Iranians History on This Day
روز و ماه خورشيدي و يا ميلادي مورد نظر را انتخاب و كليد مشاهده را فشار دهيد
ميلادي
   خورشيدي

 
23 ژوئن
 
جستجو:

 
 


 هديه مولف

اين سايت مستقل و بدون كوچكترين وابستگي؛ هديه ناچيز مولف كوچك آن به همه ايرانيان، ايراني تبارها و پارسي زبانان است كه ايشان را از جان عزيزتر دارد ؛ و خدمتي است ميهني و آموزشي كه خدمت به ميهن و هموطنان تكليف و فريضه است كه بايد شريف و خلل ناپذير باشد و در راه انجام تكاليف ميهني نياز به حمايت مادي احدي نبايد باشد، و نخواهد بود. انتخاب موارد براي نگارش و عرضه در سايت نظرشخص مولف است.
 

 










   لينک به اين صفحه  

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان در طول تاريخ در اين روز 23 ژوئن
ايران
روز تاجگذاري اردشير پاپكان در معبد آناهيد - اظهارات او در اين مراسم و دادن ضمانت اجرایی به اخلاقیات
تصوير اردشير يکم بر سنگ و بر سکه اش


    23 ژوئن سال226 ميلادی (دوم تیرماه) اردشير پاپكان در معبد آناهيد (آناهيتا) تاجگذاري كرد و شاه ايران شد و ناسيوناليسم ايراني را بر محور ملت گرايي و آموزشهاي زرتشت احياء كرد. با پيروي از روش اردشير بود که قرنها بعد ديلميان، صفويان و ... ناسيوناليسم ايراني را بر محور ايراندوستي و شيعه اثني عشري زنده كردند.
     اردشير كه قبلا حكمران پارس (عمدتا فارس، كرمان و سيستان) و نگهبان آتشكده آن منطقه بود پيش از تاجگذاري، حكومت اشكانيان را كه بر اثر فساد داخلي رو به ضعف گذارده بود و در برابر روميان كوتاه مي آمد برانداخته بود. اردشير كه بعدا روميان را هم از مشرق زمين عقب براند در مراسم تاجگذاري خود، همانند داريوش بزرگ گفت كه به خواست اهورامزدا شاه ايرانيان (تلفظ آن زمان: اریان) مي شود كه مردمي نجيب و بزرگوار هستند و دروغ نمي گويند. به نوشته برخی از مورخان، اردشیر در این مراسم ساتراپی های قلمرو خود از قفقاز شمالی تا دره سند و غرب فرات تا سیردریا را برشمرده و خراسان را ابرشهر (استان بزرگتر) خوانده بود. در آن زمان، آذربایجان «آذُربایگان»، بلوچستان «ماکوران (مکران)»، کرمان «کرمانیا»، اصفهان «سپاهان»، مناطق پشتون نشین افغانستان و پاکستان امروز کوشان شهر، سیستان «سکستان»، گرجستان «ویزوران»، ارمنستان «ارمن» و ... تلفظ می شدند. در سنگنبشته های عهد ساسانی، عُمان و مسقط بخشی از قلمرو ایران و «مزون شهر» خوانده می شدند. ایرانزمین نیز ارانشهر = ایرانشهر گفته می شد. اردشیر آموزش های زرتشت را که از پیش از تاسیس دولت واحد ایرانیان به دست کوروش بزرگ آیین آنان بود دین رسمی اعلام کرد و با این عمل، دین و سیاست را درهم آمیخت. به باور پاره ای از تاریخنگاران، هدف اردشیر از این کار ضمانت اجرایی دادن به اخلاقیات یعنی قانون ساختن آنها بود.
     كرماني ها كه اردشير قبلا در نظر داشت آن شهر را پايتخت ايران كند به منظور نشان دادن خرسندي خود از پيروزي او بر اردوان و به شاهي رسيدنش، شهري را که او در آن استان ساخته بود «اردشير وه» نامگذاري كردند. اين شهر كه تلفظ نام آن به تدريج به «بردسير» تغيير يافته است قبلا روستاي کوچکي بود که توسط اردشير عمران و توسعه داده شده و به صورت شهر درآمده بود. نوسازي دژ نظامي کرمان برفراز تپه را که به «قلعه دختر» معروف شده و آثار آن اينک در دل شهر قرار دارد به اردشير پاپکان نسبت مي دهند. متاسفانه اخيرا بر فراز اين تپه آنتن مخابراتی و احتمالا آنتن سلفون نصب کرده اند که کاري نادرست بوده است.
بقاياي دژي را که اردشير در کرمان بر فراز تپه ساخت (قلعه دختر)

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
سالمرگ جمشید کاشانی ریاضی دان ایرانی که 600 سال پیش قضایای کُسینوس را کشف و فاصله زمین از خورشید و سیّارات را به دست آورد
تصوير جمشيد کاشاني
22 ژوئن سال 1429 ميلادي جمشيد كاشاني (غياث الدين) رياضيدان و فضاشناس ايراني در سمرقند درگذشت. وي به دعوت الغ بيگ حكمران تيموري وقت و پسر شاهرخ ميرزا به سمرقند رفته بود تا در مدرسه عالي علوم اين شهر تدريس و در رصدخانه آنجا (كه الغ بيگ، خود آن را تاسيس كرده بود) به اكتشافات فضايي تازه دست بزند. جمشيد كاشاني به خاطر كشف قضاياي كسينوس در مثلثات، تهيه جدول ستارگان، تكميل علم حساب و رصد يك خورشيد گرفتگي از نامداران تاريخ علوم است. در فرانسه هنوز يك قضيه كسينوس را «تئورم كاشي» مي خوانند. جمشيد كاشاني كه در سال 1380 ميلادي در كاشان به دنيا آمده بود، در زمان خود همچنين بُعد (فاصله) بسياري از ستارگان از زمين و از خورشيد و نيز حجم آنها را اندازه گيري كرده بود. وي در زمينه علوم فضايي دنباله كار خواجه نصيرالدين طوسي را گرفته بود. جمهوري اسلامي ايران در تيرماه سال 1358هجري خورشيدي به منظور بزرگداشت جمشيد کاشاني يك تمبر پستي منتشر كرد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
روزي كه مجلس شورای ملّی ایران با توپ، گلوله باران شد
سرهنگ لياخوف
دوم تيرماه 1287 (23 ژوئن 1908) سرهنگ لياخوف فرمانده روس واحد مركزي قزاق دستور داد كه ساختمان مجلس شورای ملی در ميدان تاريخي بهارستان را با توپ گلوله باران كنند.
     محمدعلي شاه قاجار روز پيش از اين، ضمن صدور اعلاميه اي كه براي مقامات دولتي در تهران و شهرهاي ديگر ارسال شده بود چگونگي انتخاب نمايندگان مجلس و رفتار اين نمايندگان را مغاير اصول دمكراسي خوانده و دستور داده بود كه مجلس تا اصلاح اين نقائص به مدت سه ماه تعطيل شود. چون بسياري از نمايندگان حاضر به تَرك ساختمان مجلس نشده بودند؛ در اجراي دستور محمدعلي شاه، يك واحد قزاق به بهارستان فرستاده شد تا مجلس را محاصره و نمايندگان را از آنجا بيرون كند كه اين نيرو با مقاومت هواداران مسلح مجلس كه از پيش در آنجا سنگربندي كرده بودند رو به رو شد و عقب نشيني كرد. لياخوف پس از اطلاع از اين مقاومت مسلحانه بود كه تصميم گرفت ساختمان مجلس را با توپ گلوله باران كنند. در پشت پرده، دست انگلستان و روسيه كه با هم رقابت استعماري داشتند ــ هركدام به حمايت از يك طرف ــ دركار بود!. در جريان تيراندازي با توپ به عمارت بهارستان، بسياري از مدافعان مجلس كشته و يا مجروح شدند و نمايندگان متحصّن، از آنجا به پارك امين الدوله كه در همان نزديكي واقع بود گريختند و در آنجا پنهان شدند.
     قزاق ها پس از تصرف مجلس به پارك امين الدوله حمله بردند و نمايندگان را مضروب و دستگير كردند و به باغ شاه (پادگان حّر) منتقل ساختند. چون جماعتي از مجلسيان و هواداران آنان از جمله تني چند از اصحاب جرايد عازم سفارت انگلستان شده بودند تا در آنجا متحصن شوند، قزاق ها باغ سفارت (واقع در محل فعلي ــ خيابان فردوسي) را محاصره كردند و راه آن عده را كه هنوز پاي به ساختمان سفارت نگذارده بودند بستند و آنان را دستگير كردند كه اين عمل باعث اعتراض شديد نماينده سياسي انگلستان شد!. گروهي از دست اندركاران نشريات نيز كه جداگانه دستگير شده بودند به زندان باغ شاه (پادگان حرّ) منتقل شدند و از همين روز در تهران حكومت نظامي برقرار شد و ... .
     روز بعد (سوم تيرماه) خبر مربوط به اعدام ميرزا جهانگيرخان شيرازي ناشر صور اسرافيل، و ملك المتكلّمين و سلطان العلماي خراساني از دست اندركاران نشريات ديگر به گوش رسيد كه در ميان بازداشت شدگان بودند و در محوطه باغ شاه اعدام شده بودند.
ساختمان مجلس در بهارستان پس از گلوله باران شدن

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
ایجاد پليس نوين ايران به ریاست یک سرهنگ سوئدی با هزار تفنگ روسی
سرهنگ وستداهل
ماموران پليس نوين ايران (سَبك فرنگ) با لباس ويژه (يونيفورم اروپايي) از دوم تيرماه 1292 (101 سال پیش) در خيابانهاي تهران به پاسباني سرگرم شدند. تغيير لباس و روش كار پليس ايران كه «نظميه» خوانده مي شد روز قبل از آن (يکم تيرماه و 22 ژوئن 1913) اعلام شده بود. پليس نوین ايران توسط چند افسر سوئدي به رياست سرهنگ وستداهل سازمان يافته بود و وظيفه اش برقراري نظم و حفظ آن بود كه در عين حال بايد به صورت ضابط دادگستري هم عمل مي كرد كه چون هنوز دادگستري وجود نداشت بعدا در مركز پليس، دفتري نيز براي مجازات مجرمان عمومي تاسيس شد.
     طبق مندرجات دفتر اسلحه خانه نظميه، پليس تهران و شهر ري در دوم تيرماه سال 1292 هجري خورشيدي تنها يك هزار تفنگ عمدتا ساخت روسيه در اختيار داشت.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اعلام حمایت کامل دولت کابل از ایرانِ برادر و منع ایرانیان از بکاربردن واژه افغانِ دست ساخت دولت لندن
23 ژوئن سال 1951 (دوم تيرماه 1330 و در جریان ملی شدن نفت ایران و درگیری مصدق با دولت لندن)، علي محمدخان وزير امور خارجه وقت افغانستان در کابل اعلام کرد که ماموريت دارد تصميم دولت افغانستان به حمايت کامل از ايرانِ برادر را اعلام دارد و بگويد که افغانستان تا به آخر در کنار دولت کشور برادر ـ ايران، که در تلاش براي گرفتن حق خود از انگلستان است خواهد ايستاد. دولت افغانستان ملّي کردن نفت را حق بي چون و چراي ایرانیان مي داند و از مبارزه ضد استعماري تهران پشتيباني کامل مي کند. ما هزاران سال یک ملت و در کنار هم بودیم و بازهم خواهیم بود.
     اين تصميم دولت افغانستان که در جلسه کابينه اين کشور گرفته شده بود روز بعد کتبا از طريق سفير افغانستان در تهران به اطلاع دکتر مصدق رسيد و مصدق سپاسگزاری خودرا اعلام داشت و رسانه های ایران به انتشار تاریخ، فرهنگ و نیاکان (انسِستری) مشترک پرداختند و از ایرانیان خواستند که اتباع دولت کابل را به جای افغان ـ واژه ای که دولت لندن اختراع کرده است ـ به نام شهرهایشان مثلا هراتی، زابلی، کابلی، قندهاری، غزنوی و ... و یا قبایل و طوایف شان بخوانند. ما یک ملت با دو دولت هستیم که عیبی هم ندارد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
استقرار نيروهاي انگليسي در عراق، اعتراض مصدق به دولت بغداد و اخطار دولت مسکو به انگلستان
Mosaddegh
23 ژوئن سال 1951 (دوم تيرماه 1330 و سه ماه و شش روز پس از تصويب قانون ملي شدن نفت ايران) دکتر مصدق رئیس دولت وقت به دولت عراق که اجازه داده بود يک ناو نظامي انگليسي وارد شط العرب (اَروندرود) شود، عناصر لشکر 15 انگلستان در اطراف بصره موضع بگيرند و واحد هوایی انگلیسی مستقر در پایگاه مفرق مرزهای ایران را تهدید کند شديدا اعتراض، و اشاره کرد که با اين عمل، اگر ميان ايران و انگلستان درگيري نظامي رخ دهد عراق هم گوشه ای از میدان جنگ خواهد شد و آسيب خواهد ديد. ایرانیان به خروش آمده اند، و یکپارچه آماده نبرد با انگلیسی ها ـ عامل همه بدبختی های 150 ساله خود شده اند.
     دولت انگلستان براي تهديد ايران، يک كشتي نظامي به شط العرب (اروندرود) فرستاده بود و واحدهايي از لشکر 15 خودرا که در اردن پايگاه داشتند از آنجا به عراق منتقل و در اطراف بصره مستقر کرده بود تا براي حمله احتمالي به آبادان آماده باشند. چند واحد نظامي انگليسي و نيز جمعي از نظاميان اردني تحت فرمان انگلستان هم به نواحي اِربيل و کَرکوک (شمال عراق) فرستاده شده بودند و هواپيماهاي انگليسي مستقر در پايگاه مفرق در عراق، با هدف ارعاب ـ در نزديکي مرزهاي ايران پرواز تجسسي انجام مي دادند. دولت مسکو در اعلامیه ای ضمن یادآوری پیمان سال 1921 خود با ایران، به دولت لندن اخطار کرد که در صورت تعرّض به ایران با ارتش سرخ رو به رو خواهد بود.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
هيات منصفه دادگاه تهران ناشر روزنامه شهباز را از اتهام اهانت به شاه تبرئه کرد
در اين روز در سال 1331 هيات منصفه يک دادگاه جنايي تهران با اکثريت هشت راي در برابر 4 راي، رحيم نامور ناشر روزنامه شهباز را که متهم به اهانت کردن به شاه شده بود مجرم ندانست. محاکمه نامور دو روز طول کشيده بود. وکيل مدافع او در دادگاه گفته بود که در مقاله مورد نظر در روزنامه شهباز از دربار انتقاد شده بود، نه از شخص شاه و جوّ سياسي کشور هنگام انشاء مقاله به گونه اي بود که بکار بردن چنين لحني را اقتضا مي کرد.
    ناشر روزنامه شهباز در دادگاه گفته بود که در اينجا شخص شاکي و یا وکیل اورا نمي بيند و اگر شاه شاکي است، چرا در دادگاه حضور نيافته و شکايت خود را دنبال نکرده است. در پرونده هم شکايت به خط و يا امضاي او نيست و دادگاه نبايد ميان مردم فرق بگذارد، شاه يک فرد است و من هم يک فرد. بايد هر دو در دادگاه در جايگاه خود حضور داشته باشيم. مقام جاي خودش را دارد، من و شاه بعد از مقام، دو تبعه يک کشور هستيم.
    در پايان جلسات، اکثريت هيات منصفه پذيرفت که «دربار سلطنتي» که يک بنياد مملکتي است هدف انتقاد بوده نه شخص شاه و نامور را مجرم ندانست (تبرئه کرد).
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تظاهرات چهار روزه تهران در تیرماه 1356 بر ضد فساد اداري و رواج پارتي بازي با شعار فساد، فساد ـ تبعيض، تبعيض ـ کناره گیری هویدا
سوم تيرماه 1356 (ژوئن 1977و هفت ماه پیش از آغاز تظاهرات قم و راهپیمایی های منجر به انقلاب)، تهران شاهد يك رشته تظاهرات بر ضد برخي از سياست هاي امیرعباس هویدا نخست وزیر وقت و شخص شاه ازجمله گسترش فساد اداري، رواج پارتي بازي، خاصه خرجی، تورّم پول ـ دهها درصد ولی بهای ارزها؛ ثابت و مشوّق واردات غیرضروری و اسراف.
     اعتراض و تظاهرات از دانشگاهها آغاز شده و گسترش يافته بود. به رغم مداخله پليس و ساواك ـ تیراندازی و توسل به خشونت، اين تظاهرات به صورت پراكنده تا سه روز بعد ادامه داشت که به قول اصحاب نظر، این هشدار شاه را که تصمیم گیرنده کُل بود بیدار نساخت و یا اینکه پیشرفت بیماری سرطان مانع از درک واقعیت در او شد. به هر حال، امیر عباس هویدا 15 امُردادماه (یک ماه و 12 روز پس از آغاز تظاهرات سوم تيرماه) کناره گیری کرد که گفته شده است اعتراض تهرانی ها در هفته اول تیرماه در رفتن او پس از 12 سال و شش ماه از ریاست شورای وزیران بی تاثیر نبود. هويدا پس از اين کناره گيري، وزير دربار (مشاور ارشد شاه!) شد.
     گزارشهاي راديوهاي فارسي زبان كشورهاي ديگر و تماس های تلفنی ایرانیان روزافزون برون مرز با بستگانشان در ایران و در این مکالمات، اشاره به خريد مستغلات فراوان، سهام شرکت ها و اوراق بهادار (باوند) از سوي ايرانيان پولدار و خواص وقت در اروپا و آمريكا و ديده شدن آنان در قمارخانه هاي خارج و باختهاي سنگين و خوشگذرانی های آنچنانی بی تأثیر در برپایی تظاهرات و اعتراضات نبود.
    تظاهر كنندگان وقت شعار مي دادند: «غارت ايران بايد متوقّف گردد. فساد، فساد، فساد ـ تبعيض، تبعيض، تبعيض». این شعار عینا به دوران انقلاب منتقل شد و آیت الله خمینی در اعلامیه برقراری نظام اسلامی در نیمه فروردین 1358 پایان چپاول ها، نفت خواری و مفت خواری را اعلام داشت.
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
قصهِ پُرغصه و دنباله دار پروانه روزنامه «سپيده دم» به مناسبت سالروز صدور این پروانه که صفحه ای از تاریخ مطبوعات خواهد بود



    دوم تير 1359 (23 ژوئن سال 1980) وزارت ارشاد وقت پروانه انتشار روزنامه «سپيده دم» را به نام نوشيروان کيهاني زاده (مؤلف اين تاریخ آنلاین برای ایرانیان و چند وبسايت ديگر) که در آن زمان (تابستان 1980) بيست و چهار سال تجربه روزنامه نگاري داشت به شماره 3290 صادر و براي او ارسال داشت ـ روزنامه اي كه تا کنون (دوم تيرماه 1402 = 23 ژوئن2023) هنوز به صورت چاپي انتشار نيافته است!.
    
کُپیِ پروانه «سپيده دم» که در تيرماه 1359 صادر شد


     از آنجا كه تاريخ يك ملّت با مرور و بررسي سرگذشت افراد و اجزاء آن ملت ـ هر قدر كه كوچك باشند ـ به دست مي آيد و نوشته می شود، اشاره به گوشه ای از مسئله «سپيده دم» لازم به نظر مي رسد زيرا که هدف نهايي نگارنده (ن. کيهانی زاده) از داشتن روزنامه (نشریه یومیه) از آن خود اين بوده است که دانش، تجربه و مهارتش را در آنجا در خدمت ایران و ایرانیان که به آنان عشق مي ورزد بكار گيرد و بمانند شمع بسوزد تا از روشنايي حاصل از آن برخوردار شوند. او از شهریور 1335 و پس از اتمام تحصیل در نخستین دوره آموزش روزنامه نگاریِ ایران گام به پیشه ژورنالیسم گذارده بود و آن را از خبرنگاری در روزنامه اطلاعات آغاز کرده بود.
     کیهانی زاده (این نگارنده) تا نیمه فروردین 1359 در روزنامه اطلاعات و همزمان، تا پیروزی انقلاب در رادیوتلویزیون دولتی و خبرگزاری پارس سرگرم کار بود و نیازی به داشتن روزنامه از آن خود احساس نمی کرد.
     تلاش پي گير او كه در طول ربع قرن، هر شبانه روز ـ حتي روزهاي تعطيل ـ 20 ساعت با «خبر» سر و كار داشت سرانجام به ثمر دادن نزديك شد و در تيرماه 1359 (ژوئن 1980) پروانه انتشار «سپيده دم» را دريافت داشت، اما هنوز مقدمات كار انتشار آن را فراهم نساخته بود كه جنگ عراق با ايران آغاز و به او توصيه شد كه بهتر است صبر كند؛ زيرا كه كشور دچار كمبود كاغذ و مرکَّب چاپ است.
     هنوز جنگ ادامه داشت كه قانون جاري مطبوعات (قانون سال 1364 ـ زمان وزارت محمد خاتمي) به تصويب رسيد که در آن تصريح شده است كساني هم كه قبلا پروانه گرفته بودند بايد دوباره مراجعه كنند تا بر پايه شرايطِ قانون تازه، پروانه آنان تجديد شود. دارنده پروانه «سپيده دم» چنين كرد، كه هيات نظارت بر مطبوعات که بيشتر اعضاي آن از سوي قواي سه گانه حکومتي و سازمانهاي مشخص (جز نماينده مديران جرايد) معرفي مي شوند و در وزارت ارشاد اسلامي و با حضور وزير ارشاد و يا نماينده او تشکيل جلسه مي دهد درخواست او را پس از مدت ها انتظار در جلسه 12 مهرماه سال 1372 خود (پاييز 1993) رد کرد!. حال آنکه نگارنده (ن. کيهانی زاده) همچنان واجد آن پيش شرط ها بود و در روزنامهِ تازه تأسیس همشهری، صفحه و ستون داشت و به روزنامه نگاری ادامه می داد.
     نگارنده (کيهاني زاده) به آن راي اعتراض و درخواست بررسي مجدد كرد و لحظه اي هم از پي گيري تجديد پروانه «سپيده دم» دست نكشيد. او ضمن تعقيب درخواست خود (تجديد پروانه سپبده دم) نامه هاي متعدد به مقامات مربوط کشور ارسال داشت، در ستون نامه به سردبير روزنامه ها ناله سرداد، ولي خبري نشد. سال 1380 (2001 ميلادي) كه ديگر كارد به استخوانش رسيده بود به كميسيون حقوق بشر اسلامي شكايت بُرد كه وزارت ارشاد به كميسيون پاسخ داد پرونده در «دستور كار هيات» است. چون خبر ديگري نشد، 26 خرداد 1381 (2002ميلادي) مجبور شد كه به «ديوان عدالت اداري» عرضحال دهد و تقاضاي احقاق حق خودرا برپايه اصول قانون اساسي جمهوري اسلامي کند. هيات عمومي ديوان عدالت اداري درتاريخ 24 فروردين سال 1382 به اين دادخواست رسيدگي کرد و نظر داد که در ماده 25 قانون ديوان عدالت اداري، موردي براي رسيدگي و اتخاذ تصميم در زمينه اعتراض به نامه (تصميم) هيات نظارت بر مطبوعات (اشاره به نامه حاوي ردّ درخواست متقاضي ازسوي هيات نظارت در سال 1372) در "هيات عمومي آن ديوان ـ ديوان عدالت اداري" وجود ندارد.
     نگارنده (کيهانی زاده) باز از پيگيري تجديد پرونده سپيده دم دست نکشيد و در زمستان 1384 دو شکوائیه براي احمدی نژاد رييس جمهور و صفار هرندی وزير ارشاد وقت ارسال داشت.
     نامه ارسالي به دفتر محمدحسين صفار هرندي وزير ارشاد وقت بي پاسخ نماند. «پرويز كرمي» رئيس دفتر وزير نامه (شكوائيه) کيهانی زاده را جهت رسيدگي و اخذ پاسخ براي عليرضا مختار پور معاون وقت امور مطبوعاتي اين وزارت ارسال و پاسخ دريافت داشت و به استناد آن پاسخ، طي شماره 11198/1 مورخ 25 تيرماه 1385 (ژوئيه 2006) اين جواب را براي کيهاني زاده فرستاد (كه تصوير نامه هم در زير آمده است):
    
     «بازگشت به نامه شماره 1/12/84 جناب عالي درخصوص درخواست بررسي علت عدم صدور مجوز انتشار نشريه، به اطلاع مي رساند؛ با توجه به استعلام انجام شده، حسب نظر معاونت [معاون سابق] مطبوعاتي و تبليغاتي (هيات نظارت) جناب عالي فاقد شرايط لازم براي دريافت مجوز نشريه هستيد.».
     پرويز كرمي
     مدير كل دفتر وزارتي
    
کُپیِ پاسخ دفتر وزير ارشاد


    اين پاسخ هم چيزي را روشن نمي كند. زيرا نمي گويد كه چرا نگارنده (کيهاني زاده) ـ روزنامه نگار با تجربه که اين حرفه را پيشه اش ساخته و در این رشته مدرک لیسانس و فوق لیسانس دارد ـ فاقد شرايط لازم براي انتشار روزنامهِ خودش است؟. از ظواهر قضيه چنين برمي آمد که درخواست تجديد نظر کيهاني زاده در اواخر دوره حکومت معروف به «اصلاح طلبان» که تنها در يک جلسه به دهها تَن و عمدتا غير روزنامه نگار پروانه نشريه داده بودند رد شده بود، ولى ردّ درخواست را به کيهاني زاده (این نگارنده) ابلاغ نکرده بودند تا آگاه شود.
     در آن زمان این پرسش ها به ذهن آمد: چرا بايد اين نگارنده از داشتن روزنامه (نشريه يوميه) محروم باشد؟. آيا بیش از شش دهه روزنامه نگاري كردن كافي نيست؟. ایران چند روزنامه نگار تا اين پايه داشته است؟. آيا اين تحصيلات؛ دو ليسانس، سه فوق ليسانس (يکي در روزنامه نگاري و ديکري در علوم کتاب و سومي در تاريخ) و يك دكترا و اين همه كتاب و مقاله نوشتن كافي نبود؟. تاليف تاريخ ايرانيان به صورت آنلاين براي خدمت به ایران و ایرانی و بدون دريافت كوچكترين كمك از احدي، برای اثبات صلاحیت او كافي نیست؟. او واجد شرایط برای سال ها کار در روزنامه همشهری و کمک به پاگرفتن روزنامه ایران و نویسندگی برای چند روزنامه دیگر ازجمله شرق و اعتماد بود ولی برای خودش، نه!. این ردِ صلاحیت و پیگیری ها در زمانی صورت گرفته است که تکنولوژی دست روزنامه نگار و هر فرد دیگر را برای داشتن آنلاین بازکرده است و می دانیم که آنلاین خوانی دارد عادت افراد می شود.
     به هر حال، داشتن روزنامه «حق» روزنامه نگار است و حقوق شهروندان در قانون اساسي جمهوري اسلامي تعيين و تضمين و حقوق انسان در اعلاميه جهاني حقوق بشر مشخّص و اعلام شده است و اين حقوق سلب شدني نيست. لذا تلاش کيهاني زاده که فصل جالب و قابل تأملي در تاريخ مطبوعات خواهد بود براي روشن شدن قضيه (ردِّ صلاحیّت با داشتن 66 سال تجربه روزنامه نگاری) ادامه خواهد داشت.
     در يکم شهريور ماه 1402 (آگوست 2023)، 66 سال روزنامه نگاري مستمر این نگارنده (نوشيروان كيهاني زاده) تكميل خواهد شد كه از آن روز در سال 1335 خورشيدي (سال 1956 ميلادي) این پیشه را پس از اتمام نخستين دوره آموزش روزنامه نگاري ايران، به عنوان خبرنگار، در تحریریه روزنامه اطلاعات آغاز كرده بود و تا سال 1359 كه در اين روزنامه مشغول بكار بود مراحل پيشرفت تا معاونت سردبير را طي كرده بود. او همزمان در خبرگزاري پارس (ايرناي امروز) سردبير اخبار ساير ملل (خارجي) و نيز يكي از سردبيران اخبار بين الملل راديو ـ تلويزيون ملي (صدا و سيما) بود. بعدا نيز سالها در روزنامه هاي همشهري، ايران، شرق، اعتماد و چند نشريه ديگر داراي ستون مستقل بود.
     وي كه يكم بهمن 1315 (21 ژانويه 1937) در كرمان به دنيا آمده است در رشته روزنامه نگاري، از دانشگاه دولتي «ان.اس.يو» آمريكا داراي ليسانس و فوق ليسانس است و از دانشگاه دولتي مريلند آمريكا نيز در علوم اطلاعات و كتاب فوق ليسانس دارد. اين تحصيلات جدا از ليسانس، فوق ليسانس و دكتراي تاريخ است كه وي طي كرده است. كيهاني زاده 22 سال نيز به تدريس تاريخ مشغول بود. اين نگارنده داراي تاليفات متعدد است و همين تاريخ آنلاین ايرانيان (بزرگترین آنلاین به زبان فارسی) از اوست كه هر روز نيز تكميل، و عكس، نظر مخاطبان و تاريخ جاري بر آن اضافه و به پرسش مخاطبان هم در آن پاسخ داده مي شود. کيهاني زاده اين کار را يک خدمت ميهني مي داند و براي انجام آن، کمک مالي دريافت نکرده و نخواهد کرد، حتي براي اين آنلاینِ بسیار بزرگ (بزرگترین کرونیکل ژورنالیستی) آگهي تجاري هم نخواهد پذيرفت. رسانه هاي درون مرز و برون مرز از این آنلاین نقل مي كنند که مايه خوشوقتي است. وي دستچيني از اخبار روز توام با تفسير و تحليل خود را در وبسایت «روزنامك» منتشر مي سازد که اینک ادیشن آنلاین ماهنامه روزنامک هم بر آن اضافه شده است به علاوه؛ وبسایت های «ژورنالیست نوشیروان» و «هیستورریَن نوشیروان».
     كيهاني زاده بود كه از بهمن ماه سال 1350 (ژانويه 1971) تاريخ نگاري ژورناليستي به روش کرونیکل نویسی را در رسانه هاي ایران راه اندازي كرد تا به ارتقاء معلومات هموطنان و پارسي زبانان از تجربه گذشتگان كمك كند.
     او از دهه 1340 (1960) تلاش بسيار کرد تا جهان داراي يك خبرگزاري سراسري «بدون تعهد» شود و در اين زمينه به تشويق كشورهاي عضو جنبش غير متعهد پرداخت و خود به عنوان راهنماي تاسيس اين نوع خبرگزاري، رساله اي به زبان انگليسي در آمريكا تألیف کرد و در دو دهه اخیر تلاش کرده است که یونسکو و هر سازمان فرهنگی جهانی یک سرچ انجین بی طرف ایجاد کند تا نقل مطالب بدون گزینشی و دستوری باشد.
     وي ابداع برنامه «درگوشه و كنار شهر» براي راديو ايران در اوايل دهه 1340 (دهه 1960) را جالبترين كار روزنامه نگاريِ برادكستينگ خود مي داند. در دو ـ سه دهه اخير شبكه هاي تلويزيوني چنین برنامه ای و عمدتا معروف به كورت (دادگاه) دایر کرده اند. درگيري سپهبد نعمت الله نصيري با کیهانی زاده در آذرماه سال 1339 (دسامبر 1960) بر سر انتشار یک خبر، انعكاس جهاني داشت و ازجمله باعث اعتراض جان اف كندي رئيس جمهوري منتخب آمريكا (برنده انتخابات نوامبر 1960) و رئيس دولت وقت فرانسه به اقدام نصیری در کتک زدن و تراشیدن موهای سر او شده بود، و به تلاشهاي مربوط به تاسيس سنديكاي روزنامه نگاران ايران در اوايل دهه 1340 كمك كرد تا تحقق يابد. كيهاني زاده خود از مؤسسان اين سنديكا بود. وي در دوران نظام حکومتی پیشین بارها ممنوع القلم شده بود كه طولاني ترين آنها در سال 1347 ( 1968 ميلادي) بود كه از مهرماه تا دهه اول دي ماه اين سال طول كشيد.
    
دکتر نعمت احمدي

از آنجا که كيهاني زاده ردّ درخواست تجديد پروانه سپيده دم را نقض حقوق اساسي خود و مغاير اعلاميه جهاني حقوق بشر و ميثاق هاي ديگر می داند در ارديبهشت 1387 (ماه می 2008) همشهری اش دکتر نعمت احمدی (استاد تاريخ و حقوقدان معروف) را به وکالت خود برگزيده تا در رابطه با پرونده سپيده دم که اينک تاريخ شده است قضیه را در دستگاه قضايی و مراجع ذيصلاح ديگر پیگیری کند که این فصل از تاریخ روزنامه نگاری ایران تکمیل شود. كيهاني زاده داشتن يک روزنامه را حق بی چون و چرای روزنامه نگار می داند كه در اصل 28 قانون اساسي جمهوري اسلامي تضمين شده است (هركس حق دارد شغلي را كه به آن مايل است و مخالف اسلام و مصالح عمومي نيست برگزيند).
     به باور کيهانی زاده راي هيات نظارت بر مطبوعات مبني بر «ردّ»، «بدون ذكر دليل!» ناقض حق يك شهروند ايران است كه در اصل 20 قانون اساسي منعكس است (همه يكسان در حمايت قانون قرار دارند و از همه حقوق انساني، سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي برخوردارند). بند 4 اصل 43 قانون اساسي جمهوري اسلامي رعايت آزادي انتخاب شغل (پيشه ـ حرفه) را براي هر ايراني تضمين كرده و کيهانی زاده «روزنامه نگاري» را به عنوان پيشه مادام العمر انتخاب و براي كسب مهارت در آن سرمايه گذاري بسيار و صرف عُمر کرده و از حلاوت زندگي، گذشته است. کيهانی زاده می خواهد که به اجراي بند دوم اصل سوم قانون اساسی كمك شود كه تاكيد بر ارتقاء سطح آگاهي هاي عمومي در همه زمينه ها دارد مي دانيم كه «ردّ» يك تقاضا بدون ذكر دليل در قرون معاصر در کمتر نقطه اي از جهان سابقه داشته است. هيات، شورا، كميسيون و ... به معناي «اقدام دمكراتيك» است و مفهومش اين است كه كار از دست «فرد» كه ممكن است دچار حُب و بُغض شود خارج شده و به جمع سپرده شده است كه در ايران دست كم يكي از اعضاي «هيات نظارت بر مطبوعات» قاضي دادگستري است كه قطعا بر جزئیات حقوق انسان واقف است. نظر کوتاه يكي از سه مرجع مذكور در قانون مطبوعات و يا هر سه مرجع درباره صلاحیت روزنامه داشتن يك فرد، بدون ذكر دلايل مستحكم و قاضي پسند، توسط يك هيات دمكراتيك كه در آن دست كم نماينده مديران نشريات و نماينده مجلس شورای اسلامی انتخابي هستند پذيرفتني نمي تواند باشد و بايد از آن مرجع و مراجع توضيح مجدد و مجدد و دليل مستحکم خواسته شود تا راي هيات قابل شك و ترديد نباشد. چه بهتر که هيات نظارت بر مطبوعات رسيدگی به دعاوی اعتراضی را با حضور شخصِ معترضِ به رای هيات و يا نماينده و وکیل او انجام دهد.
    
عليرضا ملکيان

«عليرضا ملكيان» روزنامه نگار و مقاله نويس بنام (معاون مطبوعاتي وزارت ارشاد از ارديبهشت سال 1386 تا نيمه دوم سال 1389) زماني که عضو شوراي سردبيري کيهان بود يكي از شكوائيه کيهاني زاده در زمينه ردّ تقاضاي تجديد پروانه «سپيده دم» را در آن روزنامه (ستون نامه هاي خوانندگان) درج كرد. روزنامه ايران در اين زمينه يک فيچر يک صفحه اي نوشت و ...، ولي ....
     باید دانست که انتشار مجله روزنامک که یک نشریه فرهنگی با هدف آموزش عمومی و حاوی مطالب تاریخی و تاریخ ساز، خاطرات روزنامه نگاری، شرح مشاهدات، نظرات اندیشمندان، عکس های جالب، تحولات رسانه ها و دانستنی هاست که از بهار سال 1393 آغاز شده است ارتباط به روزنامه سپیده دم ندارد. به هرحال، مطالعه پرونده سپیده دم برای تاریخنگاران می تواند جالب باشد و دارای سرنخ های متعدد برای پژوهش و کند و کاو.
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
دستگيري ملوانان انگليسي در اروند رود و خرسندي ايرانيان از اين اقدام نيروي دريايي شان
نيروي دريايي ايران22 ژوئن 2004 سه قايق نظامي انگليسي را در آبهاي ايران در اروند رود توقيف و هشت ملوان آنها را به اتهام تجاوز به آبهاي ايران دستگير كرد كه اقدامي چشمگير بود. اين هشت ملوان پس از چهار روز آزاد شدند. نيروهاي مسلح ايران 23 مارس 2007 نيز 15 تن از تفنگداران و ملوانان نيروي دريايي انگلستان را در آبهاي ايران و در نزديکي همان محل دستگير کردند و آنان را 12 روز در بازداشت خود داشتند. اين گروه به دستور احمدي نژاد رئيس جمهور وقت و پس از ملاقات با او، با تغيير لباس به کشورشان بازگردانده شدند. در ميان گروه دوم يک ملوان زن ديده مي شد.
     انگلستان از قرن شانزدهم تا نيمه دوم قرن 20 بر آبهاي خاور ميانه و ازجمله خليج فارس سلطه داشت و براي ادامه اين سلطه به هر راهي متوسل مي شد؛ تا ايران داراي يك نيروي دريايي موثر نشود. در شهريور 320 ، انگليسي ها نيروي دريايي ايران را كه با كمك ايتالياي موسوليني به وجود آمده بود نابود كردند. چوب لاي زخم گذاشتن در شط العرب كه بارها به زد و خورد ايران و عراق انجاميد از جمله بهانه اصلي جنگ هشت ساله، در اصل كار انگلستان بود. انگلستان هنگام مرزبندي عراق كه تحت الحمايه اش بود و آن را از بقاياي مستملكات عثماني ساخته بود، بدون توجه به اين كه شط العرب يك رودخانه مرزي است و در رفت و آمد كشتي ها در آن بايد رعايت «تالوگ، يا خط القعر» شود حقي در اين رودخانه به ايران نداده بود و كشتي ها بايد با كسب اجازه از بندرداري بصره به بنادر ايران وارد مي شدند و .... مسائل جاری عراق و افغانستان نتیجه همان مرزبندی های و کشورسازی های دولت لندن در قرون 19 و 20 است با این همه خونریزی و آوارگی انسان ها.
    رويداد 22 ژوئن 2004 ايرانيان را از اقدام نيروي دريايي شان خرسند و شادمان ساخت؛ زيرا آنان از نيرنگهاي انگلستان و آسيب هايي كه ميهن آنان از اين دولت، عمدتا در دو قرن گذشته ديده است آگاهند و دل پُري از آن دارند. دستگيري ملوانان انگليسي و آوردنشان مقابل دوربين تلويزيون، به ايرانيان روح تازه دميد. آنان مي دانند كه روزگاري به دليل ضعف نظامي ناشي از خيانت و نا آگاهي دولتمردانشان جرأت چپ نگاه كردن به انگليسي ها را هم نداشتند. «تاريخ» نشان داده است؛ هرگاه ايران از قدرت نظامي و اِعمال اين قدرت برخوردار بوده ايرانيان هم رشد و ترقي داشته اند.
    
دو تن از ملوانان دستگير شده انگليسي در ژوئن 2004


    
عکس هاي گروه دوم نظاميان انگليسي (سال 2007)، از بازداشت تا بازگشت به لندن

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
دوم تیرماه 1395، تأکید آیت الله خامنه ای در لزوم پیگیری و برخورد قاطع با دستمزدها و پاداش های کلان برخی از مقامات و مديران
به گزارش دوم تیرماه 1395 خبرگزاری فارس، آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی عصر چهارشنبه (دوم تیرماه 1395 = 22 ژوئن 2016) در دیدار رمضانی رئیس‌جمهور و وزیران کابینه، ضمن تبیین چند حکمت از نهج البلاغه با اشاره به کلامی از امام علی(ع) درخصوص نحوه عملکرد در شرایط فتنه، گفت: "حضرت علی(ع) توصیه می کنند که در شرایط فتنه که تشخیص حق و باطل برای مردم بسیار مشکل می شود، باید به گونه ای عمل کرد که هیچ بهره ای به نفع فتنه ایجاد نشود. در شرایط فتنه همچون قضایای سال 1388 ـ نباید سخن، سکوت، اقدام و حتی نوع نگرش ـ موجب تقویت فتنه شود. البته ممکن است برخی افراد به دلیل گرایش های خاص خود، تمایلی به حضور صریح در مقابل فتنه نداشته باشند، اما نباید از این هم به نفع فتنه بهره برداری شود.".
    خبرگزاری فارس نوشته بود: "آیت الله خامنه ای سپس با اشاره به یکی دیگر از حکمت های حضرت علی(ع) در نهج البلاغه، به موضوع نگاهِ طعمه ای به مسئولیت [مقام] برای رسیدن به ثروت و امتیازهای خاص پرداختند و گفتند که چنین نگاهی به مسئولیت که در واقع یک امانت است، موجب کوچک و حقیر شدن انسان خواهد شد. موضوع حقوق های نجومی [پرداخت دستمزد و پاداش کلان و خلاف انتظار ـ و قبلا باورنکردنی ـ به برخی از مقامات و مدیران در جمهوری اسلامی ایران که از چندی پیش مورد بحث اصحاب نظر و دلسوزان و تیتر پاره ای از روزنامه ها بوده است]، در واقع هجوم به ارزش ها است اما همه بدانند که این موضوع از استثناءها است و اکثر مدیران دستگاهها، انسانهای پاک‌دست هستند، اما وجود همان شمار کم نیز خیلی بَد است و باید حتماً با آن برخورد شود. این موضوع نباید شامل مرور زمان شود، بلکه باید و حتماً به صورت جِدّی و قاطعانه پیگیری، و نتیجه آن به اطلاع مردم رسانده شود.".
    خبرگزاری فارس نوشته بود که سپس، نماز مغرب و عشاء به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه شد و حاضران روزه خود را همراه با ایشان افطار کردند.
    
بخشی از صفحه اول شماره پنجشنبه سوم تیرماه 1395 (23 ژوئن 2016) روزنامه حکومتی کیهان

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تیترهایِ صفحات اول شماره هایِ دوم تیرماه 1398 چند روزنامه از دهها روزنامه تهران حاوی اخبارِ داخلیِ روز

    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تیترهای سوم تیرماه 1399 بازهم از گرانی مَسکَن روایت می کنند


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
روزنامه صدای اصلاحات (سوم تیرماه 1399) و 20 هزار تومانی شدن یک دلار آمریکا


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
برنامه ها و وعده های آیت الله رئیسی در نخستین مصاحبه مطبوعاتی در کسوت رئیس جمهور منتخب ازجمله دریافت پیشنهاد از مردم
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی نخستین مصاحبه مطبوعاتی عمومی در کسوت رئیس جمهور منتخب را ظهر سی و یکم خرداد 1400 (21 ژوئن 2021) و سه روز پس از انجام انتخابات برگزار کرد و گفت که حضور مردم پای صندوق های رأی گیری به رغم برخی گله‌مندی‌ها از وضعیت و شرایط اقتصادی، پیام های متعدد داشت که یک پیام آن؛ ضرورت تغییر در وضعیت و شرایط اقتصادی و زندگی آنان، مبارزه با فساد، فقر و تبعیض و در یک کلمه؛ اجرای عدالت در تمام شئون زندگیِ شان، پافشاری بر ارزش‌های انقلاب اسلامی و تداوم راه امام بود. این پیام برای دولتِ مردمی [دولت او] و همه مدیران و مسئولانی که به نام دولت، خدمتگزار مردم خواهند بود باید دقیقا شنیده شود و به عهد خود با مردم وفادار باشند. باید به عهدی که با مردم بسته ایم وفادار بمانیم. وفاداری به این عهد آن است که با همه وجود، تلاش برای خدمتگزاری به مردم، رفع مشکلات پیش روی و باز کردن گره‌ها کنیم. ان‌شاءالله وضعیت و شرایط، به نفع مردم و برای گشایش در زندگی آنان تغییر خواهد کرد. سیاست داخلی ما و اولویّت‌های ما در این دولت بهبود وضعیت کسب ‌و کار مردم خواهد بود. در برخی از حوزه‌ها به دلیل کم‌توجهی‌ها، سوء مدیریت‌ها و عدم توجه به داشته‌های داخلی که کشور از آن برخوردار است و نیروی جوانِ کارآمدی که در کشور می‌تواند منشأ بسیاری از تحولات شود، مشکلاتی داریم.
     آیت‌الله رئیسی گفت: بهبود شرایط، در دولت و نظام اداری کارآمد رقم‌ زده خواهد شد. به بروکراسی که بسیاری از تحوّلات در کشور را مانع می‌شود، باید حتماً پایان داد و یک نظام اداری کارآمد، سالم و قانون‌مدار توسط نیروهای کاردان، انقلابی و فسادستیز در کشور شکل خواهد گرفت.
     رئیس جمهور منتخب تصریح کرد: "عقب‌ماندگی‌هایی از جمله در جهت اجرای عدالت داریم که کشور باید در جهت تأمین و بسط عدالت گام بردارد. در این دوره از مدیریتِ دولت [دولتی که از 12 مرداد کار خودرا آغاز خواهد کرد]، محور تحوّل؛ اجرای عدالت بر بستر گام دوم انقلاب اسلامی خواهد بود و در این راستا، حتماً به تمام اسناد بالادستی یعنی قانون اساسی جمهوری اسلامی، سیاست‌های مصوّب نظام و برنامه‌های توسعه توجه خواهد شد.".
     آیت‌الله رئیسی همچنین گفت: "امیدواریم اقدامات ما در جهت بهبود شرایط، گره‌گشایی جدّی از زندگی مردم داشته باشد و امید را به دل ها بازگرداند و اعتمادی که به دلایلی مخدوش شده است، به مردم و جوانان عزیزمان بازگردد به‌نحوی‌که احساس همگان این باشد که دولت، دولتِ امیدآفرین و اعتمادساز است.".
     رئیس جمهور منتخب گفت: دولت [دولت آینده ـ دولتی که وی در صدر آن قرار خواهد داشت] مربوط به یک جریان و جناح خاص نیست. دولت و مدیران همکار با آن در سراسر کشور کسانی خواهند بود که وطن‌دوست هستند و دغدغه مردم و انقلاب را دارند و تمامی تلاش آنان رفع مشکلات مردم و گرفتاری‌های معیشت شهروندان خواهد بود. در سراسر کشور هرکس دلش برای مردم و انقلاب بتپد، او همکار ما در جای‌جای کشور خواهد بود. مردم همکاران ما خواهند بود.
     آیت‌الله رئیسی گفت: در خصوص سیاست خارجی، دنیا باید بداند که وضعیت تغییر کرده است و این وضعیت و شرایط جدید پیش روی دنیاست. سیاستِ فشار حداکثری علیه ایران کارساز نشده است و باید تجدیدنظر کنند و از راه خود برگردند. ملت ایران نشان داده است که در برابر فشارها مقاومت و ایستادگی دارد. سیاست خارجی دولت ما از برجام شروع نمی‌شود و به آن نیز محدود نخواهد شد. ما تعامل را با همه کشورهای دنیا به عنوان یک اصل مهم در دستور کار قرار خواهیم داد. این تعاملِ گسترده و متوازن در سیاست خارجی خود را به عنوان یک اصل دنبال خواهیم کرد. در مذاکرات، هر مذاکره‌ای که منافع ملّی ما در آن تضمین شود حتماً مورد حمایت خواهد بود، اما ما وضعیت اقتصادی و شرایط مردم را به این مذاکرات گره نخواهیم زد و اجازه نخواهیم داد که به نحوی مذاکره برای مذاکره باشد. اجازه نخواهیم داد مذاکراتِ فرسایشی شکل بگیرند. هر نشستی باید همراه با نتیجه باشد ـ نتیجه محوری موضوع ما است و باید آورده‌ای برای ملت بزرگ ایران داشته باشد. در راستای آورده‌ای برای ملت ایران و رفع محدودیت‌ها و تحریم‌ها و راستی آزمایی موضوع ارتباطات [روابط] را دنبال خواهیم کرد.
     رئیس جمهور منتخب در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما [رادیوتلویزیون] که اولین دستوری که در نخستین روز کاری دولت جدید صادر خواهید کرد چه خواهد بود؟، گفت: در روز آغاز کارِ دولت اعلام خواهیم کرد که تمام بسترهای فسادزا و بسترهایی که در کشور ایجاد رانت می‌کند باید خاتمه داده شود، یعنی تمام دستگاه‌های اداری موظف هستند که زمینه‌های رانت‌خواری و فساد را در کشور از میان بردارند و ساز و کارها اصلاح شود و اولین اقدام ما در زمینه وضعیت اشتغال و مسکن مردم خواهد بود.
     آیت‌الله رئیسی در پاسخ به این سؤال خبرنگار «یورونیوز» که برجام و احیای آن چقدر برای شما اهمیت دارد و پیام شما برای آمریکا و اروپا چه خواهد بود، اظهار داشت: اروپا و آمریکا باید نگاه کنند که خودشان نسبت به برجام چگونه اقدام کرده‌اند. آمریکا برجام را نقض کرد و اروپایی‌ها هم به تعهدات خود عمل نکردند. تأکید من به مقامات آمریکا این است که بر اساس برجام، موظّف به رفع کامل تحریم‌ها بودید و نکردید، برگردید و تعهّد خود را اجرا کنید، و پیام من به اروپایی‌ها این است که تحت‌فشارها و سیاست‌های خارجی آمریکا قرار نگیرند و به آنچه در برجام متعهد شده اند، عمل کنند. خواست مردم ما از دولتِ منتخبِ خود این است که احقاق حق کند و ما حق آنها را دنبال خواهیم کرد.
     رئیس‌جمهور منتخب در پاسخ به سوالی گفت که نقدینگی در کشور باید مدیریّت شود و ما این را اولویّت خود می‌دانیم. باید نقدینگی را به طرف تولید سراریز کنیم. ساز و کارهایی که بتواند نقدینگی را به طرف تولید و رونق سوق بدهد، در دستور کار خواهد بود. نظر کارشناسان اقتصادی بر این است که رشد نقدینگی [حجم پول درجریان] موجب مشکلات جِدّی در کشور شده است. ما تولید را پُرجاذبه خواهیم کرد و معاملات غیرمولّد مانند رفتن به‌طرف ارز، طلا و مسکن را بی‌حاذبه، به‌نحوی که نقدینگی به طرف تولید برود و این نیز به ساز و کارهایی نیاز دارد و با یک بخشنامه و یک سخنرانی نمی‌شود و با اقدام و عمل، امکان‌پذیر است و دولت ما با جدیّت، رونق تولید را دنبال خواهد کرد.
     آیت‌الله رئیسی در پاسخ به این سؤال خبرنگار شبکه تلویزیونی آمریکایی «ان بی سی» که آیا قصد دارید تیم فعلی مذاکره‌کننده هسته‌ای را حفظ کنید یا نه، پاسخ داد: تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کار را دنبال می‌کند، گزارش‌ کار را به ما داده‌اند. تیمِ سیاست خارجی دولت من در حال بررسی گزارش هایی است که تیمِ در حال مذاکره داده است و اما در مورد تحریم‌ها، آمریکا موظّف است که تمامی تحریم های ظالمانه نسبت به ملت ایران را رفع کند و آنچه که بارها تاکید شده ـ هم در این دولت [دولت حسن روحانی] و هم در دولت آینده [دولت آیت الله رئیسی] تداوم خواهد داشت. رفع تحریم‌ها و راستی آزمایی محور بحث سیاست خارحی ما خواهد بود و این سوال مطرح است که چرا به رغم این که دولت و ملت ایران به تعهدات خود عمل کرده، آنها در انجام تعهدات خود نسبت به ملت ایران کوتاهی می‌کنند. ما در این قضیه که مطالبه ملت ایران است مجدانه پیگیری خواهیم کرد.
     رئیسی در پاسخ به این سوال خبرنگار روزنامه شرق که آیا شما به لحاظ آماری و گزارش‌های اعدادی و ارقامی نسبت به وضعیتی که کشور در آن قرار دارد، آگاه هستید؟، و با توجه به اینکه در دنیا و ایران روال شده است که سران دولت ها ـ سه ماه و ده روز پس از آغاز کار گزارش صدروزه دهند، آیا شما چنین کاری خواهید کرد؟، گفت: وضعیت آمار و ارقام در کشور روشن است. مراکز رسمی همچون مرکز آمار ایران، آمار و گزارش ارائه می‌کنند. آمار از دید نخبگان و رسانه‌ها امری پنهان نیست. اختلاف آماری ممکن است وجود داشته باشد، اما آمار پنهان نیست. مردم باید بدانند که دولت در چه شرایط و وضعیتی آغاز به کار می‌کند. آمار و ارقام، وضعیت و شرایط به عنوان گزارشِ شناخت از وضع موجود پیش روی ملت و رسانه‌ها خواهد بود. ما، هم وضع مطلوب و هم وضع موجود را ترسیم می‌کنیم و تفاوت آن را بیان می‌داریم و تلاش خواهیم کرد که وضع موجود را به وضع مطلوب نزدیک و فاصله را کمتر کنیم. آنچه که ملت بزرگ ایران از دولت می‌خواهد این است که عمل به وعده‌های خود را فراموش نکند. ما گزارش‌ها از وضعیت را پیش روی همه قرار خواهیم داد و نه فقط صد روز بلکه از ابتدای کار، همه سمت‌گیری‌های خود را در جهت اجرای وعده‌ها به مردم اعلام خواهیم کرد و آنان را در جریان امور قرار خواهیم داد. من با ارتباطی که با مردم دارم و این ارتباط تداوم خواهد داشت، در ابتدای کار ـ هفته‌ای یک بار و در ادامه، ماهی یک بار ارتباطم را با رسانه‌ها حفظ خواهم کرد. این نشست ما [مصاحبه عمومی 31 خرداد 1400] می‌تواند برای دولت و رسانه‌ها به عنوان پُل ارتباطی ما و مردم، دغدغه‌ها را دنبال و پیگیری کند تا مردم در جریان پیشرفت کارها، اقدام و عمل از سوی دولت قرار بگیرند. دولت باید مردم را در جریان کارها قرار بدهد. محور کار ما در دولت، اقدام و عمل خواهد بود که مردم و دستگاه‌ها را در جریان پیشرفت امور می‌گذاریم. اگر هم مشکلی باشد حتماً با مردم در میان می‌گذاریم تا به حل آن کمک شود و نیز از مشکلات پیشگیری شود. دستگاه ها به طور خاص و خود من به عنوان خدمتگزار، اگر مشکلی باشد، مردم و بویژه نخبگان را در جریان امور قرار خواهیم داد.
     آیت‌الله رئیسی در پاسخ به سؤال خبرنگار الجزیره درباره اتهامات برخی از سازمان‌های حقوق بشر علیه وی و تأثیر احتمالی این موضوع بر روی نحوه تعامل با سران کشورها به‌ویژه کشور‌های غربی گفت: من از ابتدای مسئولیت به‌عنوان یک حقوق‌دان و قاضی همواره مدافع حقوق مردم بوده ام. امروز کسانی که در دنیا حقوق بشر را نقض می‌کنند باید پاسخگو باشند. اگر یک حقوق‌دان، یک قاضی و یک دادستان در کسوت قضاوت از حقوق مردم و امنیت جامعه دفاع کرده است باید مورد تقدیر و تشویق قرار بگیرد که امنیت مردم را در مقابل هجوم‌ها و تهدید‌ها حفظ کرده است. افتخار من در کِسوَت دادستان هرکجا که بودم دفاع از حقوق، امنیت و آسایش مردم بوده و در این راستا تلاش خواهم کرد، و در جایگاه ریاست جمهور نیز خود را به دفاع از حقوق بشر از هر قومی و با هر گویشی و در هرکجا از دنیا که باشد موظف می‌دانم. اگر امروز کسانی که مدعی حقوق بشر هستند با به وجود آوردن داعش و گروه‌های مسلّحی که به جان مردم و ملت‌ها انداختند مورد مواخذه و محاکمه قرار بگیرند، یقین بدانید دنیا به صلح و امنیت خواهد رسید.
     آیت الله رئیسی در پاسخ به این سئوال خبرنگار روزنامه جام‌جم که پرسید یکی از دغدغه‌هایی که این روزها دلسوزان انقلاب با آن روبرو هستند افزایش گلایه‌های مردم از عملکرد مسئولان است به‌ویژه این ناراحتی در طبقه ای از جامعه که از ولی‌نعمتان انقلاب محسوب می‌شوند، شما چه برنامه‌ی مشخصی برای احیای سرمایه اجتماعی، ایجاد هم‌بستگی و روحیه امید در جامعه دارید؟ گفت: چه آنان که به من و یا به کاندیداهای دیگر رأی دادند و یا به خاطر شرایط کرونایی و به دلایل دیگری پای صندوق‌های رأی حاضر نشدند، من خودم را خادم همه ملت ایران می‌دانم و خودم را موظف می‌دانم که از حقوق مردم پاسداری و صیانت کنم، لذا نسبت به کاهش هزینه‌های اجتماعی و افزایش سرمایه‌های اجتماعی اقدام خواهم کرد. هر امری که بخواهد سرمایه اجتماعی را افزون کند و از هزینه‌های اجتماعی بکاهد، جزء دستور کار دولت مردمی ما خواهد بود.
     رئیس جمهور منتخب در پاسخ به پرسش خبرنگار «سی اِن اِن» که نظر او را درباره سخنان «جو بایدن» به حصول یک توافق جامع در حوزه‌های هسته‌ای موشکی و منطقه‌ای سئوال کرد گفت: مسائل منطقه‌ای و موشکی قابل مذاکره نیست. به موضوعی که پس از مذاکره، روی آن توافق شده، قرارداد آن منعقدشده و آمریکا به رعایت آن متعهد شده [برجام] عمل نکرده‌اند، چگونه می‌خواهند وارد مباحث جدید و نو شوند؟. چرا «بایدن» به توافق قبل [برجام] متعهد نیست. ملت ایران از برجام خاطره خوشی ندارد. آمریکا نسبت به همان تعهد خود پایبند باشد.
     آیت الله رئیسی در پاسخ به سؤال خبرنگار راپتلی روسیه که پرسید در صورت لغو تحریم‌ها و برداشته شدن آن و اگر خواست‌هایی که ایران داشته انجام شود، برای رفع مشکلات بین دو کشور، آیا حاضر است با رئیس‌جمهوری آمریکا ملاقات داشته باشید؟، صریحا گفت: خیر [نَه].
     رئیسی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری ایسنا که درباره ترکیب احتمالی اعضای کابینه دولت سیزدهم پرسید، گفت: همان‌طور که بارها اعلام کردم، من به‌صورت «مستقل» وارد میدان شدم، برای تشکیل دولت، خودم را در مقابل خداوند متعال مسئول می‌دانم و فقط وامدار ملت خواهم بود. در تشکیل دولت، نگاه من به انقلابی بودن، کارآمد بودن، فسادستیز بودن و مردم دار بودن است. اینها‌ شاخص‌هایی است که مورد توجه من خواهد بود. امّا توصیه‌ام به رسانه‌ها این است که گمانه‌زنی نکنند. ما برتر از این، سامانه‌ای در اختیار قرار می‌دهیم که نه فقط اصحاب رسانه که نخبگان کشور و همه آحاد مردم با شاخص‌هایی که آنجا اعلام می‌کنیم، افرادی را که در هر کوی و برزن موردنظرشان هست و فکر می‌کنند به‌عنوان یک خدمتگزار و مدیر در دولت آتی می‌توانند تأثیر داشته باشند حتماً معرفی و پیشنهاد کنند. برنامه دولت ما شایسته سالاری خواهد بود. من [آیت الله رئیسی] در این قضیه از نگاه مردم و نخبگان استقبال می‌کنم. این سامانه‌ تا چند روز دیگر در اختیار همگان قرار خواهد گرفت.
     وی با بیان اینکه ارتباط مردم با او از طریق اقوام خویشان و بستگان نباید تنظیم شود گفت: ما سامانه‌ای را برای ارتباط دائمی با مردم و همه سطوح اجتماعی فعّال خواهیم کرد. این ارتباط یک ارتباط کاملاً سازمان‌یافته و برنامه‌ریزی‌شده خواهد بود. ارتباط من به‌عنوان خادم جمهور با همه سطوح جامعه یک برنامه منظّم کاری خواهد بود. مدیران همکار من نیز چنین ارتباطی با مردم خواهند داشت.
     آیت‌الله رئیسی از ایجاد و راه‌اندازی سامانه‌ای برای ایده‌ها خبر داد و گفت: اگر افرادی از نخبگان، اصحاب رسانه، دانشگاهیان و حوزویان و همه صاحبان اندیشه و خرَد ایده‌ای برای اداره دولت و برای سامان دادن به وضعیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی دارند ما در این بانکِ ایده‌ها، از نظرات آنان استفاده خواهیم کرد. این ایده‌ها قطعا برای دولت، گره‌گشا خواهد بود. نظرات و دیدگاههای این عزیزان برای ما بسیار مُغتنم است.
     رئیس جمهور منتخب در پاسخ به سوال خبرگزاری ایلنا در خصوص برنامه دولت آینده برای تامین کالای اساسی برای اقشار آسیب پذیر گفت: اساس کار ما این است که باید ارتباط سفره مردم و کالای اساسی با «دلار» یا به نحوی خارج از کشور را در یک کارِ میان مدت و بلند مدت قطع کنیم به نحوی که ملت ما در تامین کالاهای اساسی به خودکفایی واقعی برسد. این کار را در کشور اجرایی می‌دانیم و ما از ابتدای کار دولت حتما خودکفایی ملت و دولت در حوزه کالاهای اساسی را کلید خواهیم زد. موضوع کالا‌های اساسی در اولویّت دولت است.
     آیت الله رئیسی در پاسخ به سؤالی در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای کشور گفت: اقدامات هسته‌ای ما مسالمت‌آمیز و در جهت فوایدی است که این علم و دانش در عرصه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی و پزشکی دارد و این اقدامات جمهوری اسلامی به سازمان‌های بین‌المللی مربوط اعلام شده و کاملا در چارچوب مقررات است و این سازمان ها به آن اعتراف کرده‌اند.
     آیت‌الله رئیسی در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه المیادین گفت: جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده است که فلسطینیان صاحب فلسطین هستند. سیاست جمهوری اسلامی همان است که امام گفتند و در قانون اساسی ما نیز تصریح‌شده و همواره حامی مظلومان خواهیم بود، فلسطین، مظلوم واقع شده و ما حامی فلسطین خواهیم بود.
     رئیس‌جمهور منتخب در خصوص مسئله یمن گفت: یمن باید هرچه زودتر بدست خود یمنی‌ها تدبیر و مدیریت شود و هرگونه دخالت سعودی‌ها و کشورهای حامی سعودی در هجوم به کودکان، زنان، خانه و سرزمین یمنی‌ها باید متوقف شود.
     رئیسی درباره رابطه با کشور سعودی گفت که رابطه با همه کشورها و تعامل با آنها به‌ویژه با کشورهای همسایه جزو اولویّت‌های ماست و در بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور، مانعی از طرف جمهوری اسلامی نیست و این سیاست را قبلاً اعلام کردیم و داشتن روابط با سعودی و دیگر کشورها هیچ مانعی ندارد.
     آیت الله رئیسی در این نشست مطبوعاتی که دهها روزنامه نگار ایرانی و خارجی در آن حضور داشتند گفت: همچنان که دولت خود را نسبت به تأمین امنیت مردم در داخل کشور موظف می‌داند نسبت به ایرانیان خارج از کشور هم خود را وظیفه مند می‌داند، آنها ایرانی هستند و ما نسبت به آنها هم مسئولیت داریم.
     آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه باید ورود ایرانیان به کشور تسهیل شود، اظهار داشت: این موضوع باید از طرف همه دستگاه‌های مربوط مَدِ نظر قرار گیرد. باید سرمایه‌گذاری در وطن توسط ایرانیان خارج از کشور تشویق شود و در اولویت قرار گیرد. ایرانی که در خارج از کشور درآمدی کسب کرده بهترین مکان، امن‌ترین مکان برای سرمایه گذاری اش؛ داخل ایران است چرا که این سرزمین، سرزمین آبا و اجدادی آنان است. دولت امنیت را برای همه کارآفرینان و سرمایه‌گذاران به‌ویژه ایرانیان خارج از کشور تضمین می‌کند.
    
آیت الله رئیسی در جریان مصاحبه عمومی 31 خرداد 1400 که گفت با رئیس جمهوری آمریکا ملاقات نخواهد کرد

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
انعکاس اظهارات آیت الله رئیسی و تیتر رسانه های آمریکا شدنِ نَه گفتن به پرسش ملاقات با بایدن ـ قطع نپوتیسم ـ تفسیر تبریک پوتین
اظهارات آیت الله ابراهیم رئیسی در نخستین مصاحبه مطبوعاتی اش به عنوان رئیس جمهور منتخب انعکاس جهانی گسترده داشت. رسانه های آمریکا این اظهار او را که در پاسخ به پرسش یک روزنامه نگار روس گفته بود با «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا ملاقات نخواهد کرد تیتر و لید اول خبر خود کرده بودند و همچنین این تأکید او را که در گفتگوهای جاری برجامی، موضوعات منطقه‌ای و موشکی مطرح کردنی نیست و نیز این گفته او که فعالیت های هسته ای ایران مسالمت‌آمیز و در چارچوب دانش هسته ای است که کاربُرد صنعتی، کشاورزی و پزشکی دارد یعنی که خارج از بحث و مذکراه خواهد بود.
    یک صاحبنظر گفته بود که تصمیم رئیسی به ایجاد سامانه های تماس با مردم، دانشمندان، اندیشمندان و اهل تجربه و دریافت نظرات، گلایه ها و پیشنهادهای آنان و انتصابات از طریق دادن آگهی و بررسی تجربه و مصاحبه حضوری داوطلبان [همان روشی که در آمریکا و کشورهای اصطلاحا صنعتی بکار می رود]، ابتکارهای تازه ای در ایران هستند که لازم بود پس ازانقلاب پا می گرفتند. درست، همین برنامه را لنین پس از پیروزی انقلاب اکتبر 1917 به اجرا درآورد و اگر پس از درگذشت او کمرنگ و خاموش نشده بود، اتحاد شوروی فروپاشی نمی کرد و سوسیالیسم تضعیف نمی شد.
    یک تفسیرنگار که قبلا چند بار از ایران دیدار داشت گفته بود که در صدر مشکلات ایران، دو مشکل اساسی وجود دارد که در ارتباط باهم هستند؛ یکی حجم نقدینگی که این گرانی بی سابقه را به وجود آورده و دیگری ناکارآمدی، فساد اداری و نپوتیسم Nepotism(نفوذ بستگان و دوستان یک مقام در امور، با هدف سودبری، رانت و ...) است که رئیسی قول به از میان بردن آنها را داده است، 40 سال کار قضایی داشته و تجربه و توان آن را دارد و قطعا رئیس بعدی قوه قضایی نیز از همفکران او خواهد بود و سران سه قوه یکدست خواهند بود و ایران در یک جهت قرار خواهد گرفت. افزایش حجم پول برابر است با گرانی و خالی شدن جیب کم درآمدها، بیکاری و تعطیلی کارگاهها به سبب افزایش دستمزد کارکنان، گرانی مواد اولیه و کاهش تقاضا برای خرید محصول آنها. تحریم یک بهانه برای گریز از انتقاد است. تاریخ نشان داده است که تحریم خارجی باعث رونق اقتصاد داخلی یک کشور شده است. اگر تحریم نباشد، واردات افزایش می یابد و رونق داخلی در کار نخواهد بود. آزادی واردات آسیب پذیری ها متعدد دارد.
    یک مفسر تلویزیونی شتاب پوتین رهبر روسیه در گفتن تبریک به رئیسی را سوژه بحث خود قرار داده و گفته بود که مسکو تنها با داشتن ایران و آلمان در کنار خود می تواند قدرت از دست رفته را بازیابد. واشیگتن پس از افتادن برلین به دست ارتش سرخ در1945 و برنامه های استالین برای توسعه، این را می دانست که ایران را وارد حلقه متحدین خود کرد تا محاصره شوروی تکمیل شود.
    
نه گفتن رئیسی به پرسش ملاقات با «بایدن»، صفحه اول روزنامه ها

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو دانش
آنترپولوژيست بزرگ قرن بيستم و مؤلف رساله «تاثير آيين زرتشت بر اخلاقيات» ـ فرضيه انسان در جهان تکامل تکنولوژی
Carleton S. Coon
23 ژوئن زادروز پرفسور Carleton S. Coon است كه در سال 1904 به دنيا آمد و بزرگترين فيزيکال آنتروپولوژيست (انسانشناس) قرن 20 شناخته شده است. او که 77 سال عمر کرد سوم ژوئن 1981 درگذشت.
    پرفسور Carleton S. Coon با مسافرت های دور و دراز و بررسی ها و پژوهش ممتد ريشه نژادها، اختلاط نژادی، تغییرات رفتار و نتایج مهاجرت ها را به دست داده، فرضیه هاي متعدد ارائه کرده و 12 كتاب در اين زمينه نوشته از جمله كتابهاي «نژادهاي اروپايي The Race in Europeدر سال 1939»، « كاروان ها ـ خاورمیانه Caravan - Middle East در سال 1958»، «سرگذشت انسان The Story of Man در سال 1945»، ، «ريشه نژادها The Origin of Races در سال 1962»، «انسانشناسی جامع Anthropology: A to Z در سال 1963»، «سازش های نژادی Racial Adaptations انتشار در سال 1982 و چند ماه پس از فوت مولف»، «هفت غار»، «انسان شكارگر»، «تاثیر جنگ ها و مهاجرت ها در اختلاط نژادها» و ... و رسالات «تحول نژادي»، «نتایج پژوهشهاي نژادي درخاورميانه»، «مهاجرت آرين ها»، «رابطه نژاد و فرهنگ»، «تاثير آئين هاي زرتشت و بودا بر اخلاقيات»، و ....
     دکتر Carleton S. Coon که در دانشگاههای هاروارد و پنسیلوانیا هم درس می داد پنج کتاب در زمینه های دیگر نیز تالیف کرده است. وی عضو آکادمی علوم آمریکا و رئیس انجمن انسانشناسان بود.
    نتیجه تحقیقات وی نشان می دهد که ملل ساکن هند شمالی و غربی، ایرانزمین (از کشمیر و افغانستان و تاجیکستان تا مناطق کُردنشین و قفقاز) با اروپائیان از یک نژاد هستند و تغیرات رنگ مو و چشم و ... مربوط به آب و هوای اقلیمی محل سکونت و نوع خوراک آنان است. وی ظهور قهرمانان استقلال طلب [یعقوب لیث، مرداویز و ...]را مانع عرب Arabized شدن ایرانزمین می داند.
    فرضیه «ریشه های نژاد و تبار Origin Racial Theory» پژوهشگر وارد کتب درسی دانشگاههای شده است. وی در فرضیه دیگرش؛ «رابطه نژاد و فرهنگ» با نظریه «کنت دو گوبینو فرانسوی» روی موافقت نشان داده است که «گوبینو» ثابت کرده است که نژاد تمدن می سازد به عبارت دیگر: میان تمدن و نژاد رابطه مستقیم برقرار است. فرضیه «رابطه روانشناسی و رفتار و واکنش ها با نژادها» نیز از او است که نشان می دهد واکنش هرگروه انسانی که مدتها تحت شرایط خاص اقلیمی ـ اجتماعی و نظامات قرار داشته با افراد گروه دیگر متفاوت است و روانشناسی فرد در رعایت اخلاقیات تاثیر دارد. در فرضیه تاثیرپذیری از آموزش و پرورش، وی به آموزش های زرتشت و بودا و ساخت آدمهای اخلاقی اشاره کرده است.
    آخرین فرضیه پروفسور Carleton S. Coon «نژادها در جهان تکامل تکنولوژی (قرن 21)» است که می گوید تکنولوژی و تکامل ابزارهای رساننده و رسانه ها، تفکر ـ خواست و رفتار (روانشناسی) انسانها را تغییر کامل خواهد داد و نژاد سفید نسبت به این تغییر، حساسیت بیشتر خواهد داشت و به موازات این تکامل و تغییر، تحوّل وسیع در مدیریت جوامع (نحوه حکومت) صورت خواهد گرفت.
    در تفسیر این فرضیه، گفته اند که اینترنت و ابزارهای وابسته رفتار و خواست انسانها از هر تبار و نژاد را به هم نزدیک و یکسان خواهد کرد و ....
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اندرزهای یک استاد بیولوژی که آغازگر مطالعه رفتار انسان در رابطه با غریزه جنسی بوده است ـ لزوم کنترل این احساس و تمایل
Alfred Kinsey زیست شناس آمریکایی و معروف به Sexologist که مطالعات وسیع و تألیفات متعدد و نظرات تازه در زمینه رفتار انسان در رابطه با غریزه جنسی داشت 23 ژوئن 1894 به دنیا آمد و 62 سال عُمر کرد. وی ـ یک استاد دانشگاه ـ در سال 1947 در دانشگاه ایندیانای آمریکا یک انستیتوی Research in the field of sexology ـ مطالعات سِکس (روانی و جسمانی ـ زن و مرد) تاسیس کرده است. دو تألیف معروف او؛ Sexual Behavior in the Human Male و Sexual Behavior in the Human Female عنوان دارند و نیز مصاحبه های رسانه ای بویژه تلویزیونی او و مقالات و رسالاتش. به باور او، کنترل تمایل و رفتار انسان نسبت به سِکس (غریزه جنسی) که باید فرهنگ سِکس خوانده شود به پیشرفت فرد و جامعه او کمک می کند زیرا که بخش بزرگی از اشتباهات یک انسان، ناشی از «در کنترل نداشتن» احساس و رفتاراو در قبال این تمایل طبیعی و زیستی (غریزه) است. آشنایی با این غریزه از جوانی، و کنترل کشش آن، مانع از ارتکاب بسیاری از جرائم و افتادن از راه به چاه خواهد شد.
A. Kinsey


    وی در مصاحبه هایش از اینکه در مدارس متوسطه به آموزش شناخت و چگونگی کنترل احساس و غریزه جنسی توجه نشده ابراز تعجب کرده بود و گفته بود که تمایل به خوردن و خوابیدن و حتی ثروتمند و صاحب مقام شدن فرق زیاد با آن تمایل ندارد. همه این کشش ها در جسم و روان است که با آموزش باید کنترل شوند و در کنترل اراده باشند.
    این استادِ Biology که از او به عنوان نخستین دانشمند که به کنترل حس تمایلات جنسی توجه ویژه کرده بود یاد می شود گفته است که اگر حس تمایلات جنسی کنترل و تنظیم نشود زیانهای متعدد روانی ـ psychologically harmful خواهد داشت.
    او به ترتیب؛ مشاهده پا، برجستگی های بدن (باسن و سینه)، لب، بینی و چانه زن را محرّک مرد به دست داده و مشاهده مو (گیسو) را در ردیف آخر قرار داده است. وی به تنظیم برنامه ازدواج نیز توجه کرده و گفته است که اگر یک جوان چنین برنامه ای داشته باشد و مثلا در چه سنی و شرایطی و با چگونه فردی ازدواج کند، وقت خودرا تلف این و آن نخواهد کرد و در چاه اشتباه نخواهد افتاد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در دنياي تاريخ‌نگاري
تاريخ دقيق پايان جنگ داخلي آمريكا ـ بومیان آمریکا هوادار نظام حکومتی کنفدراسیونی
ژنرال واتي
«جورج تاكر» مورّخ در روزنامه «ويرجينيان پايلوپ» چاپ شهر نورفكِ استیت مشترک المنافع ويرجينيا در مقاله اي که در اين روزنامه منتشر ساخته «9 اپريل سال 1865» را به عنوان روزي كه جنگ داخلي آمريكائيان پايان يافت رد كرده و نوشته بود: "تاريخِ درست پايان جنگ داخلي آمريكا 23 ژوئن ـ روزي چون امروز ـ در سال 1865 است؛ زيرا كه در اين روز «ستاند واتي» تنها ژنرال بومیِ آمریکا ـ اصطلاحا؛ سرخپوست ـ اسلحه بر زمين گذاشت.".
     وي با چاپ عكس ژنرال واتي نوشته بود كه پس از تسليم ژنرال «رابرت لي» سرفرمانده نيروهاي كنفدراسيون آمريکا (ايالات جنوبي و جداشده از فدراسيون) در 9 اپريل 1865، ژنرال واتي با هنگ خود مركب از چروكي ها، كريك ها، سمينول ها و اوساجي ها دو ماه و نيم ديگر به جنگ ادامه داد. ژنرال واتي كه وجود يك دولت مركزي كم اختيار در امريكا (دولت کنفدراسيون) را به سود سرخپوستان (بوميان) مي پنداشت افراد چهار قبيله بومي را مسلح كرد و به ارتش كنفدراسيون پيوست و نيروهاي اتحاديه (فدراسيون) را درجنوب محاصره كرد و بعدا از کنفدراسیون درجه ژنرالي گرفت. در جنگ داخلی پُرتلفات آمریکا، هواداران نظام فدراسیونی پیروز شدند.
    
جورج تاكر

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو رسانه‌ها
امير محبيان؛ طرح نو او، شکل و فُرمَت قرن 21 براي انتشار روزنامه
دکتر امير محبيان
دوم تيرماه زادروز امير محبيان روزنامه نگار شناخته شده ايران است که درسال 1341 به دنيا آمده است. وی براي تامين خبر و نظر براي رسانه هاي وطن خبرگزاري آريا را تاسيس کرده است.
    امير که داراي دکتراي فلسفه است همچنين يک مرکز مطالعات استراتژيک به نام «مرکز مطالعات استراتژيک آريا در چند صد قدمي ميدان فردوسي تهران، خيابان پارس، کوچه جهانگير» دايرکرده است.
    دکتر محبيان که يک روشنفکر اصولگراست سالها عضو شوراي سردبيري روزنامه رسالت و از منتقدين دولت محمد خاتمي معروف به دولت اصلاح طلبان بود. انتقادهاي امير محبّيان به روش علمي خاصي نوشته مي شد که بدعتی در مقاله نويسی به شمار می رود. شمار مقالات امير محبيان در اين زمينه بيش از سه هزار است.
    اصلاح طلبان (رفرميست ها) عنوانی بوده است که خبرگزاري هاي خارجي دولت خاتمي را با آن مشخص می کردند، حال آنکه اصلاحات مورد نظر اين دولت تعريف و اعلام نشده بود.
    امير محبيان در چهل و هفتمين سال عمر خود سرگرم رو به راه کردن مقدمات انتشار روزنامه اي بود که پروانه آن به نام محمدرضا باهنر ـ نايب رييس مجلس ـ صادر شده است. اصحاب نظر گفته بودند که اگر اين روزنامه با طرحي که امير برايش تهيه کرده انتشار يابد، انقلابي در ژورناليسم ايران پديد خواهد آورد. طبق این طرح، اين روزنامه همه جنبه هاي زندگاني را پوشش می داد؛ نه فقط رويدادهاي سياسي و نقل اخبار سازمانهاي دولتي - کاري که عادت و روال کار نشريات تهران شده است. با وجود اين اظهارنظرها و انتظار، از انتشار آن روزنامه تا به امروز (دوم تيرماه 1393) خبري نرسيده است. کثرت روزنامه در تهران، شاید یکی از علل انصراف و یا تأخیر در انتشار آن روزنامه بوده است.
    قرار بود که آن روزنامه نخستين روزنامه ايران باشد که با فُرمَت و روش قرن 21 (رسانه چاپي در دنياي آنلاين ها) انتشار يابد و يک روزنامه جامع (حرفه اي)، که نياز و خواست مخاطبان قرن 21 را تامين کند. به اظهار کساني که در جريان طرح اين روزنامه بودند، قرار بود که امير از تجربه روزنامه نگاران بنام کشور و دست اندرکاران اين حرفه ـ از انتخاب مطالب، صفحه آرايي تا توزيع و چاپ ـ استفاده کند و روزنامه مورد بحث برپايه اقتصاد روزنامه نگاري و مديريت قرن 21 اداره شود. تکفروشي و اعلان و به ويژه رپرتاژ آگهي منشاء درآمد روزنامه باشد و .... در اين روزنامه به شيوه ژورناليسم قرن 21، رويدادها دنبال و خبرها کامل (بدون باقي گذاردن جاي سئوال براي مخاطب) تنظيم و عرضه شود. توليد خبر و مطلب مَدنظر باشد، نه ادامه روال جاري يعني رونويس (کاپي) کردن از خبرگزاري ها، سايت هاي موجود در اينترنت و ایمیل ها و فاکس هاي واصله. صفحه آخر روزنامه (بک پيج) به صورتي باشد که روزنامه هاي پيشرفته جهان دنبال مي کنند و به همين ترتيب صفحات مقالات و نظرات و نامه هاي مخاطبان. همچنين ترکيب ميزهاي تحريريه مطابق سازمان و سلسله مراتبی باشد که در قواعد روزنامه نگاري آمده است. ميزهاي اتاق خبر دارای نويسنده ستادي (نشسته) باشد. تصويرهاي خبري، دراين روزنامه نقشي مهم بر عهده داشته باشد. استخدام نيروي انساني بيش از ميزان مورد نياز نباشد که تورّم کادر ايجادکند. به طور خلاصه؛ قرار بود اين روزنامه به صورتي انتشار يابد که شايسته کشوري چون ایران باشد که هزاران سال کانون تمدن بشر و زادگاه انديشمندان و اديبان و دانشمندان بود.
    قرار بود که آموزش عمومي و اطلاع رساني خالص (مطلق) دراين روزنامه مورد توجه ويژه باشد. از آنجا که ايران فقط تهران نيست، به اخبار و توزيع شهرستان ها عنايت کامل شود، و اين روزنامه صفحه ای خاص هر استان داشته باشد و دفاتر توزيع و نمايندگي در افغانستان و نواحي پارسي زبان برون مرز داير کند و همچنين نمايندگي در کشورهاي ديگر و به ويژه ممالکي داشته باشد که داراي ايراني تبار و مهاجر ايراني اند که شمار مهاجران ايراني در سال 1389 پنج ميليون گزارش شده بود. براي توزيع و نشر صفحه (نه انتشار ضميمه) در استانها و پوشش اخبار آنها از روش روزنامه اطلاعات (در دهه 1330 تا سال 1357) اقتباس شود.
    امير محبيان اینک همه تلاش براي توسعه فعاليت و تکامل کار خبرگزاري آريا بکار می برَد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
ساير ملل
نخستين اجتماع سياسي بزرگ عوام بر ضد خواص
23 ژوئن و طبق بعضي نوشته ها، 22 ژوئن سال 494 پيش از ميلاد طبقه عوام جامعه روم (کامانِرز) معروف به «پله بين ها Plebeians يا اختصارا Plebs» كه 90 درصد جمعيت اين كشور را تشكيل مي دادند که هنوز يک جمهوري محدود بود و چند قرن بعد امپراتوري شد، ولي حق دادن راي براي برگزيدن اعضاي سناي روم (پارلمان) و شوراهاي شهر را نداشتند با قرار قبلي از شهر رم خارج شدند و در دامنه تپه «آون تين Aventine» دست به تظاهرات زدند. نظاميان رومي آماده بودند تا اگر تظاهر كنندگان بي نظمي، و يا به اعضاي سنا و ژنرال هاي ارتش اهانت كنند آنان را سركوب كنند.
    «اگريپا Agrippa» خطيب رومي وقت كه متوجه قضيه شده بود، رهبري اجتماع را به دست گرفت و آنان را به جاي عوام (Plebs) طبقه كارگر و موّلد (Working Class) خواند و دعوت به حفظ آرامش كرد. واژه «طبقه موّلد» از همين زمان مرسوم شده است.
    «اگريپا» سپس در سخنراني تاريخ ساز خود، طبقه عوام را به در پيش گرفتن «راه ميانه» تشويق كرد و پس از اين كه خشم اجتماع، با نفوذ كلام او فرونشست، جمهوري روم راه پيشنهادي «اگريپا» را مبني بر اين كه طبقه عوام از خود مجامع و تريبونهايي (Tribunes of Plebs) داشته باشند و درباره تصميمات دولتي اظهارنظر كنند، پذيرفت و مساله حل شد.
    پاره يي از تاريخ نگاران «اگريپا» را نماينده طبقه متوسط رو به رشد جامعه روم كه بيش از طبقه خواص ثروت داشت، ولي از تصميمات دولتي بر كنار مانده بود، مي دانند كه طبقه موّلد را سپر مبارزه خود با طبقه خواص قرار داده بودند. طبقه خواص (
    Patricians = aristocrats) و طبقه مولّد، هر دو از طبقه متوسط بيزار بودند و آنها را كساني مي پنداشتند كه از شكستها و پيروزيهاي نظامي سود مي بردند، طبقه عوام را استثمار مي كردند و خواهان ورود به طبقه خواص و طرد اين طبقه از قدرت بودند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
انفجار تروريستي جَمبوجِت «ايراينديا» برفراز اقيانوس اطلس و مرگ 329 انسان
23 ژوئن 1985 يك جَمبوجِت ـ بوئينگ 747 هواپيمايي هند (ايراينديا ـ پرواز 182) كه از كانادا (تورانتو ـ مونترِآل) از طريق لندن به مقصد هند (دهلي نو و مومباي) در پرواز بود در نزديكي ايرلند (به فاصله 45 دقيقه از لندن)، در آسمان اقيانوس اطلس و در ارتفاع 31 هزار پايي بر اثر انفجار بمب ناشي از اقدام تروريستي منهدم شد و همه سرنشينانش كه 329 تن بودند كشته شدند. بيشتر مسافران هواپيماي منهدم شده هنديِ از اتباع کانادا بودند.
    پليس کانادا جدائي طلبان سيك (اعضاي گروه بابَر خَلصه) را متهم به اين بمب گذاري کرد. درست 19 سال پيش از آن، در همين روز يك هواپيماي مسافربر هندي متعلق به همان شرکت كه از هند رهسپار نيويورك بود بر فراز كوههاي آلپ در سويس سرنگون شده بود و 117 تن سرنشينان آن ازجمله دانشمند اتمي معروف هند که يک ايراني تبار بود جان باخته بودند.
    در همان روز (23 ژوئن 1985) در يکي از فرودگاههاي شهر توکيو (ژاپن) بمبي که در يک بسته کار گذاري شده بود تا يک هواپيما را در آسمان منفجر کند هنگام انتقال به هواپيما منفجر شد که باز انگشت اتهام به سوي استقلال طلبان سيک اشاره رفت.
    در پي اين دو رويداد، گروه «بابر خلصه» که براي کسب استقلال منطقه سيک نشين هند (پنجاب و مناطق اطراف آن) ايجاد شده است در کانادا، انگلستان و چند کشور ديگر در رديف گروههاي تروريستي قرار گرفت.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
انتقاد 27 مقام آمریکایی از روش دولت بوش و ردّ اين انتقاد توسط گروهی دیگر ـ استدلال این 2 گروه
Admiral S. M. Turner
در یک اعلامیه به امضای بيست و هفت مقام و ديپلمات پيشين آمريكايي كه در نيمه دوم ژوئن 2004 انتشار يافت جورج بوش و وزير دفاع كابينه او ـ رامسفلد ـ متهم شده بودند كه بدون آماده و هموار ساختن منطقی و مستند زمینه، تنظیم برنامه درست، آمادگي كامل و پیش بینی عواقب کار، آمريكا را با توسل به جنگ [از راه نظامی] وارد مسائل پیچیده عراق کرده بودند. يكي از امضاء كنندگان اين اعلاميه كه در آمريكا پديده اي كم سابقه تلقي شده بود، درياسالار «اس. ام. ترنرـ متولّد يکم دسامبر 1923» رئيس اسبق «سيا» و ديگري ژنرال «توني مك پيك» رئيس پيشين ستاد نيروي هوايي امريكا بودند. دو تن از سفيران سابق آمريكا در مسكو هم اين اعلاميه را امضاء كرده بودند. در این اعلامیه، افغانستان و عراق دو سرزمین مسئله خیز جهان قلمداد شده بودند که ایجاد آنها به دولت لندن و سیاست های وقت این دولت نسبت داده شده بود.
    در این اعلامیه ـ در حقیقت، روش و برنامه کار مورد انتقاد قرار گرفته بود ـ روشی که تلفات جانی و هزینه مالی سنگین در بر داشت و نیز انتقاد جهانیان را. امضاء کنندگان اعلامیه، دولت واشنگتن را از دست زدن به هر اقدامی که افکار عمومی جهان را برضد آمریکا برانگیزاند برحذر داشته بودند. آنان عراق و افغانستان را دو لانه زنبور خوانده بودند.
    امضاء كنندگان اين اعلاميه با ارائه دلايل خود همچنین خواستار ايجاد تغيير در روش تصمیم گیری های هيات حاكمه آمريكا و داشتن مشاوران بهتر شده بودند.
    به رغم آن اعلامیه، در دهه دوم قرن 21 و با توجه به پیدایش چند قدرت در حال طلوع در جهان و احتمال وقوع معارضات بر سر مواد خام و بازار [عمدتا عامل اقتصادی]، شماری از سیاستمداران و تفسیرنگاران آمریکا و بلوک غرب از بسط نفوذ آمریکا در غرب آسیا و آسیای جنوب غربی، پس از ورود نظامی به افغانستان و عراق و سپس امضای قراردادهای استراتژیک مشترک با آنها و نیز تحکیم اتحاد با دولت های عربی منطقه خلیج فارس حمایت کرده و برخی از آنان آن کار [اقدام جورج بوش ـ استقرار نظامي در افغانستان و تصرف عراق] را حتی ضروری دانسته بودند. همین شمار با توجه به ترکیب قدرت هایِ در حال طلوع، افغانستان را نیز یک منطقه حساس و سرنوشت ساز توصیف کرده و واشنگتن را به تحکیم مناسبات با دولت هند (رقیب چین و داشتن مسائل مرزی با این دولت) تشویق کرده بودند. اینان گفته بودند که دولت لندن تا زمانی که هند را در کنار خود داشت، اَبَرقدرت بود و آمریکا باید به هند نزدیکتر شود که اینک دولت مسکو می کوشد به هر ترتیب به آن بچسبد. هند در دنیای قرن 21 نقش مؤثر خواهد داشت. و بازیگر اساسی خواهد بود.
    به باور این سیاستمداران، با ورود آمریکا به عراق و افغانستان که دهها سال دوست دولت مسکو و در حوزه نفوذ این دولت بودند، قدرت های دیگر راه ورود آسان به غرب آسیا را نخواهند داشت مگر با چراغ سبز آمریکا.
     از ابراز نظرهای این گروه از سیاستمداران چنین بر می آید که سیاست جورج بوش مبنی بر گسترش نفوذ آمریکا در استراتژیک ترین منطقه جهان، در اصل نباید مورد انتقاد قرارگیرد تنها روش کار [اجرای این سیاست] تا حدی خام و ناپخته بود که هزينه بيش از حدِ متعارف و نيز تلفات داشت. به اظهار این شمار، بوش پدر و بوش پسر بودند که موفق به تحقق آرزوی سران آمریکا از زمان «وودرو ویلسون» شدند که همانا بسط نفوذ در منطقه بسیار مهم غرب آسیا (از رود سند تا مدیترانه) است.
     یکی از مفسران وابسته به این دسته نوشته بود که جورج بوش (پسر) در اجرای سیاست خود باید روش لورنس عربستان را در پیش می گرفت نه جنگ مستقیم تمام عیار را، روش کار در افغانستان تا حدی بهتر از عراق و قابل قبول افکار عمومی بوده است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
قاضي پرونده شکنجه در ابوغريب و امكان احضار مقامات ارشد به اين رسيدگي
سرهنگ «جيمز پهل» قاضي دادگاه نظامي كه متهمان به ارتكابِ شكنجه در زندان ابوغريب عراق را محاكمه مي کرد 21 ژوئن 2004 پذيرفت كه فرماندهان ارشد و مقامات غير نظامي مربوط را مي توان براي اداي شهادت و پاسخگويي به ادعاي متهمان آن پرونده به دادگاه احضار كرد.
     متهمان پرونده شكنجهِ زننده و خلاف اخلاق زندانيان ابوغريب در جلسات مقدماتي محاكمه گفته بودند كه طبق «دستور از بالا» اقدام به شكنجه به منظور آماده ساختن متهمان به اعتراف مي كردند و خودشان شخصا علاقه اي به اين كار نداشتند. بر همين پايه، وكيلان مدافع آنان از قاضي دادگاه نظامي خواسته بودند كه اجازه دهد فرماندهاني چون ابوزيد، سانچز، متز و حتي رامسفلد و ... احضار شوند تا صحّت ادعاي متهمان روشن گردد و پاي آمران هم به ميان کشيده شود.
     سرهنگ پهل همچنين راي داده بود كه زندان ابوغريب به عنوان «صحنه جرم» تا پايان محاكمه نبايد تخريب و يا تغيير شكل داده شود. جورج بوش رئيس جمهوری وقت آمريكا قبلا گفته بود كه اين زندان را بايد تخريب كرد. در سال 2007 گفته شده بود که پرونده شکنجه در زندان ابوغریب عراق بعد از 20 ژانويه سال 2009 و پايان دوران رياست جمهوري جورج دبليو بوش هم باز خواهد بود.
عکسي که نمونه اي از شکنجه خلاف اخلاق در زندان ابوغريب را نشان مي دهد

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
نگراني از وجود بيماري سِل در آمريكا در ژوئن 2004


در پي مرگ يك پرستار بيمارستان به نام «دبرا برد Deborah Byrd» از بيماري سِل در آمريكا در ژوئن 2004 و بزرگ شدن قضيه در رسانه ها و ايجاد نگراني از اين بابت، همه كساني كه با اين پرستار در تماس بودند جهت آزمايش به بيمارستان احضار شدند. دبرا در بيمارستان شهر چساپيک ايالت مشترک المنافع ويرجينيا کار مي کرد و هنوز معلوم نيست که چرا درمان نشده بود. قبلا گمان مي رفت در كشورهاي پيشرفته از جمله آمريكا، بيماري سِل ناپديد شده باشد. ميكرب سل (باسيلِ كُخ) كه از طريق تنفس منتقل مي شود ممكن است در بدن بسياري از افراد باشد، ولي تا بدن فرد بر اثر عواملي ديگر به ويژه نارسايي تغذيه و نبود استراحت و ابتلاء به بيماري هاي ديگر تضعيف نشده باشد امكان فعاليت به دست نمي آورد. واكسن پيشگيري از آن دهها سال است كه در دسترس و در برخي كشورها تزريق آن به كودكان اجباري است. با آزمايش پوستي، وجود اين ميكرب در بدن قابل كشف است. علائم آن تب خفيف دائمي، بي اشتهايي، سرفه ممتد، از دست دادن وزن و عرق كردن مخصوصا در ناحيه سر و گردن در خواب است. بيش از نيم قرن است كه داروي اين بيماري كه قبلا ميكرب آن در برابر داروها مقاومت مي كرد كشف شده و در دسترس است و مداوا بايد با استراحت و همراه با تغذيه كامل و تقويت نظام دفاعي بدن باشد. معمولا جاي اين بيماري در كشورهاي فقير و قحطي زده است.
    قانون مهاجرت آمريکا دهها سال است که ورود و مهاجرت فرد مَسلول را به اين فدراسيون (اتحاديه استیت ها) منع کرده است.
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
یک چهارم آمریکایی ها بیمار قلبی هستند ـ عوامل بيماري هاي قلبي ـ اندرزِ پيش از ازدواج
23 ژوئن 2004 انجمن آمريکايي بیماریهای قلب اعلام داشت که نزدیک به یک چهارم نفوس فدراسيون آمريکا (ایالات متحده) به نوعی بیماری قلب دچار هستند که شمار آنان در آن سال 71 میلیون اعلام شده بود. جمعیت این کشور که در سال 2009 کمي بيش از305 بود، در سال 2012 به 313 ميليون و در سال 2019 به 330 ميليون رسيد در آن سال (ژوئن 2004) 295 میلیون تن بود. جمعیت جهان در پايان دهه اول قرن 21 حدود 7 میلیارد و 170 میلیون تَن بود (3 میلیارد و 170 میلیون تَن بیش از ظرفیت مواد مورد نیاز).
    طبق اعلامیه سال 2009 همان انجمن درباره بيماري هاي قلبي، این «درصد» در پنج سال منتهي به ژوئن 2009 تغییر نکرده بود. هزینه درمان این بیماران در فدراسیون آمریکا در سال 2004 بالغ بر 329 میلیارد دلار بود.
    وراثت، دود سیگار، استرس، بیماری قند، چاقی، نکردن ورزش بدنی و مصرف غذای چرب از عوامل بیماری های قلب هستند که جز موردِ وراثت، قابل پیشگیری اند. کمبود خواب (هفت ـ هشت ساعت در شبانه روز) از عوامل ایجاد مرض قند و نيز تشديد بيماريهاي قلبي است. دهها سال است که توصيه مي شود؛ پيش از ازدواج، طرفين از تاريخچه بيماري هاي خانوادگي يکديگر اطلاع حاصل کنند تا فرزندان آنان، ناخواسته گرفتار بيماري هاي خانوادگي (وراثت) نشوند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تاريخ از نگاهي به تصوير
بزرگان جمهوري اسلامي ايران در مجلس بزرگداشت آيت الله فاضل لنکراني در 31 خرداد ماه 1386
31 خرداد ماه 1386 (21 ژوئن 2007) مجلس ختم و بزرگداشت آيت الله محمد فاضل لنکراني که در همان هفته فوت شده بود در تهران با حضور رهبر و ساير مقامات ارشد جمهوري اسلامي ايران برگزار شد.
    تصویرِ ورود آيت الله خامنه اي رهبر جمهوری اسلامی و انقلاب به اين مراسم که در رسانه ها انتشار یافته بود:
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تیترهای صفحات اول چند روزنامه از خبرها و نظرهای روز ـ شماره های دوم تیرماه 1401


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
برخي ديگر از رويدادهاي 23 ژوئن
  • 1757:  


    رابرت كلايو انگليسي با شكست دادن نيروهاي هندي، بنگال را تصرف و مستعمره انگلستان كرد.
        
        
        
  • 1794:   کاترین دوم پادشاه روسیه اجازه داد که یهودیان در شهر «کیِف Kiev» روسیهِ بزرگتر و اینک پایتخت اوکراینِ جداکرده شده از روسیه سکونت کنند.
        
        
  • 1894:   کمیته بین الملل المپیک ایجاد شد.
        
        
  • 1940:   در جریان جنگ جهانی دوم و پس از افتادن شهر پاریس به دست ارتش آلمان، در این روز هیتلر از این شهر و آثار هنری و تاریحی آن دیدن کرد.
        
        
  • 1944:   يك گردباد شديد در منطقه آپالاچياي آمريكا 153 تن را كشت.
        
        
  • 1951:   پراودا نوشت که در درياي خزر (درياي مازندران ـ کَسپیَن) منابع تازه نفت کشف شده که چندبار بيش از برآورد سابق است.
        
        
  • 1952:   دکتر مصدق که براي دفاع از حق ملت ايران و رد دعاوي انگلستان در دادگاه بين الملل لاهه به هلند رفته بود به تهران بازگشت.
        
        
  • 1956:  


    مصريان جمال عبدالناصر را به رياست جمهوري اين كشور انتخاب كردند.
        
        
  • 1960:   سازمان آمریکاییِ دارو و غذا FDA نخستین قرص ضدِ آبستنی بانوان ـ قرص COCP را تایید کرد تا وارد بازار شود. قبلا بانوان دارویی به شکل پماد مصرف می کردند و پیش از آن؛ رابِر ـ کاپوت که مردان آن را بکار می بُردند.
        
        
        
  • 1979:   صدام حسين در واکنش به اظهارات آيت الله صدر گفت که اجازه نخواهد داد که تجربه ايران در عراق پياده شود.
        
        
  • 2004:   «پيرِ ولايت عنايت خان» رئيس کانون جهاني تصوّف و مؤلف کتاب «نداي درويشان» در پاريس در 87 سالگي درگذشت.
        
        
  • 2016:   در انگلستان رفراندم خروج از اتحادیه اروپا برگزار شد و 52 درصد آراء را به دست آورد.
        
        
  • 2017:   در این روزدر پاکستان چند حمله تروریستی صورت گرفت که طبق گزارش رسمی، ضمن این عملیات 96 تن کشته و صدها نفر دیگر مجروح شدند.
        
        
  • کارنامک نوشيروان (خاطره ای از مولف)
    محکوم شدن محمد علی مشتزن معروف به 5 سال زندان و بحث دبیران اطاق خبر روزنامه اطلاعات بر سر چگونگی چاپ خبر
    31 خرداد 1346 (21 ژوئن 1967) بود و من در روزنامه اطلاعات دبیر اخبار و مسئول صفحه حوادث این روزنامه (اخبار پلیسی ـ قضایی). بحث جلسه دبیران روزنامه در آن روز، محکوم شدن محمد علی (کاسِش کلی Cassius M. Clay) مشتزن معروف بود که به اتهام خودداری از پذیرفتن احضاریه پیوستن به ارتش برای رفتن به ویتنام تحت تعقیب قضایی قرار گرفته بود و یک دادگاه آمریکا روز پیش از آن، وی را به 5 سال حبس محکوم کرده بود. این خبر بامداد آن روز ـ پس از پخش اخبار بامدادی رادیو که من دبیر آنها بودم، در خبرگزاری پارس دریافت شده بود ولی در آن لحظه، کار براي تنظیم و پخش آن دیر شده بود. [محمد علي در ژوئن 2016 درگذشت و اخبار مربوط به درگذشت او توأم با بزرگداشت، وسيعا انعکاس يافت.].
        
    محمد علی در 25 سالگی

    در جلسه آن روز دبیران روزنامه، برخی توصیهِ «به صفحه اول بردن» تیتر و مطلب آن را کردند و پاره ای دیگر می گفتند که این، یک خبر مسابقه ورزشی نبوده که مخاطب ایرانی نسبت به آن کشِش داشته باشد، یک خبر سیاسی است زیراکه «کلی» با این استدلال، قانون Draft را نقض و از پیوستن به ارتش امتناع کرده بود که ویتنامی ها به خاک آمریکا تعرّض نکرده بودند و جنگ، دفاعی نبود و به علاوه، او قبلا مسلمان شده و آن هم یک واعظ و مسجد به مسجد می رود و موعظه می کند. وی به بازپرس و نیز قاضی دادگاه گفته بود که طبق شریعت اسلامی، یک واعظ تنها در راه خدا، حق حمل سلاح و جنگ دارد. هیات منصفه دادگاه تردید کرده بود که محمد علی یک واعظ واقعی (روحانی اسلامی) باشد زیراکه تحصیلات الهیات نداشت. وکیل محمد علی از حکم دادگاه تقاضای پژوهش (اپیل) کرده بود و محمد علی با همان ضمانت ده هزار دلاری که قبلا سپرده بود آزاد بود. [Draft اصطلاح ِ احضار جوانان آمریکایی به پیوستن به ارتش در زمان جنگ و یا نیاز است. آمریکا قانون نظام وظیفه عمومی به صورت کشورهای دیگر ازجمله ایران ندارد که هر جوان پس از رسیدن به سن معیّن ـ زمان صلح و یا جنگ ـ و برای مدتی مشخّص باید وارد ارتش شود.].
        بحث جلسه دبیران طولانی شده بود و ادامه اش بیش از آن ممکن بود چاپ و توزیع روزنامه را (که در آن زمان یک روزنامه عصر بود) به تأخیر اندازد. در آخرین لحظه تصمیم گرفته شد که از هر خبرنگار حاضر در اطاق خبر خواسته شود از چند نفر که می شناسد و مخاطب روزنامه اطلاعات هستند تلفنی بپرسد که چنین خبری در صفحه اول چاپ شود و یا در صفحات داخلی. نتیجه این نظرسنجی کوتاه و محدود این بود: 55 درصد مخالف انتشار در صفحه اول، 34 درصد موافق و 11 درصد گفته بودند که نظری ندارند، این قدر مسئله و مشکل وجود دارد که نرفتن محمد علی به سربازی برایشان مطرح نیست.
        با این نظر سنجی، در آن روز خبر محکوم شدن محمد علی و در آن زمان 25 ساله (متولّد 17 ژانویه 1942) در یک صفحه داخلی چاپ شد. خبرسازی محمد علی همچنان و تا ژوئن 2016 که فوت شد ادامه داشته است؛ پس از آن محکومیّت و رفتن پرونده تا دیوان عالی آمریکا و برگشتن به دادگاه تجدید نظر و ...، لغو پروانه مشتزنی او در چند استیت و برقرار شدن مجدد، چهار بار ازدواج و مخصوصا طلاق زن اول که گفته بود محمد علی را دوست دارد ولی نمی خواهد حجاب اسلامی داشته باشد و سرانجام ابتلاء او به پارکینسونز (لَقوِه).
     نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.



     

    مطالعه اين سايت و نقل مطالب آن با ذكر ماخذ (نشاني کامل سايت و نام مولف آن) آزاد است، مگر براي روزنامه هاي متعلق به دولت و دستگاههاي دولتي؛ زيرا كه مولف اين سايت اكيدا «روزنامه نگاري» را كار دولت نمي داند. روزنامه عمومي به عنوان قوه چهارم دمكراسي بايد كاملا مستقل از دولت و سازمانهاي عمومي باشد تا بتواند رسالت شريف خود را به انجام برساند.


     تماس با مولف:

    editor (a) iranianshistoryonthisday.com
    n.keihanizadeh (a) gmail.com