Iranians History on This Day
روز و ماه خورشيدي و يا ميلادي مورد نظر را انتخاب و كليد مشاهده را فشار دهيد
ميلادي
   خورشيدي

 
3 اوت
 
جستجو:

 
 


 هديه مولف

اين سايت مستقل و بدون كوچكترين وابستگي؛ هديه ناچيز مولف كوچك آن به همه ايرانيان، ايراني تبارها و پارسي زبانان است كه ايشان را از جان عزيزتر دارد ؛ و خدمتي است ميهني و آموزشي كه خدمت به ميهن و هموطنان تكليف و فريضه است كه بايد شريف و خلل ناپذير باشد و در راه انجام تكاليف ميهني نياز به حمايت مادي احدي نبايد باشد، و نخواهد بود. انتخاب موارد براي نگارش و عرضه در سايت نظرشخص مولف است.
 

 










   لينک به اين صفحه  

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان در طول تاريخ در اين روز 3 اوت
ايران
مهاجرت سکاهای ایرانی نژاد به جنوب روسیه ـ واژه «اسکود Scud»
مهاجرت سكاها (به نوشته مورخان يونان باستان: سيتي ها) به جنوب روسيه كه يك قوم ايراني بودند در تابستان 700 سال پيش از ميلاد پايان يافت. سكاها از سغد (تاجيكستان امروز و مناطق اطراف آن) به حركت درآمده بودند. دسته اي از آنان راهي جنوب شده بودند كه در سيستان مستقر شده اند و نام سيستان (سكاستان) از نام اين قوم گرفته شده است. سكاها در پي پارسها، مادها و پارتها كه يك تبار آريايي را تشكيل مي دادند از آسياي ميانه وارد مناطق جنوبي تر فلات ايران و نیز جنوب روسيه شده بودند. مادها (مادیا) قبلا پس از عبور از جنوب روسيه خود را به شمال غربي فلات ايران رسانده بودند. سكاهاي مهاجر كوشيدند كه وارد منطقه اي كه امروز مسكو نام دارد نشوند زيرا كه اين منطقه قبلا توسط اقوام فينو ـ يوگريك كه غير آريايي بودند اشغال شده بود. اين دو قوم از اورال به حركت در آمده بودند و اينك عمدتا در فنلاند و استوني زندگي مي كنند.
     از خصوصيات اقوام ايراني از جمله سكاها اين بود كه از اسب براي سواري استفاده و با كمان تيراندازي مي كردند و مردگان را در اطاقكي در ارتفاع و طبقه بالا (دخمه) قرار مي دادند و اين رسم تا افتادن فلات ايران به دست اعراب مسلمان ادامه داشت. از خصوصيات ديگر قوم ايراني علاقه مندي وافر به بستگان و متعهد بودن به نگهداري از سالخوردگان فاميل، حفظ پاكيزگي بدن و محيط زيست، پوشش كامل بدن و پرهيز از فساد و دروغ بود. كمانداران را «سكوزا ـ اسكوزا» مي خواندند كه واژه اسكود Scud (يك نوع موشك ساخت روسيه) از همان كلمه گرفته شده است. بسياري از مردمان ساكن ميان دو رود «دن» و «دنيپر» با اين كه چند قرن حكومت مغولها را تحمل كردند، هنوز واژه هاي پارسي باستان را بكار مي برند و رسوم كهن قوم ايراني را مراعات مي كنند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
دستگيري بابك خُرّم دين و نگاهي كوتاه به اوضاع آن زمان
بابك خُرّم دين صاحب يك فرضيه اجتماعي تازه و عقيده مذهبي ديگر و رهبر يك جنبش انقلابي كه در آذربايجان و مناطق شمالغربي ايران بر ضد خلافت عباسي به پا خاسته بود و دردسر بزرگي براي خليفه وقت ايجاد كرده بود، سوم آگوست (اوت) 837 در حال فرار، در ارمنستان دستگير شد.
    بابك در جنگ با نيروهاي خليفه كه فرمانده آنان افشين پسر كاووس بود شكست خورده و فرار كرده بود. بابك در جنگ سال 835 میلادی در مراغه، افشين را شكست داده بود ولي بعدا در جنگ ديگري شكست خورده و فرار كرده بود.
     بابك پس از انتقال به سامرا پايتخت تازه معتصم خليفه عباسي، چهارم ژانويه سال 838 پس از تحمل شديدترين شكنجه ها كشته شد. به دستور معتصم، سر بابک را براي ترساندن ايرانيان استقلال طلب به خراسان فرستادند و جسدش در سامرا به دار آويخته شد و مدتها همچنان بر سر دار ماند.
    معتصم برادر مامون كه پس از مرگ برادرش در سال 833 میلادی خليفه عباسي شده بود سه سال بعد پايتخت را از بغداد كه شديدا نا آرام شده بود به سامرا منتقل كرده بود و كار حفاظت از شهر را به سربازان ترك خود كه آنان را از تماس با سربازان عرب منع كرده بود سپرده بود. مامون كه مادرش ايراني بود و با كمك ايرانيان به خلافت رسيده بود، 20 سال خليفه بود و با تدبير ايرانيان كه امور اداري، سياسي و فرهنگي را به دست داشتند دوران خلافت او همراه با شكوفايي فرهنگي و گسترش بازرگاني با سرزمين هاي دور دست بود.
    همزمان و در جريان جنبش بابك، در نقاط ديگر ايران بپاخيزيهاي استقلال طلبانه متعددي به چشم مي خورد.
     در مازندران(طبرستان يا تپورستان) مازيار حاكم اين ايالت، در سال 834 ميلادي بر ضد معتصم بپا خاست و دست به بسيج نيرو زد كه در جنگ با نيروهاي اعزامي معتصم شكست خورد، اسير شد و به سامرا انتقال يافت كه در آنجا زير تازيانه كشته شد و جسدش را در كنار استخوانهاي بابك به دار آويختند. از نظر خليفه زمان براي نابود كردن افشين فرا رسيده بود زيرا ديگر به وجود او نياز نبود. خليفه از آغاز هم به او اعتماد نداشت و وي را در باطن يك ناسيوناليست ايراني مي دانست. بنابراين اعتراف مازيار را كه با افشين تماس محرمانه داشت بهانه قرار داد و دستور دستگيري افشين را به اتهام خيانت به خلافت صادر كرد. خليفه افشين را كه روزگاري بزرگ مي داشت در زندان با گرسنگي و تشنگي دادن بكشت و جسدش را پس از مرگ (در سال 840 ميلادي) در همان نقطه كه بابك و مازيار به دار آويخته شده بودند بر دار زد.
    بدين ترتيب خليفه عباسي سه ايراني دلاور و ميهن دوست را به دست يكديگر نابود كرد. تاريخ نشان داد كه معتصم موفق نشد و از هر قطره خون يك ايراني مقتول، چندين ميهن دوست ديگر به وجود آمد. بايد دانست که عباسيان به دست ايرانيان بر سر کار آمده بودند.
بقایای مرمت شده یکی از دژهای کوهستانی بابک خرّمدین

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
حذف القاب و عناوين از نام ايرانيان و تلاش براي لاتين كردن الفباي ايران
12 اَمُرداد سال 1314 تصميم نهم اَمُرداد شوراي وزيران (قوه مجريه) مبني بر حذف عناوين اضافي از اسامي از جمله: خان، ميرزا، سلطنه، دَوله، سيّد و ... در ايران به اجرا درآمد و ادارات (در نوشتن نامه ها و احكام)، نشريات در مطالب خود و نيز مراكز صدور شناسنامه مكلّف به اجراي آن شدند و در مكاتبات رسمي و نطق ها نيز بكاربردن القاب و عناوين جز«آقا» و «بانو» براي خطاب كردن ممنوع شد. هنگام خطاب کردن وزيران و نخست وزير، قرار دادن واژه «جناب» بر نام آنان بلامانع (نه اجبار) اعلام شده بود و تاكيد شده بود كه در صورت بكار بردن جناب، آقا و بانو حذف شود و دو لقب باهم بكار برده نشود كه غلط دستوري است.
     از روز بعد، روزنامه ها فراتر از اين رفتند و از بكار بردن «فعل جمع» براي مقامات مفرد جز شاه و گاهي اوقات نخست وزير خودداري كردند كه تا اوايل انقلاب مرسوم بود و رعايت مي شد. نشريات دليل اين كار خودرا رفع تبعيض و تشخُّص اعلام كرده بودند.
     متعاقب اين اقدام، 19 روز بعد، از سي ام اَمُرداد 1314 نيز تعيين نام خانوادگي براي افرادي كه اسم پدر خودرا به عنوان نام خانوادگي به كار مي بردند اجباري شد كه بازگشتي به رسم ايران عهد باستان و دور شدن از رسم عربي بود كه عرب نام پدر و پدربزرگ را پس از نام اول بكار مي برند. همچنين توصيه شد که بر نوزادان، ترجيحا نام هاي پارسي گذارده شود.
    در همين زمان دولت وقت از سوي روشنفکران زير فشار قرار گرفت كه ايران نيز بمانند تركيه، الفباي نوشتن خود را به الفبايي تغيير دهد كه داراي حروف مصوّت باشد از جمله لاتين تا تلفظ همه مردم ايران يكسان شود و از غلظت لهجه هاي محلي كاسته شود كه اين تلاش به جايي نرسيد. يکي از ايرادهايي که به دودمان پهلوي گرفته شد همين لاتين نکردن حروف کتابت زبان فارسي بود که الفباي عربي است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اظهارات پهلوی دوم درباره قدرت نظامی و ثروت ایران که به زیان خودش تمام شد
اظهارات شاه (پهلوی دوم) در نشست اَمُردادماه 1353 مقامات ارشد کشور در رامسر که تیترهای آن در شماره های 12 اَمُرداد این سال در صفحات اول روزنامه های تهران قرارگرفت، طبق خاطرات سران و مقامات قدرت ها جهانی وقت و تألیفات تاریخ نگاران به زیان خودش تمام شد.
    وی در این نشست، مطالب متعدد مطرح کرده بود که صفحه پنجم شماره 12 اَمُرداد 1353 روزنامه اطلاعات تماما به متن کامل آن اختصاص داده شده بود. به باور تاریخ نگاران، حسّاسیّت قدرت های وقت روی این گفتهِ شاه بود که ایران تا 5 سال دیگر یک قدرت نظامی بزرگ خواهد شد و همچنین پولدارشدن ایران.
    کُپی آن قسمت از گفتهِ پهلوی دوم از صفحه 5 شماره 12 اَمُرداد 1353 روزنامه اطلاعات:
    
    



    
    همچنین کُپي نيمه بالاي صفحه اول روزنامه اطلاعات ـ شماره 12 اَمُرداد 1353 حاوی تیتر اظهارات پهلوی دوم در نشست رامسر و ... :
    
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
مسئله اتمیِ ایران تا سال 2014 ـ مخالفت غرب ـ تفسيرهاي مربوط تا آن سال
در روز هاي منتهي به سوم آگوست 2004 گزارشهاي مربوط به برنامه انرژي اتمي ايران و مخالفت و تهديد غرب، در سراسر جهان از رسانه ها قطع نمي شد و آخرين مطالب رسانه اي در آن زمان چنين عناويني داشت:
     مذاكره ايران با 3 بزرگ اتحاديه اروپا نتيجه اي به بار نياورد (هرالد تريبيون بين المللي ) ـ ايران تسليم نشد و ساختن سانتريفوژ را از سر گرفت (نيويورك تايمز) ـ ايرانِ رجزخوان اعلام كرد كه به تلافي خُلف وعده سه بزرگ اروپاي غربي كه پرونده اتمي ايران را خواهند بست، ساخت سانتريفوژ را از سر گرفته است (تمامي رسانه هاي يكشنبه آمريكا به نقل از اسوشيتدپرس) ـ آمريكا نگران است كه هدف نهايي ايران غني سازي اورانيوم و توليد بمب باشد (سي ان ان) ـ به نعل و به ميخ زدن روسيه (يک روز مخالف بودن و روز ديگر موافق) درقبال برنامه انرژي اتمي ايران غرب را گيج کرده است (آنلاين اورازيا = اوراسیا از درون و ان بي سي) و ....
     بر اين گزارشها بايد مقاله هاي مفسران رویدادها را اضافه كرد كه عموما اشاره كرده بودند که برنامه اتمي ايران اينك به صورت قسمتي از غرور ملي ايرانيان درآمده و گمان نمي رود كه دولت ايران بخواهد و يا بتواند اقدامي برخلاف آن انجام دهد. هرچه که غرب فشار را سخت تر كند تعلّقِ خاطر و اشتياق ملت ها به دست يافتن بر علوم اتمي و تكنولوژي آن بيشتر مي شود و .... ایرانیان بر اثبات اینکه سلاح اتمی مظهر قدرت و ابزار بازدارنده از تعرّض شده است واقف شده اند و می دانند که دلیل اصلی عدم وقوع جنگ جهانی دیگری در هفت دهه گذشته وجود سلاح اتمی در زرّادخانه قدرت ها و چند کشور دیگر بوده و اینکه در این مدت هیچیک از کشورهای دارنده این سلاح مورد تعرّض و حمله نظامی قرار نگرفته اند.
     چهار سال پس از آن، در 2008 فعاليت هاي اتمي ايران که تهران تاکيد کرده است مسالمت آميز و صنعتي است و مخالفت ها و تهديدهاي غرب و اسرائيل همچنان در صفحات اول روزنامه ها قرارداشت. آخرين خبر روزنامه هاي غرب در آن زمان حکايت از اين داشت که ايران داراي شش هزار سانتريفوژ شده است. از مطالب وقت رسانه ها چنين بر مي آمد که تهديدها و اخطارها ـ چهار سال بعد از آن (سال 2012) همچنان ادامه داشت و حتي جدّي تر شده و پاي تشدید تحريم اقتصادي به ميان آمده و اين تحريم ها از سوي آمريکا و اتحاديه اروپا و متحدين آنها به اجرا گذارده شده و تهدید به گسترش آن و .... در این راستا، دوم آگوست 2012 (پنجشنبه 12 اَمُرداد 1391) کنگره آمريکا مجازات هاي اقتصادي برضد ايران را تشديد کرد. نقل گزارش روزنامه «وال استريت جرنال» در اين زمينه، چگونگي قضيه را به دست مي دهد که متن انگليسي آن به صورت سند در زير آمده است:
    
    
Congress Passes Iran Sanctions Bill
    
    By Samuel Rubenfeld
    
    August 2, 2012
    
    Congress easily passed a bill Wednesday night that imposes tough sanctions on Iran over its nuclear program
    
    The legislation, which passed the House on a 421-6 vote and sailed through the Senate via voice vote, now heads to President Barack Obama for his expected signature
    
    Among other things, the legislation closes loopholes in existing sanctions law, and adds penalties for those that aid Iran’s petroleum, petrochemical, insurance, shipping and financial sectors. It also broadens the list of available programs under which sanctions can be imposed on Iranian individuals and entities
    
    The bill imposes sanctions on the parent companies of foreign subsidiaries violating sanctions, and requires the disclosure of all sanction-able activity to the Securities and Exchange Commission
    
    The bill comes on top of sanctions legislation signed into law last year that targets anyone doing business with Iran’s central bank, which routes most of its oil transactions
    
    It was the product of a compromise between Senate Banking Committee Chairman Tim Johnson (D., S.D.) and House Foreign Affairs Committee Chairwoman Ileana Ros-Lehtinen (R., Fla.)
    
    “While we have clearly placed all options on the table in this standoff with Iran, our goal is not to pick a fight with Iran, but to politically isolate Iran and deprive Iran of the resources and technology it needs to achieve its goal,” said Sen. Bob Menendez, (D., N.J.), in a statement
    
    In the House, Reps. Ron Paul (R., Texas) and Dennis Kucinich (D., Ohio) voiced opposition to the bill, saying it would increase the likelihood of armed conflict with Iran
    
    “It is so similar to what we went through in the early part of this last decade when we were beating the war drums to go to war against Iraq. And it was all a facade. There was no danger from Iraq. So this is what we are doing, beating the war drums once again,” Paul was quoted by Foreign Policy as saying

    
    پیش از انتخابات تابستان 2013 (خرداد 1392) ریاست جمهور، تماس هایی از طریق عُمان میان ایران و آمریکا صورت گرفت که موضوع اصلی آن، مسئله ده ساله فعالیت های اتمی تهران بود. به باور برخی مفسران؛ دولت وقت ایران (دولت دهم) به رغم افزایش فعالیت های دانش اتمی، اقدام مؤثر و چشمگیر برای یافتن راه حل داخلی جهت خنثی کردن اثر منفی تحریم ها (با اجرای اقتصاد مقاومتی؛ افزایش تولیدات جهت رفع نیازهای اساسی و ضروری داخلی، کاهش واردات و هزینه های دولت، و به جای افزودن بر نقدینگی افزایش درآمدهای مالیاتی و گمرکی و ...) به عمل نیاورد و جامعه ایران نیش تحریم ها را احساس کرد.
    در زیر چکیده تفسیرهایِ منتشره در مطبوعات اروپا و آمریکا در سه روز اول ماه آگوست 2014 آمده است که می توان آنها را با نتایج حاصله از مذاکرات وین مقایسه کرد:
    دولت یازدهم (حسن روحانی) از آغاز کار خود تلاش کرده است که تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا کاهش یابد و مذاکرات با شش قدرت در ژنو با همین هدف بود که به یک توافق موقت شش ماهه انجامید که این توافق پس از انقضاء، برای چهارماه دیگر (تا نوامبر 2014) تمدید شد، شاید که در این مدت به توافق جامع دستیابی شود. هدف غرب، محدود شدن غنی سازی، برنامه ها و فعالیت های اتمی ایران طبق خواست آن بلوک و نیز نظارت هرچه بیشتر خارجی بر این فعالیت ها ازجمله بازرسی سرزده است. ایران در این مدت فعالیت های اتمی خودرا تا حدودی کاهش داده و از ذخیره اورانیوم 20 درصد کاسته ولی غرب به این حد قانع نیست. اصحاب نظر گمان نمی کنند که ایران تسلیم تمامی خواست غرب شود و چانه زنی در این زمینه ادامه دارد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تعیین روز برگزاری انتخابات دور دوازدهم رئیس جمهور ـ «محمدرضا باهنر» پیشنهاد نامزد شدن در آن انتخابات را نپذیرفت
در اَمُرداد 1395 شورای نگهبان با پیشنهاد برگزاری انتخابات رئیس جمهور (رئیس قوه مجریه، معادل نخست وزیر در نظام های پارلمانی) در 29 اردیبهشت 1396 (ده ماه بعد) موافقت کرد. همزمان، محمد عطریانفر روزنامه نگار ـ سیاستمدار، زمانی سردبیر روزنامه همشهری و رئیس شورای شهر تهران و از میانه روها (از برجستگان حزب کارگزاران) در یک مصاحبه طولانی ضمن بحث درباره موضوعات مختلف، همچنین گفته بود که در انتخابات آینده، ممکن است (احتمالا) مهندس محمدرضا باهنر (سیاستمدار کرمانی) نامزد شود. برخی از محافظه کاران و همچنین پاره ای از میانه روهای متمایل به راست چنین پیشنهادی به او داده اند. دوازدهمين کنگره جامعه اسلامي مهندسين که مهندس باهنر دبیر آن است چهارم شهريور ماه 1395 برگزار خواهد شد و باهنر در جریان این کنگره تصمیم خودرا به نامزد شدن در انتخابات و یا نامزد نشدن اعلام خواهد داشت.
    در پی انتشار اظهارات عطریانفر، اصحاب نظر گفته بودند که با توجه به انبوه گزارش ها درباره ضعف های اداری، دریافتی های نجومی مدیران و ... ممکن است به مهندس باهنر اصرار شود که نامزد انتخابات شود. عقیده عمومی نیز بر این بود که انتخاب باهنر کلید حل مسائل است زیراکه او عمیقا یک فسادستیز است و فردی است اخلاقی و پاکدست.
     محمدرضا باهنر بعدا گفته بود که نبايد فضا را زود انتخاباتي کنيم، چرا که بسياري از مسائل را در کشور تحت‌الشعاع قرار خواهد داد. وی چندی پیش از آن اشاره کرده بود که قصد کانديداتوري ندارد و گفته بود: اينکه جريان اصولگرا از چه کسي حمايت کند، هنوز در حال مطالعه هستيم و به جمع بندي نرسيده‌ايم. باهنر گفته بود که به نظر او، تشکيل يک حزب فراگير اصولگرايي در کشور ضروری است و دير يا زود، چاره اي جز تشکیل چنین حزبی نیست. باهنر درباره چگونگی حمايت از نامزد مشخّص در انتخابات گفته بود: در انتخابات، کساني که صلاحيّتِ شان تأييد ‌شود، قابل حمايت هستند، اما بايد بين همه آنان به دنبال اَصلَح بود. اگر بخواهيم عالمانه و عادلانه از یک نامزد حمايت کنيم، بايد مطالعه کنیم و از میان نامزدها، اصلح را انتخاب کنيم. وقتي بخواهيم نامزد اصلح را بیابیم بايد نامزدها را با هم مقايسه کنيم. دوره قبل، حجت الاسلام حسن روحاني ـ یکی از چند نامزد تأیید شده در شورای نگهبان، مورد حمايت ما نبود، اما پس از انتخاب شدن، تلاش کرديم که با وي مساعدت کنيم، اینک (سال 1395) رکود دارد گردن مردم را می شکند، بايد دنبال کسي بود که بتواند مسئله رکود را حل کند. همه نامزدها بايد عملکرد موفق داشته باشند.
    دبير کل جامعه مهندسين درباره مطالبی که نسبت به حسين فريدون ـ برادر و دستيار حجت الاسلام حسن روحانی رئيس جمهور شنیده می شد گفت که به این موضوع باید رسیدگی شود. به نفع رئيس جمهور و نهاد رياست دولت است که گروهي را براي رسيدگي به اين مسئله مأمور کند. ضروری است که رئيس جمهور در اين باره رسما اعلام نظر کند.
    در این میان، آیت الله موحدی کرمانی از سران اصول گرا گفته بود که حمایت اصول گرایان از حسن روحانی در انتخابات آینده بعید به نظر می رسد.
    محمدرضا باهنر برادر محمدجواد باهنر، نخست وزیر مقتول در رویداد انفجار تالار مذاکرات شورای امنیت کشور در هشتم شهریورماه 1360 (30 آگوست 1981) است. محمدجواد پیش از انقلاب، معلمی ساده زیست، فروتن، زاهد و از مؤلفان کتاب درسی دبیرستانی تعلیمات دینی و اخلاقیات اسلامی بود. فامیل باهنر، در کرمان مشهور به پرهیزگاری و پاکدامنی هستند. محمدرضا که تاکنون هیچ اتهام و برچسبی به او زده نشده است بیش از ربع قرن نماینده مجلس و سال ها نایب رئیس آن بود که از نامزد کردن خود برای انتخابات اخیر مجلس خودداری کرده بود.
    
کپی صفحه اول روزنامه رسالت ـ شماره 12 امُرداد 1395 حاوی تیترهای اظهارات محمدرضا باهنر (کرمانی) و آیت الله موحدی کرمانی

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تيترهاي 2 روزنامه تهران در اَمُرداد 1395درباره در معرض خطرِ فرورفتن و ریزشِ مظاهرِ عظمت و قِدمَت تمدن ایرانی و از عوامل حفظ وحدت کشور
در نیمهِ سال 1350 (1971 میلادی) و از یکی ـ دو ماه پیش از برگزاری مراسم 2500 ساله شدن دولت مرکزی ایران و ایجاد کشور ایران، تاریخ نگاران درباره آن به ابراز نظر پرداخته بودند و بسیاری از آنان ازجمله «وان وارد» تاریخدان بنام آمریکایی که 91 سال عُمر کرد و تا دو دهه پیش در قید حیات بود گفته بودند که بقایای تخت جمشید، نقش رستم، طاق بُستان، آپادانا و ... و دیگر آثار تمدن و فرهنگ ایران از عوامل تداوم وحدت این کشور و سدّ تجزیه بوده اند و افغانستان، شرق رود سند، شمال آمودریا (جیحون)، شرق دجله، قفقاز و ... را قدرت های جهانی وقت بویژه دولت های لندن، مسکو و استانبول (عثمانی) با توسل به جنگ و یا حیله و تزویر از پیکر ایران جدا کردند ولی در همه این قطعات، «فرهنگِ واحد» باقی مانده است.
    مشاهده تیترهای صفحات اول برخی از روزنامه تهران در دو هفته گذشته (هفته های منتهی به دهم امُرداد 1395) ازجمله روزنامه دولت (روزنامه ایران) ایجاد نگرانی کرد. روزنامه ایران با چاپ عکس نوشته بود که کارشناسان هشدار داده اند که چاههای حفرشده به صورت غیر مجاز! خطر فرونشست تخت جمشید و ... [مظاهر عظمت و قِدمَت تمدن ایرانی و به نظر مورّخان، از عوامل بقاء وحدت ایران] را دارند. کُپی تیتر و صفحه اول دو روزنامه از روزنامه های چاپ تهران در زیر به عنوان سند آمده است:
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
2 تیتر از 2 سخنرانی در اَمُرداد 1395 (آگوست 2016):

    
کُپی صفحات اول شماره 12 اَمُرداد 1395 روزنامه جوان و روزنامه عصر ایرانیان چاپ تهران. آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی روز پیش از انتشار این دو روزنامه و حجت الاسلام حسن روحانی رئیس دولت یک روز پیشتر از آن، سخنرانی داشتند

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
باردیگر طرح موضوع حذف صِفرها از پول جمهوری اسلامی ایران در اَمُردادماه 1398 و سیل مخالفت ها ـ حذف صِفرها راه حل مسئله تورّم پول نیست
در دومین هفته اَمُردادماه 1398 با تصویب کلیات لایحه ای در دولت (قوه مجریه) که به گفته سخنگوی دولت، براساس این لایحه ـ اگر به تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان برسد، واحد پولی کشور از ریال به تومان تغییر خواهد کرد و 4 صفر از پول ملّی حذف خواهد شد. 13 سال است که سخن از حذف چند صفر از پول کشور به میان می آید که به علت برخی مخالفت ها به نتیجه نرسده است. سبب تصمیم دولت، حجم سنگین نقدینگی و کاهش بی سابقه قدرت خرید ریال است.
    با انتشار گزارش مربوط، دوباره سیل مخالفت های جاری شده است که حذف صفرها کاری بی نتیجه و بیهوده و ظاهری است. سردار محسن رضایی از جمله نخستین کسانی بود که نظر مخالف داده است. وی نوشته است که حذف چهار صفر از پول ملی یک اقدام ناقص و هزینه بَر است. نظام پولی و مالی کشوررا باید به صورت یکجا و یکپارچه اصلاح کرد. ساختار بودجه، امور مالی، بازار سرمایه، نظام پولی و ارزی کشور مانند ظروف مرتبطه هستند. اگر یکی را اصلاح و دیگری را بلاتکلیف بگذارید، سیستم به صورت اَلاکُلَنگی، فعّال می‌شود و آثار اصلاحات را از بین می‌برَد؛ علاوه بر آن، اقدامات جزیره‌ای زیرساخت‌های اقتصادی را به جای اصلاح، تخریب می‌کند!.
     حسن سلیمانی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وشنود با خبرگزاری تسنیم با اشاره به مصوّبه اخیر دولت مبنی بر حذف 4 صفر از پول ملی کشور، گفت: من معتقدم که در شرایط کنونی اقتصاد کشور، حذف 4 صفر از پول ملی، تأثیری در کنترل تورّم و نیز بهبود وضع اقتصادی نخواهد داشت.
    محمدرضا پورابراهیمی (نماینده کرمان) عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفته است که هنوز لایحه‌ای به مجلس ارائه نشده است که درباره آن نظر بدهیم. موضوع حذف ۴ صفر اولویت اقتصادی کشور نیست. ضعف نظارتی بانک مرکزی و حجم نقدینگی به اقتصاد کشور صدمه زده است. بنابراین، انتظار از دولت این است که اولویت‌ها باید مَبنا باشد و بر اساس آن تصمیم گیری شود و ساختارهایی که لازم است، اصلاح شوند که در صورت انجام این کارها، حذف 4 صفر مطرح نخواهد بود. حذف 4 صِفر حتی ممکن است در صحن علنی مجلس حذف شود و به تصویب نرسد.
    تیترهای صفحات اول بسیاری از روزنامه های تهران شماره های دهم اَمُرداد 1398 حکایت از بی فایده بودن تصمیم دولت می کند که در 13 سال گذشته چندبار مطرح شد و مسکوت ماند. قبلا و در دهه های گذشته چند کشور در آمریکای لاتین و ... که دچار مسائل ناشی از افزایش خارج از حدِ حجم نقدینگی و درنتیجه گرانی شده بودند دست به حذف صِفر از اسکناس های خود زدند که نهایتا ثابت شد بی نتیجه بوده است. افزایش نقدینگی در جمهوری اسلامی عمدتا از 1371 آغاز شده است. حل مسئله تورّم پول آسان و سریع نیست، نیار به کاهش هزینه های دولت، افزایش مالیات و عوارض گمرکی و صدور اوراق قرضه (باوند) به جای پول دارد و ... باید از تجربه دولت هایی که در طول قرن گدشته و قرن 21 دچار تورّم پول شدند آگاه شد و نظر اقتصاددان بی طرف را مورد توجه قرارداد. حذف صِفر، اقدام اقتصادی نیست و ظاهری به نظر می رسد و پُر هزینه و ناراضی ساز.
    در زیر مجموعه ای از تیترهای صفحات اول چند روزنامه تهران ـ شماره های پنجشنبه دهم اَمُرداد 1398 برای ماندن در تاریخ درج شده است:
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
وضعیت اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در پایان دوران دولت حسن روحانی از دیدگاه عبدالناصر همّتی رئیس سابق بانک مرکزی
همزمان با آخرین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت دوازدهم جمهوری اسلامی، رئیس سابق بانک مرکزی (مستعفی پیش از انتخابات که یکی از نامزدهای آن بود) نسبت به وضعیت اقتصادی که دولت حسن روحانی خالق آن بوده‌است، ابراز نگرانی کرد و با اشاره به بودجه‌ریزی غلط دولت و تأمین مالی مبتنی بر استقراض از بانک مرکزی (برداشت از پول های کاغذی چاپ و انبار شده)، در مورد تشدید تورّم هشدار داد.
    عبدالناصر همّتی درباره عملکرد دولت دوازدهم گفته است که بودجه‌ریزی غلط در دولت روحانی چنان استهلاک، استقراض و بدهی برای اقتصاد ایجاد کرده ‌است که در بُعد کلان استهلاک و تأمین هزینه‌های جاری و فقدان سرمایه‌گذاری عمرانی گریبان اقتصاد را گرفته ‌است و در بُعد خُرد، تعادل دخل و خرج خانوار ـ بیش از پیش آنها را در تنگنا قرار داده‌است، در این میان چاق‌شدن هزینه‌ها در بودجه سال جاری و در شرایطی که خبری از رفع تحریم و درآمد‌های نفتی نیست، روند استقراض از بانک مرکزی را به گزینه تورم‌آفرین تأمین بودجه تبدیل کرده‌است. اگر تنها متوسط رشد اقتصادی را در هشت سال گذشته شاخصی برای سنجش عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم (دوران 8 ساله ریاست حسن روحانی) قرار دهیم، باید گفت رشد اقتصادی تقریباً هیچ بوده ‌است، با این مشخصه که حتی به اندازه جبران استهلاک سیستم اقتصادی نیز سرمایه‌گذاری ثابت در بخش ماشین‌آلات و ساختمان انجام نگرفته ‌است و در بُعدِ خَلقِ نقدینگی (پول کاغذی و چک بانک) در این سال‌ها از محدوده 500 هزار میلیارد تومان به محدوده ۴ هزار هزار میلیارد تومان نزدیک شده‌است، به همین جهت تورم سنگینی گریبانگیر اقتصاد شده، به شکلی که تعادل بین حقوق نیروی کار و بازنشستگان و مستمری بگیران و هزینه‌های مرتبط با یک زندگی معمولی چنان به هم خورده‌است که امکان حضور بسیاری از مردم در برخی از بازار‌ها بمانند مسکن، خودرو و ... حتی با تأمین مالی بانکی (وام) نیز وجود ندارد. هزینه‌های جاری کشور نیز به دلیل تحریم، بی‌تفاوتی نسبت به اصلاح نظام مالیاتی و بودجه‌ریزی‌های غلط غیر‌عملیاتی از محل‌هایی، چون سرمایه‌فروشی و ایجاد بدهی‌های ملی و آینده‌فروشی تأمین شده‌است، و به این ترتیب دولت سیزدهم از هم اکنون با یک وضعیت نامساعد و همچنین بدهکاری روبه‌رو است. در بعد اقتصاد خُرد نیز تورّم شدید و فزاینده نرخ کالا و خدمات، خانوارها را با یک پدیده کسری ممتد بودجه برای پوشش هزینه‌های ضروری زندگی روبه‌رو کرده‌است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اظهارنظرِ مولوی عبدالحمید، شش روز پیش از پایان دوره دوم دولت حسن روحانی


مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنّت زاهدان ششم مرداد 1400 (شش روز پیش از پایان دوره دوم دولت حسن روحانی) به انتقاد از وضعیت معیشتی کشور و مدیریت دولت پرداخت و گفت که اعتراض‌های اخیر در خوزستان «فقط مربوط به بی‌آبی نبوده است».
    مولوی عبدالحمید در عین حال گفت: "قوای 3گانه در کشور اکنون یک‌دست می‌شوند و به نظر می رسد که اسباب برای بهتر شدن اوضاع فراهم خواهد بود".
    امام جمعه اهل سُنّت زاهدان اضافه کرد: "اگر ابراهیم رئیسی که از پنجشنبه 14 مرداد زمام دولت را بدست می گیرد نتواند براساس واقعیت‌ها تصمیم‌گیری کند، دیگر انتظار از رئیس‌جمهور بعد از او نمی توان داشت.
    او در مصاحبه خود با اشاره به اعتراض‌های وقت در خوزستان اظهار داشت: "به‌دلیل مدیریت نادرست، فقر و محرومیت، طبیعی است که این مسائل عقده و نارضایتی ببار می‌آورد. این اعتراض‌ها فقط مربوط به بی‌آبی نیست؛ شامل همه این موارد است".
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
دهم اَمُرداد 1400 رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان وضعیت ویروس کرونا را بسیار خطرناک توصیف کرد
رییس بخش عفونی بیمارستان لقمان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به شدت تاخت و تاز جاری ویروس کرونا در جمهوری اسلامی ایران گفت: "به هیچ وجه آینده روشنی از وضعیت ویروس کرونا، حتی در یک ماه آینده نداریم، تمام امید ما این است که خودِ ویروس فروکش کند. سیستم درمانی کشور اینک در وضعیتی بسیار سخت قرار دارد.
    دکتر شروین شکوهی رییس بخش عفونی بیمارستان لقمان (یکی از بیمارستان های تهران) در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه با افزایش شمار بیماران، درصد شمار بیماران بدحال هم به همان نسبت افزایش می‌یابد، گفت: متاسفانه انگار مردم فراموش کرده اند که ویروس کرونا وجود دارد.
    وی افزود: از طرف دیگر دولت هم اقدامات مطلوبی انجام نمی‌دهد، تعطیلی شش روزه تهران که انجام شد، چه فایده‌ای داشت؟. این گونه تعطیلی‌ها کمک نمی‌کند، آمار مبتلایان زیاد و روزافزون است و شرایط، بسیار خطرناک و با توجه به خستگی زیاد کادر درمان نمی‌توان با این شیوه، کرونا را جمع کرد. به علاوه، مردم رعایت نمی کنند و کسی هم جلودارشان نیست.
    دکتر شکوهی گفت: چند روز قبل مرا به عروسی دعوت کردند، آنهم در چنین اوضاعی؛ مردم رعایت نمی‌کنند و انگار کسی هم جلودارشان نیست‌. بیش از یک سال است که کار ما اطلاع رسانی و دادن اندرز و هشدار به مردم است؛ ولی می بینیم که اکثرا رعایت نمی‌کنند. راه دیگری باید یافت.
    دکتر شکوهی اضافه کرد: در بیمارستان ما، اصلا تخت خالی وجود ندارد. برای پذیرش بیمار تازه، یا باید منتظر شویم تا یک بیمار بستری شده مرخص شود یا اینکه خدای ناکرده جان بسپارد که تخت، خالی شود. دستگاه‌ها و تجهیزات بیمارستانی به طور مداوم کار می‌کنند و مستهلک می‌شوند و مشکلات اکسیژن در اکثر بیمارستان‌ها وجود دارد.
    دکتر شکوهی درباره مراجعه روزانه مبتلایان به بیمارستان برای تزریق داروی رمدسیویر، گفت: برای این موضوع متأسف هستم. یک فرد کرونایی باید روزانه از خانه خارج شود تا با اتوبوس، تاکسی، مترو و ... به بیمارستان بیاید و چندین نفر را در مسیر راه و یا در بیمارستان آلوده کند که می خواهد دارو دریافت کند؛ درحالی که فرد کرونایی باید در قرنطینه باشد. مگر همه این افراد با ماشین شخصی به بیمارستان می‌آیند که داروی «رمدسیویر» دریافت کنند.
    به گزارش خبرگزاری تسنیم در دوم آگست 2021 (11 اَمُرداد 1400)، در پی نامه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به رهبر جمهوری اسلامی در باره موج سهمگین و پنجم کرونا و پیشنهاد یک تعطیلی دو هفته‌ای کشور برای کاهش چرخش ویروس و بار بیمارستان‌ها، آیت الله خامنه ای از رئیس‌جمهور خواست که این موضوع در ستاد ملی کرونا بررسی شود و هر اقدامی که لازم است انجام گیرد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
3 تیتر از 3 روزنامهِ تهران درباره یک خبر روز در 12 اَمُرداد 1401 (سوم آگوست 2022)

    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو انديشه
پرورشِ بهتر، انسان اخلاقي تر و مُنصِف به وجود می آورَد
Kathleen Kinkade
بانو «كاتلين كينكيد Kathleen Kinkade» اندیشمند آمریکایی و صاحب فرضیه ای نوین برای ایجاد مدینه فاضله (Utopian Commune)سوم آگوست 2007 و یک سال پیش از فوت در یک مصاحبه عمومی از علل شکست خود و آنانکه پیش از او جهت ساخت جوامع بهتر برای بشر تلاش کرده بودند از جمله نظام شوروی پرده برداشت. وی که در سال 1967 با هفت «هم اندیش» خود در نزديكي شهر «چارلوتسويل Charlottesville» ايالت ويرجينيا و نه چندان دور از دانشگاه ویرجینیا (که موسس آن توماس جفرسون بوده است)، ايجاد مدينه فاضله را به نام Twin Oaks به تجربه گذارده بود در سخنرانی سال 1992 خود دلایل شکست طرح ایجاد این مدینه فاضله را که الگویی برای جوامع بشری شود و به مشکلات و گرفتاری های موجود پایان دهد برشمرده بود و مفاد مصاحبه سال 2007 تکرار و تاکیدی برهمان مطالب تلقی شده بود.
     بانو «کینکید» در مصاحبه سوم آگوست 2007 گفت که تا برخي عادات از بشر سلب نشود نمي توان انتظارداشت كه خوشبختي همگاني به دست آيد و يكي از اين عادت ها قانع نبودن انسان به سهم خود است كه به خودخواهي، خودپرستي، زياده خواهي، آزمندي و ... تعبير شده است كه در نبود يك دستگاه قضايي ناب و دقّت و مراقبت بر اِعمال تکلیف دولت که حفاظت از مال، جان و حیثیت اتباع است جرم و تجاوز به حقوق دیگران پدید می آيد. كينكيد گفته بود: طبق تجربه چهل ساله او؛ مردم برخوردار از پرورش بهتر، اخلاقي تر و منصف تر بوده و خودخواهي كمتري داشته اند.
     كينكيد اضافه كرده بود كه پس از تجربه شکست در ایجاد مدینه فاضله مي تواند حدس بزند كه چرا پيامبران روي پرورش و اخلاقيات اين همه اصرار و تاكيد داشتند. حكومت هاي كمونيستي موفق نشدند زيرا كه كاررا از پرورش و انسان سازي شروع نكرده بودند و عقايد «هابز» را نخوانده و اگر خوانده آنهارا نپذیرفته بودند.
    بانو « كينكيد » 28 جولاي 2008 و در 77 سالگي از بيماري سرطان درگذشت.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در دنياي داستان نويسي
درباره همينگوي و ادعايِ چهارمينِ زن او، يک ماه پس از خودکشيِ این نویسندهِ بنام


مري ولش Mary Welsh زن چهارم ارنست همينگوي روزنامه نگار و داستان نويس بنام و برنده جايزه ادبي نوبل سال 1954 سوم آگوست 1961 اعلام کرد که برغم گزارش رسانه ها، شوهر او هنگام پاك كردن تفنگ براثر در رفتن گلوله كشته شده است. وي اين عكس را (که در بالا درج شده است) براي اثبات ادعاي خود شاهد آورده بود. عكاس مجله لايف چندماه پيش از درگذشت همينگوي، اين عکس را از وي گرفته بود. عكس، همينگوي را هنگام قدم زدن روزانه در يك راه كوهستاني در ايالت Idaho آمريكا نشان مي دهد كه يك قوطي خالي نوشابه را كه در كنار راه افتاده بود شوت مي كند و شاد به نظر مي رسد.
    سوم جولاي 1961 اعلام شده بود که همينگوي چند ساعت پيش از آن (دوم جولاي) در خانه اش در شهرKetcham ايالت کوهستاني آيداهو با شليک گلوله خودکشي کرده است. ادعاي مري ولش مورد تاييد پزشگ قانوني ـ که جسد را معاينه کرده بود ـ و نيز پليس محل قرار نگرفت که نظر بر خودکشي همينگوي داشته اند. همينگوي 21 جولاي 1899 در ايالت ايلي نوي آمريکا به دنيا آمده بود و کار روزنامه نگاري را از جواني و از روزنامه «کانزاس سيتي ستار» آغاز کرده بود و کار او در اين روزنامه پوشش اخبار حوادث شهر بود و همين حادثه نويسي اورا به داستان نويسي گرايش داد. پس از ورود آمريکا به جنگ جهاني اول، همينگوي بمانند ساير جوانان اين کشور وارد ارتش شد، به جبهه اروپا اعزام و مدتي راننده آمبولانس نظامي بود تا اينکه مجروح شد. محصول اين جبهه رفتن داستان «وداع با اسلحه» است.
    همنيگوي که به عشق روزنامه نگاري گرفتار شده بود پس از جنگ جهاني اول، مقيم پاريس و در اينجا نماينده چند نشريه آمريکايي شد و اخبار اروپارا به آمريکا ارسال مي داشت. بعد از آغاز جنگ داخلي اسپانيا به اين کشور رفت و به پوشش اخبار مربوط از دست اول و کسب تجربه پرداخت. محصول اين تجربه هم داستان «زنگها براي چه کسي به صدا در مي آيد؟» بود. همينگوي در جريان ديدار حقيقت يابي خود از آفريقا گرفتار سانحه هوايي شد و با اينکه مجروح شده بود زنده ماند.
    همينگوي در جريان پياده شدن نيروهاي متفقين در نُرماندي و نيز ورود اين نيروها به پاريس در محل حضور داشت و گزارش تهيه کرد. وي در بازگشت به قاره آمريکا، عمدتا در کوبا و فلوريدا زندگي مي کرد و خانه او درکوبا موزه شده است. فيدل کاسترو از دوستداران او بود و منظما باهم ديدار داشتند. همينگوي اواخر عمر به ايالت آيداهو نقل مکان کرده بود.
    همينگوي نويسنده داستانهاي «خورشيد هميشه مي درخشد»، «پيرمرد و دريا»، و ... و پدر سه فرزند ظاهرا از ترس پيري و از كار افتادگي با شليك گلوله در خانه اش در كچوم ايالت آيداهو خودكشي كرد. پدر او هم در آستانه سالخوردگي خودكشي كرده بود. همينگوي مردي شجاع بود و در نوشتن داستان سبک ويژه داشت. از او هفت داستان، شش مجموعه داستان کوتاه و 3 کتاب غير داستاني باقي مانده است. بيشتر داستانهاي او به صورت فيلم سينمايي در آمده اند. در پايان دهه 1950 اعلام شده بود که داستانهاي او تا آن زمان دويست ميليون فروش داشته بود. اين کتابها همچنان تجديد چاپ مي شود. در سال 2012 تنها يکي از سه فرزند همينگوي در قيد حيات بوده است.
    
همينگوي با فيدل کاسترو


    
همينگوي در خانه اش در کوبا در حال نوشتن

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
سولژنيتسين نويسندهِ ناراضي از مديريتِ نظام شوروي ـ او تأسف خورد كه چرا روسيه به دست نابخردانِ خودپسند افتاده بود
Aleksandr Solzhenitsyn

سوم آگوست 2008 الكساندر سولژنيتسين Aleksandr Solzhenitsyn داستان نگار و بازي نويس (نمايشنامه نگار) معروف روس در نود سالگي در مسكو براثر ايست قلب درگذشت و از خود 35 داستان و نمايشنامهِ به چاپ رسيده و ازجمله داستان «گولاگ» برجاي گذارد.
     عدم رضايت و انتقادهاي او از ساختار اداري نادرست و وجود فساد و ندانمكاري در ميان مقامات بالادست شوروي و بي اعتنايي آنان به وضعيّت اکثريت، جز خودشان معروف است. سولژنتيسين از سوسياليسم انتقاد نكرد و تاسف خورد كه چرا پياده كردن اين فرضيه در روسيه بزرگتر به دست نابخردانِ خودپسند افتاده بود. وي از طريق تاليف خود «گولاگ» جهانيان را در جريان آنچه را كه در اردوگاههاي كار اجباري شوروي مي گذشت قرارداد.
     سولژنيتسين كه در سال 1970 برنده جايزه نوبل در ادبيات شده بود در سال 1974 به حالت تبعيد از وطن خارج شد. او سالها در ايالات متحده بسربُرد ولي حاضر نشد به ميهن پدري پشت كند و تابعيت دولت ديگر را بپذيرد. وي در آن زمان در يك مصاحبه مطبوعاتي گفت: افرادي كه به آساني ترك تابعيت كنند به وطن و استخوان هاي خاكشده نياكان، وفاداري ندارند و كسي كه به وطن، نياكان و زادگاه خود وفادار نباشد به چيز ديگر هم وفادار نخواهد بود و فردي است با شخصيتي ضعيف كه قابل اعتماد نمي تواند باشد. سولژنيتسين كه با بيان اين مطلب، بيش از پيش در دل مردم و بويژه ناسيوناليست ها جاي گرفت در 1994 به وطن بازگشت و بعدا به عضويت آكادمي ادبيات و هنر روسيه انتخاب شد. سولژنيتسين يازدهم دسامبر 1918 به دنيا آمده بود.
Solzhenitsyn در ديدار و گفت و گو با پوتين

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو دانش
عوارض قلب، قند، بی تحرّک بودن و سالخوردگی جز با افزودن ورزش مربوط (فِیت نِس) بر دارو و کنترل خوراک، کاملا درمان نمی شود
جولای 2022 (تیرماه 1401) و در پی انتشار آخرین آمار بیماری ها که افزایش جهانی بیماران قلب و عروق، قند و عوارض بی تحرک بودن و سالخوردگی را نشان می داد، چند مرکز تحقیقات علوم پزشگی و کارشناسان بهداشتیِ اندرزگو بار دیگر تأکید کردند که برای درمان این عوارض و گریز از ابتلاء به آنها، دارو و کنترلِ خورد و خوراک کافی نیست باید بر این دو عامل، ورزش روزانه مربوط ـ معروف به Fitness را اضافه کرد که خیلی اهمیت دارد.
     در آمریکا بسیاری از بیمارستان ها به ضمیمه و در جوار خود، بخشِ ورزشِ مربوط، زیر عنوان Lifestyle دایر کرده اند که با بدنسازی تفاوت دارد و پزشگان و جراحان برای پیشگیری از آن بیماری ها و یا تشدید آنها، به افراد و مراجعین خود رفتن به این مراکز را توصیه می کنند و در صورت داشتن توصیه کتبی دکتر، بیمه ها هزینه مربوط را پرداخت می کنند. در این مراکزِ Lifestyle Fitness علاوه بر ورزش ویژه، کلاس اندرز دادن به پیشگیری از هرنوع بیماری مزمن (قند، قلب و عروق و ...) و یا این قبیل بیماران نیز وجود دارد که زمان برگزاری هر کلاس قبلا اعلام می شود. در مراکزِ لایف ستایل، پرستار ویژه مستقر است تا ضربان قلب، فشار خون، درجه حرارت بدن و میزان قند خون را پیش از ورزش و یا پس از آن بدست آورد و نیز در صورت بدحال شدن یک فرد، فورا اورا به بخش فوری بیمارستان (اورژانس) برساند و به همین سبب است که این مراکز در جوار بیمارستان ها ایجاد شده اند که کار انتقال بیمار، سریع و آسان باشد. در سالون های این مراکز انواع وسائل ورزشی مربوط وجود دارد با آموزشگر (ترینر ـ Trainer) که افراد را آموزش و یاری می دهند و مراقب وضعیت جسمانی آنان باشند.
    در جولای 2022 (تیرماه 1401) یک رسانه منتشره در ویرجینیای آمریکا درباره مرکزِ لایف ستایلِ ضمیمه بیمارستانِ چساپیک Chesapeake و اهمیت و لزوم ورزش روزانه (فیت نِس) و دست کم 30 دقیقه در هر روز، یک صفحه مطلب نوشته بود با درج عکسی از اریکا اسمیت. بانو Erika Smith ترینرِ با تجربه و دانشگاه دیده در این زمینه توضیح داده بود و از اهمیت «فیت نِس» روزانه ـ نه تنها برای پیشگیری و یا کنترل بیماری هایِ مزمن ازجمله دیابت و قلب (کاردیو)، بلکه برای خواب بهتر و هضم غذا متابولیسم، سوختن کالریِ اضافی و عُمر طولانی تر سخن گفته و برای سالخوردگان و لزوم تحرّک داشتن آنان ضروری دانسته بود و نوع دستگاهها را که هر کدام چه بخشی از بدن را ورزش می دهند شرح داده بود ازجمله ترِدمیل (قدم زدن روی دستگاه که با جریان برق به حرکت در می آید و سرعت آن را می توان کنترل کرد)، ستِیشِن بایک (دوچرخه ثابت برای ورزش دست و پا) ستِر ستِپِر Stair Stepper (دستگاه پلکان مانند) و ... وی گفته بود؛ قبلا باید دید که متقاضی فیت نِس از کدام مرحله و با کدام ماشین شروع کند. سالنِ ورزشِ «فیت نِسِ» روی صندلی هم در مراکز «لایف ستایل» وجود دارد که حرکات روی صندلی با حضور مربّی و آموزشگری او انجام می شود و تکرار هر مرحله چند بار، مثلا بالا و پایین آوردن دست هاّ پاها و ....
    به اظهار مربّیانِ فیت نِس، Chair Exercise (ورزش فیت نِسِ روی صندلی) را پس از آموزش دیدن در لایف ستایل ها، در خانه هم می شود انجام داد بویژه در تعطیلات عمومی که لایف ستایل ها ممکن است بسته باشند. پیاده روی روزانه لازم است، ولی پیاده روی همه اعضای بدن را به آن صورت به حرکت در نمی آورد و افراد در قدم زنی روزانه گاهی تنبلی می کنند و دیده شده است که نظم ندارد.
    نقل مطلب از مجله روزنامک شماره 94 صفحه 70:
     www.rooznamak-magazine.com
    



    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
مواد غذایی مفید برای سلامت مغز
نتیجه یک بررسیِ تاثیرِ مواد غذایی در محافظت از سلامت مغز که در ژوئن 2023 (خرداد) انتشار یافت نشان می دهد که این مواد غذایی در سلامت مغز تأثیر بیشتری دارند:
    ـ سبزی های برگدار از قبیل اسفناج، براکلی و کلم پیچ.
    ـ انواع توت.
    ـ ماهی هایی که مقدار بیشتری اُمِگا3 دارند.
    - انواع خشکبار از گردو و بادام گرفته تا بادام زمینی، تخمه کدو، تخمه آفتاب گردان و کَشو.
    - قهوه و چای و نوشیدن آنها در ساعات روز و نه بیش از دو فنجان.
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو رسانه‌ها
زادروز نويسنده اي كه مسائل بزرگ جهان را مي شكافت و دست دولتمردان و کمپاني هاي بزرگ را رو مي کرد
Anthony T. S. Sampson
امروز زادرور انتوني سَمسون Anthony T. S. Sampson نويسنده بزرگ انگليسي است كه سوم آگوست 1926 به دنيا آمد و 18 دسامبر 2004 درگذشت. وي نخست روزنامه نگار بود و تا معاونت سردبيري ابزرور The Observer و سردبيري مجله «Drum طبل» ارتقاء يافته بود و تا آخر عُمر نيز انتشار مقالات وي در اينديپندنت قطع نشد. سمسون روزنامه نگاري را از مجله درام چاپ شهر يوهانسبورگ (آفريقاي جنوبي) آغاز کرده بود.
    سمسون از چهل سالگي تاليف كتاب، آن هم درباره مسائل در حال گسترش بين المللي را بر كار خود اضافه كرد. او گذشته و حال انگلستان را در چند کتاب تحت عنوان آناتومي (تشريح) تحليل کرد. نكاتِ كتاب هاي او كه به زبانهاي مختلف ترجمه شده اند، همه روزه مورد استناد قرار مي گيرند از جمله در کتاب هاي هفت خواهران (درباره پيدايش، فعاليت ها و نيّت هاي هفت كمپاني چند مليتي نفتي بزرگ جهان)، سوداگران اسلحه (درباره توليدكنندگان، واسطه ها و بازارهاي جنگ افزار و وابستگي هاي آنها)، اعتبار دهندگان (درباره منابعي كه پول قرض مي دهند و افراد و ملل را استثمار و گرفتار مي كنند) و ....
    سَمسون كتاب هاي مهم ديگري با زمينه تاريخِ تحليلي از جمله اروپاي نوين، سياه و طلا (درباره تاريخچه تبعيض نژادي و استثمار در جنوب آفريقا) و ... تاليف كرده است. وي يك بيوگرافي نگار ممتاز بود و بيوگرافي نلسون ماندلا، يكي از كارهاي خوب او در اين راستا بشمار مي رود كه كاملا بي طرفانه نوشته شده است.
    نقدنگارانِ تاليفات سَمسون نوشته اند؛ وي که معتقد به لزوم وجود مشاوران آگاه در کنار دفتر هر مدير و دولتمرد بود کتابهاي خودرا به صورتي تنظيم کرده است که راهنماي کار مديران دستگاههاي سياسي ـ اقتصادي باشند و با مطالعه آنها با سابقه کار و ترفندها آشنا شوند و ....
    فهرست کتاب هاي سمسون با همان عناوين اصلي از اين قرار هستند:


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
خاطره شنيدني نگارنده اين «تاريخ آنلاين براي ايرانيان» از جریان تصميم شرکت ملي نفت ايران در سال 1340 به تاسيس يک خبرگزاري
مؤلف اين تاريخ آنلاين (نوشيروان کيهاني زاده) در 1961 (1340 هجری خورشیدی) زمانی که در روزنامه اطلاعات؛ خبرنگار و در خبرگزاری پارس؛ دبیر اخبار بین الملل بود

در اَمُرداد 1340 (آگوست 1961) شركت ملّي نفت ايران به صرافت افتاده بود كه يك خبرگزاري داير كند كه در آن زمان موفق نشد. شنيدن ماجرا خالي از فايده نيست مخصوصا از اين نظر كه اخيرا تهران ـ شهري كه به باور نگارنده فاقد روزنامه حرفه ايِ تمام عيار است ـ زادگاه خبرگزاري هاي متعدد (بيش از 20 خبرگزاري!) شده است.
    در آن زمان، يك روز سناتور مسعودي ناشر روزنامه اطلاعات اين نگارنده (مولف اين تاريخ آنلاين؛ نوشيروان کيهاني زاده) را كه در بيست و پنجمين سال عُمر خود بود فرا خواند و گفت شركت نفت مي خواهد خبرگزاري داير كند و از من خواسته است در جلسه اي كه در روزِ ... تشكيل مي شود شركت كنم و من شما را كه علاوه بر تحريريه روزنامه اطلاعات، در خبرگزاري پارس (اينک؛ ايرنا) هم كار مي كنيد، و در آنجا يک سردبير هستيد و آشنايي به اين كار داريد به جاي خودم به آن جلسه مي فرستم كه مطمئن هستم اشخاص مهمي شركت خواهند كرد.
    قبول كردم. جلسه در زمان مقرّر تشكيل شد. پس از انجام مقدمات، اصل موضوع مطرح و سپس نظر يكايك شركت كنندگان در جلسه در باره تاسيس خبرگزاري شرکت نفت استعلام شد. از مطالبي كه هر يک از حاضران در جلسه بيان داشتند، فهميدم که شركت نفت و شركت كنندگان در جلسه سر از کار «خبرگزاري» در نمي آورند و آن را هزار بار بزرگتر از آن چه كه هست وانمود مي كنند، با بودجه اي در حدِ يك وزارتخانه.
     وقتي نوبت صحبت به نگارنده رسيد گفتم كه برايم روشن نشد كه هدف و برنامه چيست. اگر شركت نفت مي خواهد وارد جزئيات صنعت نفت، معاملات جهاني آن و سياست هاي مربوط شود و براي كار خود هم تبليغ كند و راه را براي اجراي برنامه هاي آتي اش هموار سازد، انتشار يك ماهنامه (مجله تخصّصي) كفايت مي كند و اين مجله مي تواند منبع خبر براي رسانه هاي عمومي باشد و مطالبش را نقل کنند. تا کنون که مشکلي در کار انتشار اخبار و اطلاعيه هاي شرکت نفت در رسانه ها مشاهده نشده است و چنانچه هدف، انتشار متن اطلاعيه ها است بدون کم و کاست؛ شرکت نفت مي تواند آنها را به صورت خبرِ پولي (آگهي خبري) به روزنامه ها بدهد تا چاپ کنند. اگر قصد ديگري از تاسيس خبرگزاري دارد بايد آن را صريحا بيان دارد تا راه حل مقتضي ارائه شود.
    رئيس جلسه گفت كه چون خبرگزاري پارس (تاسيس شده در سال 1313 خورشيدي = 1934) براي پخش مطالب ما ناز مي كند مي خواهيم از محل كمكهاي فرهنگي شركت نفت يك خبرگزاري تمام عيار تاسيس كنيم. گفتم براي راه اندازي خبرگزاري، «آدمِ اين كاره» لازم است و اين آدم ها را تنها با پول نمي توانيد به دست آوريد زيرا كه كشور فعلا چند تايي بيش، از اين آدم ها ندارد.
    رئيس جلسه گفت: ما خبرگزاري را داير مي كنيم تا آدم پرورش دهد. گفتم اگر اين طور است و تصميم شرکت نفت قطعي است؛ روشن کنيد که اين خبرگزاري به صورت اختصاصي (نفتي) خواهد بود و يا عمومي (انواع خبرها و نظرها). گفتند که يک خبرگزاريِ تمام عيار و مشابه خبرگزاري دولت ـ خبرگزاري پارس. گفتم: در اين صورت و از باب صرفه جويي در هزينه، براي اخبار خارجي، از ميان چهار خبرگزاريِ معروف به «بيگ فور»، انتخاب يكي از آنها كافي است زيرا كه اخبارشان به دليل رقابت با يكديگر مشابه است و چيزي از هم كم ندارند، يكي را آبونه شويد و سه مترجم براي سه شيفت استخدام كنيد و يك مترجم هم به عنوان جانشين در نظر بگيريد براي روز مبادا.
    [مي دانيم که امروزه و از 3 دهه پيش در ارسال اخبار، از اينترنت استفاده مي شود و مانند آن زمان، تلِکسي نيست و اخبار در حافظه کامپيوتر باقي مي مانند، و لذا نياز به سه مترجم شيفتي نيست، يك مترجم هم كفايت مي كند.].
    و همچنين گفتم: ولي، كار خبرگزاري ترجمه يعني نُشخوار مواد ديگران نيست بايد خودش از دست اول، خبر خارجي هم توليد کند. به عبارت ديگر؛ در چند پايتختِ مطرح، خبرنگار داشته باشد و نيز يک ميز تحليل خبرهاي بين المللي، زيراکه برخي اخبار سياسي و ديپلماتيک، طراحي شده و با هدف خاص و ايجاد فرصت و ... انتشار مي يابند و بايد تحليل و تفسير شوند و نيز سابقه نويسي با استفاده از آرشيو و کتاب هاي مربوط (رفرنس ها). در مورد اخبار داخلي هم، ادارات روابط عمومي سازمانهاي دولتي مطالب را تايپ شده با موتوسيکلت سوار مي فرستند. [در آن زمان اي ـ ميل و فاكس و ... نبود، لذا امروزه به پيك و موتور سوار هم نياز نيست]، يك نفر را مي خواهيد كه اين اطلاعيه ها را تنظيم كند، دو نفر ـ يكي به مجلس برود و ديگري براي حضور در مصاحبه ها و شنيدن نطق ها در مراسم باشد و يك نفر هم آماده براي كارهاي فوري. يك تلفن نويس [امروزه بازديدگر وبسايت هاي داخلي، مقامات و ادارات روابط عمومي]، چند تايپيست و تكثير كن با دو ـ سه موتور سوار [به اينها هم امروزه نياز نيست]، دو منشي [امروزه يك منشي كافيست] و يك مسئول اداري نيز لازم است و همه اينها مي توانند در يك اطاق پنج در شش متر مستقر شوند ،در همين ساختمان شركت نفت [در آن زمان مقابل موزه ايران باستان كه اينك وزارت امور خارجه از آن استفاده مي كند] و كل بودجه اش مي شود در ماه حدود صدهزار تومان ولي اين كار، يك دوباره كاري و رقابت با دولت [خبرگزاري دولت] تلقي مي شود و رشته اي است كه سر دراز خواهد داشت. اگر بخواهيد که يک خبرگزاري واقعي داشته باشيد نياز به ميزهاي رويدادهاي شهري (لوکال)، شهرستانها، فيچر، مصاخيه هاي ميداني، تحليل و تفسير نويس و روزنامه نگاري که بر پايه مناسبت هاي روز برود و با اهل اطلاع و کارشناسان مصاحبه کند و نيز جمع آوري نظرات و همچنين سابقه نويس بر اخبار دريافتي و ... است.
    حرف اين نگارنده از زمين تا آسمان با حرف هاي ديگران فرق داشت (که مي خواستند خرج تراشي کنند و احيانا از آن نمد براي خود نيز کلاهي بردوزند). بنابراين، ادامه مذاكرات به روزي ديگر (بدون حضور من) موكول شد.
     روز بعد سناتور مسعودي مرا خواست و گفت همه اهل جلسه از جمله مقاماتي از شركت نفت از حرف هاي تو دلخور بودند و .... اين را كه شنيدم دست به عمل متقابل زدم و هر مقام دولتي را که ديدم درباره آن جلسه و تصميم شرکت نفت برايش گفتم، زيرا که جلسه علني بود و محرمانه نبود. [لازم به دانستن است که در آن زمان در پي هر جلسه شوراي وزيران، خبرنگاران، خبر جلسه را از وزيران مي گرفتند و تلفن كردن به منازل وزيران كاري آسان بود و تلفن را بر مي داشتند، لذا ضمن صحبت با آنان که با خبرنگاران خودماني رفتار مي کردند، کشاندن بحث به تصميم شركت نفت زحمت نداشت]. مطلب را از رئيس کل انتشارات و راديو و مدير وقت خبر گزاري پارس هم پنهان نکردم كه شركت نفت مي خواهد دولتي در داخل دولت تشكيل دهد و ....
    از آن زمان چندين دهه سال مي گذرد و اينک در دهه 1380 [زمان درج اين مطلب در اين تاريخ آنلاين] ـ دهه يکم قرن 21، هر وقت در روزنامه هاي تهران چشمم به مطلبي به نقل از اين خبرگزاري هاي نوپاي داخلي مي افتد مي بينم که محصولِ شان همان است كه در آن جلسه گفته بودم؛ ترجمه از خبرگزاري هاي خارجي بدون اين كه بدانند هر خبر آنها در اصل، بر پايه چه برنامه و سياستي تنظيم و ارسال شده است، و بقيه مطالب خبرگزاري هاي داخلي هم عمدتا اطلاعيه هاي سازمانهاي دولتي (که عمدتا تبليغ تصميمات و برنامه هاست) و نطق ها و اظهارات رسمي مقامات است (بدون افزودن نظر مخاطبان و اصحاب نظر درباره مفاد آنها كه يافتن و کسب نظرشان بسيار آسان است و تهيه گزارش هاي ميداني، فيچر و مصاحبه با اصحاب اطلاع و کارشناسان به هر مناسبت روز). اين خبرگزاري هاي داخلي که شمارشان دارد از تعداد روزنامه ها (يوميه) بيشتر مي شود که تنها بيش از 20 روزنامه در تهران منتشر مي شود باعث کاهش و سرانجام توقف توليد خبر از سوي تحريريه روزنامه ها مي شود و در نتيجه روزنامه ها مي شوند المثناي يکديگر و رقابت ميان آنها از ميان مي رود و اُفت مي کنند. بنابراين و بنظر اين نگارنده با بيش از نيم قرن تجربه روزنامه نگاري، تاسيس انبوه خبرگزاري (مگر خبرگزاري تخصّصي) به ژورناليسم ايران کمک نخواهد کرد. اگر روزنامه هاي تهران را مرور کنيم مي بينيم که توليد مستقل داخلي آنها عمدتا در حوزه هاي اخبار ورزشي، سينمايي، و برخي استثنائات ديگر است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
رسانه ای نوین به نام «ویکیلیکس»
سوم آگوست 2007 و هشت ماه پس از ایجاد «ویکیلیکس Wikileaks» در اینترنت، انجمن جهانی روزنامه نگاران آن را «نیو میدیا = رسانه نو» اعلام و ردیف تازه ای در فهرست رسانه ها برایش بازکرد. بنیادگذاران این رسانه که کار خودرا افشاکردن فساد مالی، اداری و سیاسی در سطح جهان با یافتن اسناد و مطالبِ سانسور شده (و عمدتا با استفاده از ابزارهای ارتباطات الکترونیک) و قراردادن در اینترنت با هدف روشن ساختن مردم و اصلاح وضعیت از این طریق اعلام کرده بودند که بیشترین مخاطبان را به دست آوردند و کار آنها به اصلاح امور و دقت هرچه بیشتر در تصمیم گیری ها و اقدامات کمک کرده است. ویکیلیکس در سال 2006 آغاز بکار کرده است. از سال 1987 برای ایجاد چنین وسیله ای که به قولی؛ نوع تازه ژورنالیسم اینوستیگیتیو است تلاش شده بود.
    Julian P. Assange متولد سوم جولای 1971 در کوینزلاندِ استرالیا این کار را آغاز کرد که بعد با تَنی چند ـ روزنامه نگار و تکنولوژیست از اروپا، استرالیا، چین، آمریکا و آفریقای جنوبی همکار شد که سازمان ویکیلیکس را که جهانی و غیر انتفاعی اعلام شده است با یک شورای 9 نفری تأسیس کردند و کشور 400 هزار نفری ایسلند واقع در اقیانوس اطلس شمالی را که پایتخت آن شهر ریکژاویک است مرکز فعالیت آن قراردادند.
     ویکیلیکس که تاکنون کارهای خلاف اصول واخلاق و مکاتبات محرمانه و نقشه هاي بسیاری از دولت ها، مقامات، کمپانی ها، سیاسیون، فعالیت های سیاسی و امور نظامی را افشاکرده است شهرت خودرا از زمان افشای فساد دولتی در کِنیا به دست آورده است و نیز افشاء اسناد جنگ افغانستان و جنگ عراق که آغاز هر دو عملیات را به پای آمریکا نوشته اند ازجمله دو ـ سه عملیات پُرتلفات در بغداد. با این افشاگری ها، این سازمان، از سوی بعضی Sunshine Press لقب گرفت که عنوان آن شده است. ویکیلیکس تا سال 2015 حدود ده میلیون سند، مکاتبات و ارتباطات محرمانه را افشاء کرد.
     اسانژ مؤسس ویکیلیکس در دوران دانشجویی یک هکِر بود ـ فردی که می تواند رموز ارتباطات اینترنتی را بازکند و در کار سافت وِر و پروگرام نبوغ دارد و یک Internet activist. طبق گزارش هاي سال 2007، هزینه سالانه این سازمان در آن سال تنها 250 هزار دلار بود و فقط 5 کارمند دستمزد بگیر داشت. سیستم الکترونیک ویکیلیکس طوری ساخته شده که هرکس می تواند افشاگری خودرا در آن قرار دهد.
     کار پُر سر و صدای این رسانهِ نو در سال 2007، قراردادن 91 هزار سند جنگ افغانستان در دسترس همگان بود که کشتار غیر نظامیان را نیز به دست می دهد. افشاگری پر سر و صدای دیگر ویکیلیکس در آن سال، انتشار فیلم تیراندازی هلی کوپتر آمریکایی در بغداد به شماری از مردم بدون اسلحه و کشتن 12 تّن از آنان ازجمله دو خبرنگار محلی خبرگزاري انگليس (رویترز) بود که در دسترس همگان قرارگرفت.
    در نوامبر 2010 و پس از چند افشاگری، دولت آمریکا پرونده جنایی برای آسانژ باز کرد و به تحقیق پرداخت. در همین ماه و در سوئد یک اتهام «دست درازی سِکسی» به آسانژ وارد شد و دستور دستگیری و استرداد او به سوئد جهت بازپرسی و محاکمه صادر شد. اسانژ که در انگلیس بود آن اتهام را ساختگی و یک توطئه جهت بستن فعالیت افشاگری او اعلام کرد و گفت که اگر برای دفاع از خود به سوئد برود دولت سوئد او را به آمریکا تحویل خواهد داد. چون دستگاه قضایی انگلیس استرداد او به سوئد را در دست بررسی قرارداد، وی به سفارت کشور اِکوادور ـ یکی از کشورهای آمریکای لاتین که در آن زمان یک سوسیالیست رئیس دولت آن بود پناهنده شد و تا سال 2019 در این سفارتخانه بود و به فعالیت و کار افشاگری ادامه می داد. در سال 2019 دستگاه قضایی سوئد اعلام کرد که چون رسیدگی طولانی شده و دلیل محکمی هم برای اثبات اتهام «دست درازی سِکسی» بدست نیامده، پرونده مختومه شده است، ولی دولت آمریکا تعقیب قضیه استرداد آسانژ را دنبال کرد و دستگاه قضایی لندن آسانژ را که از سفارت اِکوادور خارج شده بود زندانی کرد و دادگاه انگلیس حُکم به استرداد آسانژ به آمریکا داد که نه تنها وکیل او درخواست رسیدگی مجدد کرده است، بلکه مردم عادی از آن پس ـ در سال 2021 و 2022 چند بار در خیابانهای لندن و چند شهر در کشورهای دیگر برضد حُکم قضایی استرداد او دست به تظاهرات زدند.
    چون آسانژ زندانی است، Kristinn Hrafnsson که یک روزنامه نگار اینوستیگیتیو ایسلندی و متولد 25 ژوئن 1962 است از سال 2018 سردبیر کل ویکیلیکس شده است. ویکیلیکس در سال 2016 از چگونگی و ساخت و پاخت های پشت پردهِ تعیین نامزد انتخاباتی حزب دمکرات آمریکا که در آن سال بانو کلینتون نامزد آن شد پرده برداشت و در سال 2017 چند فعالیت محرمانه «سی آی آِ» را افشاء کرد. ویکیلیکس در طول پناهنده بودن آسانژ در سفارت اِکوادور، اسناد متعدد از جنگ داخلی سوریه تا فعالیت های دیپلماتیک دولت سعودی، چند اقدام وزارت انرژی ترکیه، ایمیل های دولتی یک دولت دیگر و ... پرده برداشت و از سال 2021 فعالیت ویکیلیکس شکل و روشی دیگر درپیش گرفته است.
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
زادروزِ Ernie Pyle كه عاشق حرفهِ روزنامه نگاري بود ـ او هنگام تهیهِ خبر از یک میدان جنگ کشته شد
امروز زادروز ارني پايل Ernie Pyle روزنامه آمريكايي است كه سوم آگوست 1900 در استیت نيومكزيكو به دنيا آمد و 18 اپريل 1945 هنگام تهيه عكس و خبر از ميدان جنگ در جزيره اي نزديك به «اوكيناوا ـ ژاپن» هدف گلوله ژاپني ها قرار گرفت و كشته شد.
    وي پس از آغاز جنگ جهاني دوم، از تهيه خبرهاي آسانِ شهري دست كشيد و داوطلب پوشش اخبار و عكس هاي جنگ از صحنه های نبرد و حضور در این صحنه ها شده بود و كار خودرا از جبهه هاي شمال آفريقا آغاز كرده بود.
     او در آخرين نامه اش به خانواده خود، نوشته بود: ترديد نيست كه همه شمارا دوست دارم، ولي روزنامه نگاري را بيشتر. در پايان جنگ درباره سختي هاي آن يك كتاب مصوّر خواهم نوشت تا شايد كمك شود كه جنگ ديگري رخ ندهد و اين تنها كاري است كه از دست من برمي آيد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
توقّف انتشار روزنامه «وطن امروز» در 1398 که 3 ماه طول کشید
«روزنامهِ وطن امروز» 11 اَمُرداد 1398 با انتشار یک اطلاعیهِ آنلاینی، ضمن سپاسگزاری از مخاطبان، از توقف انتشار این روزنامه خبر داد.
    در این اطلاعیه، مشکلات مالی،‌ علّت توقّف انتشار روزنامه «وطن امروز» عنوان شده بود.
    پروانه انتشار «روزنامه وطن امروز» که مِهرداد بذرپاش مدیر مسئول آن است در بهمن 1386 صادرشده و در آستانه انتخابات ریاست جمهور ـ سال 1388 ـ کار انتشار خود را آغاز کرده و تا زمان توقّفِ کار، ده سال انتشار یافته بود. این روزنامه از یازدهم آبان 1398 کار انتشار خود را از سر گرفته است.
    مهرداد بذرپاش دارنده پروانه و مدیر مسئول روزنامه وطن امروز، در فروردین 1393 در مصاحبه با خبرگزاری تَسنیم، از برخوردهای مکرّر با این روزنامه گلایه کرده بود.
    
Mehrdad Bazrpash

مهرداد بذرپاش نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی از تهران و از اعضای هیأت رئیسه این دوره قانونگزاری، متولّد 20 اَمُرداد سال 1359، یکم اَمُرداد 1399 با 159 رای مجلس از این روز به ریاست دیوان محاسبات انتخاب شده است. دیوان محاسبات بازوی نظارتی قوه مقنّنه است. این دیوان که مشابه آن در همه کشورها وجود دارد از اهمیت ویژه برخوردار است و به همه حساب های مالی سازمانهای دولتی و موسساتی که از بودجه دولت برخوردار می شوند که ارتباط کامل با وضعیت امور اداری آنها دارد رسیدگی و حسابرسی و به مجلس گزارش می کند. «دیوان محاسبات» در همه کشورها به عنوان «مسئله یاب» خطاب می شود. اصول 54 و 55 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تکالیف این دیوان را روشن کرده است. ایران از 25 قرن پیش و پیش از همه کشورها چنین سازمانی، البته به نام و شِکل دیگر داشته است و امپراتوری روم آن را از ایرانِ دوران اشکانیان اقتباس کرده بود که جهانی شده است.
     بذرپاش ـ دارنده پروانه روزنامه وطن امروز، در دوره نهم تقنینیه از اعضای هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی ایران بود. وی زمانی هم مشاور رئیس جمهور، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان و همچنین مدتی مشاور شهردار تهران بود. در کارنامه بذرپاش؛ فعالیت صنعتی و اقتصادی نیز دیده می شود. فعالیت های سیاسی او از دوران دانشجویی اش آغاز شده است.
    
    تیتر بزرگ صفحه اول شماره روزنامه «وطن امرور» پیش از توقف موقتِ انتشار در 11 اَمُرداد 1398:
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
ساير ملل
روزي كه كلمبوس سفر دريايي خود را در جهت درياهاي غرب آغاز كرد
کلمبوس
كريستوفر كلمبوس سوم آگوست سال 1492 با سه كشتي و گروهي كه بيشترشان را زندانيان تشكيل مي دادند سفر دريايي تاريخي خود را از بندر «پالوس» اسپانيا آغاز كرد. سفر او همزمان با اخراج يهوديان از اسپانيا آغاز شده بود. كلمبوس (كلمب) كه متوجه كروي بودن زمين شده بود مي خواست كه از راه درياهاي غرب خود را به هندوستان برساند، زيرا كه پرتغالي ها قبلا راه شرق (جنوب آفريقا) را به هندوستان يافته بودند.
     كلمبوس 71 روز بعد به جزاير آنتيل رسيد [در قاره آمريكا] و گمان كرد كه به نزديكي هندوستان رسيده است و بوميان اين جزاير را كه مردمي آرام بودند و برهنه زندگي مي كردند «هنديان = Indians» ناميد كه اين عنوان تا به امروز باقي مانده است. وي سپس به يافتن سرزمين هاي بيشتري مشغول شد و در این نخستين سفر، كوبا و جزيره اي را هم كه اينك دو كشور دومينيكن و هائيتي در آن واقع اند مورد بازديد قرار داد و آن را «هيسپانيولا» نام نهاد.
     رسيدن كلمبوس به آمريكا كه در پاره اي از نقاط آن از جمله مكزيك و پرو Peru و ... تمدن هاي پيشرفته و درخشان وجود داشت راه را براي استعمار اين قاره به روي اروپائيان و انتقال بيماري هايي كه در آنجا نبود از جمله بيماري هاي مقاربتي باز كرد. دروغ، فريب و جرم نيز از جمله سوغات اروپائيان به قاره آمريكا بود. اروپائيان و مخصوصا انگليسي ها (که انگلیسی ها در سال 1607 وارد شده بودند) در شمال قاره آمريكا (فدراسیون امروز) بوميان را تا مي توانستند نابود كردند كه جاي مهاجران اروپايي باز شود و اراضی و منابع آنان را تصاحب کنند. مهاجران انگلیسی آن بي گناهان را با قساوت تمام کشتند تا اراضي شان تصرف و تملک کنند که اينک با پول همين اراضي و منابع غارت شده، از ثروتمندان جهان شده اند و ....
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
نخستین اتومبیلرانی طولانی بشر
دکتر جکسون و اتومبيل «وينتون» خود

نخستين سفر با اتومبيل از سانفرانسيسكو به نيويورك که 23 ماه می 1903 آغاز شده بود 26 جولای به پایان رسید و 63 روز و 12 ساعت طول كشيد. اتومبیلران سپس از نیویورک عازم خانه خود در ایالت ورمانت Vermont شد و سوم آگوست (روزی چون امروز) به اینجا رسید. این نخستین اتومبیلرانی طولانی بشر بود که زیر عنوان «نخستین اتومبیلرانی سراسری آمریکا» در تاریخ درج شده است. سانفرانسیسکو در منتهی الیه غرب آمریکا و نیویورک در شمال شرقی این کشور واقع شده و هزاران کیلومتر از هم فاصله دارند. دکتر هوریشو جکسون Horatio Nelson Jackson (پزشک) که برای شرکت در یک نشست علمی در دانشگاه سانفرانسیسکو با قطار راه آهن به این شهر رفته بود در اینجا تصمیم گرفت که با اتومبیل به ورمانت (منتهی الیه شمال شرقی آمریکا) بازگردد. وی یک اتومبیل دست دوم ساخت کارخانه وینتون Winton خریداری و یک مکانیک به نام سوال کراکر Sewall Crocker استخدام کرد تا در طول سفر اورا همراه باشد و چون جاده ها مالرو و درشکه رو بود و نقشه و مسیر مشخص نداشت، جایگاه فروش بنزین هنوز ساخته نشده بود دکتر جکسون با خود بنزین اضافی، بیل و کلنگ و وسائل دیگر برداشت و از مسیر شمال (اورگون و ...) عازم نیویورک شد.
     دو مسافر اين راه طولاني با اتومبيل خود (عكس بالا) عرض آمريكا (ایالات متحده) از اقيانوس آرام به اقيانوس اطلس را در ماههایی که هوا سرد نبود پيمودند. در راه سختی بسیار کشیدند زیراکه چندبار اتومبیل آنها از کار افتاد و برای تعمیر قطعه از کار افتاده از آهنگران محل استفاده کردند و .... در آن سال از فروش عمومی اتومبیل نزدیک به سه سال گذشته بود و بسیاری از مردم، اتومبیل را «درشکه بی اسب» می گفتند.
    اتومبیل دکتر جکسون مسیر را با مصرف 800 گالن بنزین (3200 لیتر) طی کرد. اتومبیل دو سیلندره بود و نمی توانست بیش از 20 مایل در ساعت و 80 مایل در شبانه روز حرکت کند. در طول راه و برای عبور از ارتفاعات رشته کوههای «راکی»، این دو چند بار مجبور شدند که اتومبیل را با کمک اسب بالا ببرند.
     اين مسافرت در عين حال ثابت كرد كه خودروها در سال 1903 تا آن حد تكامل يافته بودند كه بتوانند راهي این چنین طولاني را طي كنند. دکتر جکسون پس از رسیدن به ورمانت (زادگاهش) نام این ایالت را بر اتومبیل خود گذارد. دکتر جکسون بعدا از موسسان «امریکن لژیون» و ناشر روزنامه و مالک یک فرستنده رادیویی شد. هدف او از ورود به دنیای رسانه ها کمک به آگاهانیدن مردم از امراض و پیشگیری آنها و تنظیم تغذیه بود. کارخانه ای که اتومبیل وینتون مورد بحث را ساخته بود در سال 1930 به جنرال موتورز فروخته شد و نام این اتومبیل به «پاکارد» تغییر داده شد.
دکتر جکسون و کراکر در مسير سانفرانسيکو به نيويورک

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
المپيك 1980 مسكو و تحريم غرب! ـ اعتراض غرب، ورود نيروهاي نظامي دولت مسکو به افغانستان بود!



    بازي هاي تابستاني المپيك 1980 كه در مسكو برگزار شده بود در اين روز (سوم آگوست) به پايان رسيد. اين بازيها دو هفته پيش از اين (19 جولاي) گشايش يافته بود. بازيكنان آمريكا، ژاپن و آلمان فدرال (غربي) اين بازي ها را به دليل اعزام نيروي نظامي از جانب شوروي به افغانستان تحريم كرده بودند. طبق آمار، جمعا 65 کشور و هريک به دلايلي به بازي هاي مسکو ورزشکار نفرستاده بودند. باوجود اين، 5 هزار و 179 ورزشکار ازجمله يکهزار و 115 زن در مسابقه مسکو شرکت کرده بودند. با تحريم سال 1980، بازيكنان 81 كشور در مسابقه هاي مسکو شركت كرده بودند. برژنف رهبر وقت شوروي بازي ها را در استاديوم يكصد و چند هزار نفري لنين در مسكو كه ورزشكاران شوروي با آرايش صف، پرچم اين كشور را ساخته بودند (عكس بالا) گشوده بود.
    دولت شوروي اعلام كرده بود كه به خواست دولت افغانستان نيرو به آن كشور اعزام داشته و مداخله اي در كار نبوده است. با اين تحريم «سياست» وارد امر ورزش شد كه بايد جاي رقابت هاي غير سياسي و مسالمت آميز باشد.
     شوروي هشت سال بعد تحت فشار غرب، بالاخره نيروهاي خودرا كه تلفات سنگين نيز متحمل شده بودند از افغانستان بيرون برد كه از سال 2001 نخست آمريكا و اينك همه غرب (ناتو) وارد افغانستان شده و به همان ترتيب و همان علل و بهانه ها جاي شوروي را گرفته اند بدون اين كه مسكو و ساير دولت ها اعتراض كرده باشند!. نه تنها مسکو واکنش منفي نسبت به عمليات نيروهاي ناتو در افغانستان اعتراض نکرده بلکه پوتين رهبر روسيه در جولاي 2012 پس از اينکه خروج تدريجي اين نيروها از سال 2014 قطعي شد گفت که خارج شدن نيروهاي نظامي ناتو از افغانستان زود است و بايد مدت بيشتري در اينجا باشند!. دولت کابل بمانند دولت بغداد با دولت واشنگتن پيمان استراتژيک امضا کرده است.
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
برخي ديگر از رويدادهاي 3 اوت
  • 1843:   روزنامه «رفورم La Reforme» با هدف پاسداري از دمكراسي فرانسه در پاريس تاسيس شد.
        
        
  • 1882:   كنگره آمريكا نخستين قانون محدود ساختن مهاجرت به اين كشور را تصويب كرد.
        
        
  • 1902:   حبيب بورقيبه نخستين رئيس جمهوري تونس به دنيا آمد و 98 سال عُمر كرد.
        
    بورقیبه

  • 1914:   در اين روز و در آغاز جنگ جهاني اول، آلمان به بلژيك حمله ور شد و به فرانسه هم اعلان جنگ داد.
        
        
  • 1934:   در این روز، وزیر پست و تلگراف و تلفن دولت وقت از بزرگان کشور و مطبوعات دعوت کرد که دو روز بعد ـ پنجم اَمُرداد (آمرداد 1313) برای گشایش ساختمان سه طبقه تازهِ پستخانه تهران واقع در خیابان سپه [امام خمینی]، سه راه خیابان خیّام در محل حضور یابند و توضیح داده بود که هزینه این ساختمان (اینک موزه) کُّلا 500 هزار تومان شده است.
        
        
  • 1940:   لیتوانی Lithuania شصت و پنج هزار کیلومتر (و در سال 2020؛ دو میلیون و 800 هزار نفری) واقع در منطقه دریای بالتیک عضو اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی شد.
        
        
        
  • 1941:   دولت فدرال آمریکا با توجه به گذشت دو سال از جنگ جهانی دوم و تاثیر آن بر اقتصاد کشورها و بسته شدن مسیرهای تجاری و ...، فروش بنزین در جایگاه های فروش را محدود کرد.
        
        
  • 1945:   (دوم اَمُرداد 1324) محمد مصدق و در آن زمان نماینده مجلس شورای ملی، در جلسه این روز مجلس ضمن اشاره به تشکیل نشست سران کشورهای فاتح جنگ دوم (سران آمریکا، شوروی و انگلستان) در پتسدام، از مجلس خواست که سریعا و تا آن نشست پایان نیابد با ارسال تلگرام درخواست خروج نیروهای سه کشوررا از ایران کند. این دولت ها قبلا وعده بیرون بردن نیروهایشان را در پایان جنگ داده بودند. مصدق اخطار کرد که اگر مجلس چنین نکند، وی شخصا به نشست پتسدام تلگرام مخابره خواهد کرد. وی گفت که ماندن نیروهای هرکدام از سه کشور در وطن ما عواقب خطرناک و احتمالا خطر تجزیه خواهد داشت. با این اخطار که انعکاس جهانی داشت، سران سه قدرت در نشست پتسدام، تعهّد کردند که نظامیان خود را از ایران خارج سازند که استالین پس از خروج نیروهای انگلستان و آمریکا، دبِّه درآورد و مسئله آذربایجان و کردستان پیشامد کرد که ترومن اخطار داد و ....
        
        
  • 1946:   شاه (پهلوی دوم) به قوام السلطنه (احمد قوام) لقب «جناب اشرف» داد که سابقه نداشت و پدر او (رضاشاه) سال ها پیش همه القاب و عناوین اشخاص را لغو و بکار بردن آنها را ممنوع کرده بود. مطبوعات احزاب چپگرا که هنوز آزادی فعالیت داشتند، دادن آن لقب به قوام السلطنه را، طبق دستور دولت لندن به شاه نوشته بودند [همان دولت لندن که پس از خروج شاه از کشور در سال انقلاب، او را به انگلستان راه نداد!.].
        
        
  • 1948:   Ager Hiss مشاور پیشین اف. دی. روزولت رئیس جمهوری آمریکا متهم به کمونیست بودن و دادن برخی اسرار دولتی به شوروی شد. روزولت سه سال پیش از واردشدن این اتهام به مشاورش، فوت شده بود و ترومن بر جای او نشسته بود. این اتهام در جریان بازپرسی از یک رهبر کمونیست های آمریکا به دست آمده بود. دادگاه اتهام «هیس» را که سال ها از ارتکاب آن گذشته بود مشمول مرور زمان اعلام کرد. «هیس» 92 سال عُمر کرد.
        
        
        
  • 1952:   مجلس شورای ملی در جلسه دوم اَمُرداد 1331 خود ضمن مصوّبه ای، بپاخیزی سراسری «سی ام تیر» را، «قیام مقدّس ملی» و مقتولین این قیام را «شهدای ملی» نام نهاد.
        
        
  • 1960:   کشور آفریقایی یک میلیون و 267 هزار کیلومتریِ نیژر (نیجِر) به پایتخی شهر نیامی و قبلا مستعمره فرانسه استقلال یافت. جمعیت این کشور در سال 2020 بیست و سه میلیون گزارش شد.
        
        
  • 1972:   قرارداد محدود كردن شبكه دفاع ضد موشك باليستيك ( ا. ام . بي.) ميان شوروي و آمريكا امضاء شد كه در سال 2002 آمريكا از آن بيرون آمد. از همان آغاز كار هم اين قرارداد مورد ايراد اصحاب نظر قرار گرفته بود كه آيا مي شود سلاح هاي صرفا دفاعي يك ملت را محدود كرد!.
        
        
  • 1975:   يك جت بوئينگ 707 در منطقه اَقاديرِ مراكش (کشور مغرب) به كوه اصابت كرد و 188 تن سرنشینان آن كشته شدند.
        
        
  • 1981:   جنبش همبستگي (Solidarity) در لهستان كه بر ضد نظام وقت لهستان (نظام کمونیستی) بپاخاسته بود از گران شدن بهاي مواد غذايي استفاده كرد و هواداران خود و ناراضيان را به خيابانها آورد و خيابانهاي مركزي شهر ورشو را به روي ترافيك بست.
        
        
  • 1981:   13 هزار تن كاركنان ترافيك هوايي در آمريكا با هدف دريافت دستمزد بيشتر دست به اعتصاب زدند و به اخطار رونالد ريگن رييس جمهوري وقت آمريكا كه به كار بازگردند توجه نكردند و در نتيجه همگي اخراج شدند. ریگن در این روز (سوم آگوست) اخطار کرده بود که اگر کارکنان کنترل ترافیک هواییِ فرودگاهها تا 48 ساعت دیگر سرِ کار حاضر نشوند اخراج خواهند شد. چون به این اخطار توجه نشد، کنترل ترافیک فرودگاهها به نیروی هوایی آمریکا سپرده شد. در فدراسیون آمریکا، فرودگاهها در دست دولت فدرال هستند، نَه استیت ها.
        
        
  • 2001:   جورج دبلیو بوش رئیس جمهوری وقت آمریکا مصوّبه کنگره این فدراسیون مبنی بر تحریم شدن جمهوری اسلامی ایران و لیبی را امضاء کرد که قانون شده است.
        
        
  • 2005:  


    چند افسر ارتش جمهوری اسلامی موریتانی برضد «معاویه ولَد سید احمد الطایع» رئیس جمهوری این کشور که برای شرکت در مراسم تدفین ملک فَهد پادشاه متوفای سعودی به این کشور رفته بود کودتا کردند و او را برکنار ساختند و حکومت، تا زمان برگزاری انتخابات به شورای نظامیان سپرده شد. معاویه در آن زمان 64 ساله بود.
        
        
        
        
        
  • نامه به مولف
    نظر مخالف یک دکترِ علوم کامپیوتر با ذکر چند دلیل و مورد، درباره الکترونیک شدن رای گیری انتخاباتی
  •   یازدهم اَمُرداد 1395 نامه ای دریافت شد حاوی اظهار نظر درباره پیشنهاد الکترونیک کردن اخذ آراء انتخاباتی در جمهوری اسلامی ایران. فرستنده نامه که نوشته است در علوم کامپیوتر، دکترا دارد مخالف این کار است. وی جملاتی از اظهارات آیت الله جنّتی را که دهم اَمُرداد 95 در خبرگزاری ها انتشار یافته بود ضمیمه نامه خود کرده است.
        
        این مخاطبِ این تاریخ آنلاین نوشته است که به نظر او، الکترونیک کردن رای گیری در جمهوری اسلامی مغایر اصل 62 قانون اساسی است که تاکید بر مخفی بودن رأی دارد و مستقیم بودن آن. آراء الکترونیک به این صورت است که رای دهنده نامزد و یا نامزدان خودرا با گذاردن علامت روی ورقه، تعیین می کند و ورقه را زیر دستگاه شمارش و ضبط می گذارند و یا اینکه رای دهنده ـ خود، در دستگاه، روی اسم و یا اسامی مورد نظر کلیک می کند. می دانیم و هر روز هم در اخبار، گزارش از هَک کردن اسناد، دستکاری و خواندن ایمیل ها و آنچه را که در اینترنت و کامپیوترها قرار می گیرد است. آخرین این موارد به دست آوردن ایمیل های محرمانه خانم کلینتون و نیز تصمیمات سران حزب دمکرات آمریکا درباره نوع تبلیغ برای او است. بنابراین، رای گیری الکترونیک، امروزه رای گیری مخفی و مستقیم نیست. شورای نگهبان طبق اصل 91 به منظور پاسداری از احکام اسلام و اصول قانون اساسی تشکیل شده است و مجلس شورای اسلامی بدون وجود شورای نگهبان، اعتبار قانونی ندارد (اصل 93) و شورای نگهبان است که نامزدان انتخابات مقام ریاست جمهور را از میان خیل داوطلبان گزینش می کند.
        نمونه های متعدد از معایب رای گیری الکترونیک در دست است ازجمله؛ اعتراض به آراء جورج دبلیو بوش در چند حوزه در فلوریدا که بالاخره کار به دیوان عالی آمریکا کشانده شد. دو دوره پیش، اعتراض به انتخاب سناتور مینه سوتا که شش ماه طول کشید تا با هزینه سنگین، دوباره اوراق رای که زیر دستگاه قرار داده شده بود شمرده شوند و نتیجه اش، برنده شدن شخص معترض بود که در اخذ و شمارش کامپیوتری !! بازنده اعلام شده بود. هنوز پرونده رای گیری الکترونیک یک حوزه انتخاباتی در ایالت اُهایو آمریکا که 3 سال و 4 ماه پیش در دستگاه قضایی منطقه مربوط باز شده است به نتیجه نهایی نرسیده است و .... هر رای دهنده و رای گیرنده می تواند به نتیجه آراء الکترونیک ایراد بگیرد و درخواست شمارش دستی اوراق آراء را کند که مشکلی بزرگ و پُر سر و صدا خواهد بود. اين، يک حق هر راي دهنده و راي گيرنده است.
        در آمریکا و چند کشور دیگر، دستمزد افراد خیلی بالا است و با هدف صرفه جویی، کار را الکترونیک کرده اند که بیم تقلّب فنی [دیجیتال] در آن زیاد است. سرعت دریافت نتایج مطرح نیست زیراکه می شود حوزه های رای گیری را بیشتر کرد تا خواندن آراء بیش از چند ساعت طول نکشد. عجله در کار نیست، در این کار سرنوشت ساز و حیاتی؛ دقّت مهم است مخصوصا در یک نظام اسلامی که باید مبرّا از هرگونه عیب و ایراد باشد. از سوی دیگر، منطقِ هدف از هر پیشنهاد که به مجلس و هر شورای دیگر داده شود باید قبلا توجیه و تفسیر و نظرسنجی شود.
        به نظر من [فرستنده پیام] در کشور «اَمر به معروف (کار نیک) و نَهی از مُنکَر (کار ناپسند و نامشروع)»، اظهار نظر افراد در ردیف کارهای خوب است. به ضمیمه ارسالی توجه کنید:
        ـ ـ ـ ـ ـ
        مطلب ضمیمه:
        
         جنتی: امر به معروف و نهی ‌از منکر از وظایف شرعی ما است
        
        آیت‌الله احمد‌ جنّتی دبیر شورای نگهبان دهم اَمُردادماه 95 در سومین نشست ستاد «امر به معروف و نهی از منکر» که با حضور پنج وزیر و چندین مقام دیگر برگزار شد گفت که انتظار است اعضای ستاد، موضوع امر به معروف و نهی ‌از منکر را در جامعه به اجرا درآورند زیرا این موضوع از وظایف شرعی ما است و در نظام جمهوری اسلامی ایران، این ستاد، مسئولیت اجرای «امر به معروف و نهی از منکر» را به‌عهده گرفته است و انتظار می‌رود اعضاء ستاد، در این راستا اقدام کنند تا گامی مثبت در مبارزه با مفاسد برداشته شود، جامعه اسلامی باید جامعه ای پاک و عاری از فساد و هرگونه تباهی باشد.
        آیت‌الله جنّتی در پاسخ به این سئوال که شورای نگهبان دقیقاً چه انتظاری از مجلس شورای اسلامی دارد گفت: از مجلس انتظار داریم قبل از اینکه ما اظهارنظر کنیم روی مصوّبات خود بیشتر کار کند. به عنوان مثال؛ خیلی از قوانین بار مالی دارد که بر دولت تحمیل می شود و قطعاً این قوانین در شورای نگهبان مورد ایراد قرار می‌گیرد. انتظار است که نمایندگان مجلس، قانونی را که بار مالی بر ذمه دولت می‌گذارد تصویب نکنند.
        در این نشست، دبیر شورای نگهبان همچنین گفت که انتخابات سال 1396 ریاست جمهور [انتخابات 29 اردیبهشت] از اولویت‌های شورای نگهبان است و در ارتباط با این موضوع، نظرمان این است که دقّت کنیم تا اگر در گذشته، اشکالاتی وجود داشت، این چنین اشکالات پیش نیاید. در گذشته برخی اوقات گزارش‌هایی می آمد که درست نبود و در تنظیم گزارش دقّت نشده بود.
        وی در پاسخ به این سؤال که آیا این اشکالات در ارتباط با احراز صلاحیّت‌ها بود یا خیر گفت: هم در احراز صلاحیّت‌ها و هم در بحث اجرا و روز رأی‌گیری، به ویژه صحبت از خرید آراء به گوش می رسید. متأسفانه یکی از مشکلات ما این است که خرید آراء در حال رایج شدن است و همین مسئله باعث می‌شود مجلس شورای اسلامی مرکزی برای سرمایه‌داران و پول‌داران شود. یعنی، هرکسی که پول بیشتری برای تبلیغ خود داشته باشد بتواند به مجلس برود که درست نیست.




  •  

    مطالعه اين سايت و نقل مطالب آن با ذكر ماخذ (نشاني کامل سايت و نام مولف آن) آزاد است، مگر براي روزنامه هاي متعلق به دولت و دستگاههاي دولتي؛ زيرا كه مولف اين سايت اكيدا «روزنامه نگاري» را كار دولت نمي داند. روزنامه عمومي به عنوان قوه چهارم دمكراسي بايد كاملا مستقل از دولت و سازمانهاي عمومي باشد تا بتواند رسالت شريف خود را به انجام برساند.


     تماس با مولف:

    editor (a) iranianshistoryonthisday.com
    n.keihanizadeh (a) gmail.com