Iranians History on This Day
روز و ماه خورشيدي و يا ميلادي مورد نظر را انتخاب و كليد مشاهده را فشار دهيد
ميلادي
   خورشيدي

 
24 ژوئن
 
جستجو:

 
 


 هديه مولف

اين سايت مستقل و بدون كوچكترين وابستگي؛ هديه ناچيز مولف كوچك آن به همه ايرانيان، ايراني تبارها و پارسي زبانان است كه ايشان را از جان عزيزتر دارد ؛ و خدمتي است ميهني و آموزشي كه خدمت به ميهن و هموطنان تكليف و فريضه است كه بايد شريف و خلل ناپذير باشد و در راه انجام تكاليف ميهني نياز به حمايت مادي احدي نبايد باشد، و نخواهد بود. انتخاب موارد براي نگارش و عرضه در سايت نظرشخص مولف است.
 

 










   لينک به اين صفحه  

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان در طول تاريخ در اين روز 24 ژوئن
ايران
اجتماع صدها روحاني و طلبه برضد مشروطه شدن حكومت ايران: مشروعه، نه مشروطه
باقرخان سعدالدوله
از سوم تيرماه 1276 (24 ژوئن 1907) صدها روحاني و طلبه دروس الهیات به هدايت شيخ فضل الله نوري در شهر ري اجتماع و به مشروطه شدن (پارلماني شدن) حكومت ايران اعتراض و خواهان حكومت مشروعه (اسلامي) شدند و بناي نوشتن نامه و ارسال تلگرام برضد مشروطيت به شهرهاي مختلف ايران و روحانيون اين شهرهارا گذاشتند.
    در همين روز به اشاره مجتهد شهر زنجان به ساختمان فرمانداري اين شهر هجوم برده شد كه ضمن آن باقرخان سعد الدوله فرماندار وقت جان خودرا از دست داد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اخطار 24 ژوئن 1908 سفارت انگلستان در تهران به دولت وقت که گستاخانه و استعماری تعبیر شده است
در پي محاصره سفارت انگلستان در تهران براي جلوگيري از پناهنده شدن سياستمداران مخالف محمدعليشاه، اصحاب نشريات و ... به آنجا توسط نيروي قزاق به فرماندهي افسران روس، كه از روز گلوله باران شدن مجلس با توپ آغاز شده و ادامه يافته بود، سوم تیرماه 1287هجری (24 ژوئن 1908) سفارت انگلستان اخطار شديدالحني به دولت وقت ايران تسليم كرد كه مورخان درتاليفات خود آن را «گستاخانه» و «استعماری» توصيف كرده اند.
    در اين اخطاريه مصرا خواسته شده بود كه محاصره سفارتخانه بي درنگ پايان يابد، «شاه» وزير دربار خود را براي عذرخواهي حضوري از اين عمل به سفارت انگلستان بفرستد!!، شاه با دستخط خودش جان و اموال كساني را كه به سفارت انگلستان پناه آورده و متحصّن شده اند تضمين كند و كساني كه با سفارت انگلستان در تهران رفت و آمد داشتند و در روزهاي اخير دستگير و بازداشت شده اند بي چون و چرا آزاد گردند و ....
     همان روز، سفارت فرانسه در تهران (كه دولت متبوع آن نياز به اتحاد با انگلستان در اروپا در برابر تهديد آلمان داشت) از اين اخطار سفارت انگلستان به دولت تهران حمايت كرده بود.
    ... و غروب سوم تير (روز دريافت اخطار سفارت انگلستان)، محمد علي شاه با وجود اين كه مورد حمايت دولت روسيه ــ رقيب استعماري انگلستان در ايران ــ بود فرمان عفو عمومي صادر و مشيرالسلطنه را مامور تشكيل كابينه كرد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
قتل دست اندركاران نشريات در باغ شاه (پادگان حرّ) ـ سختگيري از طريق قانون مطبوعات
ميرزاجهانگير خان شيرازي
سوم تيرماه سال 1287 (24 ژوئن 1908)، و يك روز پس از به توپ بسته شدن ساختمان مجلس در ميدان بهارستان و دستگيري برخي نمايندگان پارلمان و اصحاب نشريات و انتقال آنان به باغ شاه (پادگان حرّ) كه محمد علي شاه قاجار ـ خود نیز به آنجا نقل مكان كرده بود، ميرزاجهانگيرخان شيرازي ناشر صور اسرافيل، همچنین ملك المتكلمين و سلطان العلماي خراساني از دست اندركاران نشريات ديگر در همان محل اعدام شدند. این اعدامها چند ساعت پیش از صدور فرمان عفو عمومی انجام شده بود. عفو عمومی در پی اخطار سفارت دولت لندن در تهران صورت گرفت که نقطه ضعف دیگری در تاریخ ایران است. پس از به توپ بسته شدن مجلس در دوم تيرماه 1287، در تهران حکومت نظامي و منع رفت و آمد شبانه برقرار شده بود.
    رویدادهایی که به دستگیری و ا اعدام ناشران چند روزنامه در ژوئن 1908 در تهران منجر شد باعث شده است که در ایران، دولت ها در صدور پروانه انتشار روزنامه احتیاط کنند و در چارچوب قانون مطبوعات (که بیشتر کشورها فاقد آن هستند) و از طریق آن به اعمال سختگیری ادامه دهند و بزعم اصحاب نظر، محدودکننده ترین قوانین مطبوعاتی ایران قانون مصوب 1985 (1364 هجری) است که در زمان نخست وزیری میرحسین موسوی و وزارت ارشاد محمد خاتمی تدوین شده است. به علاوه، این قانون توجه لازم به ارتقاء ژورنالیسم حرفه ای (پروفوشنالیسم) در ایران نکرده که عامل برقراری تعادل در جامعه است و درنتیجه در ربع قرنی که از عمر این قانون می گذرد به روزنامه نگار حرفه ای پروانه انتشار روزنامه (یومیه) داده نشده است. این قانون، پیش شرط تجربه حرفه ای و استطاعت مالی برای متقاضی پروانه در نظر نگرفته است. همین قانون به گونه اي انشاء شده است که امکان داده شد چند سال پیش روزنامه دولتی ایران توقیف شود و حدود یک سال در توقیف باقی بماند حال آنکه توقیف فعالیت یک موسسه دولتی به خاطر خطای مدیر و یا کارمند آن (خطای فرضا «فرد») منطقا قابل قبول نیست و خلاف استاندارد بین المللی و ... است.
    غيبت شرط داشتن سرمايه متقاضي انتشار نشريه در قانون مطبوعات مصوّب سال 1364 است که برخي از صاحبان پروانه به قول روزنامه کيهان آنهارا اجاره مي دهند. مشکل ضعف مالي برخي از نشريات سبب تعلل در پرداخت دستمزد اعضاي تحريريه و حق التحريرها و يا متوقف شدن انتشار و بيکارشدن روزنامه نگاران مي شود که مآلا به صف ناراضيان مي پيوندند. طبق يک تجربه قديمي جهاني، يک فرد چندماه پس از اشتغال به روزنامه نگاري به لحاظ رواني و اشتياق نمي تواند اين پيشه را ترک کند و ناخرسندي ناشي ازبيکارشدن و يا دريافت نکردن حق التحرير از ذهن او خارج نخواهد شد و ....
    قانون مطبوعات مصوب 1364 «سياست مطبوعاتي» ايجاد نکرده است مثلا محدوديت شمار نشريات برحسب جمعيت شهر و کشور و ... و همين ضعف سبب شده است که در کشور هفتاد ميليوني ايران هر سال سه چهار هزار نفر متقاضي انتشار نشريه شوند که دهها بار بيش از ظرفيت کشور است. لازم است قبلا با اين متقاضيان مصاحبه شود (همان کاري را که کميسيون اف سي سي آمريکا در مورد متقاضيان راديو تلويزيون مي کند) که اگر آيا از ظرفيت بازار و مخاطبان احتمالي اطلاع دارند؟ و اگر براي گفتن حرفشان مي خواهند با تحمل هزينه سنگين روزنامه بدهند که اين کار راه آسان تري دارد بروند روزنامه آنلاين و وبلاگ بدهند و .... در آمريکا و چندين کشور ديگر، انتشار نشريه نياز به داشتن پروانه ندارد، چرا در اين کشورها کسي نمي رود به دلخواه و بدون توجه به بازار مخاطب، روزنامه بدهد. پايتخت آمريکا و حومه اش (شامل چند شهر) تنها دو روزنامه دارد. در ايران، کمک مالي دولت به نشريات انگيزه ديگري براي هجوم به دريافت پروانه است. درکدام کشور به کسب و کار روزنامه نگاري کمک مالي مي شود؟. بايد توجه شود که اقتصاد ايران از آغاز دهه 1350 (1970 ميلادي) برپايه نفت است Oil Based Economy ـ درآمدي متزلزل و پايان يافتني.
    چرا همانند ساير کشورها (در آمريکا در رابطه با راديو تلويزيون ها که غير دولتي هستند) پروانه نشريات را «يکساله» قرارندادند که در طول سال قبلي شرايط تغيير نکرده باشد. دهها سال پيش در ايران (پيش از رايگان شدن آموزش و پرورش)، متقاضي تاسيس مدرسه غير دولتي بايد مطابق آيين نامه مربوط ساختمان، ميز و نيمکت ارائه و معلم واجد شرط معرفي مي کرد و به تاييد هيات بازرسان مي رساند تا اجازه شروع کار مي گرفت که لازم بود اين روش هنگام تدوين قانون مطبوعات سال 1364 منظور مي شد.
    در دهه 1340 دولت وقت ايران با هدف جلوگيري از هدر رفتن منابع (کاغذ، مرکب و نيروي انساني) و نيز کنترل آگهي هاي دولتي براي تيراژها نصاب تعيين کرد و هر نشريه که فروش آن کمتر از نصاب تعيين شده بود تعطيل شد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
زد و خورد نيروهاي انگليسي با افراد جنبش جنگل در گيلان در تیرماه 1297
زد و خورد افراد مسلح «جنبش جنگل» در گيلان با نيروهاي اعزامي انگلستان كه قصد داشتند بلشويكهايي را كه به شمال ايران وارد شده بودند سركوب كنند از سوم تير ماه 1297 (24 ژوئن 1918) آغاز شد. دولت لندن جنبش جنگل چپگرا و تمجیدگر انقلاب بلشویکی روسیه می دانست. نيروهاي انگليسي در نبرد با جنبش جنگل از آتش توپ استفاده می كردند که افراد جنبش جنگل فاقد آن بودند.
     نيروهاي انگليسي كه طبق سازشنامه تقسيم ايران (قرارداد سن پترزبورگ)، در وطن ما مستقر شده بودند ماموريت داشتند كه پس از سركوب بلشويكهایی که از روسیه به شمال ایران وارد شده بودند، به قفقاز بروند و به كمك مخالفان مسلح كمونيسم و حکومت انقلاب بلشويکي روسيه (معروف به سفيدها) بشتابند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
مسئله بحرين و تغيير كلام 180 درجه اي شاه
سوم تير ماه 1338 شاه وقت (پهلوي دوم) در يك مصاحبه مطبوعاتي كه بازتاب جهاني داشت درباره بحرين گفت: بحرين مال ما و متعلق به ما است. وي اضافه كرده بود: ... ولي شيخ آنجا با بستن قراردادهايي با دولتهاي مشخص كار را بر ما دشوار ساخته است (تا حاکميت ايران را اعمال کنيم)، زيرا كه اين دولتها در قبال بحرين تعهداتي سپرده اند و ....
     همين شاه ده سال بعد (180 درجه) تغيير کلام داد و در مصاحبه اي درجريان سفر هند، ناگهان با استقلال بحرين موافقت کرد که قانونا چنين اختياري را نداشت!. اين كار شاه كه نوعي موافقت با تجزيه کشور تلقي شده است يكي از ايرادهاي وارده به او بود. رسیدگی به این ايراد اینک (پس از مرگ شاه در قاهره در تابستان سال 1359) در دست قاضی «تاریخ» است. گفته شده است که شاه تحت فشار يک دولت قدرتمند (که برنامه داشت بعدا بحرين را پايگاه نظامي خود در منطقه قرار دهد) با انجام رفراندم ـ تنها در بحرين و نه در همه ايران ـ موافقت کرده بود. وي در اين کار به اراده و خواست ايرانيان توجه نکرد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در تیرماه 1345، 2 کمونیست به اعدام و 4 کمونیست دیگر به زندان محکوم شدند
آخر وقت یکم تیرماه 1345 (22 ژوئن 1966) شعبه دوم دادگاه تجدید نظر نظامی تهران رای خودرا درباره چند عضو دستگیرشده یک شبکه حزب توده به این شرح اعلام کرد:
    ـ ستوان دوم نیروی هوایی پرویز حکمت جو محکوم به اعدام.
    ـ علی خاوری محکوم به اعدام.
    ـ نقی معتمدیان و سلیمان دانشیان آذر هریک محکوم به 7 سال زندان.
    ـ عبدالله محرم زاده محکوم به 3 سال زندان.
    ـ اصلان برهمن محکوم به 2 سال زندان.
    ـ جعفر نجاریون محکوم به 18 ماه زندان.
    ـ حکمت جو و خاوری درخواست فرجام دادند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
روزی که قانون استخدام کارمندان دولت تغییر کرد و قانون آزمایشی تازه ای به اجرا درآمد
پس از نیم قرن انتقاد از ضوابط کهنه استخدامی دولت و به قول مصدق؛ استعماری ـ یکم تیرماه 1345 قانون استخدام دولتی (کشوری) در 11 فصل و 160 ماده که در کمیسیون مشترک دو مجلس تصویب شده بود اعلام و روز بعد برای اجرای آزمایشی ابلاغ شد ـ آزمایشی که دهها سال ادامه داشته است!.
    با اینکه روی این قانون 500 ساعت بحث شده بود، اصحاب نظر گفته بودند که این قانونِ آزمایشی هم راه حل مسائل اداری و بوروکراسی ایران نخواهد بود. بسیاری از اصحاب نظر ازجمله مشاوران خارجی که ضوابط استخدامی سابق را تنبل زا توصیف کرده بودند گفته بودند که قانون تازه چارچوب و روش ها را تغییر نداده و تنها استخدام دولتی را یکنواخت کرده است. قبلا خواسته شده بود که بمانند آمریکا و کشورهای پیشرفته، استخدام رسمی و تضمین شده که تنبل ساز و عامل بورو کراسی بد است حذف شود و کار اداری برپایه پرداخت ساعتی قرار گیرد (بمانند آمریکا) و جلسه ای باشد (بمانند روش استخدامی مصوب سال 1334، ابتکار نصرت الله معینیان برای خبرگزاری، رادیو و انتشارات)، پواَنی (بمانند کار در روزنامه های وقت ـ پرداخت در برابر کار انجام شده و مطلوب) و نیز انجام برخی امور به صورت کنتراتی و دست دولت برای انتقال کارمند آزاد باشد تا بتوان ادارات دولتی را از تهران منتقل کرد.
    قانون مصوّبه وقت، تفاوت عناوین مثلا اداری، آموزشی و ... را حذف و برای کارکنان دولت ـ صرف نظر از نوع کار، گروه و پایه در نظر گرفت که گروه برحسب تحصیلات و امتیازات قرار داشت که باعث مدرک گرایی شد. سن بازنشستگی اجباری از 60 سال به 65 سال افزایش یافت ولی کارمند با 20 سال کار می توانسته بازنشسته شود و معادل 20 روز بازنشستگی بگیرد. مرخصی بدون حقوق و با هدف تحصیل و به دست آوردن مدرک تازه برقرار و ترتیب رسمی شدن کارمندان پیمانی و موقت داده شده بود.
    اصحاب نظر گفته بودند که این قانون برای راضی کردن 300 هزار کارمند دولت بوده و مسائل اداری را حل نخواهد کرد و روش هارا تغییر نخواهد داد. چرا باید بازنشستگی کارمند دولت از کارمند موسسه غیر دولتی و کارگر جدا باشد و تافته جدا بافته.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
دو خبر غیرسیاسی که انتشار آنها در سال انقلاب فعاليت هاي انقلابي را شدت داد: مَهريهِ سنگین و زن قمارباز
اوایل تیرماه 1357 ( ژوئن 1978 و سال انقلاب) انتشار خبري در روزنامه هاي تهران که مَهرِ بانوي يک کارخانه دار ميليون ها تومان بوده و نقدا پرداخت شده است بر شدّت اعتراض هاي انقلابي افزود زيرا که آن زمان تعیین چنين مَهریه سنگيني رسم نبود و پرداخت آن هم خارج از توان هرکس. انقلابيون شعار مي دادند که اين قبيل پول ها، تنها از اجحاف به مردم به دست مي آيد که در قرآن مجید نهی شده است ازجمله این شعار: شاه حمايت مي کند، ... اجحاف به مردم مي کند ـ با ذکر نام کارخانه دارِ پرداخت کننده آن مَهریه سنگین.
    قبلا در ششم بهمن 1356 (سال 2536 طبق تقویم وقت) هم یک تیتر صفحه اول روزنامه اطلاعات به همان صورت، در ایران بر دامنه اعتراض و تظاهرات که از دی ماه آن سال (پس از انتشار یک نامه ساختگیِ تحمیلی در این روزنامه) و از شهر قم آغاز شده بود و به مشهد و تبریز گسترش یافته بود و در تهران نیز آثاری از آن دیده می شد افزوده بود و شمار دیگری از گروه ساکت جامعه، ولی ناراضی از تورّم پول، بوروکراسی و گسترش فاصله دارا و نادار (نَدار) وارد راهپیمایی ها شده بودند. خبر منتشره در شماره ششم بهمن 1356 روزنامه اطلاعات، ترجمهِ گزارشهاي مربوط به كلاهبرداري هاي يك زن ايراني از جواهر فروشي ها و بانكها در انگلستان كه اعتياد به قمار كردن داشت از رسانه هاي لندن بود. این خبر در سایر روزنامه ها همراه با چاپ عكس او درج شده بود (ولی نه در صفحه اول). کُپی صفحه اول آن شماره روزنامه اطلاعات در زیر این مطلب درج است.
    اين دو خبر بر خشم مردم معمولي (عوام الناس)، به گونه اي مؤثر افزوده بود. ساواک در تیرماه 1357 مانع از ادامه چاپ و دنباله کردن خبر مَهر هنگفت همسر آن فرد کارخانه دار در روزنامه ها شد، ولي در بهمن 1356 نتوانسته بود از ادامه ترجمه و انتشار گزارش هاي مربوط به بانوي قمارباز ايراني جلوگیری کند، زیراکه سردبیران روزنامه ها آن را یک خبر معمولی توصیف کرده بودند.
     در سال 1384 (خردادماه) و سه دهه پس از آن وقايع، روزنامه هاي تهران گزارش از مَهرهاي صدها ميليون توماني به صورت سکه طلا داده و نوشته بودند که سه درصد از زندانيان زندان های ايران را مرداني تشکيل مي دهند که قادر به پرداخت مَهریه بسيار سنگين زنان خود نبوده اند.
     طبق قانون مصوّب دهه 1370 خورشيدي مَهر زناني هم که ازدواج آنان در سابق ثبت شده، در صورت مطالبه، بر پايه نرخ تورّم به روز تبديل و قابل پرداخت است و برخي از آنها که سکه طلا بوده ـ به نرخ روز تا صدها برابر افزایش یافته است!. اين قانون (محاسبه مهریه های قدیمی تر برحسب تورّم پول ـ کاهش ارزش معاملاتی ریال) از همان روزِ تصويب مورد بحث و اعتراض قرار گرفته که چرا ساير ديون را شامل نشده و در نتيجه تبعيض ساز است و بايد لغو و يا اصلاح شود زيرا که قانون اساسي جمهوري اسلامي هيچ حرکت تبعيض آميز را به رسميت نمي شناسد. برخي اين شايعه را پراکنده کرده بودند که شماری از نمايندگان پارلمانی وقت (و اشاره به دختر یکی از مشاهیر که نماینده آن دوره مجلس بود) با هدف هاي خصوصي اين قانون را که در کشور اسلامی ديگر وجود ندارد به تصويب رسانده اند. مقررات ازدواج و طلاق، حضانت و نفقه نباید از چارچوب آیه های مربوط در قرآن و احکام اسلامی خارج شود. نباید سیاست و منافع سیاسی اشخاص وارد امور ازدواج و طلاق شود. احکام اسلام در این زمینه 14 قرن است که عینا اجرا می شود.
     طبق قوانين اسلامي، مَهر زنان از ديون حال است و هر آن، که اراده کنند مي توانند آن را مطالبه و در صورت استنکاف شوهر و يا عدم استطاعت او به پرداخت، آن را به اجرا بگذارند و تقاضاي توقيف شوهر و اموال او را کنند. البته در شرایط ضمن عقد نکاح می توان ذکر کرد که پرداخت همه و یا قسمتی از مَهریه در صورت داشتن توان پرداخت و استطاعت است.
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
انجام دور دوم انتخابات سال 1384 رياست جمهور ايران
سوم تيرماه 1384 دور دوم انتخابات رياست جمهور انجام شد. كل آراء ريخته شده به صندوقها، 27 ميليون و 959 هزار اعلام شده بود.
     اين نخستين انتخابات رياست جمهور در جمهوري اسلامي ايران بود كه به دور دوم راه يافته بود. در دور دوم، هاشمي رفسنجاني رئيس وقت مجلس تشخيص مصلحت نظام و محمود احمدي نژاد شهردار وقت تهران با هم رقابت مي كردند.
    در دور نخست راي گيري ـ هاشمي رفسنجاني با شش ميليون و 159 هزار راي، اول و احمدي نژاد با پنج ميليون و 710 هزار راي (449 هزار راي كمتر) دوم شده بود.
    نتايج راي گيري دور دوم، چهارم تيرماه 1384 (روز بعد) اعلام شد كه برنده انتخابات احمدي نژاد بود. (جزئيات در مطالب چهارم تيرماه اين تاریخ آنلاین آمده است).
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
از طبقه بندی خارج شدن بخشی از اسناد محرمانه سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در ژوئن 2007 ـ بدونِ بيشتر اسناد براندازي 28 اَمُرداد 1332
در اين روز در سال 2007 در واشنگتن اعلام شد که مديريت واحدِ سازمان هاي اطلاعاتي آمريکا تصميم گرفته است که اسناد محرمانه «سيا» و عمدتا مربوط به دهه هاي 1950، 1960، و 1970 اين سازمان را از طبقه بندی خارج و در آرشيو ملّي جهت مطالعه محقّقان (ازجمله روزنامه نگاران و تاريخ نويسان) قرار دهد.
     مورّخان همان روز گفته بودند که قاعدتا اسناد مربوط به براندازي 28 امُرداد 1332 ايران (کودتای آگوست 1953 برضد دولت مصدق) بخشی از این اسناد باید باشد که با انتقال به آرشيو ملّي (آمريکا) بخش هاي مبهم آن براندازي بر پژوهشگران و اهل تحقیق و قلم روشن خواهند شد، یا سرنخ به آنان برای بررسی بیشتر خواهد داد و .... بعدا برخي گزارشگران رسانه ها گفتند که به آنان گفته شده که فعلا همهِ اسناد مربوط به براندازي 28 اَمُرداد در دسترس نيست ولی پس از جمع آوری مکاتبات، در سال های آینده ـ یکجا در دسترس قرار خواهد گرفت. [که در ژوئن 2017 مجموعه ای به این عنوان در دسترس قرار گرفته است].
    اصحاب نظر در ژوئن 2007 گفته بودند که اسناد قریب الانتشار جز مکاتبات عمدتا اداری مأموران و دیپلمات ها چیز دیگری نمی تواند باشد، آن هم با انشاء اداری و بنابراین، همه واقعیت ها را روشن نخواهد کرد. محقّق باید با اطلاعاتی که از این اسناد (مکاتبات و یادداشت ها) به دست می آورد شخصا قضیه را دنبال کند تا به نتیجه برسد و «تاریخ» تنها به دست فاتحان و دولتی هابا هدف کسب منفعت سیاسی انشاء نشود.
     انگلستان با کمک ایادی داخلی خود و نيز سازمان اطلاعات مرکزي آمريکا (سيا) کودتای 28 امُرداد تهران را صورت داد.
     شبکه تلويزيوني «اي. بي. سي.» آمريکا که اين خبر را در همان روز (24 ژوئن 2007) پخش کرد تصوير زير را هم که طراحي کرده بود نشان داد:


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
مخالفت اکید آیت الله خامنه ای با دخالت آمریکا و دیگران در مسائل داخلی عراق و انعکاس وسیع آن در رسانه های آمریکا



    آیت الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامي ايران و انقلاب اسلامی یکم تیرماه 1393 (22 ژوئن 2014) در دیدار با رئیس و مسئولان دستگاه قضائی گفت که یکی از چالشهای اصلی کشور، خصومت و مخالفت جدی نظام سلطه غرب با نظام اسلامی است که باید این حقیقت را فهمید و درک کرد. اگر خصومت نظام سلطه را متوجه نشویم، در تحلیل مسائل کشور دچار اشتباه خواهیم شد. کسانی که حاضر نیستند برخورد خصمانه جبهه دشمن را ببینند، همانند کسانی هستند که چشم خود را به روی دشمن می بندند.
    وی علت اصلی دشمنی نظام سلطه با جمهوری اسلامی ایران را، «سخن نو» نظام اسلامی و «متزلزل شدن بنای نظام سلطه» بیان داشت و با اشاره به تحولات اخیر عراق گفت: در قضیه عراق قدرت های سلطه گر غربی و بطور مشخص رژیم ایالات متحده آمریکا، درصدد سوء استفاده از جهالت ها و تعصّب های شماری عوامل بی اختیار هستند. آمریکا از روال کنونی در عراق یعنی برگزاری انتخاباتی با مشارکت گسترده و تعیین گزینه های مورد اعتماد مردم، راضی نیست زیرا آمریکا به دنبال آن است که عراق تحت سلطه قرار گیرد و افرادِ گوش به فرمانِ آمریکا، حاکم باشند. مقامات آمریکایی تلاش دارند، قضایای عراق را یک جنگ مذهبی قلمداد کنند، ولی آنچه که در عراق روی داده است، جنگ شیعه و سُنّی نیست، بلکه نظام سلطه با استفاده از پس مانده های رژیم صدام به عنوان مُهره های اصلی، و عناصر تکفیریِ متعصب به عنوان پیاده نظام، تلاش برای برهم زدن ثبات و آرامش عراق و تهدید تمامیت ارضی این کشور دارد. عوامل اصلی فتنه در عراق، با سُنّی های مؤمن و معتقد به استقلال عراق همان اندازه خصومت دارند که با شیعه دشمن هستند. دعوای اصلی در عراق میان کسانی است که می خواهند عراق به اردوگاه آمریکا ملحق شود و کسانی که خواهان استقلال عراق هستند.
     آیت الله خامنه ای با تأکید بر این که خود عراقی ها، قادر به مقابله با این آتش افروزی و از بین بردن آن هستند گفت: ما با دخالت آمریکایی ها و دیگران در مسائل داخلی عراق به شدّت مخالفیم و آن را تأیید نمی کنیم زیرا معتقدیم دولت و ملت عراق و مرجعیت دینی این کشور توانایی تمام کردن این فتنه را دارند و آن را تمام خواهند کرد.
    اظهارات رهبر جمهوری اسلامی ایران درباره مسئله عراق و تاکید او در مخالفت با مداخله آمریکا و دیگران، وسیعا و سریعا در رسانه های جهان و بویژه آمریکا انعکاس یافت. شبکه های تلویزیونی آمریکا در مشروح اخبار عصر یکشنبه خود آن را پخش و روزنامه های این کشور تیتر کردند.
    برای نمونه، چند پاراگراف اول خبر شبکه تلویزیونی ان. بی. سی. از این قرار بود:
    
Iran,s top leader rejected possible intervention in Iraq by the United States or any other outside power, accusing Washington on Sunday of trying to manipulate Iraqi sectarian differences to retake control of the country it once occupied
    In remarks, Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei added that Iraqis themselves could end violence in their country
    "American authorities are trying to portray this as a sectarian war, but what is happening in Iraq is not a war between Shiite and Sunnis," said Khamenei, who has the last word in all matters in Shiite Muslim Iran
    "It is indeed the same old hegemonic order using leftovers of the Saddam regime as its key pieces, and the Takfiri dogmatic elements as foot soldiers," he told judiciary officials

    پاراگراف های لید گزارش نیویورک تایمز چنین بود:
    
    
TEHRAN - Iran,s supreme leader, Ayatollah Ali Khamenei, said Sunday (June 22) that he was against any intervention by the United States in neighboring Iraq, where Islamic extremists and Sunni have seized a number of towns and cities
    “We strongly oppose the intervention of the U.S. and others in the domestic affairs of Iraq,” Ayatollah Khamenei was quoted as saying, in his first reaction to the crisis
    “The main dispute in Iraq is between those who want Iraq to join the U.S. camp and those who seek an independent Iraq,” said the ayatollah, who has the final say over government policies. “The U.S. aims to bring its own blind followers to power since the U.S. is not happy about the current government in Iraq”
    Ayatollah Khamenei said Iraq,s government and its people, with the help of top clerics, would be able to end the “sedition” there, saying extremists are hostile to both Shiites and Sunnis who seek an independent Iraq

    و چند پاراگراف اول گزارش واشنگتن پست در این زمینه:
    
TEHRAN — Iran,s supreme leader, Ayatollah Ali Khamenei, made remarks Sunday that lessened any remaining possibility of military cooperation between the Islamic republic and the United States in securing Iraq against an onslaught from al-Qaeda-inspired militants
    “We do not support any foreign interference in Iraq and we are strongly opposed to U.S. interference there,” Ayatollah Khamenei said at an event with members of Iran,s judiciary
     “The United States is dissatisfied with the result of elections in Iraq and they want to deprive the Iraqi people of their achievement of a democratic system, which they achieved without U.S. interference,” Ayatollah Khamenei said
    Ayatollah Khamenei also rejected the idea that violence engulfing Iraq is part of a sectarian war and blamed the United States and other foreign powers for what he called their roles in allowing extremist groups to flourish in the Middle East

    شیکاگو تریبون ـ روزنامه بزرگ دیگر آمریکا گزارش خودرا با این پاراگراف آغاز کرده بود:
    
Iran,s supreme leader accused the United States on Sunday of trying to retake control of Iraq by exploiting sectarian rivalries, as Sunni insurgents drove toward Baghdad from new strongholds along the Syrian border.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
روزي که مجلس ماده واحدهِ «طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای» را تصویب و شورای نگهبان آن را تأیید کرد و قانون شد
مجلس شورای اسلامی در نشست علنی دوم تیرماه 1394 خود، ماده واحدهِ «طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای» را با 213 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 244 نماینده حاضر در جلسه تصویب کرد.
    متن این ماده:
    در راستای صیانت از منافع ملّی و رعایت مقررات پادمان منع گسترش سلاح‌های هسته ای، هرگونه نتایج مذاکرات هسته‌ای با کشورهای 1+5 در صورتی معتبر است که الزامات زیر به صورت شفاف رعایت شود:
    1 ـ لغو تحریم‌ها به طور یکجا و کامل باید در متن توافق نامه درج شده و در روز آغاز اجرای تعهدات ایران انجام شود.
    2 ـ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب توافق نامه پادمان مجاز به انجام نظارت‌های متعارف از سایت‌های هسته‌ای است و دسترسی به اماکن نظامی، امنیتی و حساس غیرهسته‌ای، اسناد و دانشمندان ممنوع است؛ باید مصوّبات شورای عالی امنیت ملی رعایت شود.
    3 ـ هیچ محدودیتی برای کسب دانش و فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و تحقیق و توسعه پذیرفته نیست و باید مصوبات شورایعالی امنیت ملی رعایت شود.
    تبصره یک ـ بر اساس اصول 77 و 125 قانون اساسی نتیجه مذاکرات باید به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
    تبصره دو ـ وزیر امور خارجه موظّف است روند اجرای توافق نامه را هر شش ماه یکبار به مجلس شورای اسلامی گزارش کند. کمیسیون امنیت ملی مجلس هر شش ماه یکبار گزارش روند حسن اجرای توافقنامه را به نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارائه می‌نماید.
    ماده واحده «الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای» مصوّب مجلس در دوم تیرماه 1394، روز بعد (در جلسه سوم تیرماه = 24 ژوئن 2015) شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با شرع و قانون اساسی شناخته نشد و با اکثریت آراء به تأیید اعضای این شورا رسید و «قانون» شد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
انتقاد مخاطبِ این تاریخ آنلاین از خلاف قانون اساسی دانستن ماده واحده مصوّب مجلس و استدلال او و ارائه چند راه حل داخلی برای مسائل اقتصادی

     این ای ـ میل پیش از ظهر سوم تیرماه 1394 واصل شد:
    
    "با تشکر که ایمیل قبلی مرا درج کرده بودید تا در تاریخ بماند. دیشب که به عادت هرشب دیگر وبسایت های خبری تهران و اخبار مربوط به ایران در اینترنت را می دیدم در چندتای آنها چشمم به اظهارات محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت یازدهم افتاد که مصوّبه اخیر [دوم تیرماه 1394] مجلس به نام «طرح الزام دولت به حفظ حقوق هسته‌ای» را خارج از حوزه کار قوه مقنّنه بیان داشته بود و گفته بود که طبق اصل 176 قانون اساسی در حوزه اختيارات شورای عالی امنیت ملی است.
    من [فرستندهِ ای ـ میل] که حقوق خوانده ام این استدلال سخنگوی دولت را قبول ندارم. اصل 176 تعیین سیاست های دفاعی ـ امنیتی کشور در محدودهِ سیاست های کلی تعیین شده از سوی مقام رهبری را وظیفه شورای عالی امنیت ملی قرار داده است و بهره گیری از امکات کشور برای مقابله با تهدیدهای داخلی و خارجی.
    این وظایف چه ربطی به قانونگزاری و تکالیف و رسالت های قوه مقننه دارد؟. تعیین سیاست های اشاره شده متفاوت از تصویب قانون است. سیاست ها را در یک لحظه می توان تغییر داد ولی قانونگزار طی تشریفات مفصل و طولانی ممکن است یک قانون را لغو و یا اصلاح کند. طرح نمایندگان مصوّب دوم تیرماه در چارچوب تأکید قاطع رهبری بوده است که بازرسی از مراکز نظامی ـ امنیتی و بازجویی از دانشمندان و کارشناسان هسته ای را منع کرده است و وظیفه شورای امنیت ملّی حرکت در محدوده سیاست های کلی تعیین شده از سوی رهبری است. تازه، به نوشته روزنامه کیهان، طرح نمایندگان مجلس رقیق سازی آن تأکیدات بوده است، به عبارت دیگر: گرفتن ضَرب آنها.
    همچنین، تشخیص ِ مغایربودن مصوّبات مجلس با اصول قانون اساسی و شرع اسلام از وظایف شورای نگهبان است نه مقام قوه اجرایی.
    مجلس با این مصوّبه، در واقع کار مذاکره کنندگان را آسان کرده است. به این ترتیب که قدرت های 1+5 پس از آگاه شدن از مصوّبه مجلس می دانند که با قانون نمی شود چانه زد، قطعی است. بنابراین، اگر توافقی حاصل شود، بازرسان به مراکز نظامی نخواهند رفت تا با خشونتِ نظامیان رو به رو شوند که یک فرمانده ارشد آنان گفته است با گلوله [سرب داغ] پاسخ آنهارا خواهیم داد. اگر این مصوّبه نباشد بازرسان به مراکز نظامی روند و درصورت رو به رو شدن با ممانعتِ احیانا خشونت آمیز جنجال جهانی بپا می شود و تحریم ها تشدید. یک نظامی گوش به فرمان فرمانده است و فرمانده گوش بفرمان فرمانده کل قوا. در ایران، رئیس جمهور نه رئیس کشور است و نه فرمانده کل قوا. وقتی که در رسانه هاي خارجی می نویسند «پرزیدنت»، مخاطبان آمریکایی رئیس جمهوری خودشان را به ذهن می آورند که فرمانده کل قوا است و رئيس فدراسيون، اعضای 9 گانه دیوان عالی (صدر قوه قضائيه) را تعیین و به سنای کشور خود معرفی می کند و معاونش رئیس لایتغیّر سنای آمریکا است و به این صورت قدرت وسیع در هر سه قوه حکومتی دارد. رئیس جمهور ایران رئیس قوه مجریه است و مساوی با نخست وزیر. اگر فرضا نمایندگان او ازجمله وزیر امورخارجه توافق نامه را امضا کنند ولی مجلس به آن صورت رد کند که قطعا باید طبق اصول 77 و 125 بررسی کند قابل اجرا نخواهد بود و تحریم باقی خواهد ماند.
    برای مسائل اقتصادی کنونی ایران باید راه حل داخلی پیدا کرد. دو سال وقت تلف شده است و همه اش چشم ـ براه مذاکرات هسته ای. به فرض اگر همین لحظه، همه تحریم ها برداشته شود، تغییر چشمگیری در مسائل اقتصادی کشور پدید نخواهد آمد. مسئله اصلی؛ تورّم پول است. پول های اضافی چاپ شده از سال 1369 باید از جریان خارج شود؛ از طریق افزایش مالیات ها و عوارض گمرکی، بنزين و دخانيات و یا فروش ارزهای حاصله. فروش ارز باعث افزایش واردات و بیکاری داخلی خواهد شد و ایجاد وابستگی به خارج که خلاف اصول قانون اساسی است.[بند ج اصل 2 قانون اساسی، سلطه پذیری را نفی و تاکید بر استقلال اقتصادی دارد]. سود این کار به جیب چند صد وارد کننده، دلال و پیمانکار خواهد رفت.
    در «ای ـ میل» قبلی نوشته بودم که تا 4 سال پیش که تحریم به این صورت نبود و هر روز حدود دو میلیون بشکه نفت و هر بشکه تقریبا صد دلار صادر می شد، وضعیت بهتر از این نبود که امروزه می بینیم. اصلاح مدیریت و قطع فساد اداری ـ اقتصادی باید به موازات رفع تحریم انجام شود و گرنه حاصلی نخواهد داشت. گمان نکنم که بهای نفت خام از بشکه ای 60 دلار تجاوز کند و یا همین حدود زیراکه کشورهای سازنده اتومبیل، قانون کاهش سوخت تصویب کرده اند، آمریکا دوباره دارد صادرکننده نفت می شود، روس ها می کوشند که بازارهای آسیای شرقی ـ جنوبی را در انحصار خود قرار دهند و چین با ایجاد جزیره مصنوعی، خودرا مالک دریاهای نفتدار بداند، کانادا سطح تولید مواد فسیلی خودرا بالا برده است، اعضای شورای خلیج فارس سیاست را وارد بازار نفت کرده اند یعنی بر حسب سیاست خود، ارزان فروشی و افزایش تولید می کنند و بسیاری از کشورها دست به اکتشاف زده اند ازجمله کوبا در آب های ساحلی خود. ایران باید که بیش از حد چشم به نفت و گاز نداشته باشد باید مسئله پرداخت پول نقد به اتباع را حل کند ـ هر سال معادل 14 میلیارد دلار و معادل بودجه نظامی یک کشور بزرگ. دادن 45 هزار تومان به یک بچه شیرخوار در هر ماه چرا؟. می گویند که تشخیص نیازمند از بی نیاز دشوار است. ببینید سایر کشورها چه کرده اند. در همه کشورها «پِرجری = دروغ گفتن به دولت» 3 تا 5 سال زندان، مجازات دارد. به هر بانک، فُرم بدهید و بگویید به هرکس که آمد 45 هزار تومان را بگیرد بدهید در حضور کارمند بانک درآمد خودرا بنویسد و امضا کند. سپس یک تا چند درصد از این فُرم ها به دست بررسی بدهید و نتیجه را اعلام و به قوه قضایی بفرستید، دیگر کسی دروغ نخواهد گفت. چرا باید به ایرانی مقیم خارج یارانه نقدی بدهید. این کار برای او درد سر مضاعف دارد. اگر این درآمد را به دولت میزبان اعلام نکند و مالیاتش را ندهد مجازات می شود. برای همیشه نمی تواند آن را کتمان کند.
    به یک مورد «پِرجری» که خودم در جریانش بودم برای روشن شدن شما اشاره کنم:
     سه سال پیش خانمی از بستگان من با 22 هزار دلار در کیف دستی اش عازم آمریکا شده بود. طبق معمول، در هواپیما میان مسافران فُرم گمرک توزیع کرده بودند تا پُر کنند. در فُرم نوشته شده است که اگر بیش از ده هزار دلار با خود دارید اعلام کنید که چقدر؟. وی پول اضافی اش را اعلام نکرده بود و در فرودگاه مقصد ورقه امضاء شده را به مامور مربوط داده بود. کیف و جامه دان اورا بازرسی کرده بودند و پول را به دست آورده بودند و به اتهام دروغ گفتن به دولت بازداشت شده بود. وجه الضمان تعیین شده برای او 50 هزار دلار بود و تا یافتن یک ضامن، 4 روز در زندان مانده بود. چندماه بعد، قاضی دادگاه این استدلال وکیل این خانم را که زبان انگلیسی اش ضعیف بود و متوجه پرسش ها در فُرم نشده بود پذیرفته بود، اورا به شش ماه زندان تعلیقی (پروبیشِن) و پرداخت هزینه دادرسی محکوم کرده بود.
    کار دیگر دولت این است که واردات را به حداقل برساند و نیز مهاجرت از دِه به شهر و از شهرها کوچکتر به بزرگتر را مشروط کند و خرید اتومبیل را برحسب نیاز و اثبات آن و قطع کامل قاچاق کالا و تجدید نظر در مصوّبه مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اصل 44 قانون اساسی و ایجاد این همه بانک. اصول قانون اساسی را نمی شود بدون رفراندم تغییر ماهیّت داد. به نظر من [فرستنده ای ـ میل] بهتر بود که نظر اصلاحی مجمع درباره اصل 44 به مجلس خبرگان داده می و سپس رفراندم.".
    
دو روزنامه چاپ تهران که اظهارات نوبخت درباره طرح مصوّب مجلس را به صفحه اول خود برده بودند

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
یادداشت هوشنگ طالع ناسیونالیست ایرانیِ بنام در ردّ غیر مستقیم اظهارات نوبخت
دکتر هوشنگ طالع
دکتر هوشنگ طالع ناسیونالیست بنام، نویسنده و پژوهشگر و قبلا نماینده پارلمان در یادداشت شماره 419 خود ـ مورّخ سوم تیرماه 1394 که همزمان برای شماری بسیار ازجمله دبیرخانه تاریخ آنلاین برای ایرانیان ای ـ میل می شود، ظاهرا در واکنش به اظهارات محمدباقر نوبخت نوشته است:
    فصل سیزدهم قانون اساسی جمهوری‌اسلامی، ویژه‌ی شورای امنیت ملی است که اصل یکصد‌ و هفتاد و ششم [آمده در اظهارات نوبخت سخنگوی دولت یازدهم] را در بر می‌گیرد. این شورا [شورای امنیت ملی] بمانند دیگر کشورهای جهان، در حوزه‌ی قوه‌ی مجریه قرار می‌گیرد که منفک از قوه مقننه است. در اصل یکصد و هفتاد و ششم می‌خوانیم که «به منظور تأمین منافع‌ملّی و پاسداری از انقلاب اسلامی و تمامیّت ارضی و حاکمیت ملّی، شورای امنیت ملّی به ریاست رییس جمهور با وظایف زیر تشکیل می‌گردد ... [شرح وظایف]».
    در پایان این اصل آمده است: «مصوّبات شورای عالی امنیت ملی پس از تایید مقام رهبری قابل اجراست.».
    در مبحث اختیارات و صلاحیت مجلس شورای اسلامی، در اصل هفتاد و یکم قانون اساسی آمده است:
    «‌مجلس شورای اسلامی در عموم مسایل در حدود مقرر در قانون اساسی، می‌تواند قانون وضع کند.». در اصل هفتاد دوم، حدود مقرّر در قانون اساسی، بیان شده است. در این اصل می‌خوانیم:
    «‌مجلس شورای اسلامی نمی‌تواند قوانینی وضع کند که با اصول و احکام مذهب رسمی کشور یا قانون اساسی مغایرت داشته باشد ... ».
    بدین سان «‌اکسیده‌کردن» ‌طرح نمایندگان مجلس با دست‌آویز «شورای امنیت‌ملی»، مغایر اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی و تحمیل «حق‌رای محدود»‌ به این نهاد و نمایندگان است.
    ......
    
    * به باور اصحاب نظر، ثمره داخلی موضوع مذاکرات هسته ای تاکنون این بوده که اصولگرایان و ناسیونالیست های ایران را به هم نزدیک کرده است که هر دو خواهان یک ایران بسیار توانمند از هر لحاظ هستند و قبول دیکته ها و خواست های شش قدرت در آن مذاکرات را «تسلیم با حداقل نبرد» می دانند و آن را از کشوری که 12 قرن ابرقدرت بود بعید می پندارند. این کشور در قرن هجدهم مردی به نام نادر ایرانزمین داشت که تزار روسیه با شنیدن تنها نام او، قفقاز را رها کرد و به سن پترزبورگ عقب نشست، عثمانی در کرکوک گلوله باران شد و از بین النهرین و ارمنستان گریخت و امپراتوری هندوستان در یک چشم برهم زدن به تصرف او درآمد. غرب با این خاطرات، نگران پرشیا شدن ایران است. غرب نتیجه اتحاد مذهب با ناسیونالیسم ایرانی در عهد اردشیر بابکان، بوئیان و شاه اسماعیل و شاه عباس صفوی را در تاریخ عمومی خوانده است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تیترهایِ صفحات اول شماره هایِ سوم تیرماه 1398 چند روزنامه از دهها روزنامه تهران حاوی اخبارِ داخلیِ روز

    



    
    متن گزارشِ هشدار و اندرزگونهِ «مردم سالاری آنلاین» درباره تورم نقدینگی در جمهوری اسلامی ایران که بخشی از صفحه اول شماره سوم تیرماه 1398 خود را (که در بالا کُپی شده است) به تيترها و نمودارهاي آن اختصاص داده است در زير عينا نقل شده است:
    
    
در طول 40 سال، نقدینگی چگونه 6837 برابر شد؟ ـ از آذرماه 1397 آمار نقدینگی منتشر نشده است!

    سونامی نقدینگی در اقتصاد ایران در یک سال اخیر ثبات بازارهای مختلف ـ از ارز گرفته تا طلا و مسکن را برهم ریخت و در نهایت این سونامی به تورّمی عمومی و شدید تبدیل شد که حتی به مایحتاج غذایی مردم نیز سرایت کرد.
     این سونامی چگونه در طی سال‌ها شکل گرفته و در وضعیت فعلی چه مخاطراتی ممکن است داشته باشد؟، موضوع عجیب اما واقعی این است که از سال ۱۳۵۷ تاکنون، حجم کل نقدینگی حداقل ۶۸۳۷ برابر شده است!.
    حجم کل نقدینگی در اقتصاد ایران، بنا به آمارهای بانک مرکزی، در سال ۱۳۵۷ [سال انقلاب]، ۲۵۸ میلیارد تومان بود. در دوران بعد از انقلاب، میزان نقدینگی در کشور به سرعت افزایش یافت. سونامی نقدینگی در این چهار دهه، باعث شده تا هرچند سال یکبار با هجوم نقدینگی به بازارهای حساسی نظیر ارز و طلا، التهابی در این بازارها ایجاد شود و این التهاب نیز تورم‌های شدید را به همراه داشته است. در این دوران، خیلی زود و تنها در عرض سه سال، حجم کل نقدینگی در ایران دو برابر شد. در سال ۱۳۶۰، حجم کل نقدینگی به ۵۲۴ میلیارد تومان رسید. در طول جنگ هشت ساله، دولت عمدتاً با کسری بودجه روبرو بود و برای جبران این کسری بودجه به سمت استقراض از بانک مرکزی و خلق نقدینگی از این طریق می‌رفت. در سال ۱۳۶۵، بار دیگر حجم کل نقدینگی (نسبت به سال ۱۳۶۰) دو برابر شد و به ۱.۱ هزار میلیارد تومان رسید. در این سال، میزان درآمدهای نفتی ایران به علت جنگ، کاهش تولید و کاهش شدید قیمت نفت به پایین‌ترین میزان در دوران پس از انقلاب رسیده بود و درآمد ایران از محل صادرات نفت و گاز، تنها ۶.۲ میلیارد دلار بود.
    باری، سال ۱۳۶۵ نخستین سالی بود که نقدینگی، آستانه هزار میلیارد تومانی را پشت سر گذاشت. در سال ۱۳۶۹ که کشور وارد فضای بازسازی پس از دوران جنگ شده بود، حجم کلی نقدینگی نسبت به سال ۱۳۶۵، دو برابر شد. افزایش نقدینگی با شیب زیاد ادامه داشت تا این‌که در سال ۱۳۷۵، نقدینگی به ۱۱ هزار میلیارد تومان رسید و آستانه ۱۰ هزار میلیارد تومانی را پشت سر گذاشت. بحران بدهی‌های ارزی کشور در سال‌های آغازین دهه ۷۰ شمسی در کنار میزان بالای نقدینگی، تورّم بالایی را در آن سال‌ها ایجاد کرد و میزان تورم در سال ۷۴ به رقم استثنایی ۴۹ درصد رسید. هنوز دهه ۷۰ به انتها نرسیده بود که دوباره در سال ۷۹، حجم کل نقدینگی نسبت به سال ۷۵ دو برابر شد و به حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان رسید!.
    
     نقدینگی از سال ۱۳۸۰ تاکنون:
    در سال آغازین دهه ۸۰، حجم کل نقدینگی به ۳۲ هزار میلیارد تومان رسید. سه سال بعد در سال ۱۳۸۳، حجم کل نقدینگی نسبت به سال ۸۰، دو برابر شد و به ۶۸ هزار میلیارد تومان رسید. این روند شتاب رشد نقدینگی ادامه داشت تا این‌که در سال ۱۳۸۵، نقدینگی از آستانه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان گذر کرد و به ۱۲۸ هزار میلیارد تومان رسید. در کل، در دهه ۸۰ از آنجا که تولید در کشور در وضعیت نسبتاً مناسبی قرار داشت و بازارهایی نظیر بازار ارز و سکه، اسیر رفتارهای سفته‌بازانه نبودند، میزان قابل توجهی از نقدینگی سرگردان جذب تولید می‌شد و آثار مخرب نقدینگی چندان بروز نمی‌کرد. با این حال، در همین دهه نیز بازار مسکن شاهد هجوم قابل توجه نقدینگی خُرد بود و قیمت مسکن در این دهه افزایش قابل ملاحظه‌ای یافت.در آغاز دهه ۹۰ حجم کل نقدینگی به ۳۵۴ هزار میلیارد تومان رسید. تحریم در این سال‌ها، فشار زیادی به اقتصاد کشور وارد کرده بود و در شرایط تحریمی، میزان بالایی از نقدینگی سرگردان وارد بازارهای ارز، طلا، مسکن و خودرو شد. هجوم نقدینگی به این بازارها در نهایت تورم سنگین سال‌های ۹۱ و ۹۲ و رشد منفی اقتصادی را به همراه داشت.در دهه ۹۰، بانک‌های خصوصی و جنگ سود شکل گرفته بین بانک‌ها با هدف جذب سپرده‌گذاران بیشتر، به محرّکی برای رشد نقدینگی تبدیل شد. در تمام این سال‌ها، میزان بالایی از نقدینگی توسط بانک‌ها خلق می‌شد تا آن‌ها قادر باشند سود سپرده‌های جذب‌شده را بپردازند. در اوایل دهه ۹۰، موسسات مالی و اعتباری نیز با فراغ بالا بر حجم کل نقدینگی می‌افزودند و مشغول ایجاد بحرانی بودند که لزوماً در سال‌های بعد باید بروز می‌کرد. در سال ۱۳۹۴، نقدینگی برای نخستین بار آستانه ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومانی را پشت سر گذاشت و به ۱۰۱۷ هزار میلیارد تومان رسید. آخرین آماری که از حجم کل نقدینگی کشور توسط بانک مرکزی منتشر شده مربوط به آذر سال ۹۷ است؛ بعد از این تاریخ، بانک مرکزی در حرکتی عجیب، آمار مربوط به بخش پولی و بانکی را منتشر نکرده است. حجم کل نقدینگی در آذر سال گذشته ۱۷۶۴ هزار میلیارد تومان بوده و از آن زمان تاکنون قطعاً حجم کل نقدینگی رکوردهای جدیدی خلق کرده است. در واقع، اگر همین آمار آذر ۹۷ را هم ملاک بگیریم، حجم کل نقدینگی از ابتدای انقلاب تاکنون ۶۸۳۷ برابر شده است!. رشد مهارنشده نقدینگی در تمام این سال‌ها خطری بوده که اقتصاد کشور را تهدید می‌کرده است و این خطر همچنان وجود دارد. در یک سال اخیر، سونامی نقدینگی تأثیرات مخربی بر اقتصاد کشور داشته که مهم‌ترین آن، ایجاد رکود اقتصادی و تورم شدید بوده است. در شرایط موجود، اگر فکر عاجلی برای حل معضلِ خلق قابل توجه نقدینگی صورت نگیرد، همچنان این سونامی به تهدید ثبات اقتصاد کشور، ادامه خواهد داد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
چهار رویداد کم سابقه و تعجب برانگیز در ژوئن 2018 (خرداد 1397):

    - - - - -
    
    
وزارت صنعت جمهوری اسلامی قاچاق 6481 خودرو را رسماً تأیید کرد!

    
    تهران ـ 28 خرداد 1397 (18 ژوئن 2018) ـ خبرگزاری تَسنیم: روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت هَک شدن سایت ثبت سفارش این وزارت را تکذیب کرد، ولی تخلّف در وارد شدن 6481 خودرو به گمرکات کشور را مورد تأیید قرار داد.
    روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت صنعت در پی اظهارات ناصر سراج «رئیس سازمان بازرسی کل کشور» مبنی بر اینکه «سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت هَک شد و حدود 5 هزار خودروی مدل بالا وارد کشور شد!» جوابیه‌ای به‌شرح زیر منتشر کرد:
    بررسی‌های انجام‌شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت مشخص کرد که در مجموع، 6481 خودرو با تخلّف واردکنندگان و سامانه ثبت سفارش، به گمرکات کشور وارد شده است که از این تعداد، 1900 خودرو ترخیص شده و مابقی خودروها همچنان در گمرک مانده است و سازمان تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی و اطلاعاتی در حال بررسی موضوع تخلّف ترخیص 1900 خودرو به کشور هستند.
    - - - - -
    
    
اتهام جاسوسی وزیر پیشین کابینه اسرائیل برای جمهوری اسلامی

    
    Gonen Segev متولد 6 ژانویه 1956 و در سال های 1995 و 1996 وزیر انرژی و زیرساخت اسرائیل و پیش از آن، نماینده مجلس این کشور در ژوئن 2018 به اتهام جاسوسی برای جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد. وی که یک پزشک اطفال بود قبلا به جرم مشارکت در واردات قرص مخدّر از آمستردام و نیز جعل و تقلّب به 5 سال زندان محکوم شده بود و پروانه پزشکی خودرا از دست داده بود.
    Segev چون موفق نشده بود پروانه پزشکی خودرا پس بگیرد به فدراسیون نیجریه مهاجرت و در اینجا کار طبابت را از سر گرفته بود و فرزندان کارکنان سفارت جمهوری اسلامی در نیجریه ازجمله بیماران او بودند. همین تماس و رفت و آمد سبب دو بار دیدار دکتر Segev از ایران شد که «شین بِت = شابک» آژانس امنیتی اسرائیل وی را متهم به جاسوسی برای جمهوری اسلامی و دادن اطلاعات کرد. وی در جریان سفر به گینه استوایی، به خواست «شین بت» دستگیر و به اسرائیل تحویل داده شده است. برخی از مطبوعات جمهوری اسلامی خبر بازداشت و اتهام دکتر Segev را در شماره های 29 خرداد 1397 خود به صفحه اول برده بودند!.
    
Segev


    
تیتر صفحه اول یک روزنامه چاپ تهران از این خبر، برای نمونه


    - - - - -
    
    
پیوند زناشویی در ارتفاع 14 متری ـ میان زمین و آسمان!

    
    خبرگزاری آلمان 16 ژوئن [ژوئن 2018] خبر بی سابقه ای را با عکس و تفصیلات از شهر Stassfurt واقع در شرق آلمان مخابره کرده بود که رسانه های همگانی در گوشه و کنار جهان آن را وسیعا نقل کردند و گزارش شد که صد درصد مخاطب داشت.
    طبق این گزارش، Jens Knorr تصمیم خود را که با نامزدش دوشیزه Nicole Bachhaus میان زمین و آسمان پیوند زناشویی ببندد در 16 ژوئن به اجرا در آورد. وی از یک موتوسیکلت سوارِ بندباز خواست که صندلی های دوگانه هوایی را که او و نامزدش با لباس عروسی بر آنها خواهند نشست در ارتفاع 46 پایی (کمی بیش از 14 متر) به آهستگی حرکت دهد. او همچنین یک نردبان ویژه آتش نشان ها را که می تواند تا این ارتفاع امتداد یابد کرایه کرد و اطاقکی بر آن قرار داد و از Stefan Gieruny کشیش (پاستور ـ پَستُر) کلیسای پروتستان خواست که در این اطاقکِ روباز بایستد و در آن ارتفاع و در زیر طناب بندبازی که به یک برج متصل بود، از او و نیکول «بله» ازدواج بگیرد و حلقه ازدواج آنان را مبادله کند که چنین شد.
    این زوج پس از پایین آمدن، بوسه ازدواج مبادله کردند که رسم ازدواج مسیحیان است. این مراسم بی سابقه را هزاران تَن و به گزارش خبرگزاری آلمان، بیش از سه هزار تَن در همان محل و صدها میلیون در سراسر جهان مشاهده کردند.
    
صحنه مراسم بستن پیوند زناشویی میان زمین و آسمان


    
نیکول و شوهرش


    - - - - -
    
    
مار بوآ یک بانوی 54 ساله را بلعید!

    
    بانو «وا تیبا» 54 ساله ساکن روستای «برسیابان لاویلا» واقع در جزیره مونا، منطقه سولاوِسیِ کشور اندونزی در کنار خانه خود یک مزرعه سبزی کاری داشت. نیمه ژوئن [ژوئن 2018] برای چیدن سبزی به این مزرعه رفت و دیگر بازنگشت. تلاش روستاییان برای یافتن او به جایی نرسید. در این روستا و در یک ناحیهِ غارمانند، مارهای متعدد بوآ ـ Python که بومی اندونزی و فیلیپین و مناطق اطراف این دو کشور دریایی (مجمع الجزایر) هستند وجود دارند و بعضا 7 ـ 8 متری. یکی از روستائیان مشاهده کرد که شکم یکی از این بوآهای برآمده است. این روستایی در چند متری مار، یک لنگه کفش زنانه نیز مشاهده کرد و جریان را به کدخدای روستا خبر داد. روستائیان شکم مار را که 7 متر و 55 سانتیمتر طول داشت پاره کردند و بانو «وا تیبا» را که مرده بود و از مرگ او دو ـ سه روز می گذشت در آنجا به دست آوردند.
     معمولا مارهای بوآ به قربانی خود اگر جانور باشند، نخست نیش می زنند، سپس دور آن می پیچند و در میان می گیرند و نیش خودرا تا خارج شدن همه خون قربانی از بدن، خارج نمی سازند و آنگاه، مردهِ قربانی را می بلعند که چند روز طول می کشد تا هضم شود. خوراک این مارها عمدتا روغن نخل است ولی نخل ها در حال کاهش یافتن هستند و مارهای بوآ جانوران و انسانها را هدف قرار می دهند. سال گذشته نیز در اندونزی یک مرد توسط مار بوآ بلعیده شده بود و سه سال قبل هم در جزیره بالی، یک کارمند مورد حمله بوآها قرار گرفته و مجروح شده بود.
    
مار بوآ

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اديان و روحانيون
سالروز آغاز خلافت امیرالمُومنین علي ابن ابی طالب (ع) هفت روز پس از قتل عثمان بن عفان و بر پایه تقویم میلادی
خلافت امیرالمُومنین علي ابن ابی طالب (ع) مطابق تقويم ميلادي، 24 ژوئن سال 656 (تيرماه ـ در آن زمان ماه ذيحجه) آغاز شد.
     هفت روز پس از قتل عُثمان بن عُفان، مسلمين با علي (ع) بيعت كردند. عثمان 17 ژوئن 656 میلادی در خانه اش در مدينه و در 79 سالگی كشته شده بود. خانه عثمان از هفته ها پيش از مرگ وي و به روايتي چهل روز در محاصره ناراضيان از حكومت بود كه از بين النهرين (عراق امروز)، مصر و ساير بلاد اسلامي به مدينه رفته بودند و گروهي از همين ناراضيان هفدهم ژوئن به خانه هجوم بردند و عثمان را با ضربات متعدد كشتند.
     بسياري از مسلمانان به خاطر اين كه عثمان مناصب را به افراد عشيره و اقوام خود از بني اميه مي داد و بيت المال را عمدتا ميان ايشان قسمت مي كرد و آنان به پشتگرمي عثمان، ظلم و جور مي كردند و فساد همه جا را فرا گرفته بود از او ناراضي و روي گردان شده بودند.
     گروهي از ناراضيان يك سال پيش از رفتن به حجاز و محاصره خانه عثمان، به علي (ع) شكايت برده بودند، ولي نصايح وي در عثمان موثر واقع نشده بود. عثمان در طائِف و طبق نوشته ها، در سال 577 میلادی به دنیا آمده بود و در 65 سالگی خلیفه شده بود. در دوران خلافت او، تصرف ایران تکمیل شد.
     جنگ جَمَل در همين سال (9 دسامبر سال 656 ميلادي)، پنج ماه و 15 روز پس از آغاز خلافت امیرالمُومنین علي ابن ابی طالب (ع) روي داد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در دنياي داستان نويسي
زادروز «ارنستو ساباتو» نويسنده و انديشمند بزرگي که 100 سال عمر کرد ـ محدود بودن بُرد زبان ملي، قفس نويسندگان ـ 7 دهه اندرز
Ernesto Sabato در 5 مرحله عمر صد ساله اش

بيست و چهارم ژوئن زادروز «ارنستو ساباتو Ernesto Sabato» نويسنده بزرگ آرژانتيني و جهان اسپانيايي زبان است كه در سال 1911 در حومه بوئنوس آيرس به دنيا آمد، صد سال عمر کرد و سي ام اپريل 2011 درگذشت. وي که در يک خانواده مهاجر ايتاليايي به دنيا آمده بود از دانشگاههاي آرژانتين و سوربن فرانسه در رشته فيزيك دكترا گرفت ولي از نيمه دهه 1940 از ادامه كار فيزيك زده شد و به دنياي نويسندگي روي آورد و در مصاحبه اي اعلام داشت كه دريافته است كه مي تواند با قلم، بيش از آزمايشگاه فيزيك به بشر امروز خدمت كند ـ بشر امروز بيش از هرچيز نياز به راهنمايي و پند و اندرز دارد.
    وي كار نويسندگي را با نوشتن داستان آغاز كرد. نخستين داستاني را كه نوشت «تونل» عنوان داشت و سرگذشت خيالي يك نقاش (تصويرگر) بود كه در اين دنياي پهناور مسير خودرا گم كرده و به بيراهه افتاده و دچار انواع دشواري ها شده بود. داستان «تونل» در سال 1948 همزمان به زبانهاي اسپانيايي، فرانسه و ايتاليايي انتشار يافت و مورد استقبال فراوان قرار گرفت و سپس به انگليسي ترجمه شد. اين استقبال و توجه نقدنگاران و مطبوعات ارنستو را دلگرم كرد و پنج داستان ديگر نوشت كه يكي از آنها به صورت فيلم سينمايي درآمد.
    ارنستو چون قلم خودرا روان يافت و توان تحقيق در خود ديد سپس به نوشتن كتاب هاي غير داستاني پرداخت و 17 كتاب خوب در زمينه هاي اجتماعي و مسائل انساني روز نوشت. مخاطبان داستانهايش اورا تشويق به بازگشت به دنياي داستان نگاري كردند و او اين بار به نوشتن داستان كوتاه برپايه موضوعهاي واقعي و پرونده هاي قضايي دست زد و به موازات آن به نوشتن مقاله و تحليل براي رسانه ها و شركت در مصاحبه هاي راديو تلويزيوني مشغول شد.
    او مي گويد كه يك هدف دارد و يك مهارت؛ هدفش خدمت به همنوع و مردمي است كه راهنمايي مي خواهند و روشنگر مي جويند، و مهارتش تحقيق كردن، درك كردن، فكر كردن و نوشتن است.
    ارنستو که در رديف بزرگترين نويسندگان دنياي لاتين بشمار آورده شده است چنين مي افزايد: "يك نگراني دارم و اين نگراني توام با دلسوزي براي افرادي است كه استعداد نويسندگي دارند، ولي بضاعت اين كار را ندارند. بايد دولتها و انجمن ها به اين افراد كمك كنند و اين كمك، خدمت به مردم است كه تكليف هر دولت را تشكيل مي دهد.".
    ارنستو روزگاري گفته بود كه آرزوهاي متعدد دارد ولي بزرگترين آنها اين است كه يك مرجع جهاني نظير «موسسه جوائز نوبل» به وجود آيد كه كارش ترجمه كتاب هاي خوب مخصوصا كتب داستاني به زبانهاي ديگر باشد. نويسندگاني كه زبان ملي آنها بُرد زياد ندارد، همچون پرنده اي هستند كه در قفس است. به علاوه، جهانيان نمي توانند از انديشه و خدمت آنان بهره برگيرند كه اينان هدر مي روند و اين، گناهي است بزرگ.
    کتاب «فرهنگ» نوشته ارنستو که در سال 1973 انتشار يافت يک رشته فرضيه است. وي خطاب به مفسران رسانه ها نوشته است: "تا فرهنگ فرد و يا ملتي را که مي خواهيد درباره اش بنويسيد مطالعه نکرده باشيد دست به قلم نبريد؛ زيراکه افراد تحت تاثير فرهنگ ملي خود تفکر و اقدام مي کنند و مي دانيم که فرهنگ ها با هم متفاوت هستند، رفتار و روانشناسي افراد از فرهنگ و تمدن آنان بوجود مي آيد و مدنيّت جامعه از قوانين و عادات مرسوم (آداب) آن ناشي مي شود.
    ارنستو در کتاب «پيش از پايان» که در 1998 انتشار يافت به انسانها اندرز داده است که بکوشند در سالهاي واپسين ـ اشتباهات، غفلت ها و خطاهاي خودرا اعتراف و جبران کنند و يک راه جبران خطا، نشان دادن راه درست به جامعه (ديگران) است. يک فرد نبايد در ميان کوهي از اندوه بميرد.
    ارنستو در سال 2000 کتاب «نگاهي به تاريخ ادبيات» را که در طول دهها سال جمع آوري کرده و نوشته بود به توزيع داد و اين کتاب تفسيري است بر ادبيات جهان و ازجمله ادبيات فارسي. وي در همين سال کتاب «مقاومت» را نوشت که زمينه سياسي ـ اجتماعي دارد با مثال هاي زياد از دانش فيزيک. آخرين کتاب ارنستو در سال 2004 انتشار يافت و از آن پس همانند فيدل کاسترو به مصاحبه کردن با رسانه ها و نوشتن مقاله دست زد و تا پايان عمر دست از روشنگري و دادن اندرز نکشيد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو دموکراسي
نوآوري هاي يك شهردار، نزديك بود آمريكا را سوسياليست كند!
Emil Seidel
Emil Seidel اميل سيدل نخستين سوسياليستي كه شهردار يك شهر بزرگ در آمريكا شد 24 ژوئن 1947 در 83 سالگي درگذشت. وي هنگام تحصيل در آلمان، سوسياليست شده بود و دربازگشت به وطن به حزب سوسياليست ايالات متحده آمريكا پيوسته بود.
    سيدل در انتخابات سال 1912 كه از سوي حزب سوسياليست نامزد معاونت رياست جمهوري آمريكا شده بود 891 هزار راي به دست آورد كه با جمعيت آن روز ايالات متحده، رقم بزرگي بود.
     اميل كه بعدا توسط مردم شهر بزرگ ميلواكيMilwaukee ايالت ويسکانسين Wisconsin آمريكا به سمت شهردار اين شهر انتخاب شد در طول اين سمت دست به كارهايي زد كه قبلا در آمريكا (به دليل حاكميت نظام سرمايه داري) سابقه نداشت؛ از جمله بستن فاحشه خانه ها و قمارخانه ها، پرداخت مستمري به شعراء، موسيقيدانها، تصويرگران و اهل هنر تا بكار خود و خلاقيت كه خدمتي است عمومي ادامه دهند، پرداخت كمك هزينه به كساني كه واقعا نياز به اين كمك داشتند و يا عائله مند بودند و درآمدشان كافي نبود، استخدام مامورپليس و كارمندان شهري از طريق امتحان (نه توصيه)، تشويق سرمايه گذاري در آپارتمانسازي صرفا جهت اجاره دادن به افراد كم درآمد، تشويق اصناف به تشكيل اتحاديه و كاركنان به تاسيس سنديكا، تشويق مردم به تاسيس تعاوني هاي مختلف به ويژه تعاوني مصرف و از اين طريق پايين آوردن قيمت ها، لغو انحصارات شهري، ايجاد كلانتري پليس برحسب جمعيت محله ها (نه وسعت محله) و به همين صورت مراكز آتش نشاني، ايجاد درمانگاه دولتي (كه قبلا در آمريكا سابقه نداشت و بعدا هم به وجود نيامد)، و ....
     اين نوآوري ها سبب شد كه مردم شهرهاي ديگر روشن شوند و به انتخاب كردن اعضاي شوراهاي شهر و شهرداران از ميان سوسياليست ها و چپها بپردازند كه عوامل استثمار، مخالفان اين نوع اصلاحات و اصحاب سرمايه و نفوذ نگران از دست رفتن منافع خود شدند، بپاخاستند و احزاب جمهوريخواه و دمكرات را با هم متحد كردند و در دوره هاي بعدي انتخابات شهري، سوسياليستها را شكست دادند. با وجود اين، هنوز حزب سوسياليست آمريكا يك نماينده در كنگره اين كشور دارد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
آموزش و پرورش
آموزش و پرورش دبستانی و پیش دبستانی رایگان و یکنواخت در ایران باستان و تا چندي پیش ـ به رغم اصل 30 قانون اساسی جمهوری اسلامی پولی شدن مدارس!
Friedrich W. A. Froebel
فردريك فروبل F .Frobel (Froebel) ـ آموزشگر، پژوهشگر و اندیشمند شهیر آلمانی (1782 ـ 1852) که به پدر آموزش و پرورش نوین معروف است بيست و سوم ژوئن سال 1844 ميلادي رساله اي درباره «آموزش دبستاني و پیش دبستانی» در ايران باستان منتشر ساخت و در آن نوشت: كودكستانهاي «ايرانِ باستان» تنها پسران خردسال را مي پذيرفتند و هزينه آنها را دولت تامين مي كرد تا همه كودكان به يك چشم نگريسته شوند و یکنواخت و بدون عقده روانی بارآیند، و از آموزش و پرورش يكسان (بدون تبعيض) برخوردار باشند و تنها در سايه آموزش و پرورش برابر و يكنواخت است كه مي توان استعداد نوجوان را منصفانه سنجيد.
     به احتمال زياد مفاد اين رساله، پايه آموزش و پرورش عمومي ، يكسان و رايگان در سراسر جهان (و در بسیاری از کشورها ازجمله ایالات متحده آمریکا؛ اجباری) قرار گرفته و در اعلامیه جهانی حقوق بشر نسبت به رعایت آن تاکید شده است.
     در ايران معاصر در سال 1943 ميلادي (زمستان 1321هجری) قانون تعليمات اجباري، یکنواخت و رايگان به تصويب پارلمان رسيد، از سال 1974 (1353) به همه دوره های آموزش و پرورش تعمیم یافت و مدارس غیر دولتی تا سطح دانشگاه منحل شدند و در سال 1979 (1358) به صورت اصل سي ام قانون اساسي جمهوری اسلامی درآمد. ولی از زمان ریاست هاشمی رفسنجانی بر دولت، به رغم اصل 30، تاسیس مدارس غیر دولتی در جمهوری اسلامی و دریافت پول از دانش آموز از سر گرفته شده است که به گفته اصحاب نظر، نتیجه اش نابرابری آموزش و پرورش (تبعیض در تحصیلات) و ایجاد طبقه در جامعه است. شهریه و دریافتی های دیگر از دانش آموزان دوره های تعلیمات عمومی در جمهوری اسلامی در سال تحصلی 92 ـ 93 در برخی مدارس، حدود ده میلیون تومان شنیده شده بود.
     در بسياري از كشورهاي جهان دوره آموزش پيش از دبستان (كودكستان) را «كيندرگارتنKindergarten» مي نامند كه يك واژه آلماني است و با وجود سختي تلفظ، اين واژه به همين صورت حتي در كشورهاي انگليسي زباني چون امريكا به كار مي رود. اين واژه توسط «فردريك فروبل» بر اين دوره گذارده شده است. وي صاحب اين نظريه است كه كودك در 4 سالگي براي يادگيري كاملا آمادگي دارد. او پس از مطالعه و بررسي چگونگي و اداره كودكستانهاي ايران در دوران هخامنشي (25 قرن پيش) بود كه اين نظر خود را اعلام كرد كه به مورد اجرا گذارده شده و جهاني گرديده است. فروبل که 21 ژوئن 1852 درگذشت ارتباط مستقیم آموزش و پرورش هر جامعه را با سطح پیشرفت و تمدن آن به دست داده است.
    
مجسمه نیم تنه فروبل در بسیاری از مراکز آموزش و پرورش و کتابخانه های مدارس دیده می شود


    
پشت جلد کتاب آموزش و پرورش فروبل و زنان (پداگوجی = آموزش و پرورش)


    



    
اشاره به عدم رعایت اصل 30 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد. روزنامه راه مردم چاپ تهران در شماره سوم تیرماه 1394 خود آن را تیتر صفحه اول کرده بود

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
ساير ملل
روزي که تونس بار ديگر به دست اروپاييان افتاد
24 ژوئن سال 1535، كشور تونس واقع در شمال افريقا بارديگر به دست اروپائيان افتاد و شارل پنجم آن را متصرف شد.
    تونس در عهد باستان از متصرفات امپراتوري روم بود. در جريان گسترش اسلام، تونس در قلمرو حکومت اسلامي قرار گرفت.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
روزی که رئیس جمهوری فرانسه به دست یک آنارشیست کشته شد
24 ژوئن 1894 کارنو (Marie Francios Sadi Carnot) رئیس جمهوری فرانسه (جمهوری سوم) در جریان یک مراسم به دست یک آنارشیست (آنارکیست) 21 ساله ایتالیایی به نام کازریو (Sante Geromino Caserio) کشته شد. کازریو از ایتالیا به سویس و از آنجا به فرانسه رفته بود. وی با دشنه به کارنو حمله کرده و ضربه زده بود. کارنو که چند ساعت بعد (سحرگاه 25 ژوئن) درگذشت 56 ساله بود و نزدیک به 7 سال رئیس جمهوری فرانسه. پدرش نام میانی او ـ «سعدی» را از اسم سعدی شیرازی ادیب بزرگ ایران گرفته بود.
    کازریو که دستگیر و چند ماه بعد اعدام شد گفته بود که دولتمردان ازجمله کارنو برای حفظ مقام و منافع خود از سرمایه داران، بورژواها و استثمارگرانِ توده ها جانبداری می کنند، همه قوانین برای حفظ منافع همین طبقه و یا به خواست و اشاره آنان وضع می شود و تا مردم «دمکراسی دان» نشوند، این انتخابات را نمی توان دمکراتیک خواند. من یک نانوا هستم. هدف من از کشتن کارنو انتقام گیری شخصی نبود بلکه دادن یک هشدار بود.
    
Carnot


    
Caserio

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
قتل وزير امور خارجه يهودي آلمان که به روسيه امتياز داده بود و برضد ناسيوناليسم بود ـ نگاهي به قراردادهاي راپالو و برست ليتوفسک
Walter Rathenau در 4 دوره از زندگي

«والتر راتنائو Walter Rathenau» وزير امورخارجه آلمان پس از جنگ جهاني اول، كه از يهوديان اين كشور بود پس از انعقاد يك قرارداد با مسكو و اعلام اينكه آلمان بايد به تعهداتي كه طبق قرارداد هاي ورساي به گردن گرفته عمل كند 24 ژوئن 1922 به دست دو افسر ناسيوناليست آلماني ترور شد. وي در جمهوري اصطلاحا وايمار Weimar در سال 1921 وزير امور نوسازي و در سال 1922 وزير امور خارجه بود. [آلمان امپراتوري پس از شکست در جنگ جهاني يکم و کناره گيري و بيرون رفتن امپراتور از کشور، در سالهاي 1918 و 1919 دچار شورش و انقلاب و سرانجام جمهوري شده بود و به همان صورت سابق؛ فدراسيون. چون مجلس موسسان که قانون اساسي جمهوري آلمان را نوشت در شهر وايمار واقع در مرکز شرقي تشکيل جلسه داده بود، روزنامه نگاران اين دولت را دولت جمهوري وايمار نوشتند که به همين صورت وارد تاريخ شده است. جمهوري وايمار از 11 آگوست 1919 کار خودرا آغاز کرد. در آن زمان آلمان 61 ميليون جمعيت و 468 هزار کيلومتر مربع وسعت داشت که اين جمعيت در سال 1925 به 63 ميليون افزايش يافت. رايش = رايک به معناي امپراتوري و فدراسيون ايالت ها است].
    راتنائو كه يک صنتعگر بود و بعدا سياستمدار و دولتمرد شد پس از درگذشت پدرش، رئيس كارخانه سازنده وسائل برقي AEG آلمان شده بود. وي در دوسال اول جنگ جهاني اول در «اداره اقتصاد جنگ» دولت آلمان كار مي كرد و نوشته اند كه با جنگ نامحدود زيردريايي موافقت نداشت. وي پس از جنگ و شكست آلمان كمك كرد تا حزب دمكرات آلمان تاسيس شود و با تاسيس اين حزب، در سال 1921 وزير نوسازي آلمان شده بود كه چندي بعد به سمت وزير امورخارجه آلمان منصوب شد.
     به نوشته مورخان، راتنائو که يک سرمايه دار بود طبعا يک ضد سوسياليسم و در عين حال برضد هرگونه ناسيوناليسم افراطي ازجمله صهيونيسم بود.
     امضاي قرارداد «راپالو Rapallo» با دولت مسكو، اورا ازچشم محافظه كاران آلمان انداخت و با جانبداري از انجام تعهداتي كه آلمان به موجب قراردادهاي ورساي پذيرفته بود دشمني ناسيوناليستها و به ويژه حزب ناسيونال سوسياليست آلمان (نازي) را هم كه از اصل با او خوب نبودند برانگيخت كه به از دست دادن جانش منجر شد. ناسيوناليستهاي آلمان و هيتلر قراردادهاي ورساي را بسيار سخت و خشن و نوعي تحقير ملت آلمان مي دانستند و با رعايت آنها موافقت نداشتند. با امضاي قرارداد راپالو، امتيازاتي را که دولت آلمان با امضاي قرارداد ترک مخاصمه با روسيه بلشويک در سوم مارس 1918 معروف به قرارداد برست ليتوفسک Brest Litovsk (در بلاروس) به دست آورده بود ازجمله در منطقه بالتيک از دست داده بود. بلشويک هاي روسيه در مارس 1918 به اين دليل به آلمان امتياز داده بودند که بتوانند از ناحيت اين دولت آسوده خاطر شوند و همه نيروي خودرا در جنگ داخلي بکار اندازند. آنان با همين سياست امتيازهايي را که دولت تهران به تزارها داده بود لغو کردند. با امضاي قرارداد برست ليتوفسک، روسيه از جنگ جهاني اول خارج شد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اعلاميه دانشمندان برنده جايزه نوبل بر ضد جورج دبليو بوش
48 دانشمند آمريكايي برنده جايزه نوبل در اعلاميه اي كه در ژوئن 2004 به رسانه هاي اين كشور داده بودند تاكيد كرده بودند كه در انتخابات نوامبر (سال 2004) به جورج بوش راي نخواهند داد. آنان نوشته بودند كه بوش توجه كافي به دانش و دانشمند ندارد و تجديد انتخاب او به زيان دانش است كه نبايد از پيشرفت باز ايستد.
    همزمان با انتشار اين اعلاميه، چند آگاه از تحولاتِ روز، در يک نظرسنجي رسانه اي گفته بودند که به نظر آنان، در تعرض نظامي به عراق، علاوه بر عوامل مطرح دو عامل ديگر وجود داشت؛ يکي فشار دولت هاي سعودي، کويت و امارات که از صدام حسين بيزار و دشمن او بودند و ديگري اين بود که صدام حسين روزگاري نقشه ترور پدر جورج بوش را کشيده بود.
    مرور زمان نشان داد که بوش برنده انتخابات نوامبر 2004 شد، ولي تداوم وخامت اوضاع عراق به تدريج از ميزان هواداري و تاييد او در جامعه آمريکا کاست بگونه اي که در ژوئن 2007 تنها 29 درصد آمريکاييان اورا تاييد مي کردند.
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
کاريکاتور سياسي که در شماره 22 ژوئن 2004 روزنامه هاي آمريکا چاپ شده بود
کاريکاتور سياسي زير در صفحه مقالات شماره 22 ژوئن 2004 برخي از روزنامه هاي آمريکا اتشار يافته بود که هدف از ترسيم آن نشان دادن وابستگي عميق جورج دبليو بوش به معاونش ديک چني و حرف شنوي از او بود. در ژوئن 2007 گزارش رسانه ها درباره اسناد محرمانه کاخ سفيد نشان مي داد که کنترل کاخ رياست جمهوري در پشت پرده در دست چني است. در کاريکاتور زير، بوش که همانند يک کودک در آغوش چني نشسته است، او را «عمو ديک» خطاب مي کند و از دست سازمانهاي اطلاعاتي آمريکا نزد او مي نالد و چني در پاسخ مي گويد که پس از انتخابات (نوامبر 2004) همه را اخراج مي کنيم (نگران نباش).


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
نخستين فضا پيماي غير دولتي



    اين کشتي فضايي 21 ژوئن 2004 توسط يک هواپيماي ويژه از صحراي موهاوي در ايالت کاليفرنيا (آمريکا) به ارتفاع 17 کيلومتري از سطح زمين برده شد و از اين ارتفاع با روشن کردن موشک از هواپيماي حامل جدا شد و مستقلا از جوّ زمين (هوي سايد) خارج شد و پس از رسيدن به ارتفاع صد کيلومتري در فضا به زمين باز گشت و به صورتي که در عکس ديده مي شود در نقطه معيّن در موهاوي بر زمين نشست. اين نخستين فضاپيماي غير دولتي جهان بشمار مي رود که سازنده آن گفته است که در نظر دارد پس از تکميل از آن به صورت هواپيماي فضايي براي انتقال مسافر از نقطه اي در سطح زمين به نقطه ديگر و يا گردش در فضا استفاده کند. با اين وسيله، پرواز از نيويورک تا توکيو به 30 دقيقه کاهش خواهد يافت.
    خلبان اين هواپيماي فضايي مايکل ملويل بود که 62 سال داشت. ضمن اين پرواز چند نقص فني هم مشاهده شد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تاريخ از نگاهي به تصوير
عكس هايي كه بحران انسانيت، تضعیف وجدان و سقوط بشريت را منعكس مي كند ـ مسئول كيست؟
ساختمان پرورشگاه!
بيستم ژوئن2007 شبكه هاي تلويزيوني آمريكا ضمن پخش عكس هايي كه تعدادي از آنها در زير به صورت يكپارچه آمده اند گزارش كردند كه نظاميان آمريكايي در جريان گشت و تجسس در بغداد، در محله الفجر واقع در شمال پايتخت عراق، به يك ساختمان به ظاهر سالم دولتي نزديك شدند كه تابلو پرورشگاه يتيمان بر آن نصب شده بود. اين نظاميان، طبق معمول از پنجره ساختمان به داخل آن نگاه انداختند و چون به آنچه را كه ديده بودند ظنين شدند از دوربين چشمي استفاده كردند و در يك اطاق شماري كودك برهنه را كه به تختخوابهاي بچگانه بسته شده و بركف اطاق افتاده بودند مشاهده كردند. در اطراف كودكان كه فقط پوست و استخوان بودند فضولات انساني مشاهده شد. اين نظاميان به تصوّر اين كه اين كودكان، اجساد مردگان هستند وارد ساختمان شدند و 24 كودك را در اطاق ها به همان صورت يافتند كه همه آنها زنده بودند ولي گرسنه و بدون دلسوز.
    
گوشه اي از انبارغذا

اين نظاميان در آشپزخانه پرورشگاه دو زن و يك مرد را كه سرگرم خوردن انواع غذا و پذيرايي از شكم خود بودند مشاهده كردند!. انبار پرورشگاه به حد كافي داراي مواد غذايي بود. مدير پرورشگاه اطاقي مجلل و لباس اداري شيك برتن داشت. كاركنان پرورشگاه نتوانستند بگويند كه با آن همه غذا، چرا كودكان، گرسنه رها شده بودند، از آنها مراقبت نمي شد، و نزديك به دو روز، به آنها آب آشاميدني داده نشده بود. نظاميان با برداشتن عكسهاي متعدد از وضعيت، و عمدتا با دوربين سِلفون هاي خود، سپس جريان را به فرمانده واحد خود اطلاع دادند و ....
    مخاطبان شبكه هاي تلويزيوني با مشاهده اين عكس ها به ارسال «ايميل» به شبكه ها و اعلام نظر خود پرداختند كه در پايان هر بخش خبري پخش مي شد و حكايت از تضعيف انسانيت و ضعف وجدان بشري در عراق دارد. در اين ايميل ها آمده بود كه وضعيت مبهم اين كشور باعث شده كه در آنجا هركس «تنها به فكر خود باشد» كه ادامه اش به لحاظ انساني خطرناك است.
    اين كودكان معمولا آنهايي بوده اند كه والدين خود را در انفجارها از دست داده و در اين دنيا بيكس شده اند و وزارت امور اجتماعي عراق وظيفه نگهداري از آنان را برعهده گرفته است.
    چگونه سه كارمند پرورشگاه به خود جرات مي دانند كه با آرامش تمام از خويش پذيرايي كنند و كودكان يتيم در آن حال نزار باشند ـ غذايي كه آنان براي خود تهيه كرده بودند، درحقيقت براي آن كودكان خريداري شده بود و آن سه تن به خاطر نگهداري آن كودكان بكار گمارده شده بودند و نان نگهداري كودكان را مي خوردند. چرا نبايد مقامات بالاتر از اين پرورشگاه يتيمان منظما بازديد مي كردند؟، و هزاران چراي ديگر. اين عكسها حكايت از بحران انسانيت دارد.
    
تعدادي از عکس هايي که نظاميان از وضعيت کودکان در لحظه ورود به پرورشگاه به عنوان سند تهيه کردند

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
برخي ديگر از رويدادهاي 24 ژوئن
  • 1314:   اسكاتلندي ها در پي پيروزي برانگليسي ها در جنگ Bannock burn از اينگلند جدا شدند و اعلام استقلال كردند.
  • 1497:   «جیووانی کابوتو Giovanni Caboto» دریانورد ایتالیایی که در استخدام انگلیسی ها بود به جزیره نیوفوندلاند (شمال شرقی کانادا) رسید و آن را که 111 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و جمعیتش اینک 450 هزار نفر است بر املاک دولت لندن اضافه کرد. انگلیسی ها جیووانی را «جان کابتJohn Cabot» می نویسند. برخی از مورخان، تصاحب نیوفوندلاند را سرآغاز امپریالیسم انگلوساکسون (انگلستان و بعد آمریکا) می دانند.
  • 1509:   هنري هشتم که ازدواج هاي مکرّر او و به همین سبب درگیری اش با پاپ وقت و جداکردن کلیسای انگلستان از واتیکان معروف است پادشاه آن کشور شد.
  • 1571:   فرماندار متصرفات اسپانیا در آسیای شرقی و منطقه اقیانوس آرام پایتخت فیلیپین ـ مستعمره این کشور ـ را از سِبو به مانیلا (مانیل) منتقل کرد که همچنان پایتخت فیلیپین است. اسپانیا در آن زمان قدرت برتر اروپا بود. فیلیپین به نام پادشاه اسپانیا، فیلیپ دوم است
  • 1597:   نخستين گروه دريايي هلند به جزيره جاوه (دراندونزي امروز) رسيد. با اين سفر مقدمه استعمار جزاير اندونزي توسط هلندي ها آغاز شد كه تا دهه 1940 ادامه يافت. اين جزاير در زمان ورود هلندي ها از تمدن و فرهنگ كامل برخوردار و داراي حكومت و نظم و نظام بودند، تنها توپ و تفنگ نداشتند. بازرگانان عرب دسته اي از اين جزاير را جزاير ملوك مي خواندند. هلندي ها پس از استعمار، اين جزاير را «هند هلند!» ناميدند.
  • 1793:   در پاريس اعلام شد قانون اساسي فرانسه كه نظام آن كشور را جمهوري اعلام داشته براي اجرا آماده است.
        
  • 1812:   نبرد «کارابوبو Carabobo» میان استقلال طلبان ونزوئلایی به رهبری سیمون بولیوار با نیروهای استعمار اسپانیا بفرماندهی فیلد مارشال میگوئل دو لا توره روی داد که استقلال طلبان پیروز و ونزوئلا استقلال و حاکمیّت ملّی یافت. در این نبرد استقلال طلبان تنها 200 کشته داده بودند و تلفات اسپانیایی ها و متحدان داخلی شان بیش از سه هزار تن بود. نیروهای بولیوار تنها هشت هزار تن بودند.
        
  • 1812:   ارتش ناپلئون در اين روز از رود نيمنNeman گذشت و حمله به روسيه را آغاز كرد. هيتلر نيز در ژوئن 1941 (همان ماه) همين اشتباه را مرتكب شد و به قلمرو دولت مسكو حمله نظامي برد. اين دو حمله آغاز پايان كار هر دو ـ ناپلئون و هيتلر ـ بود. اگر هيتلر فرصت خواندن تاريخ را كرده بود مرتكب اين اشتباه نمي شد و تاريخ جهان مسير ديگري را مي پيمود.
  • 1894:   كميته بين المللي بازيهاي المپيك(I.O.C) تصميم گرفت كه اين مسابقات پهلواني جهاني هر چهار سال يكبار برگذار در يك كشور جهان (طبق راي اكثريت اعضاي كميته) برگذار شود.
  • 1916:   در جريان جنگ جهاني اول، از چنين روزي نبرد خونين و خندقي «سم Somme» در خاك فرانسه (واقع در نیمه راه پاریس و مرز فرانسه با بلژیک و لوکزامبورگ) آغاز شد. در جريان همين نبرد بود كه براي نخستين بار در طول تاريخ، تانك به عنوان يك جنگ افزار بكار رفت. چند صحنه از این جنگ خندق و خاکریز:
        



        
  • 1926:   از اين روز در سال 1305 هجري خورشيدي اعتراض نظاميان در دو پادگان مراوتپه و سلماس در خراسان و آذربايجان از عقب افتادن جيره و مواجبشان آغاز شد و مسئله ساز گرديد.
  • 1932:   با انجام يک کودتاي نظامي بدون خونریزی در سيام (تايلند) سلطنت در اين کشور مشروطه و حکومت، دمکراتيک شد. ناآرامي هاي سيام که مورخان منطقه نام انقلاب بر آن نهاده اند انگيزه کودتا شده بود. برخی از اندیشمندان، کودتا را «انقلاب نظامیان» بیان کرده اند که ساختار کشور را تغییرِ گسترده نمی دهد و آسیب رسانی چشمگیر ندارد. سیام از 24 ژوئن 1939 به تایلند تغییر نام داده است.
  • 1948:   به دستور استالین راههای زمینی برلین بسته شد تا رفت و آمد از آلمان فدرال به آنجا صورت نگیرد که مقدمه بحران تازه ای در روابط دو بلوک وقت بود. محاصره برلين غربي توسط نيروهاي شوروي و قطع راههاي زميني به اين شهر به تشديد جنگ سرد انجاميد. برلين غربي در آن زمان در کنترل متحدين غربي (آمريکا، انگلستان و فرانسه) بود و برلين شرقي در دست دولت مسکو که طبق آمار رسمي، تلفات آن در جنگ جهاني دوم 27 ميليون بود. تعرض به قلمرو دولت مسکو به دستور مستقيم هيتلر از 23 ژوئن 1941 آغاز شده بود.
  • 1957:   ديوان عالي آمريكا ضمن رسيدگي به يك پرونده قضايي، ادعاي شاكي آن را كه گفته بود تصوير مستهجن نشان دادن و كارهايي از اين دست (Obscenity) جزيي از آزادي بيان است رد كرد و راي داد كه اصلاحيه اول قانون اساسي آمريكا (بيل آو رايتز) آزادي اين كارها را تضمين نكرده است. اين راي از آن پس لازم الرعايه شده است.
  • 2004:   مجازات اعدام در ایالت نیویورک لغو شد.
  • 1983:   دولت سوريه ورود ياسر عرفات را به اين كشور ممنوع كرد.
  • 2005:   حاخام «يديدا شوفط» روحاني ارشد يهوديان ايراني سراسر جهان در 97 سالگي درگذشت. وي در 14 نوامبر 1908 در شهر كاشان به دنيا آمده بود. روحانيت كليميان از 12 نسل پيش از آن در اين خانواده ايراني تداوم داشت.
        


  • 2007:   در این روز بانك مركزي جمهوری اسلامی ايران نرخ تورّم پول در کشور را 16 و 6 دهم درصد اعلام كرد. قبلا اين نرخ 16 و 8 دهم درصد بود. در سال 2012 اين «درصد» به 21 رسيده بود.
  • نامه به مولف
    ابراز نظر وارده در 22 ژوئن 2013 (تیرماه 1392)
  •  
    ما باید یک سیاست نفتی مطابق منافع ملی و برپایه دورنگری داشته باشیم ـ اشاره ای آموزنده به بیماری هلندی = Dutch Disease

        
        این ایمیل [که با اندکی ادیت در زیر آمده است] 22 ژوئن 2013 (یکم تیرماه 1392) و ظاهرا در پاسخ به یکی از اظهارنظرهای درج شده در اين تاريخ آنلاين دریافت شد:
        
        اولا: به جای عبارت «رفتار اسلامی» باید عبارت «رفتار درست» را بکار بُرد تا در جریان تلاش برای «اصلاح رفتار» جبهه گیری صورت نگیرد، زیرا برخی هستند که تصور بر این دارند که نظام ایران هنوز واقعا اسلامی نشده است. [در آن اظهار نظر] دروغ گفتن را مثال زده و گفته شده بود که «دروغ» با ورود اقوام آسیای شمال شرقی، در ایران شیوع یافته که به نظر من [فرستنده ایمیل] درست نیست و از سنگ نوشته داریوش بزرگ چنین برمی آید که دروغ در زمان او هم وجود داشته که آرزوی موقوف شدن آن را کرده است. داریوش در سنگ نبشته اش از خدا خواسته است که ایران را از سه چیز حفظ کند: دروغ، خشکسالی و دشمن.
        ثانیا: و اما نفت [که در نظرات ابراز شده در دو مطلب بالا به آن اشاره رفته است]؛ این ماده بی جان ولی حیاتی دشمن ایرانی نیست که از علل بدبختی های ایران بشمار آورده شود. نحوه و راه چگونگی نگهداری، مصرف و هزینه کردن درآمد ناشی از این ماده و ذخایر خدادادی آن است که ما ایرانیان را دچار مشکل کرده است. باید درباره آن تفکر، و برنامه ریزی تازه صورت گیرد و یک سیاست نفتی مطابق منافع ملی و برپایه دورنگری داشته باشیم. نروژ، آمریکا، انگلستان، کانادا و ... دارای منابع نفت خام هستند و هرکدام دارای برنامه ریزی و سیاست درازمدت نفتی. همه اینها از یک اشتباه هلندی ها درس گرفته اند که به این اشتباه هلندی ها اصطلاحا Dutch Disease = بیماری هلندی گویند که W. M. Corden اقتصاددان آن را تعریف کرده، زیان هایش را بیان داشته و همچنین راه نجات از آن را. اروپاییان و آمریکاییان نفتدار از ندانمکاری هلندی ها در اتکاء بیش از حد به درآمد نفت و گاز طبیعی درس گرفتند و گرفتار چنان زخم اقتصادی نشدند. در یکی ـ دو دهه، اتکاء بیش از حد هلندی ها به درآمد ناشی از گاز طبیعی به تولیدات صنعتی و مبادلات ارزی و پول ملی آنان آسیب زده و اقتصاد هلندرا دگرگون کرده بود. گاز طبیعی مورد بحث در 1959 کشف و فروش انبوه آن از دهه 1970 آغاز شده بود که دگرگونی منفی اقتصادی ایجاد و اقتصاددانان به کمک شتافتند و مسئله حل شد، اما ضرب المثل آن باقی مانده است تا دیگران از آن راه نروند و اشتباه نکنند که اشتباه اقتصادی نتایج منفی متعدد دارد.
         ما درباره نفت و گاز طبیعی خود و درآمدهای ناشی از آنها باید اندیشه تازه کنیم، به درست بودن خط مشی و سیاست نفتی کنونی شک کنیم و برای آن طرحی تازه بسازیم. باید نیازهای خودرا تعریف کنیم و اولین پرسش از خودمان این است که: ما کی هستیم؟، خواست هایمان چیست؟، در کجا باید قرارگیریم؟ و آن وقت راه رسیدن به اینها را برنامه ریزی کنیم و اجرای برنامه ها را به اهل آن و کننده کار، دلسوز و فداکار بسپاریم و اقتصاددان ناظر بگماریم.
        
    کاظم یاوری


  • نقد مخاطب این تاریخ آنلاین از انتشار ترجمه مقاله نگرانی آور فیلیپ کراولی در باره تمرین هوایی آمریکا برای بمباران فردو در خبرگزاری فارس
  •   این ای ـ میل ساعت 9 چهارشنبه شب سوم تیرماه 1394 (ساعت 21) واصل شد که صرفا به لحاظ رعایت آزادی بیان و نظر درج می شود:
        
        هر شبانه روز دو بار وبسایت خبرگزاری فارس را باز می کنم و اخباری را که جلب توجه کند می خوانم. شما [دبیرخانه تاریخ آنلاین برای ایرانیان] رویدادهای روز را عمدتا از این خبرگزاری نقل و سند قرار می دهید که نشانه توجه به آن خبرگزاری است. این خبرگزاریِ گویا نیمه رسمی، امروز [سوم تیرماه 1394] مطلبی را از نشریه کم تیراژ پالیتیکو Politico که دفتر آن در حاشیه شهر واشنگتن قرار دارد و 30 ـ 40 هزار نسخه چاپی آن عمدتا در پایتخت به رایگان!! توزیع می شود به قلم Philip Crowley سرهنگِ بازنشسته نیروی هوایی آمریکا، دستیار پیشین رئیس جمهوری این کشور در شورای امنیت ملّی و از سخنگویان وزارت امورخارجه آمریکا تا سال 2011 و اینک از فعالان دو اندیشکده ازجمله پابلیک دیپلماسی ترجمه و منتشر کرده بود که تعجب مرا برانگیخت زیرا که به برداشت من [فرستنده ای ـ میل]، هدف کراولی از این نوشته ایجاد نگرانی در جامعه ایران ـ یک هفته به ضرب الاجل تعیین شده برای مذاکرات هسته ای بوده است و نیز دادن وسیله به دست دولتمردان موافق خواست های 6 قدرت و اصحاب منافع ِ پشت سر قضیه. ما نباید جامعه ایرانی را از این بترسانیم که آمریکا بمبِ سنگرشکن برای از میان برداشتن تاسیسات زیرزمینی «فردو» آزمایش و طرح حمله تهیه کرده است، مگر شهرِ هِرت است. آمریکا 5 سال تمام با بمب افکن های 8 موتوره بی ـ 52 ویتنام شمالی را بمباران کرد چه نتیجه ای جز شکست و خروج داشت. جان مک کین (سناتور راستگرا) یکی از خلبانان همان هواپیماها بود که پیرزنان ویتنامی از پشت بام ها شلیک و ساقط کرده بودند. مگر «له دوک تو» نماینده ویتنام شمای [وقت] در مذاکرات طولانی با هنری کیسینجر [نماینده آمریکا] در پاریس ترسید که امتیاز بدهد تا اینکه آمریکا خارج ساختن نیروهایش را از جنوب ویتنام قبول کرد.
        چرا باید کابینه دولت موقت مهدی بازرگان به اشاره واشنگتن، قرارداد 1921 تهران ـ مسکو را یکجانبه لغو می کرد. هنوز مجلس ایران و دولت مسکو لغو این قرارداد را که به روسیه اختیار می داد با هر متجاوز خارجی به ایران وارد جنگ شود تأیید نکرده اند و می تواند پا برجا شود.
        یک خبرگزاری ایران نباید مقاله ـ به نظر من دستوری ـ یک سرهنگ بازنشسته 64 ساله را که پدرش هم سرهنگ خلبان بود و در طول جنگ دوم دو سال در زندان هیتلر، ترجمه و منتشر می کرد تا رسانه ها ـ در صورت تمایل ـ نقل کنند. در این شرایط ـ شرایط جنگ نرم ـ نباید ایجاد واهمه کرد، مگر اینکه بیوگرافی نویسنده و وضعیت نشریه هم به نوشته اضافه شود و گفته شود که با حملات هوایی نمی شود کشوری به زانو درآورد و برای تعرّض زمینی به ایران به یک نیروی 3 میلیونی نیاز است که هیچ کشوری آن را در اختیار ندارد. سرهنگ بازنشسته کراولی در دوران اکتیو بودن در ترکیه مستقر بود و در جنگ آمریکا با عراق بر سر کویت شرکت کرده بود و واقف بر روانشناختی مردم منطقه. نشریه پالیتیکو هم که از 2007 منتشر می شود انتشار منظم ندارد ـ گاهی یک شماره در هفته و گاهی تا 5 شماره.




  •  

    مطالعه اين سايت و نقل مطالب آن با ذكر ماخذ (نشاني کامل سايت و نام مولف آن) آزاد است، مگر براي روزنامه هاي متعلق به دولت و دستگاههاي دولتي؛ زيرا كه مولف اين سايت اكيدا «روزنامه نگاري» را كار دولت نمي داند. روزنامه عمومي به عنوان قوه چهارم دمكراسي بايد كاملا مستقل از دولت و سازمانهاي عمومي باشد تا بتواند رسالت شريف خود را به انجام برساند.


     تماس با مولف:

    editor (a) iranianshistoryonthisday.com
    n.keihanizadeh (a) gmail.com