ها هستند. مدیران باید روانشناسی محیط خودرا بشناسند تا موفق باشند. کسانی که اخلاقیات و حقوق دیگران را رعایت کنند راضی از خود خواهند بود و ترس و بیم نخواهند داشت. کسانی که درگیر ادبیات، علوم و هنر باشند غم زندگی نخواهند خورد، شاد خواهند زیست و باشادی از این دنیا خواهند رفت که موهبت بزرگی است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو دموکراسي
دو حزب اصلی فدراسیون آمریکا ـ سالروز نخستين نشست حزب جمهوريخواه آمريکا
علامت حزب جمهوريخواه
22 فوریه 1856 حزب جمهوریخواه آمریکا نخستین نشست خودرا در شهر پیتسبورک ایالت پنسیلوانیا تشکیل داد. این حزب در 28 فوريه 1854 با هدف مخالفت با برده داری و تمرکز اختیارات دولتی در واشنگتن و نیز کاهش هزینه های دولت مرکزی و ... در اجتماع شهر ریپان Ripon ایالت ویسکانسین پا به عرصه وجود گذارده بود. این حزب که ماهیتا راستگراست و از اقتدار جهانی ایالات متحده و اصحاب صنایع بزرگ و بانکداران جانبداری می کند خودرا «GOP = Grand Old Party حزب بزرگ قدیمی» می خواند حال آنکه حزب دمکرات آمریکا قدیمی تر از آن است و در دهه 1790 به نام حزب دمکراتیک جمهوریخواه توسط توماس جفرسون و جیمز مدیسون تاسیس شده بود تا پاسدار رعایت قانون اساسی و حافظ رفاه عمومی، برضد پولپرستان و ثروتمندان و نیز رقیب حزب فدرالیست باشد. این حزب سه دهه بعد و در زمانی که ریاست حزب با اندرو جکسون بود منشعب شد و از بطن آن حزب دمکرات فعلی بوجودآمد. این حزب از همان آغاز کار لیبرال دمکرات (میانه رو متمایل به چپ) بوده است. این دو حزب ایالات متحده دارای مسلک (ایسم) خاصی نیستند تنها روش متفاوت درکار دارند. حزب جمهوریخواه با فرستادن ابراهام لینکلن (لینکن) به کاخ سفید در سال 1860 به قدرت رسید و تاکنون بیشتر روسای جمهور آمریکا از این حزب بوده اند. دو حزب اصلی ایالات متحده روش سازمانی احزاب کشورهای دیگررا دنبال نمی کنند و دارای روزنامه ارگان و عضو رسمی و ثابت نیستند. تنها هنگام ثبت نام برای دریافت کارت انتخاباتی (کارت رای دادن) از افراد سئوال می شود که متمایل به کدام حزب هستند و پاسخ، دلیل آن نمی شود که در روز رای گیری تغییر عقیده ندهند و یا اینکه جواب آنان درست باشد. در آمریکا، یک رای دهنده باید قبلا ثبت نام کند تا محل اخذ رای ازاو تعیین شود و کارت بگیرد. رای دهنده معمولا در همان محل تعیین شده می تواند رای خودرا بدهد. در سال 2008 چهل و دو درصد رای دهندگان آمریکایی خودرا مستقل (بی علاقه به احزاب) اعلام کرده بودند و همین غیر حزبی ها سرنوشت انتخابات را تعیین می کنند زیرا که تمایل آنان تا آخرین لحظه نامعلوم است و تبلیغات انتخاباتی برای جلب نظر همین غیر حزبی ها است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
صنايع و فنون
پاییز 1402، از دسترسی به ایمیل و ... از طریق سِلفون (موبایل) 18 سال گذشت
از دوشنبه 24 اكتبر 2005 (پاییز 1384)، براي نخستين بار دارندگان سِلفون هاي مرتبط با يک كمپاني مخابراني آمريکا با بکار بردن تکنولوژي تازهِ اين کمپاني توانستند در اين تلفن ها به اي ميل هايشان دسترسي يابند که اين کار در اندک مدتي جهاني شده است.
    سلفون ها (تلفن هاي موبايل) قبلا مورد استفاده در عكسبرداري، فيلمبرداري و .... قرار گرفته بودند و اينک دريافت اخبار و مبادله تِکست و استفاده از سوشل ميديا و ....
    ـ ـ ـ ـ ـ
    
    نقل از مجله روزنامک، شماره 103 صفحه 37 ـ پی دی اف صفحات این شماره و همه شماره های قبلی این مجله در این آدرس:
    www.rooznamak-magazine.com
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو دانش
دانش مشابه سازي (کلونینگ Cloning) و میشی به نام دالی Dolly که دستاورد پُر سر و صدای این دانش بود
دکتر ويلمات و دالي اش

بيست و دوم فوریه 1997 انستیتوی اسکاتلندی راسلین Roslin ویژه پژوهشهای علمی اعلام کرد که موفق شده است از راه شبیه سازی ـ Cloning یک میش به وجود آورد که در پنجم جولای 1996 به دنیا آمده و اینک [در آن روز] هفت ماه و 27 روزه است. در این اعلامیه علت تأخیر در انتشار این دستآورد ذکر نشده بود. در اعلامیه اضافه شده بود که دکتر ای ین ویلمات Ian Wilmut امبرویولوژیست Embryologist ارشد آن انستیتو با کمک همکاران به این موفقیت دست یافته است. اعلامیه حکایت داشت که نام میش، دالی Dollyگذارده شده که نام یک خواننده ـ آهنگ ساز معروف است.
     میش دالی پس از 4 بار برّه آوردن و داشتن حیات طبیعی در فوریه 2003 دچار بیماری کبدی شد و چهاردهم این ماه پس از 7 سال و 7 ماه و 9 روز زنده بودن از میان رفت.
    ماجرای میش دالی و انتشار اخبار مربوط به آن، دانش کلونینگ را گسترش داد و امر مشابه سازی حیوانات به تدریج به صورت امری عادی درآمد. با وجود این، بسیاری از کشورها این تجربه را در مورد انسان ممنوع کرده اند. ولی، معدودی از کشورها و ایالت کالیفرنیا در آمریکا با ساخت سلول برای جایگزینی سلولهای از میان رفته انسان مخالفت ندارند.
    بحث از عمل کلونینگ، سالها پیش از تجربه دکتر ویلمات Ian Wilmut هم در میان بود. برای مثال: در سال 1938 دانشمند آلمانی ـ دکتر Hans Spemann اعلام کرده بود که اگر هسته یک تخمک را بردارند و هسته سلول دیگری را جایگزین آن کنند تکثیر سلولی می کند و یک جنین از نوع آن به وجود می آید. در سال 1989 یک دانشمند دانمارکی چنین تجربه ای را به عمل آورد و پس از او دکتر ویلمات اسکاتلندی. در سال 1998 دانشگاه ویسکانسین آمریکا چنین تجربه ای را روی سلول انسان انجام داد و در سال 2001 در ایالت ماساچوست.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
ساير ملل
چند هفته پس از ورود آمریکا به جنگ با ژاپن، کار فرستاده شدن ژاپني تبارهاي آمريكایی به اردوگاههاي دهگانه محصور آغاز شد
تصويري از کار انتقال
در اجراي بخشنامه مورخ 19 فوريه روزولت رئيس جمهوري وقت ايالات متحده که به ارتش اين كشور اختيار داده بود آمريكائيان ژاپني تبار و نيز ژاپني هاي مقيم آمريكا را از شهرهاي مختلف جمع آوري و به ده اردوگاه محصور در ايالات دور از ساحل غربي بفرستد و تحت نظر قرار دهد تا احيانا به صورت ستون پنجم ژاپن عمل نكنند 22 فوريه سال 1942 کار اين انتقال که ناعادلانه خوانده شده است آغاز شد. در اين زمان از جنگ ژاپن و آمريکا دو ماه و دو هفته گذشته بود.
    پس از آغاز کار انتقال، ظرف دو ماه بيش از 110هزار تن به اين اردوگاهها منتقل شدند. بسياري از اين ژاپني ها در آمريكا متولد شده بودند و پاره اي از آنان مادر و يا پدر غير ژاپني داشتند و معدودي از آنان حتي فرزند خوانده بودند. كنگره امريكا در يک جلسه فوري بخشنامه روزولت را که به صورت لايحه هم به کنگره فرستاده شده بود تصويب كرده بود. دولت آمريكا دهها سال بعد از اين عمل عذرخواهي كرد و غرامت مالي داد. ژاپني تبارها هنگام انتقال به اردوگاه اموال و كسب و كار خود را رها ساختند و آنها را از دست دادند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اخطار مسکو به واشنگتن: هرگونه حمله نطامي به كوبا را حمله به خاك خود تلقي خواهد كرد ـ اشاره ای به بپاخیزی دوباره روسیه، مسئله اوکراین


در پی یک رشته انتقادهای داخلی از خروشچف که نبایستی در جریان بحران موشکی اکتبر 1962 کوبا در برابر آمریکا کوتاه می آمد، دولت مسکو 22 فوریه 1963 رسما اعلام كرد كه هرگونه حمله نطامي به كوبا را به منزله حمله به خاك خود تلقي خواهد كرد و همان روز نسخه اي از اين اعلاميه که چهارماه پس از رفع بحران موشکی کوبا صادر شده بود به دولت آمريكا تسليم شد.
     اخطار مسکو چهارماه پس از رفع بحران موشکی کوبا صورت گرفته بود که از 15 اکتبر 1962 تا بیست و هشتم این ماه (پاییز 1341) ادامه داشت و جهان را در یک گامی یک جنگ اتمی قرارداده بود. مسکو به این شرط حاضر شده بود که پایگاههای موشکی خودرا در کوبا برچیند که دولت واشنگتن، نظرِ تعرّض به کوبا نداشته باشد که در فوریه 1963 فیدل کاسترو طرح و نقشهِ تعرّض آمریکارا که بدست آورده بود افشاء کرد و مسکو سریعا واکنش نشان داد. در ماههای نوامبر و دسامبر 1962 و نيز ژانویه و فوریه 1963 خروشچف به خاطر شتاب در صدور دستور بازگشت به کشتي هاي روسي که روانه کوبا بودند مورد انتقاد قرارگرفته بود.
    مسکو که اواخر دهه 1980 و نیز در دهه 1990 با ضعف مدیریّت ها و رهبری ها دچار شده و وعده های غرب را باور کرده بود نه تنها از همه دستاوردهای پس از جنگ جهانی دوم دست کشید، بلکه به نوعی فروپاشی شوروی (روسیه تزاری پیشین) تَن داد و اتحاد جماهیر شوروی (جمهوری های 15 گانه ساختگی برپایه تفکّر بلشویکی) تبدیل به یک جامعه مشترک المنافع شد که چند عضو آن نیز اندکی بعد جدا شدند. طولی نکشید که روسیه دارای یک جناح ناسیونالیست شد که مصوّبهِ «دوما» مبنی بر غیر قانونی و خلاف استاندارد بودن فروپاشی را دنبال کرد و از پیشروی «ناتو» که قرار بود پس از انحلال پیمان ورشو، یک انجمن و یا اتحادیه سیاسی شود و ورود آن به اقمار پیشین شوروی به انتقاد دست زد که ناتو وارد بالتیک شوروی پیشین هم شد و به بسط نفوذ در اوکراین که قرن ها بخشی از روسیه با فرهنگ و نژاد مشترک بود دست زد، هواداران غرب را بر سر کار آورد و ....
    روسیه که پس از فروپاشی شوروی، دچار فساد و عمدتا ناشی از خصوصی سازی و مافیابازی شده بود چند سالی گرفتار مسائل داخلی بود که پس از کناره گیری یلتسین ـ عامل اصلی فروپاشی و به قولی ـ به علت الکلی بودن و ضعف معلومات، اندیشه و دورنگری، به تدریج حرکت به سوی ورود به صحنه را آغاز کرد. پوتین رهبر آن و برخی مقامات دیگر به ابراز تأسف از فروپاشی، مصیبت خواندن و غیرقانونی بودن آن پرداختند و یک ناسیونالیست روس در سال 2014 گفت که ما 27 میلیون کشته دادیم تا اروپای شرقی و مرکزی را از دست هیتلر نجات دهیم و پیمان ورشو و استقرار نظامی ما در شرق آلمان بهای همین جانبازی بود که مُفت و رایگان همه را در دست غرب که وعده هایش را زیرپا نهاد رها ساختیم و حالا اوکراین را که قرن ها پاره ای از تَن روسیه بود، یک سرزمین جدا می نامند و می خواهند در آنجا برضد ما استقرار نظامی یابند.
     روسیه از نیمه همان دهه (دهه دوم قرن 21) بود که به تدریج پا به صحنه گذارد، به تقویت و گسترش سازمان های اروسیا دست زد، با کوبا، ونزوئلا و سایر چپگرایان آمریکای لاتین تجدید دوستی کرد و با استفاده از وضعیت سوریه در این کشور پایگاه گرفت و به مدیترانه بازگشت، به هرجا که نفوذ غرب تضعیف شد، وارد شد، تسلیحات خود را نوسازی کرد و سریع تر شدن حرکت غرب به سوی اوکراین کمک بزرگی به روسیه کرد که وارد عمل شود ـ عملی که عقب نشینی به آن راه ندارد. پوتین همان طور که انتظار بود در اظهاراتش در ژانویه و فوریه 2022 به تاریخ روسیه استناد کرد، اشتباه عمل بلشویک ها در تقسیم بندی های ساختگی روسیه پیش از انقلاب اکتبر 1917 را پیش کشید و به تشریح وحدت فرهنگی ـ نژادی روس و اوکراینی پرداخته و با اشاره به اوکراینی بودن چند رهبر کرملین در دوران شوروی، جدایی دو ملت را غیر طبیعی خوانده و اقداماتی را آغاز کرده که به باور اصحاب نظر، تا رسیدن به هدف ادامه خواهد داشت و متوقف نخواهد شد. یک صاحبنظر روس گفته است: رسانه های غرب همه اش می گویند که کریمهِ اوکراین و نمی روند ببینند که 170 سال پیش که روسیه با جنگ، عثمانی مورد حمایت چند دولت اروپایی را از کریمه بیرون راند اوکراینی وجود نداشت و اضافه کرده بود که اگر استالین پس از بیرون راندن ارتش هیتلر از خاک شوروی، آن را تا برلین دنبال نکرده بود و در مرز غربی شوروی متوقف شده بود، هیتلر سراغ انگلیس ـ تنها دشمن باقیمانده اش می رفت، آمریکا وارد جنگ در اروپا نمی شد و جهان امروز چهره ای دیگر داشت.
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی (ملل مسلمان)
22 فوریه 1974 نشست سران کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در لاهور پاکستان تشکیل شد و ضمن تصویب عضویت بنگلادشِ تازه تاسیس تاکید دیگری بر همبستگی ملل مسلمان کرد و لزوم چنین همبستگی را در جهان متلاطم و متغیّر وقت یادآورشد.
    دولت پاکستان در همین روز استقلال بنگلادش را که در سال 1971 تاسیس شده بود به رسمیت شناخت. بنگلادش قبلا بخش شرقی پاکستان بود. این سازمان و در آن سال دارای 57 عضو در اجتماع سران کشورهای اسلامی در رباط در 25 سپتامبر 1969 تاسیس شده است.
    وزیران امورخارجه کشورهای عضو این سازمان (او. آی. سی) در نشست 15 آگوست 1990 در قاهره اعلامیه حقوق بشر بر پایه شریعت اسلام و دستورهای قرآن را تصویب و منتشر کردند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
بلند ـ بالاترین مرد تاریخ بشر!
رابرت در کنار دو زن معمولی در تبلیغ فروش یک اتومبیل نوساز ـ رابرت در کنار پدرش که مردی بلند قد بود

بيست و دوم فوریه 1918 در شهر آلتون Alton ایالت ایلی نوی آمریکا نوزاد پسری به دنیا آمد که به بلند بالاترین مرد تاریخ بشر معروف شده است. قد وی که رابرت پرشینگ ودلو Robert Pershing Wadlow نام داشت به دو متر و 72 سانتیمتر (هشت فوت و 11 اینچ و یک دهم اینچ) رسید و به مرد سه متری شهرت یافت. مورخان متفقا گفته بودند که سند و حتی حکایتی در دست ندارند که نشان دهد مردی با چنین قدی در طول تاریخ دیده شده بود.
    رابرت پس از اتمام دبستان و دبیرستان به دانشگاه رفت و سرگرم تحصیل شد و می خواست که حقوقدان بشود. پزشکان مشکل راه رفتن او با پای بلند را با تعبیه کفشی چکمه مانند که ساقه اش ساپورت فلزی داشت حل کرده بودند، ولی همین ساپورت فلزی باعث مرگ او در 15 جولای 1940 (22 سال و پنج ماهگی) شد. یک روز روکش فلزی ساقه چکمه قوزک پای اورا زخمی کرد و زخم به چرک نشست و کوتاهی رابرت در مراجعه به بیمارستان و امروز و فردا کردن به مرگ او ناشی از عفونت منجر شد. دانشمندان مرگ زودرس اورا پیش بینی نکرده بودند و اتفاقی بود.
    زیست شناسان طول قد غیر عادی اورا نتیجه غیر طبیعی بودن هورمون رشد بدن به علت هایپرتروفی Hypertrophy غده مربوط در مغز Pituitary gland تشخیص داده بودند.
    درآمد رابرت از شرکت در آگهی ها رسانه ای و تبلیغات تجاری مثلا گرفتن عکس در کنار یک اتومبیل نوساز تامین می شد. نمرات امتحانی او در دوران دبیرستان و دانشگاه نشان می دهد که محصلی ساعی بوده و حافظه و دقت او و نیز تمرکز حواس عیب و نقص نداشته بود. وی با این قد بلند 199 کیلوگرم وزن داشت و مردی تنومند بود. قد پدر او ـ هارولد Harold ـ که چهار فرزند دیگر هم داشت یک متر و 82 سانتیمر بود.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
دختر دو كله مصري



    19 فوريه 2005 جراحان مصري يك دختر ده ماه و 20 روزه دو كله را تحت عمل جراحي قرار دادند و يكي از سرهاي او را كه بر گردنش سنگيني مي كرد حذف كردند. اين نوع دو سر به دنيا آمدن طفل كم سابقه توصيف شده است. عمل جراحي در بيمارستان «بن ها» انجام شد. بنا به سابقه، يك دوقلو ممكن است از ناحيه سر به هم چسبيده باشد، ولي در مورد طفل مصري، بدن يكي از دوقلو ها رشد نكرده و تنها سر به هم چسبيده او از رشد كامل برخوردار بود. عمل جراحي 13 ساعت طول كشيد. عكس، منار را پيش از انتقال به بيمارستان با مادرش نشان مي دهد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
خبرها و اظهارنظرها پیرامون دستورِ ژانویه 2017 دانالد ترامپ ـ آزادی مسافرت و فعالیت مشروع «حق» است
اظهار نظر نسبت به دستور مورخ 27 ژانویه 2017 مهاجرتی دانالد ترامپ که تنها چند روز اجرا شد، ناخرسندی و اعتراض ایجاد کرد و یک دادگاه تجدید نظر فدرال با تأیید حکم یک دادگاه بَدوی فدرال، اجرای آن را به دلیل مغایرت با قانون اساسی آمریکا و موازین موضوعه متوقف ساخت ادامه دارد. گزارش شده است که متن تازه و اصلاح شده این «اگزکتیو اُردِر» چهارشنبه این هفته اعلام خواهد شد.
    در بیشتر این اظهارنظرها آمده است که انتظار نمی رفت در کشوری که دهها سال است به نقض حقوق بشر و اصول دمکراسی و آزادی ها در کشورهای دیگر انتقاد و اعتراض می کند چنین دستورالعملی صادر و بلافاصله به اجرا گذاشته شود و افرادی از 7 کشور مشخص شده که با دریافت ویزا و تحمل هزینه و با آرزوی زیاد و بی خبر از چنین تصمیمی در هواپیما عازم آمریکا بودند بازگردانده شوند. آمریکا بیش از هر کشور دیگر در دنیا، حقوقدان و مشاور قضایی بویژه در امور مهاجرت و مسافرت دارد و با کمک گرفتن و مشورت آنان می شد یک دستور العمل منطقی، جامع و عاری از نقص را تنظیم و اعلام داشت ـ دستور العملی دارای مُهلَت (تاریخ اجرا پس از مهلت معین) و شرایط. این، درست است که قوانین مهاجرت و مسافرت به آمریکا کهنه شده و باید با توجه به شرایط موجود (شرایط روز) اصلاح و دوباره نویسی شوند، ولی شتاب در صدور چنان دستور العملی از دولت آمریکا که شهرت جهانی قانونمندی دارد انتظار نمی رفت. چرا این همه شتاب؟. ایرانیان می گویند که اگر واشنگتن با دولت ایران مشکل دارد، این منع مسافرت علیه مردم است، نه دولت.
    از 27 ژانویه تا 27 فوریه2017 رسانه ها به روشن شدن قضیه و حل مسئله کمک بسیار کردند. در اروپا، چند نشریه و رادیو تلویزیون خواستند تا مسافرانی که در میان راه با اجرای دستور العمل رئیس جمهوری آمریکا دچار مشکل شده باشند با آنها تماس بگیرند، شاید که انتشار درد و غم و مشکل آنان به حل مسئله کمک کند. در چندین فرودگاه، وکلای قضایی داوطلب مستقر شدند تا به مسافران کمک کنند و اعلام کردند مسافرانی که مشمول دستورالعمل دانالد ترامپ قرار می گیرند هیچ ورقه ای را امضاء نکنند که ممکن است موافقت با لغو ویزا و یا مجوّز اقامت باشد.
    عقیده عمومی بر این است که ادامه انتشار اخبار توقیف درفرودگاهها، دیپورتِ دردآور و سپس بازگشت دیپورتی ها پس از صدور حکم دادگاه از زبان همین افراد 721 گانه از 7 کشور ازجمله سه ایرانی به نام های نازنین ذینوری Zinoori، بانو سارا یارجانی 35 ساله دانشجو و علی وایقان که یک پسر 12 ساله متولد آمریکا دارد و همچنین متوقف ساختن بوندویک نخست وزیر پیشین نروژ به این سبب که قبلا به ایران هم سفر کرده بود و نیز واکنش ها به رفع مشکل کمک خواهد کرد که اصلاحیهِ دستور العمل، جامع باشد، قوانین و حقوق افراد را نقض نکند، فرصت انتقاد از دولت واشنگتن را به دولت های دیگر ندهد و مانع دادخواست های افرادی که از اجرای آن آسیب خواهند دید به دادگاه و درخواست غرامت بشود. می دانیم که هر دادخواست یک گزارش دنباله دار رسانه ای خواهد شد و ....
    
محمد علی جونیور با مادرش


    در این میان توقیف دو ساعته محمد علی جوان (جونیور) فرزند 44 ساله محمد علی معروف ترین بوکسور جهان در یک فرودگاه فلوریدا و انتشار اخبار آن، موضوع را داغ تر کرد. [محمد علی سال 2016 در 74 سالگی درگذشت].
     کریس مانچینی وکیل قضایی محمد علی جوان (جونیور) که قضیه را اعلام کرده و گفته است که ممکن است به دادگاه دادخواست دهد به پرسش های مکرّر مأموران کنترل و گمرک فرودگاه از محمد علی اشاره کرده که آیا مسلمان است و اسم عربی را از کجا آورده است و سایر پرسش های پروفیلی. پس از انتشار اظهارات مانچینی، استنباط مفسّران از این پرسش ها این بوده است که هدف، مسلمانان هستند.
    
سرینیواس ـ هِندی مقتول


    در این میان، پخش مشروح سفر علی همدانی از ژورنالیست های ایرانی «بی بی سی» به آمریکا کاری جالب در حرفه ژورنالیسم بشمار آورده شده است. وی جزئیات رفتار ماموران کنترل مسافران وارده و پرسش هایشان را از خودش در فرودگاه ورودی اش به آمریکا شرح داده بود.
    برداشت روزنامه نگاران از گزارش تیراندازی چهارشنبه ـ 22 فوریه 2017 = چهارم اسفند 1395، در یک رستوران در ناحیه Olathe کانزاس به سوی دو مهندس هندیِ تکنولوژی هواپیما که به مرگ یکی از این دو به نام Srinivas Kuchiholta 32 ساله، فارغ التحصیل رشته تکنولوژی دانشگاه جواهر لعل نهرو (هند) و جرح دیگری به نام Alock madasani32 ساله، همکار او و فارغ التحصیل کالج واساوی هند شد، نفرت نژادی بوده است زیراکه شهود قضیه که یکی از آنان هم گلوله خورده است گفته اند که ضارب ـAdam Purinton پنجاه و یک ساله، خلبان پیشین بخش هوایی نیروی دریایی آمریکا، کارمند سابق کنترل ترافیک هوایی و کارشناس IT
    (اینفورمِیشن تکنولوژی = عِلم کامپیوتر) پیش از تیراندازی بسوی آندو، خطاب به ایشان گفته بود: "از کشور ما خارج شوید.". این دو هندی، مهندس کمپانی تکنولوژیک گارمین بوده اند و قرار است جنازه مقتول به هند حمل و در کشور زادگاه دفن شود.
    
Purinton

پوریتون که بدون مقاومت، در نقطه ای دیگر دستگیر شده است درآمد قابل ملاحظه دارد و نسبتا ثروتمند است.
    پنج روز پس از اعلام لغو ویزاهای ایرانیان و اتباع 6 کشور دیگر، رستوران یک بانوی ایرانی در شهر نیوارلئان آتش زده شد. بانو ز. خ. از 13 سال پیش این رستوران را دایر کرده است. در این زمینه هنوز کسی دستگیر نشده است. گزارش ها حکایت دارد که رستوران با پاشیدن بنزین آتش زده شده است.
    
Sandford پس از دستگیری


    بی بی سی در وب سایت خود ضمن انتشار دستور العمل 27 ژانویه 2017 دانالد ترامپ، رویداد 18 ژوئن 2016 را ـ احتمالا مِن باب یادآوری ـ درج کرده بود که یک جوان 20 ساله انگلیسی به نام Michael Sandford که پس از انقضای اجازه اقامت اش در آمریکا، ده ماه به صورت غیر مجاز در این کشور مانده بود، در شهر لاس وگاس و در جریان کمپین انتخاباتی آمریکا به یک کازینو محل اجتماع هواداران دانالد ترامپ می رود که برای شنیدن اظهارات او جمع شده بودند. مایکل که نزدیک به یک مامور محافظ ایستاده بود، ناگهان دست به تلاش برای ربودن سلاح کمری مامور می کند که موفق نمی شود. یکی از مامورانی که مایکل را دستگیر کرده بودند گفته است که مایکل به او گفت که می خواسته با ربودن سلاح، ترامپ را بکشد. بعدا یک مربّی تیراندازی هم گفته بود که مایکل نزد او تیراندازی یاد گرفته و با سلاحی مشابه سلاح آن مامور پلیس تمرین کرده بود. دادگاه مایکل را به زندان محکوم کرده است.
    از جمع بندی نظرات درباره بخشنامه 27 ژانویه 2017 چنین نتیجه گیری می شود که قوانین و مقررات مهاجرت و نیز دیدار از آمریکا باید با شرایط روز و وضعیت این کشور تطبیق داده شوند. دادن ویزای مهاجرت از طریق قرعه کشی، دیگر ضرورت ندارد زیراکه جمعیت آمریکا در مرز 335 میلیون است با 11 میلیون مقیم غیر قانونی. صدور ویزای مهاجرت به دلیل ازدواج، لازم است ولی در صورت وقوع طلاق و یا جدایی در مدتی کمتر از 5 سال تمام، باید مجوز اقامت لغو شود و درخواست تابعیت چنین افرادی از سه سال به 5 سال و یا بیشتر افزایش داده شود. آوردن والدین و فرزندان باید با سپردن این تعهد باشد که سربار دولت آمریکا به بهانه علیل و ناتوان بودن، بیکاری و ... نشود و فرد متقاضیِ آوردن والدین باید تمکّن مالی کافی داشته باشد. به جای منع ورود به خاطر جلوگیری از تروریست ها، بجاست که پیش از صدور ویزا، سابقه متقاضی دقیقا بررسی شود و پرسشنامه را با قید سوگند پُر کند که نادرست بودن پاسخ ها «پِرجری» است و مجازات زندان دارد. جداکردن اتباع 7 کشور از میان نزدیک به 200 کشور زیبنده آمریکا نیست. نباید اتباع و دولت را در یک ردیف قرار داد. خطر ناراضی شدن افراد بیشتر از دشمنی دولت ها است. افراد هستند که دولت می شوند. باید توجه داشت که مهاجران نسل اول، حتی پس از تبعه شدن، نمی توانند رابطه با بستگان و دوستان خود در کشور زادگاه را قطع کنند و ارتباط هایی مثلا سهم الارث نداشته باشند. به دست آوردن ویزای اقامت ـ موقت و یا دائم، مستلزم صرف وقت و انواع هزینه ها و برنامه ریزی و تغییر وضعیت زندگانی است و نباید با یک تصمیم فوری، آن را که اصولا یک حق مکتسبه است لغو کرد و همچنین حق و آزادی یک تبعه به مسافرت و فعالیت مشروع را. سلب حق تبعات متعدد دارد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تاريخ از نگاهي به تصوير
دود سیگار هرسال از 10 میلیون سیگاری ایران 60 هزار تَن را می کشد
تیترهای صفحه اول شماره سوم اسفند1394 دو روزنامه تهران از شمار سیگاری های کشور و تلفات ناشی از آن:
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
برخي ديگر از رويدادهاي 22 فوريه
  • 1821:   دولت اسپانيا مهاجرنشين قديمي خود منطقه فلوريدا را به پنج ميليون دلار به دولت واشنگتن فروخت (قرارداد Adams - Onisَ وزیران امور خارجه دو کشور). دولت اسپانیا از سال ها پیش از آن زیر فشار نظامی بومیان ساکن شمال فلوریدا و جنگ آنان با دولت واشنگتن قرار داشت. طبق قرارداد فروش، دولت واشنگتن متعهد شد که مداخلات مرزی در اسپانیای نوین (مکزیک) نداشته باشد. دولت واشنگتن بعدا بخشی از 5 میلیون دلار را به اتباع خود که از اسپانیا شکایت داشتند پرداخت کرد.
        
        
  • 1825:   روسيه و انگلستان مرز آلاسکا و كانادا را تعيين كردند. در آن زمان آلاسكا متعلق به روسيه و يک مهاجرنشين اين کشور بود كه بعدا آن را به دولت واشنگتن فروخت.
        
        
  • 1900:   دولت واشنگتن مجمع الجزاير هاوايي واقع در اقيانوس اطلس را كه قبلا دولتي مستقل بود و پادشاه داشت قلمرو خود اعلام كرد.
        
        
  • 1936:   انبوه سازي فولکس واگن آغاز شد. چند هفته قبل از اين، هيتلر دستور ساخت انبوه فولكس واگن قورباغه اي را به مهندس پورشه طراح آن داده بود و نام اين خودرو را به اميد اين كه هر آلماني يك دستگاه از آن را داشته باشد «اتومبيل مردم» گذارد.
        
        
  • 1945:   با تاسيس اتحاديه عرب كه اينك تقريبا بي خاصيت شده است موافقت شد.
        
        
  • 1958:   دولت اندونزي كه پاره اي از بخشهاي مالزي را متعلق به خود مي دانست به پايگاههاي انگلستان در اين مناطق حمله هوايي بُرد. در آن زمان مالزي هنوز از مستعمرات انگلستان بود.
        
        
  • 1972:   ريچارد نيكسون رئيس جمهوري وقت آمريكا در چنين روزي (22 فوريه) در سال 1972، يك روز پس از ورود به چين، در پكن با مائو تسه دونگ رهبر اين كشور ملاقات كرد. اين، نخستين ديدار يك رئيس جمهوري آمريكا از چين بود. دولت آمريکا در آن زمان هنوز جمهوری خلق چین را برسميت نشناخته بود. در اين سفر، بيشتر مذاكرات نيكسون با چوئن لاي نخست وزير چين صورت گرفت. نيكسون 21 فوريه وارد شانگهاي شده بود. درست يک سال پس از ديدار نيکسون با مائو، 22 فوريه 1973 دو دولت موافقت کردند که دفتر رابط داشته باشند. پس از برقراري روابط ميان دو دولت كه بعدا صورت گرفت، جورج بوش (پدر) نماينده سياسي (سفير) آمريكا در پكن شد. هدف اصلي نيکسون از ديدار چين عميق تر ساختن شکاف ميان پكن و مسکو بود که به دوستي خود خاتمه داده بودند. مائو کرملینی ها را متهم به دور شدن از اصول سوسياليسم کرده و تجديد نظر طلب خوانده بود!. به علاوه، مآئو علآقه مند به گسترش دوستى و آتحآد مسکو بآ ويتنام نبود. چين و ويتنام با هم اختلاف ارضي دارند و در فورىه 1979 برخورد نظامي داشتند. چين با فيليپين و ژاپن هم در قلمرو دريايي مسئله دارد و مسئله تايوان همچنان پابرجاست، دارد داغ می شود و ....



        
        
  • 2005:   در زرندِ کرمان یک زمین لرزه 6 و 4 دهم ریشتری روی داد که حدود 600 تن را کشت و بیش از هزار و صد نفر دیگر را مجروح کرد. شش سال بعد و ظهر همین روز، یک زمین لرزه به همان شدت در کشور نیوزیلند و منطقه ای که شهر «کرایست چرچ» در آنجاست روی داد و 185 تن را کشت و 612 نفر را مجروح ساخت.
        
        



  •  

    مطالعه اين سايت و نقل مطالب آن با ذكر ماخذ (نشاني کامل سايت و نام مولف آن) آزاد است، مگر براي روزنامه هاي متعلق به دولت و دستگاههاي دولتي؛ زيرا كه مولف اين سايت اكيدا «روزنامه نگاري» را كار دولت نمي داند. روزنامه عمومي به عنوان قوه چهارم دمكراسي بايد كاملا مستقل از دولت و سازمانهاي عمومي باشد تا بتواند رسالت شريف خود را به انجام برساند.


     تماس با مولف:

    editor (a) iranianshistoryonthisday.com
    n.keihanizadeh (a) gmail.com